Små Soffor Med En Kaj I Köket: Egenskaper Hos Kompakta Små Kökssoffor Och Deras Användning I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Små Soffor Med En Kaj I Köket: Egenskaper Hos Kompakta Små Kökssoffor Och Deras Användning I Interiören

Video: Små Soffor Med En Kaj I Köket: Egenskaper Hos Kompakta Små Kökssoffor Och Deras Användning I Interiören
Video: 10 Amazing IKEA Sofa cum Bed | IKEA के १० अदभूत सोफा कम बेड 2024, April
Små Soffor Med En Kaj I Köket: Egenskaper Hos Kompakta Små Kökssoffor Och Deras Användning I Interiören
Små Soffor Med En Kaj I Köket: Egenskaper Hos Kompakta Små Kökssoffor Och Deras Användning I Interiören
Anonim

En liten kökssoffa med sovplats är en utmärkt lösning på problemet med brist på platser att sova och vila, komplicerat av begränsat utrymme. Det är en nödvändighet i en situation där köket inte bara är en plats för att förbereda och äta mat, utan också ett rum för att ta emot gäster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Installera en liten soffa med en sovplats i köket hjälper till att lösa flera problem samtidigt.

  • Bristen på sovplatser i en liten lägenhet elimineras vid ankomsten av gäster.
  • Möjlighet att gå i pension till en av dem som bor i en enrumslägenhet.
  • Modeller utrustade med lådor blir ytterligare lagringsutrymme.
  • Den lilla soffan ser väldigt mysig ut och bidrar till en bekväm måltid.
  • Med hjälp av en liten soffa blir det möjligt att göra ett bekvämt vardagsrum av ett litet kök.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Följande nyanser kan betraktas som nackdelarna med små modeller

  • Oundviklig minskning av ledigt utrymme i köket. I det här fallet kan det noteras att minskningen av ledigt utrymme vid installation av en liten soffa inte är lika stor som vid installation av modeller med standardstorlekar.
  • När du fäller ut soffan kan det vara nödvändigt att flytta andra möbler, till exempel bord och stolar.
  • Att installera en soffa i köket kan skada klädseln. Detta kräver noggrann hantering av köksredskap, mat och dryck. Alternativt bör du välja modeller med lätt att rengöra ytor eller använda ett avtagbart lock.
  • Det bör också noteras att stoppade möbler tenderar att absorbera lukt. Hänsyn måste tas till god ventilation för att eliminera dem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vinkel

Små hörnsoffor med sovplatser hjälper till att effektivt utnyttja utrymmet i små köksrum. Sådana soffor är mycket bekvämare än vanliga stolar, och deras designfunktioner gör att de kan förvandlas till sovplatser, om det behövs.

Installationsplatsen för en hörnsoffa kan vara ett hörn, ett område under ett fönster, en vägg mittemot en köksenhet eller en linje som skiljer matlagningsområdet från mat- och viloplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modul

Soffor, bestående av separata delar (moduler), är praktiska genom att deras konfiguration och storlek kan ändras beroende på situationen. I en rörelse kan du göra en rak linje från hörnsoffan eller flytta en sektion åt sidan, samtidigt som du får en separat sittgrupp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Soffa

Den lilla, bekväma soffformade soffan är perfekt för uppställning i köket. Du kan inte bara sitta i soffan, utan också ligga. Det tar inte mycket plats och skapar inte platsbrist i köket. Det finns ingen anledning att installera en fällningsmekanism i sofforna, eftersom den själv är en färdig sovplats.

Bild
Bild

Rak minisoffa med hopfällbar säng

Detta är en unik modell av en liten soffa, som utåt är något bredare än en vanlig stoppad fåtölj. När den är hopfälld kan två personer sitta i denna minisoffa. Som regel är ramen för sådana modeller gjord av blandade material: den stationära delen är av trä och den utfällbara delen är gjord av metall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fällmekanismer

  • Delfin . Delfinvikningsmekanismen består av två delar, varav en är ett säte, och den andra är gömd under den. Soffan fälls ut enkelt och bildar en fullvärdig sovplats.
  • Dragspel . Soffan fälls ut som ett dragspel. För att förvandla det måste du dra i handtaget som sitter i sätet. Denna design är mycket tillförlitlig och enkel att använda.
  • Fransk mussla . Den infällbara delen av en sådan mekanism består av tre delar. För att fälla ut sovplatsen måste du dra upp den lite och mot dig själv, sedan rätas sittplatsen upp och står på starka metallben.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rammaterial

  • Trä . Träramar anses vara de mest miljövänliga. Äkta torkat trä är lätt och ganska hållbart. En soffa med en sådan ram är lätt att flytta.
  • Spånskiva . Många tillverkare tillverkar ramar av "mini" -modeller av spånskiva. Kostnaden för sådana modeller är mycket billigare än med träramar.
  • Metall . Metallramar används främst i musslor. Förkromade eller målade metallrör används.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klädselmaterial

  • Läder . Det är den dyraste klädseln. Samtidigt är äkta läder ett av de mest miljövänliga och hygieniska materialen. Det andas och orsakar inte allergier. Dessutom kan ytan på äkta läder enkelt rengöras med en vanlig fuktig trasa.
  • Konstgjort läder … Annars kallas denna typ för konstläder. I själva verket är detta inte ett naturmaterial, utan bara ett konstgjort substitut. Utåt kan konstläder mycket se ut som naturligt och kan lätt rengöras med fukt. Dess hygieniska egenskaper är dock något lägre: det tillåter inte att luft passerar igenom, vilket kan orsaka obehag under den varma säsongen.
  • Textil . Tygmaterial anses vara det mest miljövänliga och har utmärkta hygieniska egenskaper. De låter luft passera bra, vilket gör att huden kan andas, dessutom orsakar de inte allergiska reaktioner.

Att rengöra soffans tygyta är lite svårare, så hemmafruar använder ofta lock eller avtagbara lock som enkelt kan tas bort och tvättas i tvättmaskinen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man väljer

Som regel fattas beslutet att köpa en liten soffa med kaj för köket med hänsyn till det begränsade utrymmet. Det är därför valet av minimodeller bör närmar sig mycket noggrant.

  • Först måste du tydligt förstå den största möjliga storleken på det område som soffan kommer att uppta. För att göra detta bör alla mätningar göras innan du köper.
  • Dessutom måste man komma ihåg att den utfällbara delen också måste passa någonstans och inte stöta på ett hinder i form av väggar, ett bord eller en piedestal.
  • Trots att minisofforna är små i storlek, befriar detta dem inte från skyldigheten att harmoniskt passa in i köket. I stil ska de matcha stilen i köksrummet.
  • Valet av klädmaterial kan bero på vissa förhållanden och faktorer. Till exempel, om det finns små barn i huset, är det lämpligt att vara uppmärksam på tvättbara modeller.
  • Ramen för den valda modellen måste vara stark och uppfylla alla säkerhetskrav.
  • Fällmekanismen ska fungera tydligt, utan några speciella svårigheter.

En visuell inspektion av soffan bör inte avslöja defekter i klädmaterialet: veck, nötningar och skärsår.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var man ska placera

Nära fönstret

Du kan placera en liten soffa nära fönstret med förväntan att sovplatsen kommer att ligga precis under fönstret. Som ett resultat finns det en uppdelning av köket och sovdelen. På detta sätt är en rak minisoffa med en hopfällbar säng eller en fåtölj-säng perfekt placerad.

Bild
Bild

Under fönstret

Om köket är smalt och långt, kan en liten hörnsoffa också placeras under fönstret, men det kommer att fällas ut på baksidan av köket. Med denna placeringsmetod tar den isärtagna soffan det mesta av det lediga utrymmet i köket. I det här fallet är beräkningen baserad på det faktum att ingen kommer att behöva ledigt utrymme i köket under sömnen.

Bild
Bild

I hörnet

En kompakt hörnsoffa passar perfekt in i en fri kökshörna. Tillsammans med ett litet bord kommer de att skapa ett mycket mysigt kökshörna, som när soffan fälls ut blir till en fullvärdig sovplats. Placeringsvinkeln kan väljas antingen mittemot köksenheten eller bort från den.

Bild
Bild

I mitten

Kompakta soffor kan installeras i mitten av köket, och även i par. Samtidigt bör köksdelen möjliggöra detta utan att äventyra rörelsefriheten. Ett soffpar kan placeras mittemot varandra och ett litet matbord kan placeras mellan dem.

Rekommenderad: