Skärmar För Zonindelning I Ett Rum: Hängande Skärmar För Att Dela Upp Ett Rum I Zoner, Skiljeväggar, Hyllor Och Andra Typer. Hur Delar Man Ett Rum?

Innehållsförteckning:

Skärmar För Zonindelning I Ett Rum: Hängande Skärmar För Att Dela Upp Ett Rum I Zoner, Skiljeväggar, Hyllor Och Andra Typer. Hur Delar Man Ett Rum?
Skärmar För Zonindelning I Ett Rum: Hängande Skärmar För Att Dela Upp Ett Rum I Zoner, Skiljeväggar, Hyllor Och Andra Typer. Hur Delar Man Ett Rum?
Anonim

Området i lägenheten är inte alltid tillräckligt för att varje familjemedlem ska ha sitt eget personliga utrymme. Kapitalavdelningar är ett företag som kräver tillstånd, arbetskostnader och seriösa investeringar. Dessutom kan detta alternativ anses permanent, det kommer att vara besvärligt att återföra allt till ruta ett. Du kan zonera alla rum med hjälp av en skärm, särskilt eftersom valet av material och typer idag är ganska stort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Partitioner för zonindelning kan vara helt annorlunda - permanenta, upphängda, mobila. Fällbara strukturer används ofta för att dela in ett rum i zoner. De kan vara både i små enrumslägenheter och i rymliga rum. Funktionerna på skärmarna är ganska olika.

  • Zoning är huvudsyftet med skärmar . De tillåter, utan speciella arbetskostnader och ekonomiska kostnader, att fördela utrymme för barn, ett kontor, byta kläder, en plats för läsning och andra ändamål.
  • Estetisk funktion . Denna möbel dekorerar verkligen rummet, ger det mys och en speciell atmosfär. Det viktigaste är att korrekt välja stil, storlek, form på strukturen för att inte göra utrymmet tyngre och inte rörigt.
  • Det praktiska med skärmarna är uppenbart . När som helst kan den omarrangeras eller tas bort helt, erhållas efter behag eller vid behov. Vikförvaring av denna möbel är inte för svårt, det räcker med att fördela utrymme i garderoben, en stor garderob, på balkongen.
  • Mångsidigheten hos partitioner låter dig använda dem i vilken stil som helst, för olika ändamål, till exempel istället för gardiner. Genom att lägga till hyllor, fickor kan du organisera ett bekvämt förvaringsutrymme genom att byta ut racket, vad inte.

På grund av dess dekorativa och praktiska funktioner är skiljeväggen fortfarande mycket efterfrågad inom inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Om vi tar utformningen av skärmen som grund, kan följande typer särskiljas: skärmtyp, rulle, flik. Var och en har sina egna särdrag.

  • Fällbar eller skjutbar skärm anses traditionell, klassisk. Strukturellt kombinerar den en stel ram och skärp. Ett sådant alternativ bildas enligt typen av dragspel. Fördelarna med denna modell: stabilitet, kompakthet, mångsidighet, enkel förvaring när den är vikt. Modeller med olika skärmstorlekar är mycket original.
  • Skärmskärmar är en duk i ett stycke, placerad vertikalt. Sådana skiljeväggar är gjorda av plast, så de är lätta, enkelt installerade, ordnade om. Det finns dock också nackdelar, eftersom skärmen inte viks, inte rullar upp, blir det problematiskt att lagra den. Duken är monterad på benen, stödfästena kan kompletteras med hjul. Förutom plast kan en sådan skärm vara gjord av glas - det här är ett utmärkt alternativ för ett badrum.
  • Rulle eller flexibel modell mycket funktionellt, snyggt utseende. Den är gjord av remsor av elastisk typ som ser ut som ett stycke. Bekvämligheten med denna typ är uppenbar - strukturen kan rullas upp, givet vilken form som helst. Oftast är skärmar gjorda av ljusfärgad plast, så partitionerna ser så luftiga ut som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är följande vanliga:

  • inre skiljeväggar , som är installerade på en träram täckt med täta textilier, använder ofta rotting, bambu;
  • upphängd - fäst i taket, ibland förutom väggen, når inte golvet, ser luftigt och lätt ut, rör inte upp utrymmet, kan vikas;
  • skärmskåp eller skärmställ - multifunktionella alternativ, som, förutom grundstrukturen, är utrustade med hyllor, och ibland dörrar, används för att lagra saker.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Materialet från vilket skärmar är gjorda kan vara olika. Rummets stil och design beror till stor del på detta. Partitionen ska organiskt passa in i interiören. Oftast kan du hitta mönster från följande material.

Gjort av trä gör skiljeväggar av interiörtyp, de är idealiska för allergiker, miljövänliga, säkra. De kan vara både mer kapital och lätta: från pil, rotting, bambu. Passar perfekt in i ekostil, lantlig, kolonial design. Oftast är de gjorda i neutrala, lugna färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkad av metall . Dekorerad med smide, kan dekoreras med patina. Mycket stark, men visuellt lätt. De används som permanenta skiljeväggar, de ser bäst ut i stora lägenheter och hus, öppen spis hallar.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tillverkad av plast . Olika typer av skärmar tillverkas. Dessa är lätta, praktiska skiljeväggar som kan utrustas med hjul. Passar bra in i ett loft eller någon modern kök eller badrumsinredning. Du kan plocka upp plast, dekorerad med trä, sten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från glas . Idealisk för badrummet, spegeln passar bra in i sovrummet eller vardagsrummet. Endast en del av dörrarna kan vara gjorda av glas. Inredningen är varierad: målat glas, matt, transparent, spegel. Den speglade partitionen förstorar utrymmet visuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Du kan skapa rätt design genom att harmoniskt matcha alla inredningsartiklar till den övergripande stilen och till varandra. Stylister rekommenderas att följa följande rekommendationer:

fotoutskrifter kommer organiskt att passa in i nästan alla interiörer, om temat väljs korrekt;

Bild
Bild

för att dekorera ett rum i nautisk, orientalisk och medelhavsstil kan du välja alternativ dekorerade med pärlemor, skal, pärlor

Bild
Bild

om du vill ge rummet ett mer högtidligt utseende, välj brokad silkesdukar;

Bild
Bild

läder, textilier är perfekta för en lakonisk inredning

Bild
Bild

smide passar bra med den bohemiska stilen

Bild
Bild

träsnideri, även i kombination med enkla textilier, ser elegant ut och gör rummet mer uttrycksfullt

Bild
Bild

ett nostalgiskt inslag kommer att introduceras i designen av en skärm med ett foto, teckningar av barn

Bild
Bild

var noga med att ta hänsyn till skärmens och rummets storlek - ju större skiljevägg, desto mer kommer den att "väga" rummet och genomskinliga material ger lätthet till interiören

Bild
Bild
Bild
Bild

skärmens färg ska organiskt passa in i hela rummets sammansättning

Bild
Bild

en vit skiljevägg av trä är en mycket intressant lösning, den kan kompletteras med levande växter

Bild
Bild

en mosaikpartition är ett annat originalalternativ, länkar kan läggas till eller tas bort efter behag

Bild
Bild

du kan dekorera skärmen med lysdioder

Bild
Bild

Hur väljer jag en skärm och zonerar ett rum?

Med hjälp av en skärm kan du dela upp nästan alla rum. Det är viktigt att välja rätt typ av partition.

Till vardagsrummet

Det är viktigt att välja en modell, med hänsyn till färg och stilistiska egenskaper. Metall, trä i kombination med rika textilier, spegelglasalternativ är perfekta. För moderna stilar är plast, metall dekor lämplig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till barnkammaren

Partitionen är nödvändig om två eller flera barn i olika åldrar eller kön bor i samma barnkammare. Alternativet med fickor passar barnet. I vilket fall som helst är det nödvändigt att använda de säkraste materialen - trä, textilier. Dessutom ska vården av skärmen vara okomplicerad. Designbeslut beror på barnens ålder och intressen . Du kan använda ljusa plastmotiv med seriefigurer, hyllor där du kan installera hantverk, fotografier.

Om du behöver tilldela en zon för barnet i ett gemensamt rum med föräldrarna är det användbart att överväga dubbelsidiga skärmar. Det är mycket viktigt att välja stabila strukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till badrummet

Gardinerna är betydligt sämre än skärmen vad gäller estetik och presentabilitet. Det är optimalt att välja frostat eller transparent härdat glas. Visuellt ser sådana modeller lätt ut, de tynger inte designen. Speglade partitioner ser imponerande ut, men inte för praktiska, eftersom alla droppar kommer att synas på dem.

I badrummet kan du stänga fönstret med en skärm, separera omklädningsytorna, badet från duschen. Skärmen kan utrustas med fickor eller förvaringshyllor.

Bild
Bild

In i sovrummet

Trämodeller med sniderier, bambu, rottingalternativ, plast i kombination med textilier som matchar gardiner, överkast, tapeter kommer att vara mer lämpliga här. En spegelskärm låter dig stänga av boudoiren.

Bild
Bild

In i köket

Det viktigaste i köket är att välja en skärm av material som inte är rädd för fukt, extrema temperaturer och är lätt att rengöra. Plastmodeller av glas med tonade, glasmålningar är lämpliga. Oftast är mat- och arbetsytor separerade i köket.

Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Öppna hängande skärmar ser spektakulära och lyxiga ut. De kompletterar helst respektabla, interiörer med status.

Bild
Bild

En träskärm med en original design kommer att ge uttryck och komfort till alla lakoniska rum.

Bild
Bild

En klassisk träskärm passar perfekt in i vintage -interiörer.

Bild
Bild

I moderna interiörer ser plaststrukturer bäst ut.

Bild
Bild

Ett skärmställ är inte bara ett vackert, utan också ett praktiskt tillägg till inredningen i alla rum.

Bild
Bild

Med alternativet mellanrum kan du enkelt skilja sovrummet från resten av lokalerna.

Bild
Bild

En skärm som skiljer köket från vardagsrummet är en bra lösning.

Bild
Bild

Partitionen i barnkammaren kan vara väldigt original.

Rekommenderad: