Fanermöbler: Vad är Det? Färger Av Naturliga Faner Möbler, Ek Faner Möbler För Sovrum Och Andra Rum, Faner Möbler Tillverkare

Innehållsförteckning:

Video: Fanermöbler: Vad är Det? Färger Av Naturliga Faner Möbler, Ek Faner Möbler För Sovrum Och Andra Rum, Faner Möbler Tillverkare

Video: Fanermöbler: Vad är Det? Färger Av Naturliga Faner Möbler, Ek Faner Möbler För Sovrum Och Andra Rum, Faner Möbler Tillverkare
Video: Möbler och andra saker hemma 2024, April
Fanermöbler: Vad är Det? Färger Av Naturliga Faner Möbler, Ek Faner Möbler För Sovrum Och Andra Rum, Faner Möbler Tillverkare
Fanermöbler: Vad är Det? Färger Av Naturliga Faner Möbler, Ek Faner Möbler För Sovrum Och Andra Rum, Faner Möbler Tillverkare
Anonim

Fanermöbler är ett bra alternativ till träprodukter … Den passar samma stilar, kombineras med alla material, har ett oändligt antal mönster och färger, men till skillnad från massivt trä är faner tillgängliga för alla. Tänk på i denna artikel allt om fanermöbler.

Bild
Bild

Vad det är?

Fanermöbler är en tvåkomponents industriprodukt som består av en bas och ett fanertäcke. Basmaterialet kan vara allt som är relaterat till trä och används vid tillverkning av möbler - spånskiva, fiberboard, MDF, HDF, möbelskiva eller plywood. Faner är det tunnaste snittet av trä med en tjocklek på 1,5 till 3 mm. Genom att kombinera båda typerna av produkter får du ett utmärkt material för att skapa möbler.

Folk lärde sig använda faner för över 200 år sedan. Redan på 1800 -talet i Tyskland huggades stockarna i tunna skikt av trä med verktygsmaskiner. Tyskarna kallade sina produkter faner, vilket betyder "flis" på ryska. Tunna trädukar gjorde ett stänk bland skåpmakarna, eftersom det var möjligt att klistra över billiga träslag med faner från dyr tropisk vegetation och få vackra möbler, vilket avsevärt minskade kostnaden. Moderna industrimän började använda faner för att förbättra utseendet på inte själva träet utan på produkterna som erhålls därav, det vill säga plåtkompositmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Faner har inte ett högt värde, som naturligt trä, men det är utrustat med ett antal egenskaper som förbättrar materialets prestandaegenskaper . Till skillnad från massivt trä sväller, torkar den inte ut eller deformeras denna produkt. Den tillhör en miljövänlig produkt, imiterar trä väl och är billig. Ett brett utbud av produkter låter dig köpa möbler som upprepar färgen och mönstret på ovanliga trädsorter som inte växer på våra breddgrader.

Bild
Bild

Typer av material

Vi har redan fått reda på att materialet för att skapa möbler består av en bas av fina träpartiklar och faner limmad på den. Beroende på sågmetoderna är faner indelad i flera typer.

Beskjutna … Snittet erhålls på ett spiralformat sätt. För att göra detta används maskinen för att rotera blockcylindern runt det statiska bladet. Snittlängden är mer än två meter, tjockleken är från 1 till 10 mm. Peeling är det billigaste sättet att få faner. Källmaterialet är asp, bok, tall, björk, al, ek. Rotary cut faner används främst för att skapa plywood.

Bild
Bild

Sågad … Den dyraste metoden att såga, lämnar efter sig mycket avfall. Sågning av runda och kubiska stockar utförs på en banddelande maskin. Faner har formen av plankor med en tjocklek på 5 till 12 mm, med en välspårad struktur. Utseendet följer snittet av naturligt trä. För tillverkning av materialet används främst barrträ. Sågad faner används för att producera böjda limmade delar till designmöbler, parkettbräda, dörrblad.

Bild
Bild
  • Hyvlad … Den mest efterfrågade typen av faner från möbeltillverkare. Den är gjord av alla typer av trä - billigt eller värdefullt (lärk, karelsk björk, cederträ, hornbalk, aska, tall). På maskiner exponeras knivar i olika vinklar, vilket resulterar i en varierad konsistens av produkten, nämligen:

    • radikalt sätt låter dig få en ritning som är långsträckt längs hela längden;
    • halvradikal - uppnår 75% parallellitet av remsor;
    • tangentiell - årsringar körs i ett växande mönster och skapar böjda linjer;
    • tangentiell rumpa är en ritning av en mängd olika cirklar eller ovaler.
Bild
Bild

Fin linje . Det finns ytterligare en typ av produkter som erhålls på basis av roterande snittfaner. Produkter av mjukt trä är lämpliga för dess produktion. Faneriet limmas, pressas i stora ämnen och skärs i standardelement. Materialet är färgat och målat, vilket imiterar strukturen hos dyrt trä.

Faner som sammanfogar ark, paneler, plattor, från vilka möbler kommer att tillverkas, förekommer på flera sätt.

Viktig! Allt faner kan delas in i naturligt, som har ett naturligt ytmönster och färgat - vilket utsätts för konstgjord färgning.

Bild
Bild

Het fanering . Detta alternativ är den vanligaste metoden där faner och basmaterial är anslutna med hjälp av ett lim (PVA eller syntetiska hartser).

Foderprocessen (cachning) sker under påverkan av hög temperatur och tryck.

Bild
Bild

Membranfanering . Denna process är en dyrare industriell process med hjälp av en vakuumenhet. Resultatet är både ett mjukt och texturerat utseende på materialet.

Bild
Bild

Design

Tillverkare utför möbelbeklädnad med olika typer av faner. Det är lätt att välja produkter med den mest exotiska finishen för din interiör. I ett modernt överflöd av varor för alla stilar kan du välja färdiga fanermöbler eller beställa dem enligt ditt projekt. För att säkerställa detta har vi förberett ett litet urval av fotografier.

Skräddarsydda möbler för ett stort kök i byns riktning .

Bild
Bild

Sammansättning av skåp i klassisk stil , täckt med ekfaner och lack.

Bild
Bild

Fanerat kök i en minimalistisk inredning .

Bild
Bild

I köket provence möbeldörrar imiterar blekt ek.

Bild
Bild

Stil högteknologisk med skåpmöbler, fanerade under stenen, med hjälp av finlinjetekniken.

Bild
Bild

Vardagsrum i stil loft innehåller lakoniska och funktionella möbler.

Bild
Bild

Fanerapplikation i en orientalisk inredning .

Bild
Bild

Sovrumsmöblerna har en ljus finish med ett enkelt men trevligt träkornsmönster. Stöder perfekt färg och konsistens Skandinavisk stil .

Bild
Bild

Tillverkare

Alla möbelfabriker arbetar med faner, men vi kommer att överväga de mest populära, vars möbler verkligen förtjänar uppmärksamhet.

  • " Shatura-möbler " … Ett inhemskt företag har glädjat oss med sina produkter i ett halvt sekel. Hon har ett nätverk av märkesbutiker i hela landet. Möblernas kvalitet har upprepade gånger noterats med utmärkelser på olika utställningar.
  • Rival … En av de tio bästa fabrikerna i Ryssland. Möblerna presenteras med bra design och utmärkt inredning.
  • Pinskdrev . Det största vitryska holdingbolaget med 130 års erfarenhet. Han blev känd för att släppa miljövänliga möbler med faner av hög kvalitet.
  • IKEA … En känd svensk tillverkare som producerar prisvärda och varierade produkter baserade på trä, kompositpaneler och faner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvals- och skötseltips

De som har bestämt sig för att inte spara på möbler kan välja en produkt från en möbelskiva fanerad med membranmetoden. Ett sådant skal ser ut som ett naturligt trä och kommer aldrig att skilja sig från sin bas, det vill säga det kommer inte att gå sönder och delaminera. Lacken som används för att täcka möblerna förbättrar dess vattenavvisande egenskaper och motståndskraft mot mekanisk belastning. Även om designen kräver en matt yta behöver du inte oroa dig för det skyddande lagret, faner genomgår speciella impregneringar även i bearbetningsskedet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller vård av fanermöbler, trots dess styrka, är det bättre att inte fresta ödet, nämligen:

  • gnugga inte med hårda borstar;
  • använd inte produkter med aggressiva vätskor;
  • Lägg inte heta krukor på bänkskivan.

Med rimlig omsorg och skonsam behandling kommer fanermöbler att hålla i många år.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

För ett oprofessionellt utseende är möbler av högkvalitativ faner svåra att skilja från träprodukter. Hon kan också se spektakulär, rik och snygg ut.

En kantsten med ett ovanligt uttrycksfullt mönster på fasaden

Bild
Bild

Skåpet är dekorerat med designmöbler av faner av "Rosenträ"

Bild
Bild

En vacker och lakonisk garderob med spegelinsatser

Bild
Bild

Membranfaner badrum. Få bestämmer sig för att köpa sådana VVS -armaturer

Bild
Bild

Bord i klassicismstil med en trä-effekt finish, skyddad av lack. Tekniken med inläggning med faner är ovanligt vacker. Ritningen består av tunna snitt av exotiska träd samlade från olika delar av världen. Det mest färgstarka och texturerade träet kommer från tropisk vegetation. Se hur imponerande och dyra sådana möbler ser ut

Bild
Bild

Ett soffbord med en mosaik av fragment av exotiska träd

Bild
Bild

Utsökt matbord med träapplikation

Bild
Bild

Ritningen på kantstenen består av tunna träplattor

Bild
Bild
Bild
Bild

En ovanlig möbel, fanerad med finlinjeteknik

Rekommenderad: