Förkläde För Köket Av MDF (27 Bilder): Funktioner På Förkläden Med Mönster Och Fotoutskrift, Deras Användning I Interiören

Innehållsförteckning:

Förkläde För Köket Av MDF (27 Bilder): Funktioner På Förkläden Med Mönster Och Fotoutskrift, Deras Användning I Interiören
Förkläde För Köket Av MDF (27 Bilder): Funktioner På Förkläden Med Mönster Och Fotoutskrift, Deras Användning I Interiören
Anonim

Skinali är en av nyckelelementen i köksdesign idag. Samtidigt är ett av alternativen för ett köksförkläde idag sorter av MDF med tryckt mönster. Trots det faktum att deras prestanda är lägre än keramik- och glaspartiklar köps sådana förkläden oftare.

Materialet i den här artikeln kommer att bekanta läsaren med vad de lockar uppmärksamhet och vilka funktioner de har.

Bild
Bild

Egenskaper, fördelar och nackdelar med materialet

Nyckelkomponenten i MDF är krossat träflis, och dess bindemedel är lignin (trälim), som frigörs när träet värms upp. Själva plattan kännetecknas av en komprimerad medeltäthet. Ett särdrag hos tekniken är det faktum att fenol och epoxiharts, skadliga ämnen för människokroppen, inte används i produktionen. Idag har märken lärt sig hur man gör MDF -skivor som är resistenta mot fukt och svamp.

Själva MDF -panelen är oattraktiv. Det är därför en dekorativ beläggning appliceras på dess främre yta. Kökförkläden av naturmaterial kännetecknas av en budgetkostnad, liksom optimal hållbarhet. De är lätta att installera, men krävande att underhålla.

Sådana förkläden utmärks av den bredaste färgpaletten. Med deras hjälp kan du lägga till en speciell atmosfär i köksutrymmet.

Bild
Bild

Fördelen med MDF -paneler i köket är möjligheten att maskera kommunikation, inklusive rör. Och om de inte är där, blir installationen helt enkel, eftersom det inte ens behöver jämna ut väggarna för det. Denna process tar minst tid och ansträngning.

När det gäller skötsel av MDF -förkläden är det enkelt med en enda panel. Om enskilda element sammanfogas kan detta komplicera rengöring och förkorta produktens livslängd.

Och även sådana skinn har andra nackdelar. Bland dem kan materialets deformation noteras under drift. Plattan kan röra sig bort från väggarna och till och med böjas. Det deformeras ofta även när det är ordentligt fastsatt på väggen.

En annan nyans är MDF: s känslighet för reagensens aggressiva effekter. Till exempel, även om du vill färga den med färg, är det absolut omöjligt att använda nitrofärg för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ritningsmetod

För tillverkning av köksförkläden använder moderna märken laminerade paneler. Fotoutskrift på MDF tillämpas på olika sätt. Enligt en av teknikerna appliceras de med specialbläck. Den andra tekniken innebär att man applicerar en bild genom att limma en film med önskad bild.

Den dyraste metoden är produktion, där fototryck appliceras på en akrylyta ., som är limmad på MDF. Kvalitetsegenskaperna hos sådana paneler är högre än andra analoger. Andelen värmebeständighet och fuktmotstånd är högre här, såväl som färghållning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av PVC -film gör att du kan simulera olika material och därigenom öka statusen på den inre kompositionen.

Till exempel kan ett sådant förkläde förmedla strukturen av trä, sten. Samtidigt kan den valda strukturen för fotoutskrift för större tillförlitlighet vara matt, blank, präglad. Fototryckets textur kan eko väggbeklädnadens struktur eller sticka ut mot bakgrunden av köksuppsättningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grafik

När det gäller bildtyp kan olika utskrifter appliceras på MDF, så länge det passar in i tillverkarens utbud. Samtidigt måste du dock korrelera dina önskningar med inredningsstilen och måtten på ett visst kök.

Till exempel bör du inte välja en stor ritning om köksytan är begränsad till några kvadratmeter.

De vanligaste bilderna som köpare väljer för köksdekoration är alla typer av frukter och bär. Ofta tillsätts kompositioner med koppar, droppar vatten eller till och med glas vin.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana bilder ger dock inte alltid status som en inre komposition. Till exempel ser en panel med ett fototryck av tegelverk mer attraktivt ut i en köksinredning än en version med en bild av stora apelsiner.

Köksförkläden som visar texturen på kaklade murverk ser inte mindre intressanta ut. Om du tar ett ansvarsfullt förhållningssätt till valet av textur kan du öka effektens tillförlitlighet.

Samma, som har ett litet kök, ska du inte välja bilder uppdelade i små kakel , eftersom visuell krossning kommer att bidra till obalans i kökets proportioner. I det här fallet behöver du tvärtom en enda panel, men bara med ett medelstort tryck.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Valet av färger för kökets backsplash baseras på interiörens grundutbud. Med tanke på att förklädet ska se harmoniskt ut i köket, väljs bildens toner så att de ekar nyanser av de befintliga möblerna eller eventuella mindre tillbehör.

Det är dock högst oönskat att bilden smälter samman med kökets bakgrundsdesign. Dess nyanser kan vara relaterade, men det är mycket oönskat att fylla det inre av rummet med samma toner.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller valet av ljusstyrka är det att föredra att utgå från detaljerna i de befintliga möblerna. Till exempel, om köksuppsättningen, liksom huvudmöblerna, är ljus och monokromatisk, kan du dekorera köket med ett förkläde med ljusa färger. Detta skapar en uttrycksfull accent i rummet som inte avbryter det allmänna stilistikbegreppet.

Om själva möblerna är ljusa måste du mjuka uppfattningen av rummet med en bild i mjuka och dämpade färger. Annars kommer köket att förlora atmosfären av hemmakomfort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I det inre

När det gäller panelens designlösningar kommer allt här att bero på utformningen av hela rummet. Till exempel, om väggskåp inte tillhandahålls, kan backsplashpanelen sträcka sig till taket.

Att framhäva en del av väggen kommer att se väldigt imponerande ut om du väljer rätt bild. Det är viktigt att förstå att ett mer attraktivt alternativ inte är flashigt, utan förlitar sig på strukturen .… Därför kan även en träig konsistens se dyrare ut än en blank panel med juice eller flaskor vin.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en ljus bild, fylld med ett antal detaljer, måste du ta hänsyn till det faktum att ju mer det finns i bilden, desto mindre ska det vara inuti, och det är svårt att göra.

Som regel finns det i köket många nödvändiga föremål som en person behöver. Dessutom, glöm inte modets strävan efter minimalism och funktionalitet. Detta tillvägagångssätt låter dig lägga till en känsla av rymlighet och luft, liksom lätthet i köksinredningen. Om ritningen är för komplex kommer det att skapa illusionen av oordning mot den allmänna bakgrunden.

Bild
Bild

Ett förkläde för ett kök av MDF med fotoutskrift kan vara annorlunda. Till exempel kan du beställa en bild av en kompositionsplan som ligger i en viss del av produkten. På detta sätt kan du slå accentueringen av en specifik del av köket i kokzonen.

Det kan till exempel vara en imitation av kaklat murverk i kokzonen eller ett blommotiv nära diskbänken. Sådana knep kommer att öka produkternas praktiska egenskaper, eftersom dessa platser måste torkas mycket oftare än andra.

Bild
Bild

När det gäller stora blommor är de långt ifrån alltid lämpliga i det inre av köket, eftersom de skapar en illusion av ett dockhus från köket.

Monogram i brons på en mörk bakgrund kommer att se mer status ut i köket … Du kan välja ett tryck med kant, så att huvuddelen av panelen är målad i en ton. Paneler med mönster för kakel i lapptyp är bra för kök i monokromatiska och diskreta färger.

Rekommenderad: