Barngarderob (56 Bilder): Vita Vitmöbler I Garderob Med Lådor, Idéer För Invändig Fyllning Och Design För Rummet

Innehållsförteckning:

Video: Barngarderob (56 Bilder): Vita Vitmöbler I Garderob Med Lådor, Idéer För Invändig Fyllning Och Design För Rummet

Video: Barngarderob (56 Bilder): Vita Vitmöbler I Garderob Med Lådor, Idéer För Invändig Fyllning Och Design För Rummet
Video: Baby Born Garderob 2024, Maj
Barngarderob (56 Bilder): Vita Vitmöbler I Garderob Med Lådor, Idéer För Invändig Fyllning Och Design För Rummet
Barngarderob (56 Bilder): Vita Vitmöbler I Garderob Med Lådor, Idéer För Invändig Fyllning Och Design För Rummet
Anonim

Barnrummet är ett fantastiskt område, eftersom det kombinerar platser att vila, arbeta, leka och lagra alla nödvändiga saker. Dessutom är området i ett sådant rum vanligtvis litet, och därför är en rymlig och funktionell barns garderob viktig för varje hem där ett barn bor.

Bild
Bild

Särdrag

En barns garderob skiljer sig inte mycket från en vuxen. Dess kapacitet bör vara lika med kapaciteten i en vanlig garderob och ännu mer, eftersom det är planerat att barnet kommer att lagra många saker i det, ibland inte relaterat till kläder. Så föräldrar till en bebis kommer att förvara blöjor och blöjor på många hyllor, en förskolebarn - leksaker, ett skolbarn - en ryggsäck och en tonåring - saker, smycken och hattar.

Transformationsfaktorn är viktig här , eftersom möbler i ett rum, där hyllorna kan vara i olika positioner och möta olika ålders behov, kommer att hålla mycket längre. Detta alternativ är särskilt användbart för föräldrar som utför reparationer i mer än ett år.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan egenskap hos garderoben i barnkammaren är dess naturlighet och miljövänlighet . Trä utan toxiner och en naturlig doft, enligt experter, är det bästa alternativet för en plantskola. Men föräldrar väljer ofta modeller enbart av estetiska skäl, vilket i de flesta fall visar sig vara långt ifrån naturligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat viktigt kriterium är jämnhet i möbelhörnen . En förskolebarn eller skolbarn med ett litet utrymme kan lätt träffa hörnet av skåpet. Avrundade former minskar sådana risker till ett minimum, vilket säkerställer att barnet är tryggt i sitt eget utrymme. I fortsättning på temat säkerhet, bör stabiliteten i barnens garderob också noteras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Frånvaron av ben kommer att säkerställa en fast position för möblerna.

Visningar

Barns garderober är indelade efter typen av lådor och hyllor, antalet dörrar och öppningsmekanismen. Den största uppdelningen sker dock enligt typen av skåpdesign:

  • inbyggt;
  • står separat;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • vinkel;
  • garderob som en del av ett barns headset.
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggda barnmodeller innebär tillverkning av ett skåp för montering i en väggnisch. Detta blir möjligt med oanvänt omklädningsrum och områden med komplex geometri. Dessutom, i ett rymligt rum, skapas ofta en nisch artificiellt genom att göra en gipsskivstruktur. Inbyggda modeller sparar utrymme och låter dig utrusta det inre utrymmet som du vill, till exempel genom att använda utrymmet som garderob eller placera en hylla där.

Tyvärr är sådana experiment omöjliga i små lägenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

I de rum där området är litet och liknar en kvadrat eller rektangel är fristående barns garderober en vanlig lösning. Naturligtvis intar de en betydande plats i rummet, men ibland är det omöjligt att lämna dem. Sådana skåp har oftast en garderob, liksom en nedre nivå med lådor; inuti huvudområdet kan hörnhyllor placeras.

Samtidigt ser garderobens inre utrymme något kaotiskt ut, och därför är det ganska svårt för ett barn att hålla ordning på det. Ett sektionsskåp bestående av två eller flera skiljeväggar löser sådana problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

En garderob med 2 eller 3 sektioner innebär att det finns flera zoner i en fristående garderob, till exempel för ytterkläder på galgar, linne på hyllorna, samt en byrå med lådor för små saker. Allt detta kan placeras bakom dörrarna eller delvis täckt. Så oftast stängs skåpets sidzoner med dörrar, och den mellersta med utrullningsbara lådor och en spegel är öppen. En tre-dörrars garderob finns också här, som är väl lämpad för en förskola som används av flera barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

I lägenheterna i gamla byggnader händer det också att det helt enkelt inte finns plats för en fullvärdig garderob i barnkammaren. I det här fallet, efter att ha hittat ett ledigt hörn i rummet, är det utrustat med en rymlig garderob i hörnet. Dess särart ligger i dess goda rymlighet , vilket är viktigt för barn. Hörnskåpet kan, om så önskas, kompletteras med ett högt pennfodral med hyllor för linne eller en öppen hörnhylla för placeringen av barnets första ritningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att säga att inbyggda och fristående modeller, om så önskas, kan bli en del av ett barns headset. Så skåpet kan smidigt gå in i väggen på vilken TV- eller datorbordet sitter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bristen på utrymme mellan möblerna gör att du kan spara utrymme utan att känna röran i rummet.

Färglösningar

Efter att ha letat efter en barns garderob, faller föräldrarna under för påverkan av modeller i ljusa färger, bländande med sin mångfärg. Tyvärr glömmer de att fråga barnets åsikt om en sådan palett, vilket, som psykologer har bevisat, är i grunden fel. Faktum är att barnet är mer mottagligt för färgeffekter, och därför kan möbelns färg bli en riktig helare för barnets själ.

Bild
Bild

Så en rymlig smula är perfekt för ett nyfött barns rum vit garderob med funktionella lådor. En ren, ljus färg som lockar med sin andlighet kompletterar perfekt interiören i pastellfärger, rekommenderas för barn. Ett bra alternativ skulle också vara naturlig träton.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som barn växer upp du kan ge möbler ljusare nyanser . Varma toner av grönt, gult och rosa kommer att dekorera alla garderober, vilket diskret vägleder barnet mot fred, utveckling och vänlighet. Röda och orange toner kan också vara bra hjälpmedel för att fylla ett barnrum med mättade färger. Det är värt att komma ihåg att för aktiv smula, sådana färger kan excitera ännu mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barnets karaktär och aktivitet bör vara en nyckelfaktor vid valet av skåpets färg. Psykologer tror att barnet redan från barndomen kan välja den ton han gillar, vilket kommer att lugna honom i framtiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Experter rekommenderar att du lägger ut flera identiska leksaker i olika färger för barnet och föreslår att du väljer den du gillar. Intuition kommer att berätta för barnet "sitt" färgschema.

Dimensioner

Inredningsexperter rekommenderar att du köper en fullvärdig garderob med vuxna parametrar för barn. Så ett värde lika med två meter anses vara en populär skåphöjd. Naturligtvis är detta högt för ett barn, men du kan alltid sänka hyllorna för de nödvändiga dagliga sakerna hos barnet genom att lyfta säsongskläder på övervåningen. Denna lösning gör att du kan använda modellen så länge som möjligt och, om så önskas, senare flytta den till ett annat rum. Minsta djup är 44 cm, max är 60 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan populär storlek på en barns garderob anses vara en modell med en höjd av 170 cm. En låg garderob kan kompletteras med mezzaniner, vilket kommer att betydligt öka det användbara utrymmet i rummet. Djup kommer också att bidra till att öka det använda området, men det är värt att komma ihåg att en grund garderob är mycket bekvämare för ett barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om reparationer planeras ofta blir ett lågskåp 130 cm högt och 32 cm djupt ett bekvämt alternativ för barnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller med sådana parametrar används ofta på dagis och är nöjda med möjligheten att självständigt hänga sina saker på krokar och galgar.

Hur väljer man rätt?

Valet av en garderob för en plantskola är en mycket ansvarsfull händelse, eftersom ordningen i huset direkt beror på det:

  • Börja nykter uppskatta storleken på rummet och det framtida kabinettet. Små ytor kräver små skåp, vars dimensioner inte är för lätta att hitta, och därför är den bästa lösningen att beställa en modell enligt individuella skisser.
  • Det färdiga skåpet eller dess skiss måste analyseras noggrant för bekvämlighet och säkerhet . Så den viktiga punkten är valet av dörrar. De kan stängas enligt garderobsprincipen, eller de kan se ut som traditionella dörrar. De senare, det ska sägas, är mer lämpade för små barn. Designers har däremot inte bråttom att stänga de små skåpen med dörrar, släppa modeller med fashionabla gardiner.

Det öppna rummet kommer snabbt och enkelt att lära ditt barn att sätta saker på sina platser och hitta hyllan de behöver.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som tidigare nämnts, det bästa materialet är massivt trä . Ek, ask eller bok är utmärkta i användning, men de stöter bort många med sin höga kostnad, och därför kan produkter från tall eller björk vara ett bra alternativ. Om budgeten är ännu snävare har MDF -produkter också ett ställe att vara på. Båda materialens hållbarhet har bevisats med tiden och många ägarrecensioner.

Bild
Bild

När säkerhets- och dimensioneringsproblem är lösta är det dags uppmärksamma designen . Det är bra om dörrarna är utrustade med minst en spegel, och lådorna har speciella öppningar för barns fingrar för att förhindra att de kläms.

Bild
Bild

Färgval det förblir barnets privilegium. Erfarenheten visar att monokromatiska ljusa modeller glädjer barnet längre än garderober med karaktärer från dina favorit -tecknade serier.

Att byta smak till hjältar kan spela ett obehagligt skämt med föräldrar, fascinerade av att välja dörrar till skåp med Cars, Nalle Puh eller Gena krokodilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur lägger man ut kläder bekvämt för ett barn?

Att fylla garderoben och förvara saker i den påverkar direkt ordningen i garderoben, för knappt någon vill öppna garderoben och befinna sig fylld med en hög med saker:

Du bör börja här med garderob . Det är bäst att placera galgarna så lågt som möjligt, så att barnet kan känna sig som en vuxen och hänga saker på egen hand, det är viktigt att nå baren. På galgarna är det värt att bara hänga kläder till utloppet i rätt storlek, gömma små saker eller saker som köpts för tillväxt på de bortre hyllorna. För vardagliga hushållsartiklar är det bra att använda krokar, som gör att du "inte kan ordna saker", letar efter en hemblus eller byxor.

Bild
Bild

Efter garderobsområdet kommer turen utrullningsboxar . Det är särskilt bekvämt att använda dem för två barn, där varje barn har sin egen zon. Om lådan har god kapacitet kan du dela upp den i flera zoner med hjälp av plastdelare. I det här fallet kommer trosor och T-shirts att ligga lugnt på sina platser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Går till hyllorna , glöm inte att signera dem med självhäftande ark eller bilder på saker. Hyllor för strumpor, underkläder, blusar och byxor kommer att vara lätta att komma ihåg för både bebis och äldre barn.

Bild
Bild

Dessutom, glöm inte att lägga säsongsartiklar på de avlägsna hyllorna, vilket kommer att förenkla barnets uppgift att ordna saker.

Tillverkare och recensioner

Även om man känner till reglerna för att välja barnmöbler är det lätt att falla i händerna på slarviga säljare. Vill inte ha ett liknande resultat, experter rekommenderar att du kontaktar välkända och pålitliga företag:

Så idag är det väldigt populärt Tyskland och hennes lakoniska plantskåp. Fast Geuther glädjer köpare med rundhet och massiv bok. Lakonismen och enkelheten i den naturliga träfärgen i Sunset -serien med varma nyanser av orange och gult på lådorna lönar sig med en ovanlig design och möjligheten att använda den i kombination med ett skötbord och säng från samma serie. Fleximo Är ett annat tyskt märke känt för materialets utmärkta kvalitet och naturlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Italien och märken Baby Expert och MIBB intog också en ledande position. Delikata teman, pastellfärger och miljövänliga material fängslar användarna. Det ska sägas att MIBB -företaget, tillsammans med högsta kvalitet, har en acceptabel kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tilldela och modellera Stuva från Ikea där garderoben är en del av barnens headset. Prisvärdhet, kortfattadhet och bra kvalitet är vad många blev kär i detta berömda märke.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idéer i barnkammarens inredning

Snygg fristående garderob i pastellfärger kommer att dekorera den lilla prinsessans plantskola.

Bild
Bild

En vit garderob med utdragbara lådor, kompletterade med ljusa fuchsiahandtag, kompletterar perfekt barnkammaren för en tonårsflicka.

Bild
Bild

En djup och rymlig hörngarderob med glada orange dörrar dekorerar en ljus barnkammare, lämplig för barn av båda könen.

Rekommenderad: