Smidda Bänkar (70 Bilder): Bänkar Och Bänkar Med Rygg För Trädgården, Kallsmide Med Trä Och Andra Typer Av Utomhusbänkar För Att Ge

Innehållsförteckning:

Video: Smidda Bänkar (70 Bilder): Bänkar Och Bänkar Med Rygg För Trädgården, Kallsmide Med Trä Och Andra Typer Av Utomhusbänkar För Att Ge

Video: Smidda Bänkar (70 Bilder): Bänkar Och Bänkar Med Rygg För Trädgården, Kallsmide Med Trä Och Andra Typer Av Utomhusbänkar För Att Ge
Video: Bänkar av timmerstockar 2024, April
Smidda Bänkar (70 Bilder): Bänkar Och Bänkar Med Rygg För Trädgården, Kallsmide Med Trä Och Andra Typer Av Utomhusbänkar För Att Ge
Smidda Bänkar (70 Bilder): Bänkar Och Bänkar Med Rygg För Trädgården, Kallsmide Med Trä Och Andra Typer Av Utomhusbänkar För Att Ge
Anonim

Smidda bänkar är ett viktigt attribut för parker, torg, boulevarder, gränder och till och med personliga tomter. Deras popularitet beror på deras styrka och hållbarhet, liksom deras attraktiva utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Varje produkt har både fördelar och nackdelar. Fördelarna med att smida bänkar är följande.

  • Möjligheten att förkroppsligar någon idé. Det är i smide som det finns en chans att förverkliga de mest originella skisserna. Det spelar ingen roll om det är en blomma, en abstrakt vriden figur eller en öppen bok - en erfaren smed kan skapa det hela av metall.
  • Populariteten för konstnärligt smide har kvarstått i flera århundraden på grund av kombinationen av hög hållfasthet och elegant utseende.
  • Smidda motståndskraft mot extrema temperaturer, nederbörd, vindar. Tack vare en speciell beläggning korroderar inte metallen.
  • Smidda delar böjer sig praktiskt taget inte, bryts inte, deformeras inte.
  • Lång driftstid - upp till två decennier. Samtidigt förblir det ursprungliga utseendet oförändrat.
  • Smidda element går bra med andra material - trä, tegel, sten, vilket gör det möjligt att skapa många variationer. De kan också installeras på valfri bas - betong, tegel, sten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den största nackdelen med bänkar med smide är deras pris. De är mycket dyrare än liknande träprodukter.

Beskrivning av arter

Bänkar med smidda element är väldigt olika:

  • enkel och icke-standardiserad geometrisk form;
  • utan armstöd och med halvcirkelformade eller runda sidor;
  • rak och lutande;
  • stabil och upphängd;
  • gungbänkar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom design

Enligt designen kan smidda bänkar delas in i 2 stora grupper

  • Fast smidd - som namnet antyder används endast metallstavar för att skapa dem. Som regel är de ganska lätta, vilket gör det möjligt att vid behov ändra plats genom att ordna om dem till en eller annan plats på webbplatsen. Det är inte svårt att ta hand om en sådan produkt, det räcker med att färga flisen i tid för att förhindra korrosion, och även att rengöra och torka av bänken med vax.
  • Kombinerade bänkar - för att skapa dem används inte bara smidda stavar, utan också andra material. Dessa produkter kan ha ett mjukt tyg eller hållbart trästol. Kombinerade bänkar ser väldigt ädla ut, men det är svårare att ta hand om dem, eftersom de slits ut snabbare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bänkar kan vara raka, halvcirkelformade, hörn . Om typiska stadsbänkar som regel har samma längd kan sommarstugor beställas i valfri längd och bredd. När du dekorerar utrymmen i parker och torg används ofta en stillösning, men olika storlekar - bänkstolar, bänkar för 2 eller 3 platser, hypertrofierade breda bänkar, som alla är designade i samma färg och gjorda av samma material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter material

Höghållfasta legeringar av stål eller plast används som material för basen på den smidda bänken. Elementen i ramen, benen och armstöden är gjorda av dem, dessutom kan bänkens baksida eller vissa element vara av stål. När delar monteras löds, nitas, härdar eller elsvetsas metoden . Det finns också specialverktyg som du kan ge metallen konsistens av trä, bambustam eller vinstockar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att metallstrukturen har monterats beläggs den med en speciell zinkprimer för att förhindra korrosion . Därefter appliceras färg och lack, båda produkterna måste vara resistenta mot yttre påverkan. Färgen kan vara svart, brun, samt guld, silver eller brons.

Patina är mycket populär - en speciell lösning som du kan ge en produkt en vintage, retro -effekt med.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sitsen på en bänk i smidesjärn kan vara av sten eller trä . Om trä används måste varje element behandlas med en komposition mot mögel och mögel, tonas och lackeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa en ram behöver du ett profilrör 20x20, 25x25, 40x40 i storlek . Dekorativa detaljer är gjorda av element med måtten 10x10, 12x12, 20x20. Före början av kallsmide behandlas alla metalldelar med en korrosionsskyddande förening.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter tillverkningen av ramen är den grundad, täckt med en speciell färg, sedan placeras en stång eller bräda på den - sittmaterialet. Sits, ryggstöd och armstöd är tillverkade av massivt trä - ek, ask, tall och andra arter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt överenskommelse

I enlighet med var de kommer att placeras kan alla bänkar med smidda element delas in i följande alternativ

  • Parkera . I motsats till namnet installeras de inte bara i parker, utan också på torg, på gränder, i andra anlagda områden. Som regel är de ordnade i grupper, de är alla förenade med stil och färgschema.
  • Hus på landet . En bänk i smidesjärn, som kombineras i stil med andra produkter i landets yttre, ger utrymmet en mysighet och nåd.
  • Gata . Huvudkravet för sådana bänkar är komfort och hållbarhet. Som regel är de också designade i samma stil och är i harmoni med andra delar av gatuförbättringar.
  • Reklam . Sådana produkter är sällsynta, men de finns på storstädernas gator. Det kan vara både social reklam och kommersiellt. De ska inte kränka harmonin i stadsbilden, sticka ut med onödigt ljusa eller högljudda detaljer eller slagord.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Style riktningar

Smidda produkter, inklusive bänkar, kan dekoreras i olika stilar. Till exempel är en bänk i stil med minimalism den enklaste och mest funktionella lösningen. Oftast kombinerar sådana föremål antingen flera nyanser av metallstavar eller två material. För minimalism är ett överflöd av detaljer och redundans av dekorationer okarakteristiska . Först och främst uppfyller sådana produkter kraven på bekvämlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller produkterna i Empire -stil är de tvärtom nödvändigtvis färdiga med massiva smidda detaljer med en snygg form . För tillverkning av rygg och sits i de flesta fall används trä.

Räcken och ramen är svartmålade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bänkar i romantisk stil kräver stora färdigheter från tillverkaren, eftersom smidda delar ska vara känsliga, luftiga, tunna . När det gäller sätets och ryggstödets form liknar de ofta en soffa eller soffa med en bred säng. Ryggstödet kan "lutas" tillbaka, vilket gör det möjligt att klättra upp på sitsen med benen och bli bekväm. Bänken bör vara tillräckligt lång för att rymma två personer medan de fortfarande sitter nära varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Art nouveau -stilen kännetecknas av en symbios av en harmonisk kombination av betonade funktionella detaljer med en original "trasig" form och geometrisk rundad inredning av armstöd och / eller ryggstöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barockstilen kännetecknas av ett överflöd av dekorativa detaljer, deras betonade redundans . Det är för barockbänkar som ryggen i form av stiliserade fjärilar, lockar, en eller flera blommor är karakteristiska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gotiska bänkar känns omedelbart igen av närvaron av bågar som är typiska för denna stil i utformningen av ryggar eller armstöd . Även i gotisk stil används trefoils och fyrklöver som dekorativa element. Bänken i gotisk stil kan kompletteras med ett välvd tak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Art Deco -bänkar kännetecknas av tydlighet, symmetri, geometriska mönster i designen . Varje produkt har sitt eget mönster och är utformad för att återspegla lyx och soliditet i landskapsdesign.

Bild
Bild
Bild
Bild

Platsalternativ

En smidesbänk kan placeras inte bara i trädgården eller i sommarstugan. Sådana bänkar ser bra ut i korridoren . Det är bekvämt att ta på eller av skorna på dem, de är vackra och hållbara. Naturligtvis kommer detta att vara en mycket mer blygsam produkt, kanske med ett mjukt tygsäte, utan ryggstöd och armstöd, eftersom det helt enkelt inte fungerar att sätta en fullvärdig smidd bänk i korridoren eller rummet i en typisk stadslägenhet. En plats för sådana produkter i landet eller på stugans intilliggande territorium, på innergården, liksom i parker, på gator och gränder, i stadsområden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns inte så många alternativ för att placera en bänk med smide i landet . Först kan du inte bara lägga den på marken. Du behöver ett gediget stöd, en grund.

Därför måste du först välja en plats där du kan hälla en sådan grund eller placera bänkar på en befintlig grund - till exempel i ett rekreationsområde nära en grill eller grill.

Bild
Bild
Bild
Bild

Platsen för dess placering beror också på bänkens typ och syfte . Till exempel kan en produkt med en baldakin placeras både i skuggan och i solen - baldakinen skyddar både från nederbörd och från brännande strålar. Vanliga bänkar ligger antingen nära huset, eller nära ingången till platsen, eller i rekreationsområdet - med eller utan baldakin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bra om det finns en alpin rutschkana, en damm eller en fontän i närheten, trädgårdsstatyer, lyktor - allt som kommer att göra en idealisk ensemble med en bänk . Det är naturligtvis bättre om platsen inte är för solig, annars blir sitsen och ryggen heta i värmen. Platsen ska dock vara sådan att bänken är synlig - till exempel i ett lusthus eller i skuggan av träd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gungbänken är ett bra alternativ för både barnfamiljer och för dem som gillar avskild avkoppling med en bok i trädgården . Du kan sätta en eller två av dessa bänkar - både under en gemensam baldakin och under olika, får du ett fullfjädrat rekreationsområde.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bänkar med säten i mjukt tyg är perfekta för ett sommarkök , särskilt om du väljer lämplig typ av stolar och ett bord med smideelement. Stöd för köksbaldakinen rekommenderas också att kompletteras med smidda element, då blir ensemblen ännu mer harmonisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdtips

Smidda saker som finns på gatan behöver inte ständigt gnugga till en glans. Det viktigaste är integriteten hos den korrosionsskyddande beläggningen, om spån visas på den måste de täckas med en rostskyddande komposition . Du kan rengöra de smidda delarna med vanlig krita eller lökjuice, det är bättre att göra detta på sommaren. Regnet kommer att tvätta bort alla obehagliga lukter och vita märken.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att omedelbart avlägsna skalfärg och metallpartiklar måste du använda en speciell metallborste eller en slipsåg med ett avskuret hjul . När färgen och metallspån har rengjorts måste du måla delarna igen. För att få en lättnad behöver du hammarfärg för metall, och om du vill att ytan ska lysa med glans, kommer smedemalj med polymerer att göra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du tar hand om smidda produkter kommer de att hålla länge och kommer inte att förlora sitt attraktiva utseende.

Exempel inom landskapsdesign

En smidesbänk kan ges vilken form som helst

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gungbänken kommer att tilltala både barn och vuxna

Bild
Bild

Vid första anblicken kan du inte ens förstå att det här är en bänk

Bild
Bild
Bild
Bild

Roliga ugglor kommer till nytta både i deras sommarstuga och i trädgården

Bild
Bild
Bild
Bild

Den ursprungliga kombinationen av en bänk och ett paraplyformat baldakin gör att du kan koppla av även i regn

Bild
Bild

Vackert, originellt och enkelt - räcken i form av svanar

Bild
Bild
Bild
Bild

En baldakin med element i smidesjärn, kompletterad med snidade lyktor, är den perfekta platsen för en romantisk konversation

Rekommenderad: