Bekväma Fåtöljer: De Mest Bekväma Små Mjuka Fåtöljerna För Hemmet, Med Rygg Och Armstöd, För äldre Och Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Bekväma Fåtöljer: De Mest Bekväma Små Mjuka Fåtöljerna För Hemmet, Med Rygg Och Armstöd, För äldre Och Andra Alternativ

Video: Bekväma Fåtöljer: De Mest Bekväma Små Mjuka Fåtöljerna För Hemmet, Med Rygg Och Armstöd, För äldre Och Andra Alternativ
Video: Top 10 Best Lounge Chair of 2021 2024, Maj
Bekväma Fåtöljer: De Mest Bekväma Små Mjuka Fåtöljerna För Hemmet, Med Rygg Och Armstöd, För äldre Och Andra Alternativ
Bekväma Fåtöljer: De Mest Bekväma Små Mjuka Fåtöljerna För Hemmet, Med Rygg Och Armstöd, För äldre Och Andra Alternativ
Anonim

Det är svårt att föreställa sig ett modernt hus eller en lägenhet utan fåtölj - en bekväm viloplats. Oftast är det en djup, mjuk sits omgiven av hög rygg, stora armstöd och en monumental bas. Men är det alltid bekvämt för vår rygg, nacke, ben i sådana möbler? Idag kommer vi att prata om vilka stolar som är de mest bekväma för människor i olika åldrar och storlekar, samt vad man ska leta efter när man väljer möbler för avkoppling.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Hur skiljer sig en stol från en stol? Först och främst skulle jag vilja säga att stolen måste ha armstöd, men senare kommer vi att se att så inte alls är fallet. Moderna tillverkare erbjuder många intressanta modeller utan armstöd, medan vissa stolmodeller har dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mjukhet är inte heller en indikator, eftersom en gungstol kan vara hård och en stol kan ha en mjuk sits . Men höjden är en mer begriplig indikator (och även då inte alltid). Professionella säger att om det är bekvämare att sitta på dessa möbler vid matbordet, så finns det en stol framför dig, och om vid soffbordet, så är detta en fåtölj. Och sittdjupet är mindre nära stolen.

Den är i allmänhet mer kompakt, med mindre ryggstödshöjning.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan funktion är en mängd olika modeller, stöd, material, utrustning … Men i alla fall är detta ett medel för avkoppling, även om vi talar om en kontorsmodell. Till skillnad från soffan finns det många mobila modeller som kan tas med till balkongen eller trädgården. För hemmet används ofta alternativ med fotstöd. Det finns fåtöljer med en glashållare, inbyggt ljus och andra tillbehör. Allt detta gör dessa möbler mycket populära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bekväma sorter

Stolar har en villkorad klassificering med flera parametrar:

  • i storlek kan de vara stora, små, små;
  • när det gäller stabilitet är de med stöd (standard 4 ben, löpare, utan bakben, med en rund bas) eller utan den (upphängd);
  • stolar för arbete vid en dator eller skrivbord (kontor), massage och avkoppling (fåtöljer);
  • stationära stolar, transformatorer, med en kajplats;
  • ram eller ramlös;
  • mjuk, halvstyv, hård;
  • mekanisk, automatisk eller stabil stabil;
  • en modern fåtölj kan till och med vara utan rygg och armstöd ("ägg");
  • för friluftsliv produceras vikbara kompaktmodeller som enkelt kan transporteras med bil.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss prata mer om de mest populära sorterna i världen.

Fåtöljer-väskor

Sådana ramlösa modeller dök upp i världen för cirka 50 år sedan, men i Ryssland blev denna demokratiska version känd för cirka 15 år sedan. Ett utmärkt rekreationsmedel för barn och unga i en informell miljö . I sin form kan den likna en väska eller trots allt en stol utan ben - det handlar om att sy. I alla fall, förutom tyg och fyllmedel, finns det inga andra material här. Polystyrenkulor fodrade med mikrofiber, scotchguard, konstläder - en mycket ergonomisk version av möbler som har formen av en sittande person.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ramlösa möbler är lätta att flytta på grund av sin låga vikt , och det är inte svårt att ta hand om henne.

Ett annat plus är att väskan kan sys självständigt, vilket avsevärt kommer att spara familjens budget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gungstolar

Gungstolar är ett utmärkt sätt att koppla av. Traditionellt är de gjorda av rotting, en tropisk sydasiatisk växt. Men idag kan det vara konstgjord rotting, trä eller metall. Det finns flera typer av dessa stolar.

  • På löparbågarna: även svajning utförs fram och tillbaka. Det finns modeller med ett standard eller infällbart fotstöd, med madrass, kudde eller styv version.
  • På rund basis - papasan: svänger fram och tillbaka, vänster och höger; mekanisk papasan roterar 360º. Papasaner i form kan vara i form av en halv apelsin eller en droppe vatten, med eller utan armstöd, men den största skillnaden från andra sorter är sammansmältning av rygg och sits.
  • Poeng är en stol utan ryggben; den speciella designen gör att stolen kan svänga upp och ner. Frambenen är öglan som möbeln står på. Trots uppenbar nåd är stolen pålitlig och stabil. Levereras ofta med fotstöd. Det kommer att vara bekvämt inte bara för avkoppling, utan också till exempel för att titta på TV.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana möbler är lämpliga för hem- och sommarstugor, en liten modell kan placeras på balkongen . Det är hållbart, lämpligt för många stillösningar, kan göras i valfri färg och med vilken inredning som helst. Gungstolen har inte bara en lugnande effekt, den kan också hjälpa till med sömnlöshet och hjärtrytmstörningar. Först kommer möbler gjorda av naturmaterial att knarra tills trä och vinstockar gnuggar mot varandra.

Bild
Bild

Upphängd

Gungstol alternativ - upphängd modell. Det kallas ett ägg, en kokong . Det kan vara i form av en gunga, och för små barn - i form av en vagga. Men det är i alla fall ett mycket bekvämt ställe att bo på. Hängande rockers kan fästas i ett betongtak (det mest tidskrävande alternativet), på en träbalk eller hängas från kroken på ett bärbart stativ, som ingår i inköpspaketet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på storlek kan dessa stolar användas för att sitta, vila eller ligga.

Stativalternativen är mobila, så de kan enkelt flyttas till en personlig tomt eller loggia.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lyft

I den moderna världen arbetar många hemifrån, medan en arbetsstol ska vara inte mindre bekväm än på ett kontor. Rätt position, rygg, armar och ben gör kroppen mindre trött, lindrar smärta och stagnation av blod i benen . Det är därför kontorsstolen är vald med en lyftmekanism. Det kan vara manuellt eller automatiskt. Det är lika viktigt att justera sitshöjden på detta sätt för en elev, eftersom han lägger mycket tid på att förbereda lektioner och sedan vid datorn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Massage

Om din familj har möjlighet att köpa en massagestol, kommer det att vara en riktig räddning för personer med ont i ryggen. När allt kommer omkring är massage inte bara smärtförebyggande, utan också smärtlindring. Priserna för sådan medicinsk utrustning kan vara mycket höga (över 100 tusen rubel), men avkastningen på den är också hög. Funktionen beror på den valda modellen:

  • rulla rullarna från nacken till korsryggen upp och ner under huden;
  • rörelse djupt in i ryggen - djup knådning;
  • vridande rörelser;
  • ändra höjden på rygg och fotstöd;
  • närvaron av en spelare och hörlurar för att lyssna på musik;
  • inbyggt DVD-system för att titta på filmer;
  • inbyggd fakturaacceptor för installation på offentliga platser (sjukhus, sanatorier, kontor);
  • jadeprojektorer (det finns kontraindikationer för användning);
  • funktion av noll gravitation (Zero Gravity);
  • fotmassage.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Övrig

Det finns ett antal modeller som indirekt nämndes ovan. Till exempel, En massage- eller kontorsstol kan vara en fåtölj om den har ett rörligt rygg- och fotstöd som hjälper till att slappna av i kroppen . Fåtöljen kan vara ganska massiv, med ett infällbart fotstöd eller med en fristående puff, som i andra fall kan användas som en pall.

Bild
Bild
Bild
Bild

En stol-säng är en extrasäng . Om det är en transformator eller en plats för vila på dagtid, om det är en stor pappasan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns bekväma stolar för äldre och personer med funktionsnedsättning som hjälper dig att känna dig mer bekväm inte bara under vilan, utan också när du tar ett bad. Det finns också speciella stolar för simning i poolen.

Med en speciell hiss kan du sänka och höja en person på en sådan sits i och ur vattnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Om vi pratar om rammöbler kan stolar tillverkas av nästan vilket material som helst. Använd för ramen:

  • den mest hållbara och miljövänliga arten - ek, ask, bok, valnöt, rotting (experter rekommenderar att överge barrträd);
  • metalllegeringar;
  • Spånskiva eller MDF;
  • olika typer av plast.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För stoppade möbler är klädselalternativen nästan obegränsade:

  • naturligt eller ekoläder;
  • gobeläng, chenille, jacquard och scotchguard;
  • mikrofiber;
  • velour, sammet, flock;
  • mikro-corduroy;
  • linne eller bomullsmatta;
  • tyger med kashmir.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturliga och syntetiska material används som fyllmedel:

  • hästhår och filt;
  • syntetisk vinterisator som packning;
  • polyuretanskum och holofiber;
  • komer - polystyrenkulor för bönsäckar;
  • skumgummi.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Urvalskriterierna kommer att vara väldigt olika när det gäller en stol för arbete, vila, en äldre person eller ett barn. Detta måste beaktas med uppmärksamhet på följande aspekter.

  1. Beroende på kraven kan samma stol för olika människor vara både bekväm och obekväm.
  2. För att slappna av musklerna i ryggen och skinkorna bör sätet luta något bakåt. Om sätet är placerat strikt horisontellt, utövas mer tryck på svansbenet, vilket inte tillåter avslappning.
  3. Sittets höjd bör inte överstiga 50 cm, men inte heller vara lägre än 40 cm. Men dessa parametrar är väldigt individuella och beror på personens höjd. Sittdjupet är 50-60 cm och bredden är 50-70 cm.
  4. Ju större sits, desto mer sannolikt är det att det ska finnas stöd eller extra kuddar under rygg och armar, annars blir det obekvämt att sitta.
  5. För en relaxstol anses ryggstödsvinkeln vara normal om den är 120 grader eller mer.
  6. En hög rygg behövs för att stödja nacke och huvud. Om stolen är utformad för en liggställning, kommer en låg rygg att göra.
  7. Armstöden ska placeras på en sådan höjd att axlarna inte lyfts. Om armstöden är för höga och breda blir axlar och nacke snabbt trötta.
  8. Speciellt för äldre är det viktigt att ha ett fotstöd.
  9. För barn är det en säkerhetsfråga att välja en bekväm stol: inte högt, utan förmågan att nypa en arm eller ett ben, stabilt.
  10. Om stolen är avsedd för en person med hög statur eller tung vikt, måste han definitivt prova det i praktiken medan han fortfarande är i butiken. Även om detta råd bör tillämpas av alla. När allt kommer omkring, om möblerna under dig gav sig in, vacklade, kan det knappast kallas pålitligt.
  11. När du köper en transformator, modeller med manuell eller automatisk mekanism, se till att montera och demontera dem eller använd fjärrkontrollen själv innan du köper.
  12. Om det finns husdjur i huset är det rimligt att välja antivandaltejp, mikrofiber eller flock som klädsel.
  13. För ett klassiskt sovrum eller vardagsrum är välbekanta fåtöljer lämpliga. För ett stort område kan möbler vara runda eller ovala, för ett litet område - fyrkantigt eller rektangulärt.
  14. Transformatorer är praktiska i ett stort vardagsrum eller en liten lägenhet.
  15. Det är bekvämt att gunga barnet på en gungstol, och du kan flytta det från rum till rum.
  16. Mobila sittsäckstolar är lämpliga för en plantskola.
  17. Upphängda modeller är ett bra alternativ för avkoppling i trädgården, på balkongen, i plantskolan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tiden för monolitiska fåtöljer”som alla andra” är ett minne blott. Tack vare det stora antalet tillverkare har du möjlighet att köpa bekväma stolar för varje smak.

Rekommenderad: