Uppvärmda Handdukstorkar Terma: Vatten- Och Elmodeller Med Termostat, Bruksanvisning, Svartvita Handdukstorkar

Innehållsförteckning:

Video: Uppvärmda Handdukstorkar Terma: Vatten- Och Elmodeller Med Termostat, Bruksanvisning, Svartvita Handdukstorkar

Video: Uppvärmda Handdukstorkar Terma: Vatten- Och Elmodeller Med Termostat, Bruksanvisning, Svartvita Handdukstorkar
Video: Handdukstork Ellips 2024, April
Uppvärmda Handdukstorkar Terma: Vatten- Och Elmodeller Med Termostat, Bruksanvisning, Svartvita Handdukstorkar
Uppvärmda Handdukstorkar Terma: Vatten- Och Elmodeller Med Termostat, Bruksanvisning, Svartvita Handdukstorkar
Anonim

Terma grundades 1991. Dess huvudsakliga verksamhetsområde är produktion av radiatorer, elektriska värmare och handdukstorkar i olika utföranden. Terma är ett ledande europeiskt företag med många kända priser och utmärkelser.

Bild
Bild

Särdrag

Uppvärmda handdukstorkar är oumbärliga egenskaper hos badrummet. De torkar inte bara tvätten, utan ger också rummet en speciell stil. Modeller från Terma kännetecknas av ett brett sortiment, liksom hög kvalitet, vilket bekräftas av tillverkarens garanti: 8 år för målade produkter och 2 år för värmeelement. Vid varje produktionsstadie kontrolleras produktkvaliteten noggrant.

En mängd olika mönster, liksom designmodeller, låter dig tillgodose önskemålen från även den mest nyckfulla köparen . På en individuell beställning kan du köpa en uppvärmd handdukstork i någon av färgnyanserna. Köpare lockas särskilt av produktkostnaden, som är betydligt lägre än för italienska eller tyska motsvarigheter.

Varje produkt kan beställas både i el- och vattenversioner.

Bild
Bild

Laguppställningen

Låt oss överväga sortimentet av företaget mer detaljerat.

Bild
Bild

Vatten

Vattenuppvärmda handdukstorkar drivs av ett hett värmesystem. De värms upp genom cirkulation av varmt vatten. Modellen bör väljas, som är tillverkat av ett material som är resistent mot aggressivt vatten, eftersom det på grund av styvhetsgraden finns en risk för förstörelse av innerväggarnas struktur.

Rostfria produkter är ett pålitligt alternativ för långvarig användning.

Bild
Bild

Uppvärmd handdukstork Terma lätt Är en enkel och bekväm design utan onödiga detaljer. Raka fyrkantiga linjer, vertikala och horisontella rör indikerar att detta är ett exempel på högteknologi och minimalism. Denna modell är tillverkad av svart stål och belagd med vit pulverfärg.

Dess dimensioner:

  • höjd - 64 cm;
  • bredd - 20 cm;
  • mittavstånd - 17 cm.

Ansluts endast till värmesystemet. Tillverkarens garanti - 10 år. Arbetstryck - upp till 8 atm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vattenuppvärmd handdukstork Terma Hex - en annan intressant modell från märket. Den påminner om en honungskaka med raster på flera ställen. Modulen består av vertikala och horisontella delar, och brytpunkterna fungerar som en extra upphängningsfunktion. En sådan modell ser inte bara intressant ut på väggen, utan gör också produkten mer omfattande. Den kan tillverkas i helt olika färger, det finns mer än 250 alternativ totalt. Tillverkaren ger en garanti på 8 år.

Produkten är endast ansluten till centralvärmesystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vatten modell Järn d har en stor uppvärmningsyta på grund av ökad effekt. Rören lindas symmetriskt runt grenröret och förskjuts vid en central punkt. Den moderna designen på den uppvärmda handduksstången passar perfekt in i det moderna badrummet.

Produkten är tillverkad av svart stål, dess dimensioner är:

  • bredd - 60 cm;
  • höjd - 170,5 cm.

Modellen väger 56 kg. Den kan beställas i en av 250 olika nyanser, och köparen får 8 års tillverkargaranti.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modell Terma Ribbon T gjord av stål. Hon har blivit den mest ikoniska i raden av dekorativa handdukstorkar för badrummet. Den har horisontellt placerade spiralprofiler, som stöds på två starka stolpar. Tack vare detta skapas en unik och intressant design. Produkten har god värmeavledning, värmer tillräckligt, dekorerar rummet. Prisvärd kostnad kommer att glädja alla köpare.

Den önskade pulverlackfärgen kan beställas från ett brett utbud av klassiska färger samt ljusa färger. Trots att modellen är vatten har tillverkaren tillhandahållit möjligheten att installera ett värmeelement för att kunna använda enheten året runt. Modellens bredd kan vara från 50 till 60 cm och höjden - från 93 till 177 cm. Följaktligen beror vikten på storleken och kan variera från 16, 86 till 38, 4 kg. Arbetstrycket är upp till 1000 kPa, och temperaturen är upp till 95 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrisk

Elektriska handduksvärmare är oberoende av centralvärmesystemet. I sin design har de ett värmeelement, och för deras installation behövs bara ett uttag. Sådana modeller används av användaren efter behov. De kännetecknas av ökad energiförbrukning.

Några av dem kan självständigt justera temperaturdata.

Bild
Bild

Elektrisk uppvärmd handdukstork Terma sicksack 835x500 tillverkad i form av en stege och rostfritt stål. Produkten är stationär, icke-roterande. Det horisontella och vertikala mittavståndet är 30 cm, det diagonala avståndet är 15 cm. Designen har 6 sektioner med en effekt på 320 watt. Uppvärmningstiden är 15 minuter. Uppvärmningsmediet för denna handdukstork är olja. Samlarens väggtjocklek - 12,7 mm.

Produkten väger 6,6 kg och har följande dimensioner:

  • höjd - 83,5 cm;
  • bredd - 50 cm;
  • djup - 7, 2 cm.

Rekommenderas för användning i hushållsområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Uppvärmd handdukstork Terma Alex 540x300 Är en praktisk och billig vit modell. Produkten har böjda och mycket enkla att installera hoppare i mängden 10 stycken.

Dimensioner

  • höjd - 54 cm;
  • bredd - 30 cm;
  • djup - 12 cm.

Tack vare sådana kompakta parametrar kan enheten installeras absolut var som helst i badrummet. Produkten är tillverkad av höghållfast stål. Horisontellt mittavstånd är 5 cm, vertikalt - 27 cm, diagonalt - 15. Tid till full uppvärmning - 15 minuter. Uppvärmningsmediet är olja. Samlarens väggtjocklek - 12,7 mm. Väger 3,5 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest populära modellen är den uppvärmda handduksstången Terma Dexter 860x500 . Dess design består av rektangulära horisontella och trapetsformade samt vertikala samlare i mängden 15 bitar, gjorda i form av en stege. Material - höghållfast stål. Det horisontella mittavståndet är 15 cm, det vertikala mittavståndet är 45 cm och det diagonala mittavståndet är 15 cm. Effekten är 281 W, tiden för full uppvärmning är 15 minuter. Uppvärmningsmediet är olja. Enheten fungerar från ett nätverk med en spänning på 220 V. Tjockleken på kollektorväggen är 12, 7 mm. Modellen väger bara 8, 4 kg.

Mått:

  • höjd - 86 cm;
  • bredd - 50 cm;
  • djup - 4 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Uppvärmd handdukstork Outcorner Är en hörnmodell speciellt utformad för yttre hörn i badrum. Det är dessa modeller som används om ventilationskanalen är i hörnet. För att spela upp utrymmet som inte används kan du installera en liknande elektrisk handdukstork. Alla modeller är 30 cm breda och höjderna kan beställas individuellt: från 46,5 till 55 cm.

Den rektangulära designen av denna modell matchar perfekt med klassiska badrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Budgetmodell Terma lima vit färg kommer också att vara ett originalt tillägg till ett badrum i klassisk stil. Den är gjord av höghållfast stål och har formen av en stege. Det horisontella mittavståndet är 5 cm, det vertikala avståndet är 20 cm och det diagonala avståndet är 15 cm. Designen använder 35 sektioner som värms upp på 15 minuter och har en effekt på 828 W. Modellen används i vardagen, väger 29 kg.

Parametrarna är följande:

  • höjd - 170 cm;
  • bredd - 70 cm;
  • djup -13 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett av de mest framgångsrika alternativen för en elektrisk uppvärmd handdukstork i form av en stege är Terma Pola + MOA 780x500 tillverkad av höghållfast kromfärgat stål. Den är ansluten med en elkabel med en kontakt med en dold elektrisk anslutning. Det horisontella mittavståndet är 47 cm, det vertikala mittavståndet är 60 cm och det diagonala mittavståndet är 30. Designen är utrustad med 15 sektioner som värms upp på 15 minuter och har en effekt på 274 watt. Den maximala uppvärmningstemperaturen är 70,5 grader. Samlarväggens tjocklek är 12 mm. Modellen är utrustad med en termostat, väger 6, 7 kg.

Har följande dimensioner:

  • höjd - 78 cm;
  • bredd - 50 cm;
  • djup -13 cm.

Produkten kombinerar runda och fyrkantiga broar, vilket är mycket bekvämt i drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för användning

Liksom andra uppvärmningsanordningar torkar uppvärmda handdukstorkar inte bara saker, utan utför också en uppvärmningsfunktion i rummet. För att få dem att fungera så länge som möjligt behöver du bara följa bruksanvisningen. Tänk först på nyanser av att använda elektriska modeller.

  • Elektriska enheter ganska lätt att använda , och deras installation tar väldigt lite tid. Du kan reglera deras arbete med en termostat eller manuellt. Varje modell har sitt eget arbetssätt.
  • Elektriska enheter måste monteras bort från badkar, handfat eller dusch . Den får inte vara mindre än 60 cm.
  • Uttaget måste skyddas , för att eliminera risken för en nödsituation. Färgade modeller måste ha sin egen skyddsklass. Det är strängt förbjudet att stänga av och vidröra kabeln med våta händer.
  • Bäst är produkterna med korrosionsskyddande beläggning .
  • Rengör inte strukturen med kemikalier , som inte bara kan bryta skalet, utan också förstöra utseendet, samt påverka enhetens högkvalitativa drift.
Bild
Bild

Vattenuppvärmda handdukstorkar är ännu enklare att använda … Den enda viktiga och tidskrävande nyansen är deras installation, som kräver hjälp av specialister. Installation är möjlig på vilket avstånd som helst från handfatet eller duschen, så länge det inte finns någon direkt fuktträngning. Du kan säkert röra sådana strukturer med våta händer.

Nackdelen är att under den varma årstiden uppfyller sådana modeller inte sin funktion, eftersom centralvärmen inte fungerar.

Rekommenderad: