Finsk Plywood (16 Bilder): Mått På Ark Av Fuktbeständig Och Filmbelagd Plywood, Tjocklek På Vattentät Plywood För Formning Och Golv I Huset

Innehållsförteckning:

Video: Finsk Plywood (16 Bilder): Mått På Ark Av Fuktbeständig Och Filmbelagd Plywood, Tjocklek På Vattentät Plywood För Formning Och Golv I Huset

Video: Finsk Plywood (16 Bilder): Mått På Ark Av Fuktbeständig Och Filmbelagd Plywood, Tjocklek På Vattentät Plywood För Formning Och Golv I Huset
Video: എന്താണ് മറൈൻപ്ലൈവുഡ്| Plywood|Marine Plywood|Quality of marine plywood|BWP 710 plywood| Dr.Interior. 2024, Maj
Finsk Plywood (16 Bilder): Mått På Ark Av Fuktbeständig Och Filmbelagd Plywood, Tjocklek På Vattentät Plywood För Formning Och Golv I Huset
Finsk Plywood (16 Bilder): Mått På Ark Av Fuktbeständig Och Filmbelagd Plywood, Tjocklek På Vattentät Plywood För Formning Och Golv I Huset
Anonim

Byggande och renovering av bostäder kräver användning av kvalitetsmaterial, varav den mest populära är finsk plywood. Detta material har hög prestanda och är lätt att installera. Eftersom den presenteras på marknaden i flera typer måste du veta vilken som är bäst lämpad för att utföra vissa verk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Finsk plywood är ett modernt byggmaterial tillverkat av flera fanerlager limmade ihop med ett hartsartat ämne . Materialets ovansida är täckt med en laminerad film. För att öka styrkan vid tillverkning av plywood används en speciell teknik som ger alternerande tvärgående och längsgående placering av träfibrer. Det yttre lagret av materialet är tillverkat av lövträ, medan kärnan kan vara gjord av barrved.

Processen att skapa limmade plywoodskivor sker under högt tryck med hjälp av en specialpress. Materialet genomgår ett högtemperatur-torkningsförfarande, vilket helt eliminerar ansamling av fukt i det och ökar kvalitetsnivån. Finsk plywood tillverkas i plåtar med en tjocklek på 6 till 40 mm, vars densitet kan vara 650 kg per 1 m3. Materialets yttre del kan vara antingen präglad eller slät.

Bild
Bild
Bild
Bild

De främsta fördelarna med detta material är:

  • bra fuktbeständighet;
  • ökad styrka och hårdhet;
  • miljövänlighet;
  • motstånd mot extrema temperaturer (tål intervallet från -40 till + 50 ° С);
  • närvaron av dielektriska egenskaper;
  • enkel bearbetning.

När det gäller bristerna finns de inte, förutom den höga kostnaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Idag tillverkas finsk plywood i två typer, som alla har sina egna prestandaegenskaper. Den första typen är FBS -plywood, den tillverkas med en speciell impregnering baserad på alkoholer. Detta är det högsta kvalitet och det dyraste märket, som är känt för sitt motståndskraft mot brand och fukt, samt hög hållbarhet. Denna plywood är indelad i följande undertyper.

  • FSB 1 … Detta är ett material med låg hållfasthet, eftersom faner inte är impregnerat utan smörjs med harts under tillverkningen. Trots denna produktionsteknik är plywood fuktresistent.
  • FSB 1-A … Vid tillverkning av plywood av denna subtyp impregneras faner med lågkvalitetsharts, vilket gör det möjligt att få ett billigt material. Sådan plywood är inte resistent mot yttre faktorer och rekommenderas inte för beklädnad av industrilokaler.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den andra typen är FBV-plywood, som tillverkas med vattenlösliga hartser. I detta fall impregneras panelerna endast från utsidan, inuti är de belagda med bakelitbruk. Denna typ av material kan endast användas för inredning av lokaler och konstruktion av skiljeväggar. Beroende på kvaliteten på impregneringen är FBV -plywood indelad i följande undertyper.

  • FBV-1 . Det är en vattentät plywood av genomsnittlig kvalitet, när den släpps passerar de inre och yttre skikten endast genom smörjning, inte impregneras.
  • FBV-A . Detta material är tillverkat av björkfaner, vars skikt inte heller är impregnerade utan belagda med ett vattenlösligt harts. Den kan användas inom maskinindustrin och för montering av interna strukturer.
  • FBV 1-A . Det är den billigaste typen av material. Detta är inte en fuktresistent plywood, eftersom de tvärgående skikten inte smutsas eller impregneras med harts under tillverkningen.

Dessutom görs åtskillnad mellan material med slipad och icke-slipad yta. För inredning används en speciell typ - laminerad plywood, dess färger kan vara olika.

Denna typ av material tillhör den högsta klassen, eftersom det inte har några defekter, men kostnaden för det är ganska hög.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Finsk plywood tillverkas i plåt, vars standardmått är 2500 * 1250 och 2440 * 1220 mm. Tjockleken på arket varierar från 5 till 21 mm, medan materialet med en tjocklek på 18 mm är särskilt efterfrågat.

Vissa tillverkare tillverkar också skräddarsydda plywood upp till 1525 mm breda, upp till 3660 mm långa, och deras tjocklek kan vara upp till 30 mm. Det är värt att notera att priset på detta material direkt beror på tjockleken på dess ark.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Finsk plywood används ofta på grund av dess tillförlitlighet, hög kvalitet och goda prestandaegenskaper. Det används oftast inom följande områden.

  • Maskinteknik … Tjänar för tillverkning av karosser av bussar, lastbilar. Materialet används också för inredning av vagnar, släpvagnar och tåg (läggs på golv och mantlade väggar).
  • Byggnad … För insamling av formar, när projektet föreskriver produktion av en monolitisk grund. Eftersom plywood har en hög densitet kan den tåla betongens höga tryck. På grund av dess hållbarhet kan materialet återanvändas.
  • Skeppsbyggnad … Detta material kännetecknas av hög motståndskraft mot fukt, därför används det ofta för efterbehandling av yachter och olika fartyg. Samtidigt kan hela fartygsskrovet mantlas med finsk plywood. Flygfiner finns också; den används för invändig beklädnad i flygplan.
  • Inredning av lokaler . Materialet är utmärkt för att skapa inredningsrum, väggar, hyllor. I huset kan partitioner byggas från det. Finska plywoodkonstruktioner finns ofta på nattklubbar, restauranger och barer.
  • Möbeltillverkning . På grund av sin höga hållfasthet kan materialet användas för att göra alla möbler, från stolar till garderober.

Detta är inte en fullständig lista över materialanvändningsfall. Finsk plywood hittar nya användningsområden varje dag, eftersom den inte är sämre än andra material när det gäller hållbarhet och hållfasthet.

Rekommenderad: