Installation Grohe: Modeller För En Vägghängd Toalett Komplett Med Knapp, Instruktioner Och Mått, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Installation Grohe: Modeller För En Vägghängd Toalett Komplett Med Knapp, Instruktioner Och Mått, Recensioner

Video: Installation Grohe: Modeller För En Vägghängd Toalett Komplett Med Knapp, Instruktioner Och Mått, Recensioner
Video: Install a GROHE wall-hung toilet system 2024, April
Installation Grohe: Modeller För En Vägghängd Toalett Komplett Med Knapp, Instruktioner Och Mått, Recensioner
Installation Grohe: Modeller För En Vägghängd Toalett Komplett Med Knapp, Instruktioner Och Mått, Recensioner
Anonim

På den moderna VVS -marknaden finns det många företag som kan erbjuda produkter av olika slag och kostnader. En av ledarna är dock det tyska företaget Grohe, som grundades redan 1936 och sedan dess har lyckats rekommendera sig positivt bland sina kunder. Idag är hon inte bara engagerad i försäljning av olika VVS -armaturer, utan utvecklar också nya tillvägagångssätt för användning av specialiserade enheter, till exempel installationer för sanitetsartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur fungerar systemet?

Först måste du överväga i detalj hur installationsmekanismen för denna typ av VVS fungerar. Det är en metallkonstruktion med många speciella armaturer. Dess syfte är att säkra toalettens struktur, stålramar och tillhörande apparater . Alla säljs komplett med badrum. Det är detta system som kallas installation.

Bild
Bild

Detta system används för olika typer av VVS-arbeten: till exempel för installation av bidéer, vägghängda toaletter och tvättställ. Enheter som är monterade på detta sätt är de mest moderniserade modellerna som gör att du kan ta bort anslutningsrör och kommunikation från synlighetszonen . De är placerade i väggen eller undertaket för att skapa det mest tilltalande badrumsutseendet. De säkerställer också hygienen för de enskilda komponenterna i badrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till skillnad från äldre modeller, där spolningsknappen ligger direkt på cisternen, på toaletter med installation är den inbyggd i väggen, vilket är en intressant och funktionell detalj i badrummet.

Bild
Bild

För- och nackdelar med märkesprodukter

Det bör förstås att det finns flera typer av installationer som erbjuds av företaget. Var och en av dem har sina egna fördelar, som kommer att diskuteras nedan.

Den första typen är de så kallade blockstrukturerna . Deras särart ligger i det faktum att toaletter bara är inbyggda i huvudväggarna, om de inte är i badrummet, är installationen av toaletter med en blockstruktur omöjlig. Detta anses vara en av de största nackdelarna med installationen. Den kompletta uppsättningen av sådana modeller består av en uppsättning extra fästelement som fästs direkt på själva toaletten. För att installera denna typ av installation är det nödvändigt att förbereda en nisch i förväg - det är här installationssystemet kommer att placeras.

Den största fördelen med denna typ av VVS är dess låga pris, vilket inte kommer att påverka familjebudget negativt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Raminstallationer är en annan typ av installationer . Som namnet antyder är de antingen stål- eller kopparstomme. Det finns speciella dubbar på den, utformade för att hålla installationen: vattentömningssystemet, tanken och dess komponenter. Det är viktigt att veta att standardavståndet mellan de ovannämnda dubbarna är 18 till 23 centimeter. Baserat på dessa egenskaper måste du planera toalettens placering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ramen, som ligger till grund för strukturen, monteras i väggytan. Det kan därefter dekoreras, beroende på toalettrummets stil, med olika material: det kan vara gips eller gipsskivor. I detta fall placeras spolplattan och panelen under den på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelen med denna typ av konstruktion är att raminstallationer kan monteras även i de smalaste toaletterna, eftersom de ekonomiskt tar plats, vilket inte är så mycket i moderna flerfamiljshus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna typ av installation ger flera typer av installation:

  • Den första typen av fästelement består av fyra punkter. De sitter fast på huvudväggen.
  • En annan typ är att montera installationen på väggen och golvet. Två punkter är fixerade på dem på varje plan.
  • Det dyraste och ovanligaste alternativet för att fästa en toalettskål med installation är hörnalternativet. Det låter dig bädda in VVS -armaturer även i skarvarna på väggar och skiljeväggar. Det är emellertid viktigt att förstå att även om det här alternativet ger gott om möjligheter för implementering av alla slags designidéer, kräver det särskilt hållbara material som kan säkerställa tillförlitligheten för fastsättning på båda ytorna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla typer av installationer kännetecknas av det faktum att de är placerade inuti väggen, som förseglas när installationen är klar. Men vid eventuella haverier måste den demonteras eller till och med brytas. Detta måste göras eftersom det inte finns någon direkt tillgång till befälhavaren till rören som läggs i huvudväggen. Detta kan ha en betydande inverkan på familjens budget, eftersom det kräver att ringa VVS -teamet och köpa material. Allt detta medför stora finansiella kostnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trots en så viktig nackdel har toaletter med installation en mängd fördelar, som är mycket mer betydande och viktiga:

Kompakthet . VVS -armaturen är platsbesparande. Detta gör att den kan "passa" in i ett toalettrum av valfri storlek. På grund av sin lilla storlek kan toaletten visuellt utöka utrymmet i rummet. Tack vare de mångsidiga ramsystemen är det möjligt att planera badrum och toalett som du vill, samt använda de områden som vanligtvis lämnas oanvända: intilliggande ytor, sluttande ytor och till och med skåp!

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tyst arbete . Eftersom väggen eller till och med lederna hindrar cisternen kommer ljudet från vattnet inte att höras av husägarna. Ekonomisk vattenförbrukning är möjlig på grund av att konstruktionen har ett separat avloppssystem. Det kan reglera flödet av vatten från ett högre tryck till ett lägre. Detta gör att du inte bara kan ta hand om den kompetenta fördelningen av vattenresurser och skyddet av naturen, utan också att kontrollera dina vattenkostnader, vilket kan påverka familjens budget.

Bild
Bild

Hygien . Värdinnan kommer regelbundet att kunna underhålla badrummet i sitt ursprungliga skick, eftersom det inte kräver särskild vård. Att rengöra sanitetsartiklar tar mindre tid än att rengöra den klassiska toaletten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mångsidig design . Gör att du kan använda den här typen av toaletter i alla interiörer: från invecklade barock- och återhållsamma klassiker till modern högteknologi. Modeller kan variera i form, vilket gör att du kan "leka" med stilistiska lösningar och ger en grund för implementeringen av nästan vilken designlösning som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller värde är Grohe installerade toaletter 5 i 1: en högkvalitativ sanitetsarmatur som levererar överlägsen stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustning

En av de positiva egenskaperna med installationen är att alla reservdelar till den är unika och ingår i satsen. Den innehåller en monteringsram, en cistern, en Nova Cosmopolitan-knapp, en uppsättning väggfästen, en uppsättning dräneringsrör för anslutning till ett avlopp och monteringstappar för en vägghängd toalett. Enligt tillverkaren är det tack vare sådana komponenter att installationssystemet är kompatibelt med nästan alla toalettskålar, vilket är en fördel med Grohe -produktlinjen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialen som används bidrar också till bildandet av en sådan åsikt. De inkluderar beslag, samt en ram och fästelement, som är gjorda av stål med tillsats av plast. En spoltank och en nyckel är också gjorda av den senare. Det är tanken utrustad med en pneumatisk knapp som ger ett nytt spolsystem.

Design, beroende på modell, kan ha en eller två nycklar - det senare alternativet tillåter inte bara att reglera spoltrycket, utan sparar också väsentligt vattenförbrukningen. Dessutom innehåller den kompletta uppsättningen också detaljerade instruktioner för installation av sanitetsartiklar och installation på den, du kan också hitta information om tillverkaren i den - detta framgår av avkodningen av artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Bekvämligheten och livslängden för denna typ av VVS beror på korrekt installation, därför är det nödvändigt att närma sig installationen klokt och ta hänsyn till enhetens särdrag.

Tillverkaren erbjuder standardstorlekar för en vägghängd toalett med installation … Cisternskålens höjd är 30–40 cm, dess bredd är lika med samma indikatorer. Men skålens längd räknas från framkanten till väggen, den är lika med 50-60 centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte de inre parametrarna på väggarna där installationen är planerad . Djupet på väggöppningen för blockstrukturen måste vara minst 15 centimeter och bredden och höjden får inte överstiga 60 respektive 100 centimeter. Ramens längd kan variera något upp eller ner, men i allmänhet ligger den inom 60 cm.

Standardmåtten på raminstallationer skiljer sig något från parametrarna för blockstrukturer. Djupet ökar till 30 centimeter, höjden - upp till 140. Bredden förblir oförändrad, 60 centimeter. Om toaletten är monterad med installation på en sluttande vägg eller vind, måste du ta hänsyn till ytan och minska höjden till 80–82 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Båda ovanstående typer av installationer har viktiga likheter: de är mycket hållbara och tål, enligt tillverkaren, upp till 400 kg, vilket inkluderar konstruktionens och personens egenvikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsfunktioner

Badrum och toaletter kan färdigställas från grunden med hjälp av produkter från Grohe. Rummen kan till och med moderniseras tack vare installationen av befintliga modeller av sanitetsartiklar. Installationen kan göras för hand, men detta kräver viss erfarenhet av VVS och ögats noggrannhet.

Reparationer kan utföras utan krångel, eftersom arbetet är enkelt, men kräver omsorg. Om husmästaren ändå bestämde sig för att självständigt installera toaletten med installationen, måste han strikt följa instruktionerna, som i detalj beskriver alla verktyg som är nödvändiga för arbete.

Bild
Bild

Det är viktigt att komma ihåg att de viktigaste enheterna är:

  • roulett;
  • stansare;
  • nycklar;
  • byggnadsnivå;
  • borra;
  • markör.

Dessa verktyg finns i alla hem, eftersom de används inte bara för toalett- och VVS -reparationer, utan också för andra typer av byggnadsarbeten.

Bild
Bild
  • För att självständigt kunna göra fästelement för installationsstrukturen måste du först ta mätningar och rita ett diagram.
  • Grunden för layouten är enhetens centrala axel, den indikeras med en linje.
  • Därefter är det nödvändigt att beräkna avståndet från strukturen till väggen: vanligtvis överstiger det inte 13-15 millimeter.
  • Därefter måste du bestämma höjden på dräneringstankens plats och mäta den. Den går ofta upp till 1 meter.
  • Baserat på den beräknade höjden är det nödvändigt att göra märken på väggens yta - det är vid dessa punkter som hål kommer att skapas för att installera fästelementen.
Bild
Bild
  • Som nämnts ovan måste hål göras vid märkena för att sätta in de så kallade pluggarna och ankarna i dem. Det är de som spelar rollen som fästelement.
  • Nu kan du gå vidare till installationen av själva installationsstrukturen. För detta installeras och justeras detta system på en förberedd plats. Den är säkrad med speciella skruvar, muttrar och skruvar.
  • Installationen utförs både horisontellt och vertikalt, som sedan säkras med pluggar. Det är de som kommer att säkerställa tillförlitligheten för hela strukturen, därför måste detta steg tas mycket noggrant.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • I vissa modeller är ramen utformad så att den kan monteras nära ytan på en huvudvägg, skiljevägg eller till och med en vind. Den fästs under byggnadsarbetet och täcks därefter med en vägg. Eftersom badrummet måste vara anslutet till vattenförsörjningen måste rör föras till enheten. Detta görs med hjälp av plastmanschetter som förbinder avloppsrören och cisternen.
  • Ett av de sista stadierna är installationen av toalettskålen direkt, den utförs efter 10 dagar eller två veckor efter avslutat arbete. För att slutföra detta steg måste du använda speciella rör och korrugering för toaletten. De kan bli en länk mellan själva toaletten och installationen. Det är viktigt att förstå att det finns två typer av rör: den första är utformad för att leda rent vatten, medan den andra används för spolning och avloppsvatten . För varje modell är dessa detaljer unika, så de kommer alltid med ett badrum.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men du måste först installera en speciell stötdämpande packning, och speciella kopplingar måste sättas på de förberedda dubbarna. Toaletten måste placeras på dubbarna och fixeras tätt.

Bild
Bild

Översyn av modeller och recensioner

Det tyska företaget Grohe, som tillverkar sanitetsartiklar, har funnits länge på den ryska marknaden och är vid denna tid mycket populärt bland köpare. De noterar att företaget erbjuder utmärkt kundservice, fem års garanti på sina produkter, som kännetecknas av kvalitet och tillförlitlighet. Till exempel installation Rapid SL 5 i 1 för vägghängd toalett har ett reparationssats i satsen, vilket är en trevlig bonus för kunderna.

De gillar att tillverkaren erbjuder ett riktigt brett utbud av sina produkter, till exempel finns det i Rapid-kollektionen flera modeller för både väggmonterade, hörn och inbyggda toalettskålar. Det finns också en produktserie för handfat. Allt detta glädjer naturligtvis konsumenterna, eftersom de skriver att i företaget kan du hitta det du behöver.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särskilt populär är Solido 3 i 1 -modellen, som utmärks av ett trevligt pris, en spektakulär design och är gjord av rostfritt stål. På grund av mångsidigheten och kompaktiteten i denna installation har ägarna möjlighet att visa frihet när det gäller att designa ett badrum eller toalett. På grund av detta har den här sortimentet många positiva recensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användare skriver främst att de litar på ett tyskt varumärke som bryr sig om sina kunder och varnar dem från att köpa produkter av låg kvalitet.

Du kan skilja en falsk från originalet om du förlitar dig på följande kriterier:

  • specifik vikt, som är mycket mindre än den för de ursprungliga installationsstrukturerna;
  • brist på ett garantikort;
  • underskattat pris.

Som man säger är gratis ost bara i en musfälla. Tillverkaren kommer inte att sälja originalprodukten till ett för lågt pris - det är helt enkelt inte lönsamt för honom. Men bedragare gör ofta detta, därför bör du vara så försiktig som möjligt när du väljer VVS -apparater och det mest ändamålsenliga av allt är att kontakta en officiell säljare.

Rekommenderad: