Soffa Och Fåtöljer (68 Bilder): Uppsättningar Med Hopfällbara Stoppade Möbler. Hur Väljer Jag En Hörn Och Rak Soffa Med 2 Fåtöljer För Köket Och Ett Annat Rum?

Innehållsförteckning:

Video: Soffa Och Fåtöljer (68 Bilder): Uppsättningar Med Hopfällbara Stoppade Möbler. Hur Väljer Jag En Hörn Och Rak Soffa Med 2 Fåtöljer För Köket Och Ett Annat Rum?

Video: Soffa Och Fåtöljer (68 Bilder): Uppsättningar Med Hopfällbara Stoppade Möbler. Hur Väljer Jag En Hörn Och Rak Soffa Med 2 Fåtöljer För Köket Och Ett Annat Rum?
Video: Karlskoga Möbeltapetsering 2024, April
Soffa Och Fåtöljer (68 Bilder): Uppsättningar Med Hopfällbara Stoppade Möbler. Hur Väljer Jag En Hörn Och Rak Soffa Med 2 Fåtöljer För Köket Och Ett Annat Rum?
Soffa Och Fåtöljer (68 Bilder): Uppsättningar Med Hopfällbara Stoppade Möbler. Hur Väljer Jag En Hörn Och Rak Soffa Med 2 Fåtöljer För Köket Och Ett Annat Rum?
Anonim

Soffan och fåtöljerna verkar vara helt olika bitar av stoppade möbler. Men det finns många alternativ för kit där de är harmoniskt kombinerade. För att välja rätt kit måste du ta reda på de viktigaste nyanserna.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Innan du gör ett val måste du först ta reda på om stoppade möbler i princip behövs. Detta ämne är inte så enkelt som det kan tyckas. De otvivelaktiga fördelarna med stoppade möbler är:

  • bekvämlighet;
  • yttre nåd;
  • bekvämlighet;
  • fullständig avslappning och känslomässig lugn;
  • rörlighet (på grund av lätthet).
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland bristerna kan man notera de stora måtten, vilket inte alltid är acceptabelt för små rum.

Ramlösa möbler har i sin tur en utmärkt säkerhet - frånvaron av hörn och styva delar undviker skador. Att byta eller tvätta locket gör det möjligt att nästan helt bli av med smuts. Livslängden för moderna stoppade möbler är inte sämre än skåpets motsvarigheter. Det finns bara ett minus - fyllmedlet kommer gradvis att krympa, och formen går förlorad samtidigt. Men att lägga till nya delar av det löser problemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Den transformerande soffan är mycket populär. Det är perfekt för en liten lägenhet. Under dagen används den för att sitta, och när natten närmar sig läggs den ut som en vanlig säng. Men en hopfällbar stol kan framgångsrikt utföra samma funktion. Det skiljer sig från:

  • betydande bekvämlighet;
  • en mängd olika alternativ;
  • praktiskhet;
  • pålitlighet.
Bild
Bild

Fällbara stolar gör det enkelt att organisera utrymme även i ett litet rum. Sådana möbler gör att du kan ta emot plötsligt ankomna gäster. Eller bara koppla av med en tidning, surfplatta, bok på kvällarna. Fällbara stolar är vanligtvis indelade i följande underarter:

"Dolphin" (kännetecknas av ökad tillförlitlighet och lämplig för daglig användning)

Bild
Bild
Bild
Bild

"Eurobook"

Bild
Bild
Bild
Bild

Tick tack

Bild
Bild
Bild
Bild

glidande

Bild
Bild
Bild
Bild

"bok"

Bild
Bild

"Click-gag"

Bild
Bild
Bild
Bild

ottomansk transformator

Bild
Bild
Bild
Bild

halvstol

Bild
Bild
Bild
Bild

Stolsängen förtjänar också uppmärksamhet. Den har ofta en liten (0,7 m) bredd. Denna design är idealisk för ett litet rum. En fåtölj utan armstöd gör att du kan förlänga soffan. Det är sant att du måste noga välja utformningen av klädseln.

Stolsängar kan också placeras i barnrummet, samtidigt som de tål betydande belastning. Vissa av dessa modeller ser ut som väldigt stora leksaker. Kombinationen med en soffa är ganska motiverad: barn kommer att kunna sitta under dagen och sova på natten. Större fåtöljer är lämpliga i vardagsrum och sovrum. de har vanligtvis träarmstöd där du kan sätta eller sätta:

böcker

Bild
Bild
Bild
Bild

koppar

Bild
Bild
Bild
Bild

konsoler

Bild
Bild

glas vatten och liknande

Bild
Bild

Ofta väljer de en uppsättning stoppade möbler som består av 2 fåtöljer och en soffa av dragspel. Den förmonterade uppsättningen hjälper till att förhindra inkonsekvenser mellan delar av headsetet. En annan fördel med satsen är den visuella viktningen av utrymmet i stora rum, där det finns en orimlig mängd ledigt utrymme. Det finns ett antal skäl att välja soffspel. Kärnan i en sådan omvandlingsmekanism är mycket enkel:

  • det finns lås gångjärn mellan de tre sektionerna;
  • ryggstödet består av 2 sektioner;
  • sätet upptar en tredjedel av hela soffan (efter område);
  • den fälls och fälls ut som dragspelbälg (därav namnet).
Bild
Bild
Bild
Bild

Men kan kombineras med en soffa och en ortopedisk stol med en sovplats … Den ortopediska effekten kommer snarare från en extra madrass. Det köps samtidigt som möblerna, eftersom det är det enda sättet att uppnå kompatibilitet. Att förbättra ryggraden och lederna är oerhört viktigt för både vuxna och barn. Det noteras att det är lättare att somna på en ortopedisk madrass; marknadsundersökningar visar också att det är optimalt i ett litet utrymme.

Bild
Bild

Stolar med ortopedisk effekt kan ha en mängd olika fällningsmekanismer. Ingenjörer och läkare arbetar ständigt med att förbättra dem. Det bör noteras att soffor också kan vara ortopediska . Om detta alternativ är valt kan du köpa den enklaste stolen i utförandet. Viktigt: ortopediska funktioner är inte ett skämt; det är mycket lämpligt att välja möbler med sådana effekter efter att ha konsulterat en läkare, för att inte förvärra hälsotillståndet.

Bild
Bild

Ortopediska soffor kan ha en fjäder eller fjäderlös bas. Och i det första fallet finns det ytterligare två alternativ: med ett tydligt förhållande mellan alla fjädrar och med autonoma fjädrar. Man tror att det självständiga arbetet med stöddelarna är hälsosammare. Efterfrågan på motsvarande modeller är större, och därför finns det många alternativ. Det finns dock en skillnad i stödnivån:

mjuk soffa (högst 60 kg)

Bild
Bild

måttligt hård (upp till 90 kg, lindrar stress och minskar trötthet)

Bild
Bild

hårt (rekommenderas för barn och personer med ryggproblem)

Bild
Bild

Ramlösa fåtöljer kan kombineras med både en ortopedisk och en traditionell soffa. De sticker ut för sitt ovanliga utseende. Dessutom är sådana möbler extremt bekväma och låter dig njuta av din semester när som helst. För din information: den har andra namn - beanbag, bean bag chair. Inuti en läder- eller tygpåse kan det finnas:

  • bönor;
  • bovete skal;
  • polyvinylkloridgranulat;
  • expanderad polystyren.
Bild
Bild
Bild
Bild

Stolens geometri och dess fyllning väljs individuellt i enlighet med personliga idéer om komfort . I de flesta fall används avtagbara lock för att förenkla rengöring och städning. Den ramlösa stolen är bekväm och säker. Vissa lock är hydrofoba och smutsavvisande, så stolen kan till och med användas separat utomhus, i naturen.

Bild
Bild

Men ännu mer traditionella modeller av fåtöljer och soffor kan se ovanliga ut. Först och främst för att några av dem är gjorda utan armstöd. Sådana möbler är kompakta och praktiska, samtidigt som de är mycket rymliga. En medelstor rak soffa utan armstöd rymmer enkelt 3-4 personer. Dessutom är extra utrymme mycket viktigt för en god natts sömn.

Setet med stoppade möbler kan också innehålla hörnsoffor. Oftast är de i form av bokstäver:

U -formad - perfekt för ett stort rum

Bild
Bild

C -formad - visuellt dominerande och tvingar att forma miljön i rummet därefter

Bild
Bild

L -formad - soffans sidor kan ha antingen samma eller olika längder

Bild
Bild

Layoutmekanismer används i hörnsoffor:

"Eurobook"

Bild
Bild

"strömavtagare"

Bild
Bild

"dragspel"

Bild
Bild

"Delfin"

Bild
Bild

Det är lämpligt att slutföra granskningen av sammansättningen av stoppade möbeluppsättningar på "bok" -soffor. Det är denna vikningsmekanism som är fenomenalt populär, trots uppkomsten av mer moderna alternativ. Fördelarna med en sådan struktur är uppenbara:

  • enkelhet och intuitiv tydlighet;
  • enkel manipulation;
  • ökad tillförlitlighet hos mekanismen;
  • bekvämligheten och bekvämligheten i själva soffan;
  • effektivt skydd av golvet (det kommer inte att slipas av ständigt rörliga ben, hjul).
Bild
Bild

Material och storlekar

Bland materialen i stoppade möbler förtjänar stoppade möbler särskild uppmärksamhet. Det försummas ofta (och helt oförtjänt). Trots allt både konstruktionens hållbarhet att bära och varaktigheten av dess användning och yttre nåd beror på beklädnadens kvalitet … Det är med valet av textur och färg som valet av klädmaterial ska börja. Viktigt: det är ingen mening att använda tyger med en densitet mindre än 0,2 kg per 1 kvm. m.

Bild
Bild

Den så kallade turkiska jacquarden är mycket populär. Det är ett premiummaterial i 4 olika färger. Textilier av detta märke framkallar inte allergier och absorberar inte damm. Också anmärkningsvärt:

gobeläng "Decortex"

Bild
Bild

Turkiska chenille Katar

Bild
Bild

Koreansk mikrofiber Uppdatera

Bild
Bild

Stella syntetiskt läder med pärlglans

Bild
Bild

Massivt trä av olika arter används ofta som grund för stoppade möbler . Men du måste förstå att alla träelement är ganska dyra. Även deras utmärkta praktiska egenskaper motiverar inte alltid det höga priset. Den motsatta ytterligheten är en spånskiveprodukt: den är den billigaste, men för opålitlig och opraktisk. Spånskiva kommer inte att klara tunga belastningar.

Bild
Bild

Plywood visar sig vara lite bättre. Högkvalitativa plywoodblock deformeras inte under normala förhållanden. Ramen blir tätare och stabilare än gjord av spånskiva. Metallen är så pålitlig och hållbar som möjligt. Men dess vikt kommer att göra det mycket svårt att bära soffan.

Tillverkare

När du väljer en uppsättning stoppade möbler bör du vara uppmärksam på produkter från fabriker i Italien … De har länge vetat mycket om moderna och estetiskt tilltalande möbler. Italienska fabriker monterar sina produkter med hög kvalitet, och sedan kombineras de enkelt med andra möbler. Det är sant att du måste betala mycket för varor från Italien. Men alla produkter är helt värda pengarna. Det är där som de viktigaste modetrenderna för soffor och fåtöljer runt om i världen fastställs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och ytterligare ett faktum: 1 av 5 möbler på vår planet är gjord av italienska hantverkare. Nästan alla produkter från Apenninehalvön ser sofistikerade ut och ger rummet sofistikering. Samtidigt används ultramodern teknik aktivt, vilket har gjort det möjligt att avsevärt öka produktionseffektiviteten. I beskrivningarna av italienska stoppade möbler ägnas uppmärksamhet åt:

  • användning av strikt naturliga material;
  • mantel med tyger av god kvalitet;
  • olika designscheman.
Bild
Bild

De mest prestigefyllda leverantörerna är:

Tonin casa

Bild
Bild

Keoma

Bild
Bild

Relotti

Bild
Bild

Porada

Bild
Bild

Ganska många människor, som försöker spara pengar, shoppar in IKEA … Möblerna som säljs där har bara en betydande brist - du måste själv hämta de köpta varorna. Vissa människor måste till och med anställa hantverkare för att lösa sitt problem. Men IKEA -produkterna har olika sammansättning. Du kan alltid välja snygga och bekväma modeller från sortimentet.

Bild
Bild

IKEA -möbler är funktionella. En hel del modeller är utrustade med lagringsmoduler. Valet av ytterligare tillbehör är inte för svårt, eftersom det finns många av dem i katalogerna för det svenska företaget. Det är enkelt att komplettera både en soffa och en fåtölj med överdrag, kuddar. Eftersom IKEA -möbler är monterade i en serie förenklas valet ytterligare. Vissa människor föredrar produkter från turkiska fabriker. Bland dem utmärks särskilt varumärket Bellona, som levererar en mängd olika möbler. Soffor och fåtöljer är lämpliga för barn och tonåringar Cilek -märken . Märkliga är också märkena:

Dogtas

Bild
Bild

Bevis

Bild
Bild

Istikbal

Bild
Bild

Kilim

Bild
Bild

Marmara Koltuk

Bild
Bild

Hur väljer man?

Först och främst måste du ta hänsyn till funktionerna i ett visst rum. I köket bör du välja stoppade möbler med vattentät klädsel. För vardagsrummet är detta inte alltför viktigt. Men i alla fall är det nödvändigt att bedöma slitstyrkan för ett visst material. Det kommer bara att vara möjligt att hitta ett lämpligt alternativ i stora företagsbutiker och köpcentrum. Även där måste kvalitets- och överensstämmelsecertifikat krävas. Det är mycket bra om ett omslag medföljer en soffa eller fåtölj. Det måste väljas främst utifrån dess estetiska egenskaper (färg, textur). Viktigt: du måste ta hänsyn till ekonomiska begränsningar. Men du ska inte jaga billighet i onödan. De mest prisvärda möbelalternativen är alltid "snälla" med kvalitet. När prisnivån är bestämd behöver du:

  • välj rammaterialet eller stanna vid ramlösa modeller;
  • välj ett fyllmedel;
  • bestämma storlek på stolar, soffor och deras stil.
Bild
Bild

Vackra exempel

Två gråbruna fåtöljer med graciös prydnad på klädseln ser mycket bra ut i denna version. De smälter harmoniskt med en diskret färgad rektangulär soffa. Ljusa blommiga kuddar uppfattas bra. Alla produkter kombineras perfekt med ett knäböjsbord. Den övergripande desaturerade stilen i rummet är utspädd med härliga gardiner.

Bild
Bild

Fans av radikala experiment kommer att gilla en uppsättning röda möbler mer. Detta foto visar hur vackert det smälter in med den ljusa bakgrunden i rummet. Den snövit matta verkar koppla alla delar av kompositionen till varandra. Tack vare honom, liksom golvets tråkiga färg, tappar möblerna överflödet av känslomässig aggressivitet. Designers använde skickligt ljusspelet. I allmänhet lämnar samlingen ett trevligt intryck.

Rekommenderad: