Hur Väljer Jag En Bakomliggande Traktor? Betyg Av De Bästa Och Mest Pålitliga Modellerna, Granskning Av Shtenli Och Dobrynya Walk-behind Traktorer, Stavmash Och Goldoni

Innehållsförteckning:

Video: Hur Väljer Jag En Bakomliggande Traktor? Betyg Av De Bästa Och Mest Pålitliga Modellerna, Granskning Av Shtenli Och Dobrynya Walk-behind Traktorer, Stavmash Och Goldoni

Video: Hur Väljer Jag En Bakomliggande Traktor? Betyg Av De Bästa Och Mest Pålitliga Modellerna, Granskning Av Shtenli Och Dobrynya Walk-behind Traktorer, Stavmash Och Goldoni
Video: ВСЯ ПРАВДА О МОТОБЛОКАХ. ИСТИННЫЙ ВЕС 2024, Maj
Hur Väljer Jag En Bakomliggande Traktor? Betyg Av De Bästa Och Mest Pålitliga Modellerna, Granskning Av Shtenli Och Dobrynya Walk-behind Traktorer, Stavmash Och Goldoni
Hur Väljer Jag En Bakomliggande Traktor? Betyg Av De Bästa Och Mest Pålitliga Modellerna, Granskning Av Shtenli Och Dobrynya Walk-behind Traktorer, Stavmash Och Goldoni
Anonim

En bakomliggande traktor är en funktionell underart och ett alternativ till en minitraktor. Denna mekaniska enhet med en axel används för jordodling. Processen utförs med hjälp av en speciell uppsättning, som kan gå antingen tillsammans med huvudmekanismen eller separat.

Bild
Bild

Visningar

Spridningen av motoblock började 1980 efter manifestationen av jordbruksreformen. Ett mekaniserat block för att odla marken fanns tidigare, men från denna period blev det utbrett i landet. Dess design gör det enkelt att styra processen utan ytterligare mänsklig ansträngning . Den bakomliggande traktorn drivs av en bensin- eller dieselmotor. Växelaxeln är utrustad med vänster- eller högerutrustning, som ger mekanismen utökade enhetsfunktioner. Enheten rör sig på kraftfulla hjul med robusta däck, som är utrustade med självrensande mekanismer från smuts under rörelse.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mekanismen utför en mängd olika uppgifter på den personliga tomten:

  • bearbetar, plogar marken, förbereder den för plantering och sådd;
  • hjälper till att ta hand om dem, att skörda;
  • hjälper till att lossa och ogräsa rabatter och sängar, samtidigt rensa dem från smuts och ogräs;
  • klipper och samlar gräs;
  • sågar ved;
  • skottar snö och bär laster.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis utförs alla dessa uppgifter med specialutrustning i enlighet med tillverkarens märke . Alla sådana element har samma struktur, skiljer sig endast i mindre detaljer, liksom tillbehör. De består av en bas - chassi, motor, transmission och kontrollmekanismer. Moderna bilar innehåller främst en förbränningsmotor. Enheter med lägre effekt är utrustade med sådana bensinmotorer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Encylindrig 4-taktsmotor finns i maskiner som är konstruerade för bearbetning av ett litet landområde och består av huvudmekanismen, styrsystem, gasdistribution och tändning och start av mekanismen. Överföringen bestämmer körhastigheten och målriktningen. Med hjälp av en växellåda görs växlingsbyten. Underredet består av en ram, hjul och huvudenheter. Kontrollelement består av styraxel, växelspakar, koppling och andra strukturer. Lyfthöjd och styraxelvinkel justeras med en spak. Och batteriets roll utförs av ett självladdande batteri i ett stycke.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att utföra olika uppgifter i trädgården och grönsaksgården har olika typer av motoblock utvecklats som framgångsrikt klarar de uppsatta uppgifterna. Deras sortiment idag är så stort att det helt enkelt är omöjligt att få ihop allt. Därför kommer vi i den här artikeln att överväga de mest grundläggande. Alla mekanismer för jordodling är indelade i lätta, medelstora och tunga.

Bild
Bild

Lungor

Miniapparater av denna typ används av ägare av små tomter på flera tiotals tunnland. De är ofta små i storlek, med bara fyra hästkrafter, vilket motsvarar 20 centimeter jordbearbetning på djupet. De väger inte mer än 30 kilo, är kompakta och manövrerbara. Alla typer av bilagor används för att stärka dem. Lätta jordfräsar är olämpliga för tung jord. I stora områden kommer orörda holmar av oplanerad mark att finnas kvar. Lätt torvjord med lågt motstånd är optimalt för dem.

Bild
Bild

Genomsnitt

Genomsnittliga motoblock väger cirka 100 kilo, deras effekt är cirka sex hästkrafter. De är bra på att flytta laster som väger upp till ett halvt ton. Utrustad med extra tillbehör, som också inkluderar en pump för pumpning och pumpning av vätska. Medium-walk-behind traktorer är halvprofessionella, utrustade med flera fräsar och kan skörda rotfrukter. De är idealiska för små trädgårdstomter. På vintern kan de användas som snöröjningsanordning.

Bild
Bild

Tung

Tunga fyrhjulsdrivna traktorer har relativt stora dimensioner, som direkt korrelerar med kraften hos enheterna. De är också utrustade med specialtillbehör för en mängd olika funktioner. De är mångsidiga, men på grund av deras imponerande dimensioner kan de inte transporteras.

Bild
Bild

Motortyper

Alla motorblock efter motortyp är indelade i diesel och bensin.

Bild
Bild

Bensin

En funktion hos bensinbaserade motoblock är:

  • kompakt storlek och lågt pris;
  • lågt brusströskel;
  • förmågan att arbeta smidigt under alla väderförhållanden, inklusive ogynnsamma;
  • mjuk vibration.
Bild
Bild

Det bör noteras att det är mycket lätt att ta hand om sådana enheter, liksom att reparera dem på grund av tillgången på komponentmaterial och strukturer.

Diesel

Motoblock med dieselmotor har också ett antal fastigheter, inklusive:

  • tillförlitlighet och effektivitet;
  • hög produktivitet med låg bränsleförbrukning;
  • god vidhäftning till ytan, vilket ger stabilitet;
  • enkel reparation och byte av hela uppsättningen;
  • tillgång till vatten- och luftkylningssystem.
Bild
Bild

Dessa jordbearbetningsmaskiner är inte billiga, men de betalar snabbt för sig själva på bränsle . Många bönder väljer bensindrivna fordon på grund av deras relativt låga kostnad, medan dieseldrivna har fördelen med snabb återbetalning på grund av billig bränsle. I sådana enheter finns det ingen förgasare, så de behöver inte konstant justering. Fördelarna inkluderar också möjligheten att arbeta vid låga varvtal och närvaron av ett dubbelt kylsystem. Bland annat har dieselmotorblock högre effektivitet jämfört med bensinmotorer. Deras kropp och delar är tillverkade av mer hållbara, slitstarka material.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Att välja en lämplig bakomliggande traktor är ganska svårt. Innan du köper bör du på allvar förbereda dig. De avgörande kriterierna är jordbrukarens kraft och pris. Men först och främst är det nödvändigt att bestämma syftet, driftförhållandena och andra viktiga faktorer. Det finns några tips om hur man gör det rätt.

  • Enhetens utformning och sammansättning måste relateras till det område som ska behandlas.
  • För tung jord och stora områden är det bättre att använda tunga bakomliggande traktorer, eftersom lungorna kommer att "hoppa" och snabbt misslyckas.
  • För ofta odlade jordar i relativt små områden, till exempel för sommarstugor, liksom för arbete i trädgårdar och grönsaksodlingar, är lätta och medelstora bakåtgående traktorer lämpliga, som är anpassade för lös humusjord.
  • Tunga enheter används för att arbeta med redskap. När du använder den bör du köpa enheter över 100 kilo.
  • För bekvämlighet, tillförlitlighet och lång livslängd måste du välja särskilt kraftfulla modeller med aktiva knivar.
  • Studera alltid mekaniska tekniska aspekter och parametrar innan arbetet påbörjas. De anges i speciella instruktioner som nödvändigtvis ingår i all utrustning.
Bild
Bild
  • Det är bättre att välja en enhet med låg växel, eftersom den med sin maximala dragkraft uppnås och differentialen är låst.
  • Du måste se till att enheten omfattas av garanti och service, samt ta reda på var verkstaden ligger, så att du vid behov kan kontakta det i tid.
  • Försök ta reda på växellådans karaktär. På vissa modeller måste den bytas ut helt om den går sönder. Och det finns de som behöver repareras. Det är nödvändigt att ägna särskild uppmärksamhet åt detta "hjärta" hos den bakomliggande traktorn, utan vilken driften av enheten är omöjlig. Detta element spelar en viktig roll och sätter igång mekanismen som roterar den bakomliggande traktorn. Den kan vara av flera typer: vinklad, växel och vändbar. De har alla sina egna designfunktioner.
  • Bestäm vilken typ av grepp i den bakomliggande traktorn. De är av tre typer: centrifugal, med en koppling (finns i professionella enheter) och bälte (den mest "löpande" i medelprissatta och billiga modeller). Bältet är en del av drivöverföringen, fungerar med lite eller inget ljud och sätter inte tryck på motorn med lager. Detta ställdon är ganska lätt att använda och kräver ingen smörjning. Lägg till det låga slitaget på delar och en ganska lång livslängd, så är detta ett bra alternativ för vardagligt arbete.
Bild
Bild

Priset på motorodlare beror alltid på basen och konfigurationen . Multifunktionell utrustning är mycket dyrare än konventionell utrustning. Därför är det värt att ta reda på vilken utrustning den har även när du väljer en enhet. Det händer att samma block har olika tillägg, vilket påverkar deras syfte och pris. I grund och botten räcker en fräs och hjul för en enkel uppsättning funktioner. Andra köps efter behov. På försäljningsmarknaden för denna typ av produkt kan du hitta ett stort urval av universella jordodlare. Det viktigaste är att hitta din modell i denna sort, som kommer att bli din oersättliga assistent.

Bild
Bild

Kraft

Den bakomliggande traktorens funktion beror på dess effekt. Och det beror i sin tur på den här enhetens tekniska egenskaper. Därav följer att block med bra prestanda på detta område håller längre och bättre än andra. Den typ av bränsle som den bakomliggande traktorn fungerar på bör beaktas: bensin, diesel och mycket sällan el. Kraft är huvudparametern när du väljer motoblock. Priset på enheten och dess effektivitet beror på den. Enhetens erforderliga effekt kan beräknas med hänsyn till ytan, antalet inflygningar, samt den totala sträckan som rest under en viss driftstid för enheten.

Bild
Bild

På ett område på en hektar fångas jorden upp med en halv meter . Genom att dividera storleken på ena sidan av det odlade området med ett genomsnitt på 55 centimeter har vi talet 182, vilket är det erforderliga antalet drag. Arbeta jorden med en medelhastighet på en halv kilometer i timmen beräknar vi den tid det tar att plöja. Det tar cirka 45 timmar. Det är exakt hur mycket det kommer att krävas för att plöja en hektar mark, arbeta utan raster och helger. Av ovanstående beräkningar framgår att en kraftfull tungodlare krävs för bearbetning. Den lätta klarar inte denna uppgift.

Bild
Bild

Utrustning och ytterligare funktioner

Kultivatorns prestanda beror på ytterligare utrustning, som också kallas redskap. Med dess hjälp utförs flera funktioner för bearbetning, odling, jordrensning och andra relaterade uppgifter. Vanligtvis ingår dessa armaturer i grundpaketet. De kan också köpas separat om det behövs. Möjligheten att transformera och enhetens mångsidighet ger en hög kostnad. Därför är det nödvändigt att tydligt bestämma vilka funktioner som ska utföras och först då förvärva ytterligare strukturer.

Bild
Bild

För att spara pengar kan du skapa vissa detaljer själv. Till exempel, genom rekonstruktion, gör en snöskoter av en bakomliggande traktor. Sådana konsoler i butiken är trots allt inte billiga. Eller till exempel göra ditt eget styrsystem med en bekväm ratt och olika prylar. Men tillbaka till det avsedda syftet med motoblocken. Och detta är först och främst odling. Det finns följande typer av extra bilagor.

  • Gräsklippare, med hjälp av vilka du kan ta hand om gräsmattan, klippa gräset på planteringar, ta bort topparna.
  • Rumlande munstycken, med hjälp av vilka lossning och bearbetning i gången utförs, och samtidigt ta bort ogräs och annan tillväxt.
  • Odlingsenheter för plöjning och odling av marken. De används också för jordskärning.
  • Vagnmodulen, där en person sitter för att styra odlingen av stora markområden.
  • Släpvagnar som krävs för transport och överföring av varor och mycket mer.
Bild
Bild

Det är viktigt att ta hänsyn till att hela setet byts ut om det behövs, om till exempel någon del är ur funktion. Att ha en bra servicebas är huvudaspekten för alla maskiner av denna typ. Reservdelar till en utländsk tillverkare är faktiskt mycket dyrare än inhemska. Dessutom finns de inte alltid i lager, vilket innebär att några av dem kanske inte är tillgängliga på länge. Vid brådskande arbete är en sådan fördröjning mycket oönskad.

Bild
Bild

Tillverkarnas betyg

Den moderna marknaden för dessa produkter är fylld med ny utrustning från inhemska och utländska tillverkare. Oftast är det modeller av tyska, japanska och kinesiska märken. När det gäller tillgänglighet är modeller av inhemska och kinesiska tillverkare i första hand. Tyska och japanska jordbearbetningsmaskiner är av hög kvalitet och inte mindre dyra. Många kinesiska modeller är utformade efter typen av våra "Neva", "Salut" och "MB". Men i efterhand av valet ges fortfarande företräde åt våra modeller. Marknadsöversikt gör det möjligt att lyfta fram huvudmodellerna för globala märken av denna typ av produkter. Baserat på kundrecensioner sammanställdes följande betyg.

Motoblock -märket Shtenli tillhör de bästa modellerna av denna typ av utrustning på världsmarknaden. Detta gemensamma hjärnskap av avancerade tyska och japanska tillverkare har en kapacitet på 18 hästkrafter. Alla modeller av denna utrustningsklass är specialiserade och klarar de svåraste uppgifterna. Efterfrågan på modeller ökar ständigt när konsumenterna av egen erfarenhet börjar förstå alla fördelar med denna teknik. Detta är särskilt märkbart efter att tillverkningen av överkomliga och högkvalitativa motoblock på egen hand lanserades i Kina.

Bild
Bild

Motoblock av den italienska produktionen Goldoni har sina egna egenskaper: de kör på ren bensin, har hög effekt, en 4-taktsmotor och många olika utföranden, från en cirkelsåg till en släp för att transportera gods. Kostnadsmässigt är de något lägre än deras tidigare utländska motsvarigheter, men de anses fortfarande vara dyra mekanismer.

Bild
Bild

Vitrysk modell Magnum är på tredje linjen, utrustad med en motor med en lång kraftresurs, går på bensin. Utrustad med antivibrationssystem och bränslebesparande funktion. När arbetsskalan ökas levereras den med en större hjulstorlek. Den väger 110 kilo och har god manövrerbarhet och grepp. Detta inkluderar också Pecheneg -kultivatorer från samma tillverkare, utrustade med förstärkta hjul och frässknivar för djup plöjning av marken.

Bild
Bild

Japanska bakomgående traktorer av märket Kubota , som ligger på fjärde plats i rankingen av populära modeller bland motoblock, är kända för sin organiska natur, mångsidighet, relativt små dimensioner för tungviktare - 160 kilo, tyst drift. Också utrustad med möjligheten att följa marken och arbeta i flytande läge. Diesel används.

Bild
Bild

Partner mekaniserade block utrustad med amerikanska motorer. Utrustningen tillverkas i Italien av det svenska företaget "Huskvarna" och anses vara en av de mest pålitliga maskinerna för jordodling. Den enda nackdelen är svårigheten med valet av bilagor. Strukturella element från märket Pubert maxi är lämpliga för modellerna i denna serie.

Bild
Bild

Rad av motoblock "Stavmash " av den ryska tillverkaren med samma namn tillhör billiga, prisvärda enheter för odling av mark på bensin och diesel. Hög kvalitet och överkomligt pris har väckt popularitet för detta märke, inte bara i vårt land utan också utomlands.

Bild
Bild

Tillverkning av motorblock "Dobrynya " är engagerad i Kina och har specialutvecklat denna typ av produkter med hänsyn till den ryska konsumenten. Utbudet av tillämpningar är brett: från odling av små jordarealer till jordbruksskala. Tunga, medelstora och lätta motorblocket körs på olika typer av bränsle, utmärks av högpresterande indikatorer och högkvalitativa hastighetsindikatorer. De fungerar under alla förhållanden på ytor med olika svårighetsgrader.

Bild
Bild

Motoblock "Rusich " inhemsk produktion med en kinesisk motor, tillhör de sanna tungvikterna. En speciell kraftuttagsaxel möjliggör användning av olika utrustningar som följer med enheten. Den går på diesel, är ekonomisk och prisvärd.

Bild
Bild
  • Rysk motorodlare "Kaliber " är tillverkad i Kina, levereras med ett universellt paket och är ganska lätt att använda.
  • Universal inhemsk motoblock som drivs av Zarya -dieselmotor med en cylindermotor och ett luftkylningssystem är enkelt, mångsidigt och lätt att använda, underhålla och reparera.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Motoblock "Ruslan " baserad på AgroMotor -bensinmotorn garanterar högkvalitativa enheter och lång livslängd, beroende på driftsförhållandena. Ett genomtänkt system gör att de kan användas under svåra ogynnsamma förhållanden året runt. Och den extra utrustningen gör dem till oersättliga assistenter på jungfrulig jord och personliga tomter.
  • Och stänger vårt betyg enhet hos den inhemska tillverkaren "Electropribor " - "Usadba" walk-behind traktor med bälteskoppling och en kraftfull bensinmotor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Många inhemska tillverkare använder motorer från utländska ledare - tillverkare Subaru, Wiema, Hammerman, Lianlong, Lifan, Honda och andra. Detta har en positiv effekt på kvaliteten på de tillverkade produkterna, som går till en ny nivå. Så även bland budgetalternativen för jordbruksmotorfordon kan du välja bra alternativ.

Ägarrecensioner

Baserat på kundrecensioner kan du formulera de viktigaste nyanserna i vissa mekanismer, med hänsyn till vilken du enkelt kan välja rätt teknik för dig själv. Enligt konsumentrecensioner kan följande särskiljas bland kinesiska motoblock.

" Centaur ", kännetecknas av en relativt låg kostnad och bra effekt, tillförlitlighet och kvalitet.

Bild
Bild

" Zubr "med bra slitstyrka vid kontinuerlig drift och motståndskraft mot tunga laster. Bland annat är dessa enheter miljövänliga, förorenar inte miljön och är praktiskt taget tysta.

Bild
Bild

" Storm ", anses vara den snabbaste bland motoblock. Enligt konsumenternas uppskattningar är utrustning baserad på Motor Sich -motorer en liten traktor som kan arbeta på alla mark. Motoblock monteras i Ukraina, vilket avsevärt minskar deras kostnad. En mängd olika modeller baserade på denna motor låter dig välja det mest lämpliga alternativet. Tillverkaren ger dessutom två garantier för sina produkter samtidigt: för karossen och motorn. Med en Motor Sich -motor kan kultivatorn arbeta hela säsongen utan tekniska reparationer och oljebensin.

Bild
Bild

Med rätt vård kommer tekniken att hålla längre . Oavsett typ av enhet bör du därför ta hand om den genom att tvätta knivarna och kroppen noggrant. Enligt ägarnas uppskattningar är motorodlare med differential de mest pålitliga bland andra. När du väljer bör du inte följa parametrarna för bränsleförbrukning. Eftersom kraftfulla mekanismer förbrukar mer bränsle och med en betydande gripvolym gör de sitt jobb snabbare.

Bild
Bild

Inhemska enheter med utländska motorer behöver bränsle av hög kvalitet, medan motorerna från vår tillverkare kan köras på alla. Och detta är delvis deras fördel. Men enligt statistik sker störningar i inhemska motoblock mycket oftare än importerade motsvarigheter, vilket i sin tur ökar kostnaderna för underhåll och reparation. Ägare av bakomgående traktorer tror att kultivatorer med Honda-motorer ofta misslyckas på grund av ett fel i växellådan. Speciellt i remdrivna modeller.

Bild
Bild

Sammanfattningsvis kan vi dra slutsatsen att när du väljer och köper en bakomliggande traktor kan du spara pengar om periodisk driftstopp inte orsakar allvarliga skador på ditt företag och inte hotar betydande ekonomiska förluster. Om inte, är det bäst att köpa pålitlig och dyr utrustning.

Rekommenderad: