Hörnklädda Möbler (28 Bilder): Design Av Modeller För Hallen Och Andra Rum, Sorter Och Tips För Att Välja

Innehållsförteckning:

Video: Hörnklädda Möbler (28 Bilder): Design Av Modeller För Hallen Och Andra Rum, Sorter Och Tips För Att Välja

Video: Hörnklädda Möbler (28 Bilder): Design Av Modeller För Hallen Och Andra Rum, Sorter Och Tips För Att Välja
Video: INTERIOR DESIGN TOP 10 CHAIRS YOU MUST KNOW! Iconic Chairs of All Time, Furniture Design, Home Decor 2024, Maj
Hörnklädda Möbler (28 Bilder): Design Av Modeller För Hallen Och Andra Rum, Sorter Och Tips För Att Välja
Hörnklädda Möbler (28 Bilder): Design Av Modeller För Hallen Och Andra Rum, Sorter Och Tips För Att Välja
Anonim

Det är knappast möjligt att föreställa sig ett vardagsrum utan bekväma stoppade möbler - idag älskar alla att koppla av i komfort. Och vad kan vara bekvämare än en soffa eller en fåtölj, där vi sitter på kvällen med en bok, en fjärrkontroll för TV eller bara en surfplatta, för att glömma bekymmerna under en arbetsdag och bara koppla av?

Ett av de vanligaste alternativen för stoppade möbler för hallen är hörnmöbler. Det sparar betydligt utrymme, i motsats till den klassiska "tre" - en soffa och två fåtöljer, vilket är mycket viktigt i förhållandena i typiska stadslägenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Oftast sådana modeller är utrustade med bekväma och rymliga lådor för sängkläder eller sängkläder … Men en ortopedisk madrass är osannolik, det är främst rätten till raka soffor. Men deras säten är mer styva, så fördelarna för musklerna och ryggraden är obestridliga.

Bild
Bild

Trots att storleken på hörnmodeller ofta är större än raka är de i slutändan mer ekonomiska. Men de kanske inte passar in i väldigt små rum, du behöver ett ledigt hörn och utrymme längs två angränsande väggar.

" Vinkel" -modellerna har bredare kojer än de flesta dubbla raka linjer . Och de kan också ha ett inbyggt bord, hyllor för böcker, ett bärbart stativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av hörnmöbler är mycket stort, det finns alternativ i valfri design, färg och storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Hörnklädda möbler kan vara vikbara eller monolitiska. Det senare inkluderar till exempel en soffa eller schäslong, som passar perfekt in i neoklassiska och nyromantiska interiörer.

De flesta modellerna är "hörn" fällbara . Beroende på transformationsmekanismen demonteras de framåt, i sidled, uppåt. Modellerna i sidled är de som är utrustade med en klick-och-gag-mekanism. Mekanismerna "dragspel", "bok", "eurobok" läggs fram. När det gäller delfinmekanismen omvandlas den genom rörelse framåt och uppåt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också modulära möbler, vars särart är att de kan monteras på olika sätt, beroende på vilka typer och antal moduler som ingår. Det finns alternativ som kan monteras både i en rak linje och i hörnmöbler på begäran av ägaren. En egenskap hos modulära soffor är praktiska och enkla underhåll av klädseln, eftersom deras komponenter ofta byts ut. Modulprodukter är vanligtvis större och större än konventionella produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Hörnklädda möbler är valet av moderna och vågade människor. Idag är det inte längre nödvändigt att hålla sig till kanonerna (förutom rum inredda i klassisk stil, klassikerna älskar fortfarande symmetri) och sätta en soffa och två identiska fåtöljer i hallen. Det är fullt möjligt att välja en bekväm hörnsoffa och en liten fåtölj, förresten, den kan också vara kantig.

Inredningen i rummet där sådana möbler ligger måste vara väl genomtänkt . Varje år erbjuder tillverkningsföretag hundratals nya modeller med en mängd olika mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism stil antar återhållsamma färger, bättre ljus - vitt, beige, mjölkigt, ljusgrått. Anhängare av etnicitet måste fokusera på naturmaterial - både i klädsel och fyllmedel (till exempel kokosnöt och latex).

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk - breda armstöd, läderklädsel, hög mjuk rygg. Sådana modeller kan göras både i traditionella, återhållsamma nyanser - beige, choklad, ockra och i ljusa och atypiska - citron, blå, smaragd, skarlet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du är en anhängare av allt modernt , välj modulära möbler. Du kan ändra inredningen i vardagsrummet, endast styrt av din önskan. Du kan välja en ljus soffa eller en akromatisk produkt och lägga till färg accenter med puffar eller kuddar. Kombinera dessa modeller med liknande utformade skåpmöbler eller hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Hörnmöbler tolererar inte röran i rummet, det ska vara mitt i rummet och resten av möblerna ska komplettera det.

Var noga med att överväga syftet med möblerna - om du planerar att sova på dem och hur ofta . Om du har en säng för att sova, kan du välja en produkt klädd i läder eller ekoläder. Om du sover i den här soffan är det bättre att stanna till hos dem som har ett minimalt antal leder och sömmar, och som också är täckta med textilier. Om du väljer en modell med oegentligheter eller en obekväm kaj kommer du inte att kunna vila normalt.

Bild
Bild

Var uppmärksam på produkter utrustade med transformationsmekanismer som "click-gag", "delfin" eller "eurobook "som skapar den smidigaste ytan. Välj inte modeller för vilka skumgummi användes - det kommer i klumpar och förlorar snabbt sitt attraktiva utseende. Latex eller syntetiskt ludd är av mycket bättre kvalitet, behåller sitt ursprungliga tillstånd, elasticitet länge, dessutom är de allergivänliga, vilket innebär att de kan användas av alla, även en allergisk person. De samlar inte dammkvalster.

För klädsel, välj ett material som är lätt att rengöra. Om möjligt, beställ ett nytt lock för att rengöra klädseln då den blir smutsig. Detta gäller både de modeller som det är planerat att sova på, och de som är avsedda för "sittande" vila.

Bild
Bild

Vackra exempel

Här är några intressanta alternativ för hörnklädda möbler till exempel:

en röd och rosa soffa och vita väggar är en bra kombination

Bild
Bild

modulära vita möbler ser fantastiskt vackra ut

Bild
Bild

en ljusgrå soffa med ljusa kuddar är ett bra val för en minimalistisk inredning

Bild
Bild

mysiga mjuka beige möbler - klassiker inom genren

Rekommenderad: