Pallbänkar (39 Bilder): Hur Man Gör En Pallbänk Med Egna Händer För Att Ge Ett Steg-för-steg-schema? Trädgårdsbänk Med Ryggstöd Och Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Pallbänkar (39 Bilder): Hur Man Gör En Pallbänk Med Egna Händer För Att Ge Ett Steg-för-steg-schema? Trädgårdsbänk Med Ryggstöd Och Andra Alternativ

Video: Pallbänkar (39 Bilder): Hur Man Gör En Pallbänk Med Egna Händer För Att Ge Ett Steg-för-steg-schema? Trädgårdsbänk Med Ryggstöd Och Andra Alternativ
Video: Bygga ODLINGSLÅDOR - Hur jag byggde upp min första odling i trädgården och hur DU kan göra detsamma 2024, April
Pallbänkar (39 Bilder): Hur Man Gör En Pallbänk Med Egna Händer För Att Ge Ett Steg-för-steg-schema? Trädgårdsbänk Med Ryggstöd Och Andra Alternativ
Pallbänkar (39 Bilder): Hur Man Gör En Pallbänk Med Egna Händer För Att Ge Ett Steg-för-steg-schema? Trädgårdsbänk Med Ryggstöd Och Andra Alternativ
Anonim

En träpall är en bra bas för trädgårdsmöbler och DIY -entusiaster har redan uppskattat detta material. Tja, för dem som ännu inte har gjort bänkar av pallar är det dags att börja. En sådan struktur kan byggas på ben eller med en rygg, dekorerad på olika sätt - i alla fall är pallbänkar gjorda mycket enkelt, och detta ligger inom ramen för inte bara snickaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan använda både nya och begagnade pallar. Dessutom kommer det inte att vara svårt att hitta dem, det räcker att gå till någon butik (du hittar det definitivt i Stroymaterialy) och fråga om det finns onödiga behållare för att transportera varor.

Handlare behöver inte gamla pallar, men i en trädgårdsmästares händer kommer de att hålla länge och förvandlas till en intressant möbel . Vi kommer att berätta i detalj i artikeln hur du förbereder en pall och hur du gör den till en original trädgårdsbänk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med sådana möbler inkluderar först och främst dess tillgänglighet. Det är inte svårt att hitta materialet för tillverkning, verktygen för montering behövs åtminstone, bara mästarens önskan och tanken om vad resultatet ska vara är tillräckligt.

En pallbänk är en mångsidig design . Till exempel kan den enkelt förvandlas till en sovplats genom att täcka den med en madrass eller mjuka kuddar. Du kan lugnt vila på en sådan "säng" under lunchen, och på kvällen kan du använda den igen som en bänk för kvällssamlingar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan fördel med sådana möbler är dess hållbarhet. Pallar är slitstarka material och bänken tål tung belastning . Men den största nackdelen med sådana möbler är att den är rädd för fukt, eftersom pallen är trä, och trä, som du vet, absorberar fukt.

Därför är sådana strukturer som regel gjorda för den varma perioden, och under den regniga och kalla årstiden är de gömda i ett skjul eller garage för förvaring. Vått trä kan bli mögligt, mögligt och deformerat . Om dacha har ett täckt lusthus kan du lämna sådana möbler på gatan under ett tak.

Det händer att, förutom bänkar, används pallar för att göra bord och andra enheter för avkoppling - allt du behöver göra är att slå på din fantasi och sådana möbler kommer att hålla länge.

Du kan enkelt ändra bänkens utseende genom att måla eller måla om det - en annan fördel när du enkelt kan anpassa möblerna till valfri design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta alternativ

Bänkar från pallar för sommarstugor - universella möbler. De placeras inte bara på gatan och i lusthuset, utan också på en liten balkong, terrass, i sommarköket. En intressant hörnversion av sådana möbler. Visst, under tillverkningen kommer det att ta längre tid att pilla, observera alla nödvändiga dimensioner, men det kommer att se bra ut i ett öppet område - en terrass eller ett sommarkök, en sådan design kommer att vara bra.

Genom att ansluta flera pallar kan du göra en lång bänk, och om du fäster benhjulen på den blir det lätt att flytta den . En separat bricka kan anpassas för att passa ett bord och placeras på sidan. Det passar perfekt en kopp te, en tallrik med en smörgås och din favoritbok - vad du behöver för avkoppling.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra det bättre att koppla av i frisk luft gör de en struktur med en baldakin. Dessa bänkar påminner om solstolar. Men om du hänger en tvåsitsig bänk av pallar med kedja på stolparna får du en gunga. Den enklaste pallbänken i garaget kan fungera som rack eller förvandlas till ett bord.

För ett bekvämt sittande och speciellt för att ligga, behöver du en mjuk kudde, så sy madrasser och små kuddar med flerfärgade örngott.

En vackert utformad pallbänk kommer att dekorera din sommarstuga och ditt favoritvilahörna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur förbereder man pallar?

För trädgårdsmöbler är det bättre att använda torra träpallar. Hittade en fläck eller annan förorening, tvätta bort eller gnugga bort med sandpapper; Du kan också använda kvarnen för att skala det orena området. Notera, finns det en skylt på pallen som anger materialets miljövänlighet.

Vanligtvis är trä ett miljövänligt material i sig, men vid tillverkning av anordningar för transport av varor kan de behandlas med kemiska föreningar så att träet inte korroderas av olika insekter. Var då försiktig - dessa impregneringar är giftiga och kan orsaka anfall hos allergiker.

Bild
Bild

Begagnade pallar kan lukta obehagligt, särskilt de som har använts som mat under lång tid. Det är oönskat att ta dem till jobbet, eftersom det är osannolikt att du kommer att kunna ta bort denna lukt. Att sitta på sådana möbler kommer att vara obekvämt, och ditt arbete kommer att vara förgäves.

För en liten trädgårdsbutik behöver du bara 2 pallar, standardpallstorleken är 80x120 cm . Om du vill att den färdiga produkten ska lackeras, är det bättre att slipa och lacka pallen i förväg. Men i sin råa form kommer butiken att se bra ut också.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förbered pallar och verktyg för arbete:

  • bågfil;
  • självgängande skruvar;
  • naglar;
  • skruvmejsel;
  • en hammare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis behöver du ett måttband eller måttband, penna eller markör. Och om du behöver demontera pallen, fyll på en spikdragare och en markör.

Ta bara isär trälådan mycket försiktigt: använd inte för mycket kraft när du arbetar med spikern, annars kan du dela upp brädet. I det här formuläret kommer det inte längre att vara användbart för dig för arbete och du måste helt enkelt kasta det.

Om du vill att brädorna ska vara släta måste du slipa dem med en speciell maskin. Men detta är inte nödvändigt: det finns inga krav på pallbänkars estetiska utseende. Här, som de säger, är en fråga om mästarens smak. En annan fråga är att detta är nödvändigt för säkerheten, för att ta bort bucklorna och inte bli skadad när du använder bänken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Steg-för-steg-tillverkning med egna händer

Du kan bygga en trädgårdsbänk från en pall själv utan stora svårigheter och utan att ha särskild kunskap. Varje man som håller en hammare och en hacksåg i handen kan enkelt hantera denna fråga. Tja, du kan titta på någon mästarklass på Internet, hitta instruktioner eller använda tips om hur du gör det från vår artikel. Vi kommer att försöka måla allt steg för steg.

För olika typer av pallbänkar är tekniken nästan densamma . Storleken på pallen är vanligtvis storleken på den färdiga bänken. De är gjorda av antingen en eller två baser, men de använder inte mer än två pallar, eftersom en sådan struktur redan kommer att vara för besvärlig och tung.

Bild
Bild

För tillverkning av en vanlig bänk ritas inte en ritning på grund av en enkel anordning. Det är fullt möjligt att undvika ett diagram när du gör en bänk med rygg, men i det här fallet är det bättre att rita upp det för att exakt beräkna måtten och förstå hur mycket material som kommer att gå.

Sommarboendet måste bestämma var bänken ska stå och förstå hur man gör det: stationär och fixerad på en etablerad plats eller mobil med möjlighet att ordna om den på olika platser. För att sitta nära huset eller i trädgården räcker det med en vanlig bänk utan stöd.

Men det vanligaste alternativet är en bänk med ryggstöd. Den är gjord av en pall, som är sågad i 2 delar: den breda delen är sätet, och den smala går till stödet. Låt oss berätta mer om hur du fixar delarna.

Bild
Bild

Ryggstöd och säten

För att ansluta dessa två delar krävs skruvar: ryggen och sätet dras åt med självgängande skruvar. Du kan behöva en assistent, för först måste du fästa delarna tätt mot varandra och fixa dem i detta tillstånd.

Gör allt strikt steg för steg i den exakta sekvensen, och då kommer bänken att hålla länge och tål mer stress

Om bänken är avsedd för flera personer att sitta på den, är det bättre att fästa delarna med dubbla lameller på sidorna. Då kommer strukturen definitivt att visa sig vara stark.

Bild
Bild

Ben

Sittplatser för vuxna är gjorda med ben, vanligtvis är de gjorda låga, men breda, så att de är mer stabila. Erfarna hantverkare rekommenderar att fixa dem på insidan med metallhörn.

Skruvarna i det här fallet ger inte den tillförlitliga tillförlitligheten .… Om du tänker flytta butiken till olika platser är det bättre att göra det på hjul. Men det här är mer tillämpligt inte för gatuversionen, utan för platser som ett stort lusthus, terrass, balkong, sommarkök - på de platser där beläggningen inte är asfalterad.

Bild
Bild

Hur täcker man bänken?

Trädgårdsbänken är kanske inte målad, men det är bättre att skydda trädet ändå. Det finns flera alternativ för att skapa ett sådant skydd:

  • användningen av torkningsolja eller andra specialoljor för trä (det enklaste, vanligaste och tillförlitliga alternativet);
  • slipning och beläggning med flera lager lack för träytor;
  • användning av primer och färg.

Välj färg efter eget gottfinnande . Vanligtvis görs trädgårdsmöbler bruna, gula, vinröda, ibland är det motiverat att blanda dessa eller andra färger. Först grundas ytan, målas sedan en gång, och efter torkning upprepas de med en pensel. Således erhålls en högkvalitativ beläggning och ett tillförlitligt skydd av brädorna från förfall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bara bestämmer dig för att blötläggas med linolja eller annan olja måste detta också göras i två steg. Det är lämpligt att utföra alla dessa procedurer inte i garaget, verkstaden eller i ett annat rum där du gjorde strukturen, utan i frisk luft - så kompositionen kommer att torka snabbare och det blir lättare för dig att andas. Det är bättre att utföra dessa arbeten i andningsskydd och handskar.

Jag måste säga att målning behövs inte bara för att skydda trädet, det kommer att ge din webbplats eller viloplats en speciell smak - den estetiska komponenten i detta fall spelar också en viktig roll.

Att dekorera bänken kommer att göra ditt favorithörn ännu ljusare, bekvämare och mysigare och samtidigt få positiva känslor av det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designidéer

Din fantasi kommer att vara fri när du dekorerar trädgårdsmöbler. Och det här är inte bara en mängd olika kuddar och mjuka sängkläder, med vilka du kan täcka den hårda ytan på ett träd och på så sätt ordna dina favoritplatser för sammankomster.

Stickade filtar och överkast kommer också att hitta sin rättmätiga plats på trädgårdsbänkar och kommer att vara relevanta, särskilt på kvällen.

Det kan finnas många tillägg för att skapa skönhet, speciellt när det gäller möbler som ligger under ett tak.

Bild
Bild
Bild
Bild

I trädgården eller precis nära huset kan en vanlig pallbänk ges effekten av ett gammalt träd. För att göra detta, ta bara en nylonborste, installera den på kvarnen och gå över ytan efter målning. Du får märkliga skav som ger produkten ett intressant och ovanligt utseende.

Bild
Bild

I utformningen av pallbänkar kan hantverkare som sysslar med träsnideri eller de som brinner ut bevisa sig själva. Räcken kan fästas på en vanlig bänk, och du får en kunglig viloplats, särskilt om de är gjorda i en icke-standard design.

Bild
Bild

Förresten kan sidorna vara i form av funktionella lådor, vilket är mycket bekvämt.

Där kan du lagra alla möjliga små saker: tidningar, tidskrifter för läsning, fotoalbum, koppar, en filt och andra nödvändiga saker. Du kan dekorera ett helt hörn av möbler av pallar: göra fåtöljer, en soffa och ett bord. Det viktigaste är att inte vara lat och visa sig själv i kreativitet.

Rekommenderad: