Laminatförkläde För Köket (29 Bilder): Egenskaper Och Typer Av Laminatförkläden, Deras Användning I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Laminatförkläde För Köket (29 Bilder): Egenskaper Och Typer Av Laminatförkläden, Deras Användning I Interiören

Video: Laminatförkläde För Köket (29 Bilder): Egenskaper Och Typer Av Laminatförkläden, Deras Användning I Interiören
Video: Kökets baktips: Roy Fares mörka chokladmousse med vaniljgrädde - Köket 2024, Maj
Laminatförkläde För Köket (29 Bilder): Egenskaper Och Typer Av Laminatförkläden, Deras Användning I Interiören
Laminatförkläde För Köket (29 Bilder): Egenskaper Och Typer Av Laminatförkläden, Deras Användning I Interiören
Anonim

Köket anses vara ett speciellt utrymme, som inte bara ska vara multifunktionellt utan också snyggt. Många husägare använder laminatgolv när de dekorerar dess design, eftersom detta material har praktiska egenskaper och en mängd olika färger och texturer. Ett laminerat förkläde ser vackert ut i kök; det passar perfekt in i alla interiörer, oavsett rummets stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ett laminerat förkläde är en originalidé för köksdekoration. Enligt många byggare anses detta material vara det bästa för efterbehandling av rum med hög luftfuktighet, eftersom det består av flera lager:

  • en bas av träfiber, den ger styrka åt brädet;
  • papper impregnerat med en speciell komposition;
  • texturer med imitation av kakel, sten och trä;
  • akrylskydd, vilket förlänger panelens livslängd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av sin speciella struktur kännetecknas laminatet av en hög nivå av fuktbeständighet. Brädan är lätt att ta hand om; en våtservett räcker för att rengöra den.

Materialets fördelar inkluderar enkel installation, vilket är snabbt jämfört med kakel. Dessutom finns brädan i ett stort utbud av texturer och färger, vilket förenklar valet av designstil. Tillverkare producerar brädor i olika klasser, så vem som helst kan köpa det, oavsett deras ekonomiska situation.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller nackdelarna med att avsluta förklädet med ett laminat finns det bara en - panelerna är rädda för höga temperaturer.

Detta bör beaktas vid mantling av arbetsområdet och placera brädorna bort från plattan.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du börjar dekorera ett köksförkläde med ett laminat är det värt att välja rätt typ av det, eftersom finishens livslängd beror på detta. Eftersom byggmarknaden idag representeras av ett elegant sortiment av laminerade skivor, När du köper den måste du vara uppmärksam på några indikatorer.

Bär motståndsklass … Det rekommenderas att köpa paneler i klass 31 eller 32 för köksförkläden, de är resistenta mot olika påverkan och håller länge.

Bild
Bild

Miljövänlighet … Beklädnadsmaterialet i köket måste vara säkert för människors hälsa och inte avge skadliga ämnen när det utsätts för höga temperaturer. För detta måste arbetsområdet vara mantlat med en bräda av en klass som inte är lägre än E1. Den innehåller inte formaldehyd och är inte beroende av miljöförhållanden.

Bild
Bild

Fuktmotståndig … Laminerade paneler, som har ett extra skyddande lager, är idealiska för köksförkläden. De är dyrare än konventionella, men de håller längre och förlorar inte sitt attraktiva utseende.

Bild
Bild

Tack vare modern teknik produceras laminerade ytor i olika modifieringar, som kan skilja sig åt i egenskaper och design. Det är viktigt att tänka på detta när du köper material till förklädet.

MDF -paneler … De lockar många hantverkare med sitt låga pris och enkla installation, som kan utföras på alla typer av svarv. Men detta material är hygroskopiskt och liknar endast utåt ett laminat, eftersom dess yta är täckt med lackerat papper. Laminerade bakplattor är inte lämpliga.

Bild
Bild

Spånskiva … De är en av de typer av laminat med ökad densitet. Dessa paneler är robusta och kan installeras utan svarv.

Nackdelen med produkter är deras hygroskopicitet, så de kommer inte att fungera som en inredning länge.

Bild
Bild

Laminerad hårdplatta … Det är ett tätt extruderat material som är idealiskt för köksförkläden.

Tack vare sin höga kvalitet kommer den att fungera som ett pålitligt skydd för arbetsväggen.

Bild
Bild

Golvlaminat … Trots att denna typ är avsedd för golvdekoration kan den också väljas för efterbehandling av förkläden.

Bild
Bild

Dessutom är det värt att notera att brädorna finns i olika tjocklekar, från 6 till 12 mm. Produkter med en tjocklek på 6-7 mm klassificeras som tunna, över 12 mm - som tjocka.

Skivor med en tjocklek av 8 mm är väl lämpade för att bekläda arbetsområdet.

Laminatet skiljer sig också i panelernas bredd, som kan vara från 90 till 160 mm. Bredd beror på modellernas utseende och storlek.

Ett viktigt kriterium för att välja ett laminat är dess färg. Oftast är det tillverkat i traditionella nyanser som imiterar ek, valnöt, björk och körsbär. Det finns också brädor i pastell och neutrala nyanser, som påminner om askens struktur.

Om designen ger kallare färger kan du för köksförklädet köpa paneler i grå, grädde och mjölkfärger. Stylister rekommenderar att du väljer färgerna på den laminerade ytan på ett sådant sätt att de matchar nyanserna på dörrpaneler, fönsterkarmar och plattband.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka stilar passar den?

Ett förkläde i köket av laminat anses vara ett bra komplement till designen i vilken stil som helst, men trots detta finns det vissa regler för användning av dessa typer av ytor. Designers rekommenderar att du använder paneler för kök inredda i retro, klassisk, imperium och barockstil. Imitation av naturligt trä, beroende på dess struktur och färg, är också lämplig för högteknologiska förkläden.

Om designen ger Provence, country eller shabby chic, är det nödvändigt att köpa paneler som har en åldrad effekt.

Eftersom mörka nyanser råder i gotiska interiörer i kök, är arbetsområdet i sådana fall mantlat med brädor av mörkrött och brunt. De ska vara i harmoni med möbler och andra inredningsartiklar.

Laminerade förkläden är mycket populära i modernism, modern … De är utformade i en ljus palett med en övervägande del av matta ytor. För små kök är det lämpligt att göra ett förkläde med en blank yta, som visuellt kommer att expandera arbetsområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

Laminatgolv används ofta i olika designidéer när du dekorerar köksförkläden, eftersom det gör att du kan designa färgpaletten i rummet korrekt.

För att köksinredningen ska få ett harmoniskt utseende är det nödvändigt att använda en kreativ finish på arbetsområdet. För detta är en smidig övergång mellan väggdekoration och golv lämplig.

En sådan kant kommer visuellt att utöka utrymmet i rummet. Laminerade plattor måste också hitta sin fortsättning i taket, där individuella skär kan placeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kommer gångjärnshyllor, anpassade till färgen som motsvarar panelerna, att bidra till att betona det laminerade förklädet. Det rekommenderas att dekorera dem med inomhusblommor och små inredningsartiklar.

Separata kompositioner på väggen, anlagda i form av en mosaik, hjälper till att markera arbetsområdet. I detta fall används laminatgolv bäst i ljusa och pastellfärger. Denna lösning är perfekt för små kök där ljuskontrast inte skadar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kökförkläden ser vackra ut i känsliga färger, dekorerade med ljusgrått, mjölk och gräddlaminat.

För att uppnå effekten av fullständig neutralitet i interiören bör färgen på den dekorativa ytbehandlingen av väggar och möbler väljas korrekt, den ska gå samman med förklädets skugga. Samtidigt är en skarp betoning på arbetsväggen också tillåten när väggar och headset väljs i en mörk färg.

Glöm inte kombinationen av dekorativa ytor med textilier. Beige och ljusbruna gardiner är lämpliga för mörkt laminat, bambu gardiner är idealiska. Ett lätt förkläde kommer vackert att kompletteras med känsliga genombrutna gardiner av naturfiber. Stora kompositioner bör undvikas i denna design.

Rekommenderad: