Luftkonditionering För Sovrummet: De Tystaste Och Tystaste Modellerna, Hur Man Installerar En Mobil Luftkonditionering Korrekt

Innehållsförteckning:

Video: Luftkonditionering För Sovrummet: De Tystaste Och Tystaste Modellerna, Hur Man Installerar En Mobil Luftkonditionering Korrekt

Video: Luftkonditionering För Sovrummet: De Tystaste Och Tystaste Modellerna, Hur Man Installerar En Mobil Luftkonditionering Korrekt
Video: 6 Quietest Portable Air Conditioners - Reviewed by Decibels! 2024, Mars
Luftkonditionering För Sovrummet: De Tystaste Och Tystaste Modellerna, Hur Man Installerar En Mobil Luftkonditionering Korrekt
Luftkonditionering För Sovrummet: De Tystaste Och Tystaste Modellerna, Hur Man Installerar En Mobil Luftkonditionering Korrekt
Anonim

När man väljer en plats för en luftkonditionering tar många inte ens hänsyn till sovrummet. Det antas att i detta rum kommer luftkonditioneringen att vara överflödig och helt värdelös. Allt är dock tvärtom: en luftkonditionering för ett sovrum är inte bara en användbar sak, utan till och med en nödvändig.

Bild
Bild

Behöver du luftkonditionering i sovrummet?

Alla vet att en tredje del av människolivet går över i en dröm. Hälsosam sömn är en förutsättning för att kroppen ska återhämta sig efter ett dags arbete. Ansedda forskare och läkare tror att en sådan dröm endast är möjlig om tre villkor är uppfyllda:

  • optimal temperatur och luftfuktighet;
  • brist på höga ljud;
  • kvalitativ sammansättning av luftmassor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast är det helt enkelt omöjligt att uppfylla det första villkoret utan att använda ett luftkonditioneringssystem - särskilt i lägenheter med ett centralvärmesystem.

Bild
Bild

Ett av argumenten mot luftkonditioneringen i sovrummet är möjligheten till nedkylning och förkylning. Men experter anser att frågan inte bör ställas inte "för att installera eller inte", utan "var och hur man installerar. "

Dessutom är det viktigt att välja rätt systemparametrar så att de två andra villkoren också är uppfyllda.

Bild
Bild

Urvalstips

För närvarande erbjuder tillverkare konsumenterna ett brett utbud av luftkonditioneringsapparater. Men alla är kanske inte lämpliga för sovrummet. För att göra rätt val bör du först bestämma vad systemet ska kunna göra.

Bild
Bild

Så, en luftkonditionering för ett nattrum bör:

  • Ha ett temperaturkontrollsystem med minimifel.
  • Servera som ett filter för att rengöra luften från dammpartiklar och kvalster, lukt.
  • Ger möjlighet att kontrollera luftflödets styrka och riktning.
  • Skillnad i den optimala ljudnivån för att inte störa sömnens lugn. Det är viktigt att ta hänsyn här till att systemet i olika driftlägen avger olika ljud, så tillverkaren måste ange alla möjliga alternativ.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är det värt att överväga storleken på rummet där det ska installeras, liksom dess kvalitetsegenskaper när du väljer en luftkonditionering.

Det är värt att uppmärksamma:

  • energibesparande funktioner (till exempel "Sleep" och sättet att ställa in kylfunktionen);
  • enkel åtkomst till filter som måste rengöras regelbundet;
  • funktionalitet (är det möjligt att använda det inte bara för att kyla, utan också för att värma luften).
Bild
Bild

Den bästa lösningen som uppfyller alla dessa krav är en stationär luftkonditionering med delat system. Inomhusenheten i detta system är installerad i rummet, utomhusenheten är installerad på utsidan av huset.

Bild
Bild

När det gäller de mest lämpliga modellerna för sovrum inkluderar dessa:

Mitsubishi "Electric MSZ-GE25VA" är den tystaste växelriktardrivna enheten . Den är utrustad med ett antioxidantfilter och ett sofistikerat lamellsystem för att styra luftflödet med optimal hastighet. Funktionspaketet innehåller "Econo Cool" för ekonomisk kylning och "I-Save" för uppvärmning i vänteläge.

Bild
Bild

Daikin "FTXS25D ". Med en ljudnivå på 20 dB är den praktiskt taget tyst, men samtidigt ganska kraftfull och funktionell. Denna enhet är utrustad med modern teknik för energibesparing, en rörelsesensor i rummet och ett filtreringssystem på flera nivåer.

Bild
Bild

Panasonic "CS-XE9JKDW ". Det anses vara en mer budgetmodell jämfört med de tidigare. Samtidigt, när det gäller dess egenskaper, är en sådan anordning praktiskt taget inte sämre än dyrare alternativ. Denna enhet är utrustad med en invertermotor, en sensor som registrerar graden av luftföroreningar, ett trestegs rengöringssystem med en jonisator och ett avfuktningssystem. Tyst drift kan ställas in.

Bild
Bild

Electrolux "EACM -9 CG / N3" - mobil luftkonditionering . Det skiljer sig från tidigare modeller i sin kompaktitet och installationsmetod. Sådana system behöver inte installeras på väggen - de är utrustade med specialhjul som gör att du kan flytta enheten över golvet (till vilket rum som helst i en lägenhet eller hus). Har alla nödvändiga funktioner för avfuktning, luftrening, för energibesparing. Samtidigt är bullret från det mycket starkare än från konventionella split -system - upp till 46 dB.

Bild
Bild

Modeller som inte är mindre lämpliga för sovrummet erbjuds också av de världsberömda företagen Hyundai, Ballu, Kentatsu, LG, Toshiba Fujitsu General och andra.

Bild
Bild

Hur installeras korrekt?

För att få en underbar effekt är det viktigt att inte bara välja rätt luftkonditionering själv, utan också att korrekt bestämma platsen där det är bättre att placera systemet. Här beror mycket på vilken typ av luftkonditionering som kan vara fönster, vägg eller golv.

Det är väldigt enkelt att bestämma var en fönstertyp ska hängas - på ett fönsterblad eller i en balkongöppning . När du bestämmer var enheten ska hängas är det nödvändigt att ta hänsyn till huvudkravet: luftflödet från det ska inte falla på sängen.

Bild
Bild

Om rummets layout inte tillåter installation av den inre delen av delningssystemet på sängens sida, monteras enheten direkt ovanför kojen. Samtidigt är en skyddande skärm installerad under luftkonditioneringen, som reflekterar luftflödena och riktar dem parallellt med sängen. I detta fall ska inomhusenheten vara placerad minst 10 cm från taket, och det bör inte finnas några hinder (till exempel möbler) på ett avstånd av 2 m framför den. Dessa förhållanden säkerställer korrekt drift av temperatursensorn i systemet och förhindrar eventuella funktionsstörningar i dess funktion.

Bild
Bild

När det gäller det externa blocket i delningssystemet, skulle den optimala lösningen vara platsen utanför fönstret. För detta används speciella fästen. Vid planering av placeringen av båda blocken beaktas deras sammankoppling - i form av en rutt som består av två kopparrör med olika diametrar, elektriska ledningar och dränering.

Bild
Bild

Inte färre frågor uppstår om var man ska installera ett mobilt utomhusklimatsystem . Det finns också några obligatoriska regler här. Det rekommenderas inte att installera systemet närmare än en halv meter från omgivande föremål. Du måste ansluta direkt till ett uttag, inte adaptrar eller förlängningssladdar.

Bild
Bild

För att allt ska kunna göras effektivt och luftkonditioneringen ger maximal nytta, föredrar många att kontakta installationsspecialisterna, men denna uppgift kan enkelt hanteras på egen hand. Det viktigaste är att läsa alla instruktioner och följa grundläggande säkerhetsregler.

Rekommenderad: