Art Nouveau -möbler (53 Bilder): Antika Och Moderna Möbler För Kök Och Badrum, Barnkammare Och Andra Rum, Stilelement, Ett Urval Av Stoppade Och Skåpmöbler

Innehållsförteckning:

Video: Art Nouveau -möbler (53 Bilder): Antika Och Moderna Möbler För Kök Och Badrum, Barnkammare Och Andra Rum, Stilelement, Ett Urval Av Stoppade Och Skåpmöbler

Video: Art Nouveau -möbler (53 Bilder): Antika Och Moderna Möbler För Kök Och Badrum, Barnkammare Och Andra Rum, Stilelement, Ett Urval Av Stoppade Och Skåpmöbler
Video: Art Nouveau Furniture 2024, April
Art Nouveau -möbler (53 Bilder): Antika Och Moderna Möbler För Kök Och Badrum, Barnkammare Och Andra Rum, Stilelement, Ett Urval Av Stoppade Och Skåpmöbler
Art Nouveau -möbler (53 Bilder): Antika Och Moderna Möbler För Kök Och Badrum, Barnkammare Och Andra Rum, Stilelement, Ett Urval Av Stoppade Och Skåpmöbler
Anonim

Art nouveau -stilen har sitt ursprung i slutet av 1800 - början av 1900 -talet och anses vara en av de mest populära idag. Bland de särdrag som kännetecknar denna riktning kan man peka ut en framgångsrik kombination av gamla traditioner med avancerade möjligheter. I Art Nouveau var det möjligt att samla allt det bästa från andra stilar, och det är därför rika människor och kändisar föredrar det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Art nouveau -möbler är mycket efterfrågade och populära. Kännetecken för riktningen är användningen av dyra material i produktionsprocessen, liksom frånvaron av någon symmetri. I utformningen av sådana inredningsartiklar kan du se naturliga motiv, tack vare vilka möblerna ser extremt harmoniska ut.

Klädda möbler i denna stil främjar viloljud och ger maximal komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de viktigaste kriterierna för modernitet är följande:

  • textilier i inredningen går bra med möbelklädsel i den beskrivna stilen;
  • möbler kännetecknas av krökning av former, vilket gör att det ser unikt och rikt ut;
  • förutom utseende fokuserar denna stil också på funktionalitet;
  • i produktionsprocessen används vanligtvis bara värdefulla träslag, den mest populära är ek (idag kan tillverkare använda plast eller MDF).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det säregna med jugendstilen vid tillverkning av möbler är att det är tillåtet att använda flera typer av material. Låt oss markera de mest populära.

  1. Trä . Naturligt trä har alltid varit grundpelaren i jugendstilen. Det kan vara timmer, bräda, olika typer av plywood och mycket mer. Dessutom är kombinationen av olika material inte förbjuden, vilket ser extremt imponerande ut, eftersom varje ras har sin egen unika nyans. Mörka toner är efterfrågade för dekoration och skapande av skär.
  2. Metall . Det används uteslutande som ett dekorativt element. Det kan vara blommiga ornament och olika växtmotiv. Mycket ofta är sådana delar belagda med guld- och silverplätering. Mörka nyanser är bra för att öka kontrasten.
  3. Glas . Kan användas för att skapa bord och soffbord, skänk eller skåp i köksenheter. Det kan vara både transparent och färglöst och färgat.

Denna stil föredrar släta ytor som är handpolerade och ser väldigt vackra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Art Nouveau -möbler presenteras för alla rum i ett stort sortiment, så att alla kan välja det bästa alternativet. För tillverkning av köksmöbler används vanligtvis MDF, liksom laminerade spånskivor . Dessutom har naturmaterial varit extremt populära den senaste tiden, men ett sådant kök är ganska dyrt.

Det säregna med sådana inredningsartiklar är att de har dekorativa skär av plast eller glas . Alla typer av stål kan användas för tillverkning av beslag. Om köksutrymmet är stort, kan headsetet vara ö. Kärnan i denna layout är att det finns ett skärbord i mitten och skåp är placerade längs väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast är jugendstilen att föredra när man väljer möbler för sovrummet . Sängar i denna stil ser väldigt elegant ut och kan framgångsrikt passa in i vilken inredning som helst. Ett obligatoriskt attribut bör vara en sänggavel som har släta former och kan vara antingen med eller utan klädsel. Samtidigt, i urvalsprocessen, måste du vara extremt försiktig med färgen på klädseln, som ska vara i harmoni med väggarna.

Sängbord och byråer i jugendstil skiljer sig inte åt i betydande höjd. De är vanligtvis upp till en halv meter och ser väldigt blygsam ut. Garderoben är gjord i samma stil som själva sängen.

De är vanligtvis samma färg och innehåller liknande element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsföretag ägnar stor uppmärksamhet åt vardagsrumsmöbler. Modern gör det möjligt att skapa en bekväm hemmiljö där du kan koppla av efter en hård dag på jobbet . Bland stilens karakteristiska drag finns mjuka sänggavlar. Vid användning av sådana möbler kan vardagsrummet delas in i zoner genom att använda olika belysning i olika delar av rummet.

En av mittdelarna i alla vardagsrum är matbordet, som kan innehålla glaselement med ben . Modulära möbler är mycket populära idag, som är en uppsättning garderober av standardstorlekar. För deras tillverkning används laminerad spånskiva, så att du kan montera olika möbelkompositioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fasader för modulära möbler kan ha olika former och stilar, inte bara moderna. Detta är den största fördelen med denna stilistiska riktning - den är kompatibel med nästan alla andra.

Barnmöbler i jugendstil är inte så efterfrågade, men de har också en viss efterfrågan

För badrummet erbjuds dessa möbler sällan, eftersom naturligt trä inte är känt för sin förmåga att motstå fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Med tanke på den stora efterfrågan på möbler i jugendstil kan du hitta liknande alternativ i katalogen för nästan alla tillverkare. De mest populära är vitryska och italienska möbler. Det första alternativet anses vara överkomligt och lämpligt för en stram budget.

När det gäller italienska produkter har de ett antal betydande fördelar

  • Attraktiv design . Om du behöver inreda en lägenhet eller ett hus så att allt ser unikt och rikt ut är det bättre att föredra italienska möbler i jugendstil.
  • Pålitlighet . I produktionsprocessen används endast högkvalitativa material, så att även efter många år efter användning förlorar sådana möbler inte sitt ursprungliga utseende.
  • Motstånd mot mekanisk påfrestning , vilket har en positiv effekt på hållbarheten.

Bland de mest populära och efterfrågade företagen idag är Angello Cappellini, Asnaghi Interiors, BM Style och andra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer möbler i jugendstil måste du komma ihåg att sådana inredningsartiklar ska vara användbara och skapa de mest bekväma levnadsförhållandena. Den viktigaste principen är maximal användbarhet.

Det är bäst att föredra alternativ som inte behöver ständig vård. Den optimala lösningen skulle vara möbler gjorda av naturmaterial, eftersom de inte är rädda för fukt och klarar heta föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytan är också viktig . Om det gnistrar och huset ligger på solsidan, så tröttnar det snabbt synen och ger en känsla av ångest i rummet. Dessutom måste husmästaren ständigt torka av ytorna så att de inte verkar smutsiga.

När du väljer soffor, sängar och fåtöljer måste du vara mycket uppmärksam på klädseln . Det ska vara så bekvämt och praktiskt som möjligt, annars kommer du inte att kunna vila på sådana möbler. Designers rekommenderar att du väljer material som matchar det övergripande färgschemat i rummets interiör. Och det är också värt att komma ihåg att det inte tar för mycket tid och ansträngning att ta hand om möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bäst att välja dämpade klädfärger . I jugendstil finns det inga öppna färger, men skymningspaletten är extremt vanlig. Den största fördelen med detta sortiment är att det inte distraherar uppmärksamheten från andra interiörartiklar.

Således, Art nouveau -möbler är mycket efterfrågade på grund av sitt attraktiva utseende, tillförlitlighet och unika . En sådan inställning gör att du helt kan omvandla interiören och därigenom betona ägarens smak.

Samtidigt kommer antika massiva träprodukter att vara ett utmärkt val för alla rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Låt oss se hur du organiskt kan passa in så intressanta möbler i inredningen

Vitt sovrum i jugendstil . Alla element är gjorda med en övervägande av moderna anteckningar, vilket gör satsen ännu mer intressant.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klädda möbler representerar samma stilriktning . Ramen är gjord av naturligt trä, klädseln är gjord i mjuka material som garanterar hög komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Art nouveau köksmöbler den kännetecknas av sin speciella attraktivitet och snygga look.

Rekommenderad: