Förkläde Av Väggpaneler För Köket (26 Bilder): Egenskaper Hos Paneler Och Tips För Deras Användning I Köksdesign

Innehållsförteckning:

Video: Förkläde Av Väggpaneler För Köket (26 Bilder): Egenskaper Hos Paneler Och Tips För Deras Användning I Köksdesign

Video: Förkläde Av Väggpaneler För Köket (26 Bilder): Egenskaper Hos Paneler Och Tips För Deras Användning I Köksdesign
Video: Kökets middag: Tomatsoppa med mozzarella - Köket 2024, April
Förkläde Av Väggpaneler För Köket (26 Bilder): Egenskaper Hos Paneler Och Tips För Deras Användning I Köksdesign
Förkläde Av Väggpaneler För Köket (26 Bilder): Egenskaper Hos Paneler Och Tips För Deras Användning I Köksdesign
Anonim

Under de senaste åren har väggpaneler alltmer börjat användas för att dekorera en backsplash i köket. De kan enkelt rengöras från alla typer av föroreningar, och vid defekter kan en del enkelt bytas ut utan att demontera hela förklädet. Och sådana tallrikar är billigare än många andra dekorativa material.

Bild
Bild

Särdrag

Under tidigare år användes kakelplattor för kökets backsplash, men idag sjunker dess popularitet - moderna väggpaneler ersätter dem. Ett förkläde är inte bara ett dekorativt element som skapar stil i rummet, utan skyddar också väggarna mot fukt och temperaturfluktuationer. Det är därför material bör väljas utifrån kraven för deras fysiska och operativa parametrar. De måste:

har ökat motståndskraft mot fukt

Bild
Bild

lätt att rengöra med vilket tvättmedel som helst

Bild
Bild

vara resistent mot alla typer av mekaniska skador

Bild
Bild

reagera inte på starka temperaturförändringar

Bild
Bild

för att betona interiörens stil och design

Bild
Bild

Väggpaneler uppfyller alla dessa krav . Bland fördelarna är det faktum att installationen av dessa plattor nästan inte kräver mycket tid och ansträngning. Förklädet av dem skyddar väggarna på ett tillförlitligt sätt mot bränning, damm, vatten, ansamling av smuts och fett.

Bild
Bild

Dessutom har panelerna ökad ljudabsorption, under den kalla årstiden håller de varm luft inne i köket och kräver samtidigt nästan inget särskilt underhåll. Modern industri erbjuder ett brett utbud av texturer och färger, så att alla kan välja alternativ som helt matchar det estetiska konceptet i köket.

Bild
Bild

Vyer

Väggpaneler är gjorda av en mängd olika material. Låt oss överväga de mest populära sorterna.

Plast

Denna typ av beklädnadspaneler har använts ganska länge, tidigare år, i överväldigande majoritet av fallen, installerades det i statliga myndigheter, men moderna material kännetecknas av ökade hållfasthetsegenskaper - det är därför de "migrerade" till kökens väggar i bostadshus och lägenheter.

Bild
Bild

Den största fördelen med sådana paneler är överkomliga kostnader och enkel installation. Produkterna kännetecknas av ett brett sortiment och ett bra urval av nyanser. I jämförelse med andra material är de dock mindre motståndskraftiga mot mekaniska skador.

Bild
Bild

MDF

Dessa är mycket högkvalitativa och praktiska produkter, deras fördelar är:

  • enkel installation;
  • hög värmeisolering och ljudabsorption;
  • förmågan att dölja oestetiska elektriska kommunikationskablar;
  • enkel rengöring med andra rengöringsmedel än slipmedel;
  • möjligheten att snabbt ersätta eventuella skadade delar;
  • låg kostnad.
Bild
Bild

Pvc

Den största fördelen med sådana paneler är deras miljösäkerhet, under drift släpper de inte ut skadliga och giftiga ämnen, därför kan de användas för installation i bostadslokaler. De kännetecknas av ökad fuktbeständighet och har förstyvningsribbor, på grund av vilka de får särskild styrka.

Bild
Bild

Materialet är motståndskraftigt mot extrema temperaturer, behåller sin integritet vid mekanisk skada, ger inte repor och sprickor. Rengörs enkelt med vilket tvättmedel som helst.

Bild
Bild

LMDF

Laminerade paneler är ett material med följande uppsättning positiva egenskaper:

  • enkel installation;
  • minimum sammanfogningssömmar;
  • motståndskraft mot repor och flis.
Bild
Bild

Dessa paneler kräver ingen särskild förberedelse av väggarna före installationen. De är optimala för användning i ett kök med elspis. Men om du har en gasspis installerad är det bättre att vägra att använda sådant material, eftersom panelerna börjar deformeras nära eldkällan.

Bild
Bild

Spånskiva

Det är ännu mer resistent mot temperatur och vatten än MDF. Tillverkare producerar ett brett utbud av olika färger och texturer som till och med kan imitera natursten och trä av de dyraste arterna.

Bild
Bild

Laminerad plywood

Väggplattor är fanerplåtar noggrant limmade ihop. Dessa är miljövänliga produkter som kännetecknas av ökat motståndskraft mot fukt och höga temperaturer. Materialet är hållbart, estetiskt attraktivt och har samtidigt en mycket måttlig kostnad.

Bild
Bild

Efterformning

Detta är ett ganska originalt material som är tillverkat av träspån och är täckt med tunn plast ovanpå. Panelerna är mycket efterfrågade när man dekorerar köksförkläden på grund av att de ser ljusare, saftigare och vackrare ut än filmpläterad plywood. Materialen är fuktbeständiga, de deformeras inte nära eld och är inte rädda för fett och smuts. Men deras kostnad är betydligt högre än priset på laminerade.

Bild
Bild

Falsk diamant

Det är mycket dyrt, men extremt praktiskt och hållbart material. Panelerna ser väldigt imponerande ut, särskilt om de är dekorerade inte bara med ett förkläde, utan också med en bänkskiva med ett handfat. Materialet uppfyller alla miljökrav, det är motståndskraftigt mot höga temperaturer, samt mot påverkan av aggressiva rengöringsmedel. Panelerna tål enkelt temperaturförändringar och kan vid behov enkelt återställas. Men på grund av den höga kostnaden används sådana tallrikar sällan för att avsluta ett förkläde.

Bild
Bild

Dessutom är materialet ganska svårt att skära, därför kommer det att ta lång tid att tinka för att montera sådana paneler.

Bild
Bild

Glas

Dessa är mångsidiga produkter som ser bra ut både i ett stort kök kombinerat med en matsal och i ett litet utrymme. Dessa paneler kallas "skinali", som regel är de gjorda av härdat eller vanligt glas. Designers rekommenderar att kombinera dem med blank inredning. En budgetvariant av sådana paneler anses vara modeller gjorda av vanligt glas, de är som regel tvåskiktade och består av själva glaset, liksom en film som är limmad på den från baksidan. Istället för film används ibland spånskiva. Detta är ett utmärkt alternativ som kombinerar snygg design med låg kostnad, men det finns också begränsningar i användningen - sådana plattor rekommenderas inte att monteras nära en öppen eld.

Bild
Bild

Härdade glaspaneler anses vara mer mångsidiga .- produkterna är resistenta mot höga temperaturer och mekaniska skador. Materialet är mycket dyrt men väl värt besväret.

Bild
Bild

Härdade glaspaneler kan användas för att skapa de mest eleganta dekorerna: havslandskap, stadsgator och blommotryck. Du kan placera absolut vilken bild du vill under glaset, fotoutskrift och 3D -effekt ser särskilt snygg ut.

Bild
Bild

Trä

Ecostyle -anhängare föredrar träpaneler när de dekorerar ett förkläde - sådana dekorer passar perfekt in i lantlig eller Provence -stil. Träet ser alltid attraktivt och respektabelt ut, vilket skapar en atmosfär av komfort och en hög levnadsstandard. Samtidigt är trä mycket känsligt för fukt och tvättmedel; därför bör sådana paneler tvättas så lite som möjligt. Även om de är täckta med speciella impregneringar och vaxer, då de med konstant kontakt med aggressiva föreningar börjar deformeras och kollapsa.

Bild
Bild

Temperaturförändringar och närheten till eld har också den mest destruktiva effekten på material, så du kan montera materialet i köket bara om du inte planerar att använda rummet ofta - till exempel i ett lanthus, där du bara vilar från då och då.

Rekommenderad: