Svartvita Skrivare: Vad är Det? Granskning Av Svartvita Skrivare För Hemmet, Val Av Skrivare För Hemmabruk

Innehållsförteckning:

Video: Svartvita Skrivare: Vad är Det? Granskning Av Svartvita Skrivare För Hemmet, Val Av Skrivare För Hemmabruk

Video: Svartvita Skrivare: Vad är Det? Granskning Av Svartvita Skrivare För Hemmet, Val Av Skrivare För Hemmabruk
Video: Hur väljer du rätt skrivare? Elgiganten förklarar 2024, April
Svartvita Skrivare: Vad är Det? Granskning Av Svartvita Skrivare För Hemmet, Val Av Skrivare För Hemmabruk
Svartvita Skrivare: Vad är Det? Granskning Av Svartvita Skrivare För Hemmet, Val Av Skrivare För Hemmabruk
Anonim

Kringutrustning, tillsammans med bärbara datorer eller allt-i-ett-enheter, är viktiga egenskaper i det moderna livet. De används inte bara av anställda i kontorsorganisationer, utan också av hemanvändare, särskilt de som arbetar på distans. Med hjälp av sådan kontorsutrustning kan du enkelt skriva ut all information - ett textdokument, bokslut, tabeller, formler etc.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Svartvita svartvita skrivare används oftast hemma. Sällan köper moderna användare färgade kringutrustning för specifika uppgifter . Sådan kontorsutrustning är dyr och motiverar inte investeringen, eftersom de flesta uppgifter som fjärranslutna anställda arbetar med hemma inte kräver utskrift av färgbilder. Förresten, på många kontor installeras också mestadels svartvita skrivare.

De flesta kontorsarbetare, liksom användare som arbetar på distans, har förmodligen hört talas om konceptet svartvit utskrift.

Bild
Bild

Detta är inte bara svartvitt utskrift, när det med kontorsutrustning och i närvaro av en patron fylld med polymer är det möjligt att få det erforderliga antalet kopior av dokument. Det görs i gråskala med kringutrustning, och svartvitt utskrift stöds av matrismodeller.

Det svarta pulvret som används i laserskrivare patroner består av mikroskopiska granulat som inkluderar:

  • järndioxid;
  • pigment;
  • modifierare;
  • avgiftsreglerande tillsatser;
  • polymerskal.
Bild
Bild

Förresten, svartvit utskrift används inte bara i bläckstråleskrivare eller laserskrivare, utan också i andra multifunktionella enheter, till exempel kopiatorer.

De vanligaste svartvita utskriftsenheterna i modern verklighet är laserskrivare . Innehållet på papper produceras av en lasers funktioner, med hjälp av vilka innehållet i en textfil överförs till bildtrumman. Sedan elektrifieras den och sprayas med toner.

När papperet matas mekaniskt rullar en sådan trumma över arket och överför pulverpartiklar till planet.

Därefter genomgår pappersbäraren värmebehandling, där polymeren slutligen bakas till ytan.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

I driften av moderna laserskrivare med svartvit utskrift, liksom alla andra enheter, finns det positiv och negativ dynamik.

Fördelar

  • Anslutning till Internet och lokalt nätverk på olika sätt - via en speciell kabel eller trådlös anslutning.
  • Extremt utskriftshastighet och kvalitet jämfört med bläckstrålekopior.
  • Låg kostnad. Denna viktiga parameter beräknas baserat på elförbrukning, polymer för utskrift av text eller bild.
  • Långvarig användning av patronen. En tankning räcker för att skriva ut 1800-2000 ark.
  • Toner istället för bläck. Det är möjligt att sätta tillbaka kontorsutrustningen för lasern utan att byta ut patronen efter en lång stilleståndstid inom några minuter. I bläckstråleskrivare måste du byta bläckbehållare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nu är det vettigt att nämna skrivarnas nackdelar

  • Prissättning och service är viktiga mätvärden som driver konsumenternas efterfrågan. Laserskrivare är mycket dyrare än sina bläckstråleskrivare, och reparation av laserskontorsutrustning kommer att kosta en ganska slant.
  • Färgåtergivning, ljusstyrka, kontrast. I bläckstråleskrivare är de angivna parametrarna mycket bättre.
  • Det höga priset på patronen och förbrukningsmaterial. Kostnaden för behållaren och polymeren är en storleksordning högre än för bläckstråleskrivare.
  • Tankning. Erfarna användare rekommenderas att överlåta detta arbete till servicecenterets specialister. Behållare i bläckstråleskrivare kan enkelt fyllas på själv.
  • Hög strömförbrukning. I laserkontorsutrustning finns en ugn som värms upp till 200 ° C.

Trots de många uppenbara nackdelarna släpper sådana enheter gradvis och självsäkert ut bläckstråleskrivare från marknaden.

Bild
Bild

Översikt över arter

Trots det stora antalet kontorsutrustningsmodeller som produceras av utländska företag, i världen finns det bara tre typer av moderna skrivare - matris, bläckstråleskrivare och laser.

I matrisenheter principen om mekanisk påverkan av små stift (volframnålar) på färgbandet implementeras. Tack vare denna tekniska lösning finns en teckning, teckning eller bokstavssymboler kvar på papper.

Bild
Bild

I bläckstråleskrivare villkoren för utförandet av en sekvens av tecken med svarta eller färgade prickar läggs när snabbtorkande bläck sprutas på pappersbäraren från små munstycken på skrivhuvudet.

Bild
Bild

I laserskrivare sidbilden genereras i datorns minne och överförs till skrivarenhetens modul. Därefter bildar laserstrålen, med deltagande av toner, en trumenhet och en fixeringsenhet, en bild eller text på papperet.

Bild
Bild

Varje tryckapparat är lämplig att använda för genomförandet av vissa uppgifter.

Bläckstråleenheter är mer lämpade för att kopiera bilder, till exempel fotografier, eftersom färgåtergivningen i detta fall är mycket bättre. För att skriva ut ett stort antal ark är det lämpligt att använda laserkontorsutrustning. Dotmatrisskrivare drevs gradvis bort från tryckmarknaden av ovanstående modeller, men används fortfarande fortfarande i den moderna världen .- främst inom banksektorn, butiker, finansavdelningar, datacentraler, biljettkontor, det vill säga där streamingutskrift behövs.

Bild
Bild

Laser

Trots de höga kostnaderna för enheter och förbrukningsmaterial som används i dem , sådan kontorsutrustning är idealisk för många användare att utföra vardagliga uppgifter hemma - kopiering av kurser, kontroll, rapporter, grafer, rapporter på papper. Med hjälp av laserskrivare kan du skriva ut ett stort antal ark på kort tid, vilket är otroligt bekvämt när det gäller att upprätthålla strukturen i den dagliga rutinen.

Laserskrivare har länge och säkert bytt ut bläckstråleskrivare i olika organisationer . Kontorsarbetare uppskattar den opretentiösa arbetssättet och hög effektivitet i moderna enheter. I själva verket är det inga problem med arbetet med laserskrivare med undantag för tidig pappersmatning och regelbundet byte av patronen.

I sällsynta fall, efter långvarig användning, måste trumenheten bytas ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta laserskrivarmodeller stöder den mest populära A4 -arkstorleken . Till ovanstående tillkommer flera av de fördelar som anges ovan, plus en liten minskning av kostnaden för enheterna. Som ett resultat visar det sig att kostnaden för att skriva ut sidor med en laserskrivare är ganska låg, vilket är oerhört viktigt när det gäller att spara pengar och särskilt arbetstid.

Bild
Bild

Bläckstråleskrivare

I moderna bläckstråleskrivare implementeras också möjligheten att skriva ut svartvit i svartvitt eller färgbläck. men denna kontorsutrustning används bäst för att kopiera flera kopior av sidor . Sådana enheter är sämre än lasermaskiner i många kriterier, och först och främst när det gäller utskriftshastighet. Teckenets kanter är ofta suddiga.

Den största fördelen med bläckstråleskrivare är färgutskrift av hög kvalitet . Kontorsutrustning kan användas för att producera flerfärgade klistermärken, vykort, etiketter, kuvert. Även i sådana modeller implementeras funktionen för kontinuerlig bläckförsörjning, som inte är tillgänglig i laserskrivare. Ett användbart alternativ kompenserar för patronens mycket begränsade resurs och sänker kostnaden för att skriva ut ett ark flera gånger.

Bild
Bild

I moderna bläckstråleskrivare implementeras alla nödvändiga inställningar, inklusive bläckbesparingar, som gör att du kan skriva ut dokument, bilder, diagram. Det är möjligt att ansluta enheten till en dator via en speciell kabel eller via en trådlös anslutning . De nyaste modellerna är utrustade med ytterligare funktioner som ökar komforten vid användning av komplexa enheter.

Bild
Bild

Toppmodeller

Det är svårt att nämna de 10 bästa skrivarna som uppfyller alla krav från användarna. Detta betyg kan kallas villkorligt, eftersom varje person väljer kontorsutrustning enligt personliga preferenser . Vissa människor gillar en enkel skrivare utan ytterligare och komplex funktionalitet, andra föredrar modeller med många alternativ.

För hemmabruk är en budgetlaserskrivare, till exempel OKI B431 DN, ganska lämplig . Denna modell har ett stort utbud av förbrukningsmaterial, hög utskriftshastighet - 38 sidor per minut, möjligheten att ställa in automatisk dubbelsidig utskrift och andra fördelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Billig bläckstråleskrivare - EPSON M105 . Fördelarna med denna kringutrustning inkluderar enkel användning, Wi-Fi-installation, utskriftshastigheter upp till 34 ark per minut och extremt ekonomisk svartvitt bläckförbrukning. Det finns en gränssnittspanel på framsidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Kontorsutrustning för hemmabruk köps beroende på vilka uppgifter som ska lösas. Om användaren tvingas skriva ut ett stort antal sidor varje dag är det lämpligt att fokusera på modellen för laserenheter. När du behöver skriva ut 2-3 ark per vecka är det vettigt att köpa en billig bläckstråleskrivare.

Ett annat kriterium är bildens kvalitet, bokstäver. Om du behöver skriva ut text snarare än färgscheman, bör du välja en svartvit laserskrivare.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du behöver ljusa, saftiga illustrationer, fotografier, är en smal apparat mer lämplig här. En viktig roll spelas av resursreserven för förbrukningsmaterial och tillgången på ytterligare alternativ, till exempel möjligheten att konfigurera utskrift via en trådlös anslutning.

För att inte misstas med valet av en svartvit skrivare för hemmet är det lämpligt att noggrant läsa instruktionerna innan du köper, och först då, efter att ha jämfört alla fördelar och nackdelar, köper du produkten.

Rekommenderad: