Bänkar Med Ett Bord: Ritningar Av Bänkar Med Ett Bord I Mitten, Bänkar För Att Ge Med Egna Händer, En Trädgårdsbänk I Trä För Två Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Bänkar Med Ett Bord: Ritningar Av Bänkar Med Ett Bord I Mitten, Bänkar För Att Ge Med Egna Händer, En Trädgårdsbänk I Trä För Två Och Andra Modeller

Video: Bänkar Med Ett Bord: Ritningar Av Bänkar Med Ett Bord I Mitten, Bänkar För Att Ge Med Egna Händer, En Trädgårdsbänk I Trä För Två Och Andra Modeller
Video: Bänkar av timmerstockar 2024, April
Bänkar Med Ett Bord: Ritningar Av Bänkar Med Ett Bord I Mitten, Bänkar För Att Ge Med Egna Händer, En Trädgårdsbänk I Trä För Två Och Andra Modeller
Bänkar Med Ett Bord: Ritningar Av Bänkar Med Ett Bord I Mitten, Bänkar För Att Ge Med Egna Händer, En Trädgårdsbänk I Trä För Två Och Andra Modeller
Anonim

Du kommer inte att överraska någon med bänkar i trädgårdar och parker idag, men det är inte så vanligt att se modeller med bord. Även om du inte kommer att vägra bekvämligheten med sådana kopior - du kan lägga en plånbok på dem, sätta ett paraply, en surfplatta, en telefon, en tidning med korsord. I artikeln kommer vi att prata om olika bänkar i kombination med bord, och också berätta hur du kan göra dem själv.

Olika sorter

Bänkar med bord kan inte kategoriseras entydigt, de kan delas upp efter syfte, material, mönster, bordsplats inom själva bänken. Produkterna är stationära, väggmonterade, bärbara, transporterbara på hjul, förvandlas och viks till en resväska. Det är lättare att förstå överflödet av modeller med hjälp av exempel, ett urval som vi har förberett för dig.

Bild
Bild

Efter tabellplats

Till att börja med, låt oss ta reda på var bordet kan placeras i produkten

En elegant träbänk med två säten och en gemensam yta i mitten, kompletterad med hjul. Sådan utrustning gör det möjligt att transportera strukturen i skuggan om solen stör dagvila

Bild
Bild

Den långa bänken har tre sittplatser och två bord mellan dem

Bild
Bild

Träbord komplett med bänkar, monterade på en metallprofil

Bild
Bild

Separata stativ på bänkens sidor är avsedda för två personer

Bild
Bild

Litet individuellt bord ovanför bänken

Bild
Bild

Designen är mer som ett bord med två pallar anslutna med ett enda rör

Bild
Bild

En bänk med ett bord som ligger runt ett träd är utformad för trevlig avkoppling i skuggan

Bild
Bild
Bild
Bild

Bordet och bänkarna, fördelade i en cirkel, monteras på en gemensam ram

Bild
Bild
Bild
Bild

Bänkarna ligger intill det gemensamma bordet och är vinkelräta mot varandra

Bild
Bild

Genom att omvandla fastigheter

Bordet är inte alltid fixerat på bänken, det är mycket bekvämare om det dyker upp ett tag och försvinner när det inte behövs

Tack vare en enkel omvandling kan bänken enkelt omvandlas till en två-sits eller tre-sits

Bild
Bild

För att få en extra yta behöver du bara sänka en bit av bänken tillbaka

Bild
Bild

En modell för egoisten. Om du vänder på det intilliggande sätet kan du använda den fria ytan för dina behov och samtidigt inte dela butiken med din granne

Bild
Bild

På begäran av den sittande personen blir ryggstödet till en lång bekväm yta

Bild
Bild

Transformationsbord med bänkar för företaget

Bild
Bild
Bild
Bild

Fällbart bord med bänkar för sommarens picknick. I mitten av bordsskivan finns en plats för ett paraply från solen

Bild
Bild
Bild
Bild

Reseset för 4 resenärer fälls kompakt och förvandlas till ett fodral

Bild
Bild

Ovanliga mönster

Designers rika fantasi ger världen fantastiska produkter

Bänken är som ett bord med två stolar

Bild
Bild

En rymlig design, vars koncept inte är lätt att förstå

Bild
Bild

Bänkar i minimalismens anda

Bild
Bild
Bild
Bild

Bänkar med bord i olika höjder, avsedda för en person. Tillsammans skapar de en trevlig komposition och ökar antalet platser

Bild
Bild

Den fantastiska designen är bra för fester, den rymmer ett stort antal människor samtidigt

Bild
Bild

Många uppsättningar bänkar med bord, presenterade som ett konstobjekt

Bild
Bild

Gungbänkarna är utrustade med bord med hål för koppar. Rätterna faller inte ut även om gungan flyttas

Bild
Bild
Bild
Bild

Sidstubbar fungerar som bord för en ovanlig parkbänk

Bild
Bild

En otroligt vacker smidesjärnbutik med träfragment

Bild
Bild

En spektakulär bänk dekorerad med en uggla i mitten av produkten

Bild
Bild

Material (redigera)

Bänkar är gjorda av varmt trä, plast eller kall sten, metall. I privata hem kompletteras kalla produkter med kuddar och madrasser. Modeller av plast och lätt trä är av säsongsbetonad karaktär; på vintern förs de in i rummet.

Bänkar av gjutjärn, stål, sten, betong, med tillägg av skyddat trä, läggs ständigt på gatan.

Trä

Trä är ett varmt, taktilt trevligt och energiskt starkt material. Bänkar kan göras av den i vilken stil som helst, som kommer att bli en del av landskapsdesign. Förutom de vanliga klassiska alternativen är bänkar gjorda av solida stockar och till och med av trädrötter. Innan produkten monteras behandlas alla träelement med en fläck, bakteriedödande komposition. Den färdiga parkbänken är målad eller lackerad för att skydda den från miljöpåverkan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stål

Stålbänkar fungerar länge, men de måste inspekteras regelbundet och, vid minsta korrosion, behandlas med speciella medel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aluminium

Bänkarna i aluminium är lätta och hållbara. Detta material används för bärbara produkter som ägare av förortsområden tycker om att använda - bänken kan flyttas till en lämplig plats och till och med tas in i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gjutjärn

Gjutjärnsprodukter, till skillnad från aluminiumalternativ, är ganska tunga och lämpliga för stationära parkmodeller.

Sådana butiker är hållbara, de är inte rädda för dåliga väderförhållanden, så de används ofta för att dekorera torg och parker.

Bild
Bild

Smide

Vackert öppet smide används för att dekorera parker med bra landskapsarkitektur, för privata gårdar, till stöd för smidesjärnstak, baldakiner, gungor, balkonger och trädgårdsbågar. För att göra en produkt genom varm smide väljs ett plastmaterial. Det kan vara titan, aluminium, stål och olika legeringar. Utför kall smide, använd en plåtbotten. Ibland är elementen i en dyr bänk täckt med ett tunt lager av järnfri metall, till och med silver eller guld, för att lägga till en speciell chic.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betong

Betongbänkar är budgetalternativ, de är hållbara, tål tung belastning och är inte rädda för dåliga väderförhållanden. Sådana bänkar blir idealiska produkter för installation på stadsgator.

Bild
Bild

En sten

Natursten är en del av naturlandskapet. Bänkar från den används när de vill ge en park eller trädgård ett element av orörd natur, för att betona det vegetativa upploppet av vilda djur. Stenen är egentligen ett evigt material, men om bänken inte omhändertas kan platserna där partiklar av damm och jord fångas täckas av mossa.

Detta kommer att ge produkten extra naturlighet, men det kommer att göra det omöjligt att sitta på den och hålla sig ren.

Bild
Bild

Plast

Plastbänkar är lätta och bekväma. De används i sommarstugor med tillfällig vistelse, där skönhet inte är viktigt, men bänkens rörlighet och förmågan att alltid ha den till hands är mycket uppskattat. En plaststuga -produkt är billig, den är inte rädd för fukt, den kan lämnas ute under hela den varma säsongen.

Bild
Bild

Polystone

Tematiska skulpturala figurer för trädgårdar och parker är gjorda av glasfiber, där träsäten och bänkryggar är integrerade. Ibland är bänkar helt tillverkade av glasfiber.

Bild
Bild

Ritningar och mått

Innan du gör eller köper en färdig bänk för din trädgård måste du hitta en plats för den. Det är miljön som hjälper dig att förstå måtten på den framtida produkten och bestämma dess utseende. Om en bärbar modell är avsedd, bör dess parametrar inte vara för stora. Stationära bänkar kan ta upp allt utrymme som är förberett för dem. Vi föreslår att vi överväger flera ritningar för egen tillverkning av en butik.

Populär läskbänk i Adirondack -stil . Den mäter 158 cm i längd och 58 cm på bredden. Högst en halv meter tilldelas bordet, det vill säga en tredjedel av det totala sätet. Bänken är utformad för två platser.

Bild
Bild

Ett detaljerat diagram över den kombinerade gruppen erbjuds - ett bord med två bänkar . Produkten är tillverkad av metall- och träplankor.

Bild
Bild
Bild
Bild

De som har onödiga pallar kvar kan göra ett bord med två bänkar fästa ihop . Produktens mått visas i skissen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Innan du börjar göra en bänk måste du göra en ritning, göra beräkningar och sedan förbereda nödvändiga verktyg och material. För arbete behöver du balkar för ramen, tumskivor för sits och rygg, bultar, muttrar, skruvar . Enligt planen skär de alla delar av butiken. Monteringen av strukturen börjar från sidoväggarna. De bildas med hjälp av två små brädor som hålls samman av de extrema stavarna på rygg och ben. Frambenen är placerade vertikalt mot golvet, och de bakre benen är i en vinkel, som anges på skissen.

När räcken är klara, fästs de ihop med en fram och bak horisontell stång . Bjälkens storlek bestämmer längden på bänken. I nästa steg läggs två mellanliggande balkar på baksidan, den kan redan mantlas med en bräda. I mitten av strukturen installeras tvärstänger för bordets bas, sedan monteras dess ram. Plankor är fyllda på sätet och bordet. Bänken är gjord med bultar och skruvar. I slutet av arbetet målas eller lackeras produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man dekorerar?

Efter att ha gjort en bänk till din trädgård själv, kommer du att vilja dekorera den, göra den mer elegant. För detta används olika metoder.

Med en talang för teckning kan vackra ljusa smycken appliceras på rygg och sits

Bild
Bild
Bild
Bild

De som vet hur man syr dekorerar produkten med mysiga kuddar

Bild
Bild

Om du lägger till en textilkåpa, kommer den inte bara att dekorera butiken, utan också skydda dem som sitter på den från den stekande solen

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland, istället för räcken, är höga trälådor med rabatter monterade på bänken, de dekorerar perfekt trädgårdsstrukturen

Bild
Bild

Bänkar med bord är ovanliga, vackra och funktionella . Huvuduppgiften är att kunna ordna dem korrekt. Detta kan vara en plats nära huset, garaget, lekplatsen, där du kan lägga något på dem, eller längs stigarna i parken, trädgården, grönsaksgården, där du kan koppla av på dem, njuta av en vacker utsikt.

Rekommenderad: