Skalstol (28 Bilder): Funktioner I Skalstolar. Klädda Fåtöljer, Gjorda Av Plywood Och Fällbara

Innehållsförteckning:

Video: Skalstol (28 Bilder): Funktioner I Skalstolar. Klädda Fåtöljer, Gjorda Av Plywood Och Fällbara

Video: Skalstol (28 Bilder): Funktioner I Skalstolar. Klädda Fåtöljer, Gjorda Av Plywood Och Fällbara
Video: Omklädsel av Lamino stol 2024, April
Skalstol (28 Bilder): Funktioner I Skalstolar. Klädda Fåtöljer, Gjorda Av Plywood Och Fällbara
Skalstol (28 Bilder): Funktioner I Skalstolar. Klädda Fåtöljer, Gjorda Av Plywood Och Fällbara
Anonim

Det finns inga exakta uppgifter om vem som uppfann skalstolen. Man tror att denna typ av möbler för första gången gjordes i designstudion Branca-Lisboa. Enligt en version var författaren till den kreativa idén Marco Sousa Santos. Fåtöljen i hans verk är gjord av plywood. Mjuka vyer med en rundad rygg gjordes redan under solens kungens dagar. Då kallades de”bergeres”.

Bild
Bild

Särdrag

  • Avrundad rygg, gjord i form av ett blötdjurskal.
  • Ramstolarna är gjorda av böjd plywood eller separata radiella delar.
  • Skalet kan vara på en träbotten, korg, på en lättmetallram.
  • En sådan stol kan användas i landet och hemma.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Denna typ av möbler är av två typer: ram och stoppad. Fåtöljer på en metallram är gjorda av lättlegerade ihåliga rör, på vilka ett lock av vattentätt tyg med lätt fyllning sätts på - oftast med vadderad polyester . Dessa stolar är bekväma när du vandrar. På grund av sin låga vikt, hopfällningsmekanism passar de in i bagagerummet på en bil utan problem. Detta är det mest budgetmässiga alternativet, en sådan sittplats kan köpas i trädgården, turistmarknader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett plywoodskal är ett dyrt nöje . Det är omöjligt att se henne i en vanlig butik. De är inte i massproduktion, tydligen på grund av bristen på efterfrågan och komplexiteten i produktionen. Öppna böjda kanter ger produkten ett vintage -utseende. De säger att det är trevligt och användbart att sitta på en sådan luftstol. För bekvämlighet placeras mjuka madrasser på dem.

Nu massproduceras ottomanska skal. Fördelarna med sådana prover är inte bara i den fashionabla designen. På grund av den lilla rundade ryggen är de bekvämare än klassiska ottomaner.

Stora skal täckta med sammet och velour är snarare en del av teaterstudior, foajéer och konserthus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rundade ryggar kan vara släta eller likna ett havspärlskal. I detta fall är de gjorda av flera delar limmade ihop runt sätet. Den rundade toppen av varje del, i kombination med de angränsande, ger produkten formen av ett skal. På grund av den låga efterfrågan i små grossistbutiker säljs inte sådana möbler. I stora möbelcentra kan du se runda stolar med läderklädsel, vävd rotting, med tjocka mjuka madrasser . De ser vackra och snygga ut. Deras prislapp är hög, men det ursprungliga utseendet och en touch av individualitet "utjämnar" denna brist.

Bild
Bild
Bild
Bild

Radialmöbler är gjorda på ben, de har en standardhöjd på 40-50 cm från golvet. Men det finns lägre möbler - 20-30 cm. Tidigare var sådana möbler i rökrum. Rottingprodukter fixeras på en rund bas, det finns en tjock, mjuk madrass på sätet.

Här är några exempel på designarbete i en liknande stil

Denna leende modell skapades av designern Hans Wegner 1963. Det kostar $ 3425

Bild
Bild

" Kokos " George Nelsons kokosnötskal har blivit en symbol för modern design och finns på många museer runt om i världen.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Oculus " designer Hans Wegner värd 5265 dollar. Även om stolen skapades av honom 1960, gick den in i massproduktion 2010. De säger att han skapade mer än 400 modeller, men bara ett fåtal är bekanta för designers.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fåtölj , skapad av arkitekten Platner 1966. Det kostar 5 514 dollar och är inspirerat av utseendet på ett skal.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stol- "ägg " Arne Jacobsens arbete, uppskattat till $ 17060.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det här är de ovanliga modellerna som skapats av världens designers.

Hur väljer man?

Syftet med möbler är komfort i människolivet. Därför måste du noggrant inspektera hela strukturen när du köper. Benens stabilitet är avgörande. De måste ha speciella dynor för att skydda golvet från skador. Sprutningen på metallen får inte flisas eller skadas. Kvaliteten på klädseln är också viktig. Lädret har en lång livslängd, ett respektabelt utseende. Huden är lättskött - en fuktig rengöring räcker. Om du väljer tygklädsel bör du komma ihåg att de naturliga är behagliga att ta på, men kortlivade - dessa är sammet, velour . Blandade tyger, som jacquard, gobelänger, håller länge och har en vacker konsistens.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har tur och måste köpa en genomgående plywoodprodukt är högkvalitativ limning av delar viktigt här. Produkten måste vara stabil, inte pipa eller vingla. Sitt på den, upplev kvalitet och komfort. Luta dig tillbaka, var uppmärksam på armstöden. Hela strukturen ska kännas som en enda monolit, stå stadigt på benen när du går av och sätter dig ner.

Bild
Bild

Exempel i interiören

Sådana möbler passar inte in i varje interiör. Vi måste tänka på om det passar stilen i ditt hem, eftersom ett sådant element har sitt eget "ansikte". Provence, renässans, imperium, rokoko är de mest lämpliga stilarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En skalstol är en ovanlig look, accent och dekoration av din favorit viloplats.

Rekommenderad: