Svängbara Fåtöljer: Välj Mjuka Runda Fåtöljer Som Roterar På Ett Ben För Hemmet. Typer Av Baser Och Stöd För Snurrstolar

Innehållsförteckning:

Video: Svängbara Fåtöljer: Välj Mjuka Runda Fåtöljer Som Roterar På Ett Ben För Hemmet. Typer Av Baser Och Stöd För Snurrstolar

Video: Svängbara Fåtöljer: Välj Mjuka Runda Fåtöljer Som Roterar På Ett Ben För Hemmet. Typer Av Baser Och Stöd För Snurrstolar
Video: Patio Swivel Rocking Chair Assembly 2024, April
Svängbara Fåtöljer: Välj Mjuka Runda Fåtöljer Som Roterar På Ett Ben För Hemmet. Typer Av Baser Och Stöd För Snurrstolar
Svängbara Fåtöljer: Välj Mjuka Runda Fåtöljer Som Roterar På Ett Ben För Hemmet. Typer Av Baser Och Stöd För Snurrstolar
Anonim

Fåtöljen ger alltid mys i alla rum. Det är bekvämt inte bara att koppla av i det, utan också att göra affärer. Den snurrbara stolen ökar komforten flera gånger. Tack vare möjligheten att snabbt vända kan du placera fler objekt i åtkomstområdet. Många modeller har hjul, vilket gör dem så mobila som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Den vridbara stolen låter dig koppla av och lindra stress från ryggraden. Det är relevant både för enkel vila och för arbete. Funktionerna och fördelarna med moderna modeller är värda att överväga mer detaljerat.

  1. Hög kvalitet . Ny teknik och utvalda material används vid tillverkning av snurrstolar.
  2. Mångsidighet . Ursprungligen användes sådana modeller på kontor för arbete. Moderna modeller är mer mångsidiga. Stolar kan användas i alla rum för både funktionella och dekorativa ändamål.
  3. Stort utbud av . Det finns ganska många designalternativ. Det finns en möjlighet att välja möbler för vilken inredning som helst.
  4. Möjligheten att rotera är huvudfunktionen . Varje modell kan roteras 360 °. Det kommer att finnas många fler föremål i åtkomstområdet än när man använder vanliga stolar.
  5. Benet är höjdjusterbart . Denna enkla funktion gör att alla familjemedlemmar kan använda möblerna bekvämt. Stödet kan utrustas med hjul, vilket gör att du kan flytta stolen till önskad plats med minimal ansträngning.
  6. Ryggstöd tilt . I de flesta modeller kan denna parameter justeras. Som ett resultat blir möbler mer bekväma och funktionella. I stolen kan du arbeta eller koppla av med armbågarna på ryggen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den största nackdelen är att de roterande mekanismerna misslyckas. Den exakta livslängden beror på byggkvaliteten och de material som används. För att produkten inte ska misslyckas i ett avgörande ögonblick rekommenderas det att lita på kända tillverkare. Vissa modeller är betydligt dyrare än vanliga stolar.

Typer och enhet

Stolsramen kan vara tillverkad av trä, metall, hållbar polymer eller glasfiber. Produktens hållbarhet beror på typ och metod för kombination av material . Fyllmedlen är företrädesvis sådana som har en hög återvinningsgrad. Klädseln är gjord av täta, icke-märkta tyger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att vara uppmärksam på basen, den kan göras med ett kors eller ett rundstopp. Den första typen används i dekorativa designprodukter. Korsen har många sorter.

  1. Korsform . 4 ekrar vertikalt. Det kräver mycket utrymme för betoning och anses inte vara den mest stabila arten. Vanligtvis är sådana modeller utan hjul.
  2. Klassisk … I detta fall är 5 ekrar vertikalt placerade. Dessa modeller har alltid hjul.
  3. Sexspetsig … Från huvudaxeln finns det 3 horn, som är delade i hälften i mitten. Som ett resultat har stödet 6 ekrar. Denna typ anses vara den mest stabila och mobila.
  4. Platt … Nålarna är parallella med golvet.
  5. Böjd . I den centrala delen vänds stickorna något uppåt.
  6. Förstärkt . Det finns ytterligare metallplattor mellan ekrarna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller kan vara med eller utan armstöd . Vissa stolar har svängbara säten, medan andra roterar på ett ben. Rullande produkter är mer bekväma och mångsidiga, de används oftare för arbete. Alla snurrstolar kan delas in i två stora grupper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Interiör

Många modeller är gjorda av designers. Vissa har till och med blivit klassiker som visar statusen för deras ägare . Du kan hitta ganska ovanliga modeller som kommer att bli en höjdpunkt i interiören. Produkter från designers kostar en storleksordning mer än seriestolar. Interiörmodeller kännetecknas av kvalitet som gör att de kan användas under lång tid.

Vanligtvis är snurrstolar av denna typ gjorda av naturligt trä eller metall . Naturläder används som klädsel. Denna kombination av material garanterar hög kvalitet och hållbarhet. Fåtöljernas dekorativa egenskaper är ganska höga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många modeller syns med fotstöd . Detta gör att du kan vila så bekvämt som möjligt i nästan ryggläge. Fåtöljen och stativet är tillverkade i samma stil och representerar en komplett uppsättning. Ibland produkter utrustad med en elektrisk drivning som låter dig dölja en extra del om det behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis används en inre stol som huvud accent . En originalprodukt i kontrastfärg kommer att locka all uppmärksamhet. Ibland används svängbara sätespaket. Utåt kan de vara antingen desamma eller olika.

Denna lösning är inte lämplig för ett rum i klassisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller kan ha olika konfigurationer . Det finns armstöd i vissa modeller, ibland finns det höjdjustering av ryggstödet. Formen på strukturen och ytterligare tillval kan variera beroende på kostnaden för stolen. Alla dessa aspekter påverkar direkt användarkomforten.

Det är anmärkningsvärt att den snurrbara stolen kan installeras var som helst i rummet. De ser bra ut både i mitten och i hörnet. De placeras ofta nära soffan som en enda uppsättning. Du kan installera produkten i ett rekreationsområde så att du har tillgång till arbetsdelen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dator

Standardmodeller på ett ben är de enklaste och mest prisvärda. De används både på kontor och hemma. Modellerna har en vridmekanism, funktionen att justera ryggstödets position och sitthöjd. Ofta installeras standardsegmentstolar hemma i arbetsområdet.

Premiummodeller har ett mer gediget utseende. Vanligtvis på kontor installeras de på myndigheternas kontor. De är bekvämare och attraktivare än sina vanliga motsvarigheter. I detta prissegment kan kostnaden vara ganska annorlunda. Allt beror på funktionalitet och material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spelstolar sticker ut bland andra. De är av hög kvalitet, har många ytterligare detaljer i form av kuddar för att stödja rygg och nacke. Oftast är det en fin justering av höjd och lutningsvinklar för att säkerställa maximal komfort.

Vanligtvis köps denna typ av stol för tonåringar, så högkvalitativ ryggradssupport är mycket viktigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av roterande mekanismer

Alla stolarna som roterar på sin axel kan delas in i två grupper beroende på strukturen.

  1. Vridbart säte . Basen är alltid orörlig. En sådan mekanism finns i mjuka fåtöljer, interiör. Det är ganska pålitligt och bekvämt. Benet och stödet rör sig inte under rotation. Hela mekanismen är gömd under själva sätet.
  2. Roterande stödben . Designen skiljer sig mycket från den föregående, men detta märks inte när du använder stolen. Under rörelse roterar benet, vilket är fixerat på basen. Den svängbara enheten har flyttats ner. Själva mekanismen är dold vid stödpunktens och benets övergångspunkt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Datorstolar kan vara av färgat eller vanligt tyg. Inredningsmodeller är ofta gjorda i en specifik stil. Det är värt att utgå från den allmänna utformningen av rummet. Så, för klassiska interiörer det rekommenderas att köpa lädervaror i naturliga, återhållsamma nyanser.

Bild
Bild

Många designers erbjuder svängbara stolar i moderna stilar. Det finns modeller för hi-tech och loft . De är vanligtvis vita och enkla i formen. Stödet är vanligtvis metall eller trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stolen ska vara i harmoni med rummets övergripande design. Du kan välja den för att matcha soffan eller andra möbler. Att spela på kontrast anses vara ett annat alternativ.

I det här fallet kommer en röd produkt att se bra ut tillsammans med en vit soffa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varumärken

IKEA erbjuder ett ganska brett urval av snurrstolar i olika kategorier. Den mest intressanta modellen är " PS LYOMSK ". Stolen är avsedd för barn från 3 år, gjorda i form av en kokong. För större komfort för barnet finns det en markis och en extra kudde. Många tillverkare är engagerade i tillverkning av interiörstolar. Intressanta modeller presenteras nedan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sorrento av Baxter . Den bästa kombinationen av komfort och unik design med mjukt läderklädsel. Insidan är fylld med polyuretanskum med gåsdun. Basen roterar och kuddarna kan flyttas om du vill.

Bild
Bild

640 från Rolf-benz . Lämplig för matsal och vardagsrum. Modellen kombinerar externt en fåtölj och en stol. Den skålformade produkten är dekorerad med sömmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Coco av Desiree . En ljus droppformad fåtölj är lämplig för en hall. Ramen är gjord av trä och täckt med polyuretanskum. Klädseln är helt avtagbar för enkelt underhåll.

Bild
Bild

Flera tillverkare är specialiserade på ergonomiska datorstolar

CONTESSA av Okamura . Höjdjustering gör att du bekvämt kan ta emot även långa människor. Alla knappar för att styra funktionaliteten finns under armstöden. Intressant utseende och ergonomi gör modellen extremt attraktiv.

Bild
Bild
Bild
Bild

ERGOHUMAN PLUS från Comfort Global . En speciell egenskap är högkvalitativ ländryggsstöd. Ryggstödet är dubbelt, och den nedre delen anpassar sig efter personens rörelse.

Bild
Bild
Bild
Bild

NJUT av Comfort Global . Den universella modellen är lämplig för personer med vilken hållning som helst. Ryggstödet är höjdjusterbart, 5 lägen finns. Anatomiskt korrekt krökning anpassar sig till ryggraden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Det är viktigt att uppmärksamma modeller som är gjorda av kvalitetsmaterial. I enkla stolar är basen gjord av plast eller stål; i inre stolar anses trä vara det bästa. Materialen är pålitliga, hållbara och lätta att underhålla.

Kvaliteten på hjulen bör kontrolleras innan du köper. Plasten måste vara stark och hållbar.

Bild
Bild

För hemmet är det viktigt att välja en snurrstol som kommer att vara bekväm och attraktiv

  1. Dimensionerna bör väljas utifrån var produkten ska installeras.
  2. Stolens stöd förtjänar särskild uppmärksamhet. Bättre att ta en närmare titt på den femstrålade spindeln med roterande hjul. Modellerna är stabila och lätta att transportera vid behov.
  3. Armstöden ska ge en ergonomisk position för armbågarna och ryggen, det är värt att kontrollera detta innan du köper. Om stolen är till för jobbet krävs att de finns närvarande. Den inre modellen kan vara utan armstöd.
  4. Den nedre delen av sätet ska vara rundad. Så det kommer inte att störa normal blodcirkulation under långvarigt sittande.

Rekommenderad: