Installation För Geberit Toalettskål (64 Bilder): Ett Toalettsystem Komplett Med En Spolknapp, Typer Och Storlekar, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Installation För Geberit Toalettskål (64 Bilder): Ett Toalettsystem Komplett Med En Spolknapp, Typer Och Storlekar, Recensioner

Video: Installation För Geberit Toalettskål (64 Bilder): Ett Toalettsystem Komplett Med En Spolknapp, Typer Och Storlekar, Recensioner
Video: Instruktionsfilm om montering av Nautic spolknapp 2024, April
Installation För Geberit Toalettskål (64 Bilder): Ett Toalettsystem Komplett Med En Spolknapp, Typer Och Storlekar, Recensioner
Installation För Geberit Toalettskål (64 Bilder): Ett Toalettsystem Komplett Med En Spolknapp, Typer Och Storlekar, Recensioner
Anonim

Ett vackert och bekvämt badrum är varje människas dröm. Fler och fler vanliga stationära toaletter bleknar i bakgrunden, och fler och fler upphängda blir allt mer utbredda, där alla rörledningar och cisternen ligger i en snygg låda - det här är kompakt, vackert och modernt!

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Installationen är en metallram med fästelement. Genom den utförs anslutningen till hängande toalett eller bidé av avloppsrör och vatten. Ramen är fäst på huvudväggen, stängd med en dekorativ skiljevägg och dekorerad med dekor.

Den schweiziska tillverkaren Geberit är en av ledarna på marknaden för sanitetsartiklar i Europa. Företaget har sina egna principer, för vilka användare älskar det: produktion av produkter som säkerställer ekonomisk vattenförbrukning, nya progressiva lösningar på brådskande problem och energieffektivitet i installationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationerna används oftast för väggmonterade toaletter och bidéer, men Geberit erbjuder några riktigt intressanta lösningar för handfat, duschinstallationer, urinaler och badkar.

Det är bekvämt att omedelbart köpa ett färdigt kit: en installation och en toalett som passar perfekt ihop.

Bild
Bild

Skillnader från toaletten

De är följande:

  • Den första huvudparametern som skiljer en vägghängd eller golvstående toalett med installation från en konventionell toalett med cistern är mått . Ofta kan en stationär toalett inte placeras så nära väggen som installationen installeras - att spara 10 cm utrymme för ett badrum kan vara en avgörande faktor till förmån för ett inbyggt system.
  • Installationscisternens tillförlitlighet . Stora installationstillverkare ger tio års garanti på avloppssystemet. Det faktum att hela vattenförsörjningssystemet i installationen kommer att stängas i en låda kan orsaka oro bland köparna (de är rädda för konsekvenserna av en läcka). Faktum är att det inbyggda systemet är utrustat på ett speciellt sätt, och det kräver inte ens installation av speciella inspektionsluckor. Alla viktiga delar av installationen är tillgängliga genom hålet för att fästa knappen på väggen.
  • Avloppssystem . Det har bevisats att med mindre vattenförbrukning är installationens spolsystem mer effektivt än för en vanlig toalett. Detta beror på tankens och dräneringssystemets konstruktionsegenskaper.
Bild
Bild
  • Kondensat . Ägare av klassiska toalettskålar har troligen mött problemet med kondens som sticker ut på cisternen mer än en gång. Tanken för installationen är gjord på ett speciellt sätt: baksidan är inbäddad i ett speciellt material - styren, vilket förhindrar att kondens uppstår.
  • Vattenförsörjningsanslutning . För att ansluta till vattentillförseln i en konventionell toalettskål används för bekvämlighetens skull ofta flexibla foder. För installation är denna metod oacceptabel - för den använder de ett styvt plast- eller metallplastfoder, vilket ökar tillförlitligheten avsevärt. Dessutom har installationstanken för enkelhets skull flera hål för anslutning av vattentillförseln.
  • Tillåtna laster … Det finns en myt att en väggmonterad toalett inte tål tung belastning jämfört med en stationär. Så i genomsnitt är arbetsbelastningen för en vägghängd toalett 200 kg, max är 400 kg.

Naturligtvis, när du köper en installation med toalett, bör du vara uppmärksam på denna parameter, eftersom billiga förfalskningar kan skilja sig med en maximal belastning på upp till 100 kg, och bra specifika modeller tål upp till 800 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Liksom alla andra system har toaletter med installation både positiva och negativa sidor. Låt oss titta närmare på dem.

Fördelar:

  • kompakt design - en väggmonterad toalettskål med installation är perfekt för begränsat utrymme i badrummet;
  • avlopps- och vattenförsörjningssystemet är dolt i väggen, vilket är estetiskt tilltalande och praktiskt;
  • ljudisolering - under tömning ger vattnet ett mycket tystare ljud än i klassiska modeller;
  • enkel rengöring under strukturen - du behöver inte böja benet;
  • pålitligt dräneringssystem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Minus:

  • mer komplex installationsprocess - för korrekt installation är det bättre att använda professionella VVS -tjänster, vilket följaktligen kommer att medföra ytterligare installationskostnader.
  • kostnaden för strukturer är högre än för klassiska toalettskålar;
  • byte av installationen - betyder alltid en fullfjädrad reparation i badrummet, eftersom du måste demontera hela lådan och strukturen;
  • reparationens komplexitet - för att fixa installationen behöver du ett specialverktyg eller ett professionellt samtal, vilket kommer att kosta ett betydande belopp, så det är bättre att inte spara på köpet och välja ett pålitligt företag med många års erfarenhet inom tillverkning av installationer och en garanti på 10 år eller mer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Man kan dra slutsatsen att en vägghängd toalettskål med installation är bekväm, vacker, hygienisk, men samtidigt dyrare.

Enhet

Strukturen består av metallramar fästa på väggen och golvet (beroende på installationstyp kan den endast fästas på golvet eller bara på väggen), vilket fördelar lasten jämnt. Ramen är utrustad med gängade uttag för fastsättning. Och även installationspaketet innehåller tillbehör för fästelement. Beroende på typ av installation kan den utrustas med höjdjusterbara fötter.

En dräneringstank är fäst vid ramen. Den innehåller också en kran för att stänga av vatten i en nödsituation, kopplingar som styr vattentillförseln (ansluten till avtappningsknappen). Inloppsventilen är placerad på sidan. På ett avstånd av 1 m från det färdiga golvet finns en avtappningsknapp, en toalettstol (dubbar) - på en höjd av 45 cm (justerbar i vissa versioner), utlopp till avloppet - 25 cm från golvet, strax ovanför det finns ett rör för tillförsel av vatten från avloppstanken.

I händelse av haveri kan du alltid hitta originaldelar för reparationsarbete på rea.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns två huvudtyper av installationer efter typ av konstruktion: block och ram.

Blockenheter har inte ben, är fästa vid huvudväggen med ankarbultar, vilket resulterar i att hela lasten faller på ankarna och väggen. De är tillräckligt billiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Raminstallationer har fler underarter

  • För montering på en fast vägg … De har 4 fästelement: 2 - för väggen, 2 - för golvet.
  • För fastsättning på golvet . Möjligheten att installera var som helst i rymden. De har olika storlekar i höjd och bredd.
  • Hörninstallationer . De har en hörncistern, vilket sparar utrymme. Vanliga rektangulära installationer är också lämpliga för hörnplacering, för vilka hörnfästen kan användas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dolda cisterner

Geberits historia på installationsmarknaden började på 1960 -talet. Då var de de första som släppte en dold cistern för en sidmonterad toalett. Sådana mönster är fortfarande ganska utbredda idag och är ett exempel på klassisk VVS -utrustning. De har en justerbar volym spolat vatten, som kan justeras för bekvämlighet. En särskilt representativ modell av den dolda cisternen är Sigma, som har fått kvalitetsmärket för sin vatteneffektivitet. Dess design gör att du kan begränsa mängden vatten som förbrukas för spolning till 4,5 liter.

Geberit tillverkar tre kollektioner av tankar (med andra ord spolningssystem): Sigma, Omega, Delta. De är lämpliga för golvstående och vägghängda toaletter. Sigma och Omega stöder det innovativa fjärrspolningssystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Delta används för privata hem och offentliga utrymmen. Djup - 12 cm. En liten spolvolym är inte justerbar, fabriksinställningen är från 3 till 4 liter, en stor kan ställas in på 3 parametrar: 4,5 liter, 6 liter eller 7,5 liter. Tanken är helt tätad mot kondens. Möjlighet till vattenförsörjning bakifrån eller uppifrån, i mitten av tanken. Lämplig för kombination med enkelspolning, dubbelspolning och spolstoppsystem.

Bild
Bild

Modeller från Omega -kollektionen skiljer sig åt i höjder: 82, 98 och 112 cm (på grund av olika monteringshöjder). Deras djup är samma och är 12 cm. Det har samma inställningar för spolvolym som Delta: möjligheten att montera spolknappen framåt eller upptill (för höjder på 82 och 98 cm), antikondensationsskydd, möjlighet att leverera vatten från tankens vänstra, nedre eller bakre del. Markeras med ett lock till servicefönstret - det skyddar mot damm och smuts.

Installation och reparation av tanken kräver inte användning av några verktyg. Modellen är lämplig för dubbelspolning.

Bild
Bild

Sigma finns på två djup: vanligt (12 cm) och ultratunt (8 cm). I den andra versionen tillhandahålls ett nät för beklädnad av putscisternen. I den kompakta designen är spolarmbågen justerbar, vattentillförsel tillhandahålls uppifrån och från sidan med en förskjutning till vänster. 12 cm -strukturen har en vattentillförsel från baksidan eller toppen i mitten. Precis som Omega är den utrustad med ett skyddskåpa för underhållsfönstret, det är möjligt att korta av locket för att placera spolplattorna i linje med väggen.

Det kräver inga verktyg för installation och har, liksom alla cisterner från denna tillverkare, en standardjustering för stora spolvolymer. Enkla, dubbla och flush-stop-system finns tillgängliga.

Bild
Bild

Toalettinstallationssystem

Geberit toalettinstallationssystem representeras av en grundserie - Duofix. Duofix ramsystem är utrustat med en av tre typer av cisterner, beroende på kundens krav.

  • Duofix -system med olika installationshöjder. Genom att slutföra installationen med en Omega spolcistern får du alternativ med höjder på 82 cm, 98 cm och standard 112 cm.
  • När ramen är utrustad med Sigma -tankar standardmodeller med en höjd av 112 cm bildas. Som nämnts ovan har Sigma-sortimentet en cistern som bara är 8 cm tjock, vilket gjorde att Geberit kunde skapa en ultratunn installation och höja höjden med bara 2 cm (i denna design den är 114 cm). I samma samling finns en förstärkt modell - för montering av installationen på ett betonggolv utan att stödja den på väggen. Vid begränsat utrymme i badrummet erbjuds ett monteringselement i en smal design: dess bredd är 41,5 cm kontra standard 50 cm. installation av räcken och stöd för funktionshindrade …
  • Den enklaste och mest ekonomiska versionen av Geberit installationssystem levereras med spolcistern Delta . I denna serie kan du också hitta en fristående struktur med fäste på golvet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För enkelhets skull säljs ofta 3-i-1-kit: de består direkt av ett installationsmonteringselement, en spolknapp och en uppsättning fästelement; i vissa modeller är en sådan uppsättning utrustad med en ljudisolerande packning.

Installationer för handfat

Ett vägghängt handfat i vissa livssituationer är en nödvändighet och en enorm platsbesparing. Det är för detta ändamål som Geberit installationssatser skapas - för att dölja avlopp och vattenförsörjning i väggen. De, som toalettskålar, är standard i höjd (112 cm), låg (82 - 98 cm), hög (130 cm), justerbar (från 112 till 130 cm) och traverser (i själva verket bara en liten ram för väggmontering).

När det gäller vattenförsörjning finns tvättställsinstallationer för synliga kranar, för vertikala kranar, med vattenkranar och sifoner i väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationer för bidéer och urinaler

Duofix -installationer för bidéer är ganska mångsidiga och skiljer sig bara i höjden på monteringselementen (82, 98 och 112 cm).

Alla typer av urinalmonteringsramar är justerbara i höjd (från 112 till 130 cm), skiljer sig åt i urinalspolningssystemet och knapparnas placering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationer för duschar och bad

Förutom ovanstående finns Geberit installationer för duschsystem och badkar till salu. De ger väggdränering och integration av en väggblandare.

Bild
Bild
Bild
Bild

typ av installation

Det finns flera alternativ för att installera installationer.

  • På huvudväggen … Montering av blocksystemet är endast möjligt med fastsättning på huvudväggen.
  • På en vägg av gipsskivor . Varje universell installation med 4 fästelement (2 - på väggen, 2 - på golvet) kan installeras på gipsskivans vägg. I detta fall faller huvudlasten på golvet. Och du kan också förstärka väggen av gipsskivor med en fyrkantig VVS -profil.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • På en tegelvägg … Tegelväggar kännetecknas av sin styrka och hållbarhet - alla installationer är lämpliga för installation på en sådan vägg. Dessutom kan en dold cistern byggas in i den utan rädsla.
  • Golvmonterad . Denna metod används när det är omöjligt att montera strukturen på väggen. För denna fästmetod används en speciell självbärande förstärkt ram. Och även sådana ramar har stora stödytor för optimal fördelning av lasten på golvet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Töm nycklar

Med ett brett urval av olika Geberit -mönster kan du matcha vattenavlastningsknappen till din badrumsinredning. Vilken uppsättning funktioner kan en till synes enkel nyckel ha?

  • Beröringsfri spolning. Bättre för offentliga platser, eftersom hygien kommer först. För att inte röra spolplattan på en offentlig plats är det nu tillräckligt att vifta med handen framför en svart glaspanel, som visar två lysande ränder, vilket betyder full och låg spolning. Geberit har den mest avancerade kontaktlösa modellen, Sigma 80.
  • En av de senaste utvecklingen för installationsstrukturer från Geberit är DuoFresh luftreningssystem. Systemet inbyggt i lådan suger in luft efter att ha tryckt på spolningsknappen, driver det genom filtren och släpper ut renad luft tillbaka.
  • Modellerna Sigma 01, 10, 20, 50 har en behållare för deodoriserande enheter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Möjlighet att installera knappen i linje med plattorna.
  • Många färger och texturer. Möjligheten att välja en nyckel för din unika badrumsdesign är mycket viktig för kunderna. Det är därför Geberit producerar olika nyanser av knappar som brons, mässing, stål, vita och svarta nycklar, matta och glansiga texturer.
  • Att installera en skyddslåda ger dubbel säkerhet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Montering

När du köper en installation, se till att den kommer med ett detaljerat diagram och instruktioner för installation av andra komponenter (till exempel bultar och toalettstänger med önskad längd).

Installation av installationen består av tre huvudsteg:

  • förberedelse;
  • fastsättning;
  • anslutning av avlopps- och vattenförsörjningssystem.
Bild
Bild

Det förberedande stadiet inkluderar att studera instruktionerna, förbereda verktygen och välja en plats för installation av strukturen. Beroende på valet av plats för installationen måste du tänka på rörledningarna för vattenförsörjnings- och avloppsrören.

För fastsättning krävs ett litet antal verktyg: ett måttband, en nivå, en penna eller markör, en borrmaskin med borrar, skiftnycklar (många Geberit -strukturer monteras utan nycklar, men det är fortfarande bättre att fylla på dem bara om).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om ramstrukturen installeras är det första steget i installationen montering av själva ramen.

Fäst alla konstruktionselement ordentligt enligt diagrammet. Om du installerar en infälld tank utelämnas denna artikel.

Därefter markeras fästbultarnas placering. Avståndet mellan bultarna beror på måtten på den valda installationen; i den smala versionen blir avståndet mindre. När du försöker är det viktigt att använda nivån och ta hänsyn till rummets dekorativa finish.

Bild
Bild

Nästa steg är att borra hål för att fixa installationen, sätta in pluggar. Vi fäster ramen med de fästelement som ingår i satsen. Glöm inte de grundläggande parametrarna vid installationen: avloppsröret ligger på en höjd av 0,25 m från det färdiga golvet, toalettens höjd är i genomsnitt 0,4-0,5 m.

Efter alla dessa steg är avloppstanken installerad. När du fixar cisternen är det värt att utgå från spolningsknappens höjd: vanligtvis placeras den för en bekvämlighet på en höjd av 1 m. De sista som ska installeras är toalettstolarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter ansluts vattentillförselröret till cisternen. För olika modeller kan vattentillförseln utföras i olika delar av tanken. För säkerhets skull är det bättre att använda stela rör snarare än flexibla foder, som det är bekvämt att göra när man installerar klassiska toaletter. Det är säkrare och mer praktiskt, eftersom tillgången till detta system kommer att stängas av lådan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toaletten är ansluten till systemet sist, först efter att alla efterbehandlingsarbeten har slutförts. Efter limning av plattorna måste minst 1, 5 veckor gå för att bygglimet ska torka tillräckligt bra.

Toalettskålen kan anslutas till avloppssystemet med hjälp av en infästning (det mest praktiska alternativet, men i praktiken är det ofta opraktiskt), med hjälp av en plastadapter (en ganska hållbar metod) eller ett korrugerat rör (kort livslängd).

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Geberit är en av de mest populära toalettarmaturerna. Geberit Duofix UP320 är ett utmärkt alternativ för problematiska fall. Den kan placeras där en konventionell ram inte tekniskt skulle passa. Även om avloppet bakom toaletten är i vägen, gör den speciella utformningen av benen installationen mycket enklare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Geberit -tillverkarens viktigaste position är att ta hand om sina kunder. När allt kommer omkring, om du köpte designen av detta företag, kan du under de kommande 25 åren inte oroa dig för att köpa förbrukningsmaterial.

Även vid en tvångsbyte av någon av delarna kan du alltid hitta den på rea.

Bild
Bild
Bild
Bild

De viktigaste egenskaperna hos företaget som Geberit -användare lyfter fram i sina recensioner är:

  • utmärkt kvalitet på de material som används;
  • pålitlighet;
  • 10 års garanti;
  • enkel installation;
  • ett stort urval av installationsdesigner - för alla tillfällen;
  • ett stort urval av komponentmaterial;
  • tillgänglig reparation genom fönstret på vattenspolningsknappen, även om vatten läcker.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av nackdelarna påpekar köpare att fästelementen inte alltid följer med installationen.

Sammantaget ger Geberit installationssystem många års njutning och ger ditt badrum mer komfort och komfort. Detta är en fantastisk modern och praktisk badrumslösning!

Rekommenderad: