Rustika Möbler: Trä Och Andra Rustika Möbler, Tips För Att Välja

Innehållsförteckning:

Video: Rustika Möbler: Trä Och Andra Rustika Möbler, Tips För Att Välja

Video: Rustika Möbler: Trä Och Andra Rustika Möbler, Tips För Att Välja
Video: MÅLAR GRÖNT SKÅP - HÅLLBARHETSTIPS MED ELIN 2024, Maj
Rustika Möbler: Trä Och Andra Rustika Möbler, Tips För Att Välja
Rustika Möbler: Trä Och Andra Rustika Möbler, Tips För Att Välja
Anonim

Att veta allt om rustika möbler är viktigt inte bara för anhängare av denna stil i hemdesign. Det finns många versioner av trä och andra möbler i rustik stil. Förutom allmänna råd om val och vackra exempel, är det lämpligt att analysera nyanser av dess tillämpning i olika rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Vanligtvis försöker designelement diversifiera och jämna ut så mycket som möjligt. Rustika möbler är dock helt motsatt denna bild. En mycket viktig, viktig egenskap hos den är den betonade "grovheten ". Man får intrycket omedelbart att det skapades från stockar, brädor och grenar med en minimal bearbetningsgrad. Och så här brukar det vara. Slipning av rustika möbler praktiseras sällan, i många fall skapas det även utan form; ju mindre de invaderar materialet, desto bättre.

Idealiskt begränsad till skadedjursbekämpning och matt lackbehandling för att säkerställa hög hållfasthet . Om råvaran har några naturliga egenskaper kan de inte maskeras kategoriskt. Kategoriskt!

Bild
Bild
Bild
Bild

Tvärtom, uppmuntras att flamma dem. Det praktiseras ofta att montera rustika möbler från olika komponenter - gamla dörrar, individuella brädor och liknande.

Man tror ofta att rustik inte går att skilja från chaletstil . Men i verkligheten är det skillnad, och det ligger främst i den inredning som används. Blommor i vaser och fat med graciösa former blir ganska typiska dekorationer. Hela omgivningen i rustik stil är bokstavligen genomsyrad av naturlighet och harmoni. Trots brutaliteten i detta tillvägagångssätt måste du hålla en fin linje som låter dig bevara möblernas elegans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Den traditionella typen av rustika möbler är träversionen. Standard är åtminstone en kombination av trämöbler med andra träkomponenter . Detta överensstämmer helt med huvudmålet - att skapa en "kvalitetsbybostad". Naturligtvis kan trä vara väldigt olika i detta fall. Färgintervallet är extremt stort - det finns också en ljusbrun färg av al, valnöt eller lönn och mörk ek, bokprov.

Delar av möbler som glömts tidigare, annat trä som en gång lämnades i garderober får därmed ett nytt liv . Med hjälp av diskreta gula och rödaktiga nyanser kan du skapa en vacker inredning. Viktigt: Rustika möbler kan inte innehålla geometriska och abstrakta ämnen som kränker stilrenheten. Med skicklig användning skapar trä en original effekt från antiken. Natursten används också mycket. Det används för att skapa vissa delar.

Det är sant att du måste skickligt kombinera det med trä. I överväldigande majoritet av fallen används kvarts och sandsten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom hjälper de till att variera utseendet:

  • grova tyger med hög;
  • mörk hud;
  • hemgjord klädsel från rester av tyg.

Rustika steninredning behöver inte se överdrivet rikt ut. Sten, som trä, bearbetas inte alls, eller mycket lite. Under alla omständigheter bevaras den ursprungliga formen och utseendet på ytan. Glänsande metalldelar används inte. Du kan dock använda möbler med smideelement.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur matchar man för olika rum?

Den rustika möbelstilen betyder inte att de måste vara enhetliga. Så, Det är ganska rimligt att göra ett soffbord till ett vardagsrum av en rejäl trädstam . Ett annat alternativ är att behålla en stor del av bagageutrymmet som bas. Omslag gjorda av grovt linnetyg som inte har blekt är välkomna. I kök installeras massiva headset med accentuerad träig textur.

I matsalen kommer gråa och benvita toner att se bäst ut . Den optimala kombinationen inkluderar gamla stolar och en skänk. Rustika byråer installeras vanligtvis i sovrummen. Istället för en bänk används en enkel träbänk. Mestadels används stensänkor i badrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Bordet och stolarna som visas på bilden överensstämmer helt med principerna för den rustika stilen. Det accentuerade grova utförandet och skarpa konturer avslöjar hans anda till slutet

Bild
Bild

Ett sovrum kan också vara rustikt - i det här fallet blir en säng gjord av mörkt trä och samma sängbord ett logiskt semantiskt centrum

Rekommenderad: