Hydrauliska Pressar (43 Bilder): Manuella Modeller Med Manometer Och Principen För Deras Användning, Andra Typer. Vad är Det Och Hur Fungerar Pressen? Deras Enhet

Innehållsförteckning:

Video: Hydrauliska Pressar (43 Bilder): Manuella Modeller Med Manometer Och Principen För Deras Användning, Andra Typer. Vad är Det Och Hur Fungerar Pressen? Deras Enhet

Video: Hydrauliska Pressar (43 Bilder): Manuella Modeller Med Manometer Och Principen För Deras Användning, Andra Typer. Vad är Det Och Hur Fungerar Pressen? Deras Enhet
Video: Hydrauliska system 2024, April
Hydrauliska Pressar (43 Bilder): Manuella Modeller Med Manometer Och Principen För Deras Användning, Andra Typer. Vad är Det Och Hur Fungerar Pressen? Deras Enhet
Hydrauliska Pressar (43 Bilder): Manuella Modeller Med Manometer Och Principen För Deras Användning, Andra Typer. Vad är Det Och Hur Fungerar Pressen? Deras Enhet
Anonim

Hydraulik kan mycket mer än mekanik: högre rekyl, upp till 90% och något högre, subtil modulering av rörelser, hantverkares förmåga att "känna" enheterna som har ersatt "ren" mekanik, som uteslutande fungerar på tänder och lager.

Bild
Bild

Vad det är?

Känd som en separat enhet sedan 1795, är den hydrauliska pressen baserad på möjligheten att skapa en betydande komprimeringseffekt genom användning av en vätskekolonn som överföringsämne. När det gäller styrka (kilogram ansträngning per kvadratcentimeter arbetsstycke) är en rent mekanisk press märkbart sämre än en hydromekanisk press: mekanikens effektivitet ligger inom 60-80%. Enheten och enhetens funktionsprincip är följande.

  1. För att mäta trycket är behållaren för den hydrauliska pressen ansluten till en manometer, som visar värdet av vätskans verkliga tryck . I grund och botten används industriell eller transmissionsolja som en sådan vätska - analoger till bromsvätska, såsom de som används till exempel i bromsbelägg.
  2. I horisontell sektion innehåller en enkel press två kommunicerande cylindriska kärl . Kolvarnas diametrar i dessa kärl skiljer sig åt. I det enklaste fallet är cylindrarna fyllda med vatten, men för att öka deras hållbarhet (rostigt stål används som huvudmaterial) används vanligtvis olja (broms-, transmission-, industri- eller transformatorolja).
  3. Baserat på det mönster som identifierats av Pascal styrs de av följande faktum: trycket vid någon punkt i rymden fylld med en stationär vätska skiljer sig inte åt, och krafterna som verkar på kolvarna är proportionella mot områdena på den senare. Den hydrauliska pressen utan nackdelar har en ytterligare kraft lika med förhållandet mellan kolvarnas ytor. När man verkar på en liten av kolvarna kommer kraften som överförs av oljan att visas under båda kolvarna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Syftet med valfri press är att komprimera de delar som bildas.

I det enklaste fallet används en hydraulisk press för att göra ämnen av pressade material . Till exempel innebär användningen av en hydraulisk press i livsmedelsindustrin att man pressar hela solrosfrön blandade med sockermelass i separata block - kozinaki. Oljepressen används också för att pressa olja från frön av samma solros. Vid metallbearbetning är detta till exempel pressning av stålpulver som sintras vid hög temperatur (till exempel kombineras det minsta avfallet efter borrning, sågning, korrugering av ståldelar till ett block).

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Vulkaniseringspressen fungerar enligt följande. Pressformar placeras på enhetens arbetsplattformar, i vilka rågummi placeras. Plattformarna klämmer i materialet, varför formerna intar en stängd position. Jämfört med vulkaniserat gummi distribueras rågummi i formens utrymmen på grund av dess större fluiditet . Sedan värms formarna upp, och gummit värms upp med dem - härdning, det får sin nu oförändrade form. I slutet av produktionsintervallet, under vilket gummiprodukterna förbereds, släpper formarna det "sintrade" innehållet. Pressverkenas drift styrs med datorteknik. Det är nödvändigt att lägga i rågummit och ta bort det färdiga för hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

En industripress, till exempel för pressning av olja från solrosfrön, har ett skruvdrag . Här anses huvudmanövreringsmekanismen, förutom fyrkantiga, runda eller rektangulära plattor, också vara styrningarna längs vilka den rörliga plattformen sänks till den stationära och stiger tillbaka, liksom en eller flera kraftfulla skruvar, till vilka glidbussningar är fästa. Den senare kan implementeras på samma kraftfulla lager för att säkerställa en smidig rotation av skruven, vilket förhindrar att den skruvas in i själva plattan. Men pressen kan också göras på grundval av en domkraft, huvudregeln är att klämanordningen för att erhålla flytande produktionsprodukter ska placeras så att de rörliga och stationära plattorna är parallella med jordens horisont och klämkammaren har ett utloppsrör, av vilket utloppskanalen (utlopp) består.

Bild
Bild

Golvpress - vanligtvis en icke -mobil enhet , för vilken transport (reparation av enheten, flytt av produktion eller annat) behöver du en bil.

Placerad på golvet eller på en kraftfull arbetsbänk - i allmänhet på en tidigare förberedd bas, som måste förstärkas.

Bild
Bild

Pressare - en enhet som är avsedd för förpackning, till exempel avfall . Den är gjord på basis av en domkraft eller ett skruvstycke i en garagemiljö. Den används för bortskaffande av plastflaskor (PET -behållare). Pressen kan enkelt komprimera och packa avfallspapper, omslag och påsar, gamla plast- och gummileksaker, slitna däck och kamrar punkterade på många ställen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ventilpressen kan utrustas med en ventilmotor, vilket gör den snabb att använda . Ventilmotorn är den mest kraftfulla - från tiotals kilowatt, och används främst på produktionstransportören, där produktvolymen är högst. En kvarts varv i motorn räcker för att trycka på en av kolvarna med rätt kraft, och önskad effekt uppnås omedelbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stansningsenheten (utstansning, stansning) används vid tillverkning av metall- och legeringsdelar genom varm- och kallstämpling . Den är uppbyggd enligt följande: de rörliga (och fasta) plattorna är utrustade med urtag och utsprång som bildar metallplåtar i form av en öppen (öppen i tvärsnitt) profil, alla typer av komponenter som inte har en stor längd. Med hjälp av en stanspress görs en böjd U-formad profil, häftklamrar, band, stålpackningar med tekniska luckor av godtycklig (specificerad) form.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter arrangemang av cylindrar

Cylindrarnas vertikala placering (behållare med olja), där kolvarna fram och tillbaka, beroende på kraften som utsätts utifrån, är en klassisk version. Den vertikala cylindern är installerad i enheter som topp eller botten.

Bild
Bild

Kolvarnas horisontella placering används till exempel i rum med lågt i tak , under förhållanden med begränsat utrymme upptill, nödvändigt för pressmaskinens normala drift. Fördelen med horisontella pressar är vibrationsdämpning, bättre manövrerbarhet under kompression. Cylindrarnas vinkelarrangemang ger vertikala och horisontella cylindrar.

Bild
Bild

Med antalet cylindrar

En hydraulisk press har inte mer än några cylindrar. Men i praktiken använder "hemgjorda" människor främst en- och tvåcylindriga enheter.

Produktionsenheter har mer avancerade funktioner, till exempel närvaron av tre eller fyra cylindrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom design

Ramstrukturen är en stängd press, lämplig för pressning av delar av en liten sektion (bredd och höjd) . Den öppna ramen är lämplig för stora delar - till exempel för att pressa stålplåtar från 1 m bred till en komplex profil (stämpling).

Bild
Bild

Kolonnpressen liknar en rörlig struktur som rör sig på fyra styrningar i ett cirkulärt tvärsnitt . Det kan finnas en eller två grupper av kolumner - till viss del liknar det en teleskopisk struktur. Två uppsättningar kolumner (4 vardera) kan kräva två rörliga plattformar för att pressa höga arbetsstycken. Det är möjligt att stoppa den rörliga mekanismen när som helst - tekniska pauser krävs i vissa skeden.

Bild
Bild

Käkstrukturen är som ett pressverktyg, förstorat tiotals och hundratals gånger, där den övre delen - eller båda delarna - är rörlig . Käftpressen liknar något jättetång, men med släta tryckkanter. Emellertid har stanspressar ribbade kanter, beroende på typer och sorter av stämplingsprodukter.

Bild
Bild

Efter enhetstyp

Den manuella drivenheten drivs av en konventionell skruv med en vred, eller med hjälp av spakar. Elektromekanik, å andra sidan, överför kraft till hydrauliken med hjälp av en motor . Till exempel används en stegmotor eller en ventilmotor som en drivning, som arbetar från en pulsad konstant spänning som levereras av elektronikkortet på kommutatordrivrutinen till vissa lindningar. De som i sin tur genererar ett magnetfält vid vissa tidpunkter interagerar med sitt eget fält från magneterna på rotorn. Som ett resultat vrider rotorn till önskad vinkel, eller gör ett visst antal varv, vars energi används för att flytta kolvarna till en viss höjd.

Bild
Bild

Elmotorn kan ersättas med en motor med flytande bränsle.

Fördelen med motordrivningar och dieselinstallationer är hög effekt - från tiotals kilowatt - med relativt låga bränslekostnader.

Bild
Bild

Reservdelar och komponenter

För underhåll (och reparation) av pressmaskinen används följande reservdelar och delar som byts ut om någon komponent går sönder. R Reparationen utförs genom att ersätta reservdelar med samma med liknande konturer, spelrum, dimensioner.

De enklaste komponenterna för pressen inkluderar kolvar med packningar, fjädrar, bultar, muttrar, press- och spårbrickor, spakar, en elmotor, växeldelar (används i kombinerade pressar). Eftersom universalpressen är hopfällbar - den kan enkelt monteras, demonteras och transporteras till en annan plats - är klämplattorna och styrningarna gjorda i form av löstagbara delar . Endast ramen är hel (svetsad), resten av skarvarna och fästelementen kan göras med skruvförband från M-14 till M-20. Det rekommenderas inte att använda mindre storlekar (diametrar på arbetsdelen) på bultarna, eftersom för en kraft som väger upp till 30 ton kommer M10- och M12 -bultar uppenbarligen inte att vara tillräckligt, och enheten kommer regelbundet att misslyckas som mest "belastad" ", kritiska stunder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För underhåll och reparation (utbyte av komponenter) på självtillverkade pressar kan en domkraft användas - helt när pressen är byggd på dess bas - och den föregående domkraften misslyckades, till exempel en cylinderbrist eller en stång gick sönder. Delvis reparation av domkraften är också möjlig, till exempel byte av olja, byte av packningar på kolven som avlastar ventilen.

Industripressar kräver högspecialiserade delar: dornar, matris, ventiler, cylinderspetsar, oljetätningar med olika diametrar, handtag för spakar, ramhoppare, pump-till-handtagskontakter, samt färdiga (enklaste) reparationssatser. Under de senaste 20 åren har enande och standardisering av de flesta pressar observerats, deras reparationskompatibilitet säkerställs - till exempel kan packningar och kopplingar vara lämpliga för modelllinjer från flera tillverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Pressen är ett supertungt verktyg både vad gäller vikt och tryck. En skruvstång och en klämma är prototypen på en press, men som regel ger de i praktiken inte en kraft på mer än ett par ton . Till att börja med är en press för en insats på 10, 12, 20 ton lämplig. Under vidareutvecklingen av produktionsverksamheten och öka genomströmningen av din produktionspunkt är det vettigt att sälja denna press - och köpa en installation för 30, 40, 50 eller 100 ton.

Vissa hantverkare använder en öppen rampress - för tillverkning av led, extrudering av lagerelement.

Utrustningens storlek bestäms av produktionsplatsens storlek.

Till exempel, för ett garage med en storlek på 36 m2 (utrymmet är ett och är en verkstad), kan du köpa eller montera en press för en kraft på 30 ton, vilket kommer att kräva flera kvadratmeter utrymme att arbeta med (själva installationen tar till exempel 2 m2 - 1x2 m) …

Bild
Bild

Ansökningar

Den hydrauliska pressen används för följande typer, typer och sorter av arbete:

  • pressning av lager;
  • brikettering av avfall - sågspån, syntetiskt avfall, pappersavfall, trä (växt) avfall;
  • pressning av ätliga oljor, juicer;
  • för hålslagning - till exempel är det nödvändigt att trycka (skjuta) hål i en strikt ordning på ett aluminium- eller plastämne, vilket gör det lättare att kopiera enhetliga, liknande delar;
  • pressning, gjutning av profiler, häftklamrar med varma och kalla metoder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns dussintals typer av arbeten där det inte bara är svårt att klara sig utan press, utan det är helt omöjligt . Var och en av dessa sorter har sina egna detaljer. Till exempel tar pressning av vegetabilisk olja i genomsnitt 12 minuter per session, och på de flesta hemmagjorda installationer under denna tid pressas en sats på 7 kg oskalade (oskalade) råfrön ut.

Hur använder man det korrekt?

Kontrollera förekomsten och oljenivån innan du använder pressen. Luftbubblor som fångas i enheten måste ventileras - oljan får inte innehålla dem . Om de lämnas kommer trycket som utövas att vara långt ifrån det beräknade - särskilt i installationer där kolvarnas nedsänkningsdjup inte regleras av maskinoperatören, men är styvt inställt av en motordrift med CNC (eller utan datorstyrning). Om du inte blöder luft, tillsätt inte olja, då kommer nedkraften att vara otillräcklig, trots att tryckmätaren på pressen visar ett betydligt lägre tryck.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du sätter på och testar pressen avslöjar en extern inspektion av maskinoperatören påtagliga skador . Till exempel kan du inte arbeta på en press, där plötsligt en spricka dyker upp på ramen (inte grundligt svetsad fog). Med kraftutvecklingen kan den brista, och operatören som arbetar manuellt på en spak (manuell) press är mer sannolikt skadad på grund av en plötslig förlust av kontroll.

För ökad användarsäkerhet dras fästanslutningarna åt med lösa fästelement . Delarna, på vilka arbetstrycket produceras, liksom maskinens rörliga delar, är täckta med litol eller fett. Tätningarna på reglage och ventiler kontrolleras för brott och sprickor, om det behövs byts de ut mot nya. Detta gör det möjligt att undvika oljeläckage. Själva oljan byts en gång om året.

Rörkanaler, till exempel kommunikation av oljecylindertankar, är konstruerade för ett driftstryck på cirka 400 atmosfärer: de fungerar i ett och ett halvt år, sedan måste de bytas ut på grund av ståltrötthet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att spara på oljebyten, rengör den från avlagringar: den saknade volymen kan helt enkelt fyllas på - beroende på situationen . Det rekommenderas inte att fylla på hela oljevolymen: varje liter räknas, och ny motorolja är inte billig. Oljan filtreras regelbundet - minst en gång om året. Stålpartiklar rengörs med ett rör med magneter: efter ett tag håller dessa partiklar fast vid det.

Börja inte arbeta med pressen om inte alla arbetsstycken som ska bearbetas finns . Batchbearbetning av partier av delar påskyndar produktionsprocessen, ger en bra avkastning. Tryck inte på nästa parti utan att ta bort alla tidigare delar: omstämpling kan avvisa några av dem. I allmänhet, för eventuella särdrag i det kommande arbetet, styrs av beskrivningen av pressen. Till exempel är en press för pressning inte lämplig för att stämpla delar: för detta ersätts släta avtagbara plattor med profilerade.

Rekommenderad: