Gör-det-själv-skärm Från Skrotmaterial (37 Bilder): Hur Man Gör Och Ordnar En Skärm För Ett Rum?

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv-skärm Från Skrotmaterial (37 Bilder): Hur Man Gör Och Ordnar En Skärm För Ett Rum?

Video: Gör-det-själv-skärm Från Skrotmaterial (37 Bilder): Hur Man Gör Och Ordnar En Skärm För Ett Rum?
Video: Proffsets tips: Så monterar du din skärm 2024, April
Gör-det-själv-skärm Från Skrotmaterial (37 Bilder): Hur Man Gör Och Ordnar En Skärm För Ett Rum?
Gör-det-själv-skärm Från Skrotmaterial (37 Bilder): Hur Man Gör Och Ordnar En Skärm För Ett Rum?
Anonim

När rummet är litet och det måste delas in i zoner så att en del av rummet är inhägnat kommer en skärm till undsättning. Du kan också köpa den i butiken. Men du kan göra en skärm av skrotmaterial med dina egna händer. Och om du tillämpar lite fantasi och skicklighet får du ett mycket intressant alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

Innan du fortsätter med själva tillverkningen av denna möbel, måste du bestämma storleken och bestämma från vilket material den kan tillverkas. Det kan vara mer bekvämt att bygga en skärm från det som finns tillgängligt, men du kan behöva köpa något utöver det. Trots allt denna produkt utför ofta inte bara sina direkta funktioner utan blir också ett mycket attraktivt dekorativt element … Allt beror på hur du närmar dig tillverkningsprocessen. Det finns gott om alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du gör en skärm kan du behöva följande verktyg:

  • fick syn på;
  • en hammare;
  • skruvmejsel;
  • borra;
  • sandpapper;
  • häftapparat för möbler;
  • lack;
  • skruvar;
  • lim;
  • borstar.
Bild
Bild

När det gäller materialen beror detta på det valda alternativet. Beroende på detta kommer följande till nytta:

  • trästänger;
  • papprör;
  • kartong;
  • trasan;
  • grenar;
  • plastpaneler.

Ju mer ovanligt materialet, desto mer originalt ser designen ut och desto fler möjligheter för dess design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör en skärm för ett rum

Låt oss se hur det ser ut den traditionella versionen av att göra en skärm med egna händer av skrotmaterial.

  1. Först måste du ta träblock (deras längd och antal beror på vilken storlek på skärmen är tänkt). Vid ändarna på alla staplar skärs spår ut, tack vare vilken strukturen är ansluten.
  2. Fäst stängerna tillsammans med lim. Och när det är helt torrt bör du gå bra över ytan med sandpapper så att det inte blir grovheter. Därefter lackeras de resulterande ramarna och får torka i 24 timmar.
  3. Därefter måste du fästa dörrgångjärn till de resulterande strukturerna med en skruvmejsel. Så alla ramar kan kopplas ihop.
  4. Nästa steg är att fästa tyget. Det enklaste och bekvämaste sättet att göra detta är med en speciell möbelhäftapparat. Tyget måste dras mycket bra över strukturen innan det fästs. Annars kommer materialet då att sjunka fult.
  5. Den sista handen är introduktionen av designelement, om de ursprungligen var tänkta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I den här versionen kan det finnas olika lösningar - allt beror på stilen i rummet där skärmen kommer att placeras. Du kan inte dra tyget tätt, utan tvärtom drapera det vackert . Kanske kommer några dekorativa detaljer att läggas till där.

Istället för tyg används ibland ett nät, på vilket du sedan kan applicera ritningar eller helt enkelt måla det.

Ett intressant alternativ skulle vara säckväv, och till och med rep sträckte sig längs strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men träklossar är inte det enda materialet från vilket en skärm kan tillverkas. Ett mycket enkelt och originellt alternativ är kartongrör . Olika material lindas vanligtvis på dem, och de kan erhållas från järnaffärer.

För att göra en sådan skärm måste du göra två hål på samma avstånd i varje kartongrör underifrån och uppifrån. Först måste du noggrant mäta och markera avståndet där du måste borra hål. Då återstår bara att sträcka ut en lång sladd genom dessa hål - och originalskärmen är klar. Slutligen kan hela strukturen lackeras eller målas. Detta alternativ kommer att se särskilt bra ut i rum som är inredda i minimalistisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skärmar av grenar ser intressanta ut . De är perfekta för rum i japansk stil, chalet eller Provence-stil. För att skapa ett sådant arbete måste du fästa grenarna på de förberedda ramarna med lim. Sedan måste de lackeras så att skärmen får ett färdigt utseende.

Ett mycket enkelt och budgetalternativ är att placera ark av hårdskiva eller kartong i förberedda ramar, täcka dem med lack eller färg, du kan till och med måla dem och skapa hela bilder.

Ett annat alternativ, där kartong används, innebär inte ramar . För detta klipps identiska figurer ur kartong, i var och en av vilka spår är gjorda så att de kan fästas ihop. Det visar sig vara en slags konstruktör - en sådan skärm kan demonteras när som helst, vilket ger detaljerna en annan färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

När huvudarbetet med att skapa skärmen är klart kan du tänka på hur du dekorerar det. Snarare bör du tänka på det i förväg, även i förberedelsestadiet. Trots allt en ny möbel bör kombineras med rummets huvudstil.

Om till exempel rummet är inrett i orientalisk stil , då är tygdraperi, strass och pärlor lämpliga. Om detta är en nautisk stil kan du säkert lägga till ett lite nautiskt tema på en skärm gjord av säckväv eller rep - småsten, skal, ett ankare eller en miniatyrratt.

Om det finns en konstnär i huset kan du sträcka duken över vissa delar av skärmen eller på en av delarna och måla ett landskap. Små blivande konstnärer kan måla bilder på kartong.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till skärmen som skapas av grenar är ett tillägg i form av blad eller blommor, liksom naturmaterial, lämpligt.

Om det finns ett behov av att se hur skärmen kommer att se ut i den färdiga versionen kan du se färdiga exempel

En skärm dekorerad med färgad glasmosaik ser utomordentligt vacker ut. Hon kommer att dekorera alla rum och passa in i många stilar

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta är en så festlig och snygg design av kvistar, till vilka girlander av ljus läggs till

Bild
Bild

Skärmen, helt enkelt täckt med tyg, ser också harmonisk ut. Det viktigaste är att det passar in i den övergripande interiören, som i det här fallet

Bild
Bild
Bild
Bild

Och så här ser ett alternativ ut, som kan skapas med barnen. För att göra detta måste du klippa ut delar från kartong och fästa dem ihop

Bild
Bild
Bild
Bild

En mästarklass om hur man gör en skärm av deras improviserade material presenteras i videon.

Rekommenderad: