Garderob I Barnkammaren (61 Bilder): Modulära Vita Möbler För Två Barn Med Lådor För Kläder Och Annat, Vi Placerar Det Runt Fönstret

Innehållsförteckning:

Video: Garderob I Barnkammaren (61 Bilder): Modulära Vita Möbler För Två Barn Med Lådor För Kläder Och Annat, Vi Placerar Det Runt Fönstret

Video: Garderob I Barnkammaren (61 Bilder): Modulära Vita Möbler För Två Barn Med Lådor För Kläder Och Annat, Vi Placerar Det Runt Fönstret
Video: Curved-sides baby room dresser 2024, April
Garderob I Barnkammaren (61 Bilder): Modulära Vita Möbler För Två Barn Med Lådor För Kläder Och Annat, Vi Placerar Det Runt Fönstret
Garderob I Barnkammaren (61 Bilder): Modulära Vita Möbler För Två Barn Med Lådor För Kläder Och Annat, Vi Placerar Det Runt Fönstret
Anonim

Valet av möbler för barnkammaren är en ansvarsfull fråga, eftersom det måste vara helt säkert för barnet, vackert och funktionellt. Garderober i barnkammaren måste också uppfylla dessa krav. Dessutom måste du välja en modell som barnet kommer att gilla, så att han villigt viker ihop saker och vänjer sig vid att upprätthålla ordningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och syfte

Specificiteten hos skåp för ett barnrum är att de är utformade för olika saker och samtidigt kan ha hyllor för förvaring av kläder, leksaker, lådor, ett linnefack med en bar för galgar, öppna fack för böcker.

Faktum är att sådana modeller är universella, ofta är det också modulära möbler, som består av separata små väggskåp och sängbord, som kan installeras på olika sätt, välja den optimala positionen. Med hjälp av en sådan modern uppsättning kan du utrusta ett omklädningsrum i en del av barnkammaren, och i en annan plats för spel och aktiviteter.

Även om klassiska garderober också kan användas till en plantskola, har de inte tappat sin popularitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skåpmöbler anses vara en klassiker. Samtidigt kan det betyda en byrå, en byrå eller en vanlig klänning - det finns tillräckligt med alternativ, så att du alltid kan välja rätt möbel för rummet.

Oftast är det klassiska garderober dubbelblad, men det finns också enbladiga och trebladiga modeller … Storleken och djupet kan vara olika - från smala pennfodral till stora linneskåp. Du kan också hitta uppsättningar av flera möbler - rutschbanor eller väggar till en plantskola.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnskåp - ett slags skåpmöbler, men deras egenhet är att de bara installeras i hörnet av rummet. Sådana modeller hjälper till att spara utrymme, och när det gäller intern utrustning skiljer de sig lite från vanliga garderober; inuti kan det finnas sektioner för kläder, leksaker och andra saker på samma sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Garderober kan vara lådmonterad eller inbyggd. I det senare fallet är möblerna installerade i en nisch och upptar inte ledigt utrymme. Sådana garderober kan vara med lådor, hyllor och fack för att rymma allt ett barn behöver inuti. Skjutdörrar är praktiska att använda och tar inte mycket plats, så denna typ av garderob är lämplig för ett litet rum, den kan också placeras bredvid sängen.

Många garderober säljs med en stor spegel inbyggd i dörren, vilket är ganska bekvämt, men mer lämpligt för ett äldre barn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skiljevägg används för att dela upp barnkammaren i funktionella områden. Med hjälp av möbler kan du skilja mellan en sovplats och ett hörn för spel eller klasser. En liknande teknik används också om två barn bor i ett rum, som alla behöver sitt eget utrymme.

Bild
Bild

Ett intressant alternativ kan vara konvertibel garderob , som inte bara har avdelningar för förvaring av saker, utan också förvandlas till en arbets- eller sovplats. Normalt används dessa modeller i små utrymmen för att spara utrymme. Och barn kommer att uppskatta den ovanliga typen av möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inuti kan skåpen ha olika antal sektioner, så du kan välja modell för valfritt antal saker, till exempel ett 5-sektionsskåp eller ännu rymligare, om det behövs. Möbler skiljer sig också i antalet dörrar-det finns 4-dörrars, en-dörrars modeller, du kan också hitta en tredörrars garderob.

Detta spelar vanligtvis roll i rum med begränsat utrymme, där det finns smala passager och olika dörrar är obekväma att öppna. Om det inte finns några sådana problem kan designen vara av något slag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllning

Eftersom en barns garderob vanligtvis har ett universellt syfte och används för olika saker, bör det finnas flera avdelningar inuti:

  • en garderob med en bar där du kan placera kläder på galgar;
  • lådor för små saker - strumpor, strumpbyxor, underkläder;
  • ställningar med hyllor som används för att lagra vikta kläder;
  • separata fack där du kan lägga leksaker;
  • öppna hyllor för böcker, en bokhylla för läroböcker - om barnet redan har gått i skolan.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att lägga ut barns saker och ordna saker kan du behöva en tillräckligt stor garderob, så det är bättre att uppmärksamma rymliga modeller, där allt du behöver får plats.

Det är också värt att komma ihåg att med åldern kommer barnet att ha fler saker, och de behöver också ledigt utrymme.

Bild
Bild

Blanketter

Barngarderober kan ha olika utseende och form.

För små barn produceras möbler i form av ett hus eller ett slott med smala torn. Denna design ser söt ut, men den är endast lämplig upp till en viss ålder, så om du inte ofta vill ändra situationen i barnkammaren är det bättre att välja neutrala modeller som kommer att se lämpliga ut i ett äldre barns rum.

Dessa skåp skiljer sig inte i sin form från vanliga möbler, som också används av vuxna, men de kan mycket väl vara lämpliga för en plantskola på grund av ljusa intressanta färger eller mönster på fasaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Moderna tillverkare producerar ett stort antal färdiga kit för barnkammaren, så att du kan plocka upp en vägg, modulära möbler eller en separat garderob av valfri storlek. Höga och låga modeller finns i butiker, du kan också hitta skåp med stora och grunda djup.

Eftersom många lägenheter inte skiljer sig åt i betydande dimensioner, produceras många små och låga skåp som passar även i en liten plantskola. Om det inte finns mycket ledigt utrymme, men taket är högt, kan du välja lämpligt skåp i höjd. Naturligtvis kommer det inte att vara särskilt bekvämt att använda det, men det gör att du kan hitta mer utrymme för att lagra saker, och det kommer att vara möjligt att ta bort det som inte krävs för ofta på de högsta hyllorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Det är viktigt att välja möbler för barn gjorda av säkra material. En söt garderob med en plastfasad kan vara fylld av ett hot - om skadliga ångor under påverkan av temperaturen börjar släppas kommer detta att påverka barnets hälsa negativt. Därför måste du köpa möbler i en pålitlig butik och noggrant titta på beskrivningen av varorna.

Skåp i massivt trä - ur konkurrens. De är hållbara och säkra. Det enda problemet är priset, som är ganska högt. Men du kan välja billigare arter, till exempel är skåp av tall eller björk billigare än andra.

Bild
Bild

MDF är ett populärt alternativ till trä . När det gäller egenskaper liknar materialet spånskiva eller spånskiva, men dess styrka är högre. Alla dessa namn betyder spånskivor, som kan skilja sig åt i mindre funktioner. Vanligtvis är budget barnmöbler gjorda av dem.

Innan du köper måste du se till att inga skadliga hartser användes i plattorna; säljaren måste ha ett lämpligt säkerhetscertifikat för produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger och inredning

Barngarderober kan ha olika färger. Var inte begränsad till den traditionella idén att pojkar ska vara blå eller blå, och tjejer ska vara rosa eller körsbär. Det är bättre att låta barnet välja sin favoritfärg. Ljusa färger är mer att föredra, men om hela rummet är inrett i sådana nyanser kan möblerna vara mörka som en accent.

Välj inte för ljusa färger, de kommer inte att låta barnet lugna ner sig, särskilt om han redan är tillräckligt aktiv i karaktären.

Mycket rött eller apelsin upphetsar psyket, men nyanser av grönt eller blått, tvärtom, lugnar. Vitt förknippas också med lugn, men det är bättre att kombinera det med andra färger så att möblerna inte ser för tråkiga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta används en mängd olika teckningar som dekor för barns garderober. Färgbilder appliceras på fasader med fotoutskrift, vilket gör att du kan skapa även små detaljer.

Bildens ämne kan vara olika:

  • bilar, inklusive från tecknade "Bilar" - vanligtvis väljs sådana bilder för pojkar;
  • Disney prinsessor och älvor kan vara på flickor garderober;
  • Alla typer av invånare i djurvärlden - ett neutralt tema, en garderob med en giraff eller en delfin passar ett barn av alla kön. Söta tecknade ugglor och björnar är också populära;
  • Växter och naturlandskap är också neutrala inredning, dessutom är sådana bilder också lugnande när du tittar på dem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett spegelskåp kan dekoreras med en målning ovanpå själva spegeln - det ser ovanligt och originellt ut. Om du vill kan du också dekorera den enkla fasaden själv genom att köpa speciella klistermärken eller stenciler för detta. Då kommer barnet att ha riktigt originella möbler i rummet, som dekorerades med egna händer av kärleksfulla föräldrar eller till och med barnet själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Barngarderober är ofta inredda i modern stil som påminner om minimalism - inga onödiga detaljer, tydliga geometriska former. Möblerna utmärks endast av teckningar med seriefigurer eller djur på fasaderna.

Du kan dock välja andra typer av design, särskilt om barnet redan har lämnat förskoleåldern och har vuxit upp:

  • provence väl lämpad för ett flickrum. Delikata färger, graciös och diskret inredning i form av växter och blommor, enkla linjer - det här är särdragen hos ett skåp i en liknande stil;
  • nautiskt tema kan användas i ett pojkrum, medan möbler i mörkblå, bruna, gråtoner eller med vita och blå ränder, liksom med ankare i inredningen, passar perfekt in i inredningen;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • modern stil med sina eleganta vågiga linjer, svängda silhuetter och originalinredning är den lämplig för tjejer, inklusive tonåringar;
  • loft det gillas ofta av tonårspojkar som tycker att det är modernt och snyggt.

När du väljer en design är det bättre att ta hänsyn till barnets åsikt. Han ska vara bekväm i rummet, dessutom visar föräldrarna på detta sätt att de lyssnar på sina barns ord, vilket är viktigt för en bra familjeförhållande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Barnmöbler produceras av olika företag, inhemska och utländska. Här är några populära tillverkare:

  • Ikea - ett välkänt företag som tillverkar uppsättningar och individuella produkter i modern stil, samt konvertibla garderober och loftsängar;
  • Tyskt företag Haba producerar pålitliga och robusta möbler, rymliga garderober med många fack för en mängd olika saker.
  • Sankt Petersburgs fabriker " Classic" och "Orion " är ganska välkända i norra huvudstaden och bortom.
  • Möbelfabrik " Shatura " Är en annan rysk tillverkare som tillverkar billiga möbler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en tillverkare bör du vara uppmärksam på dess rykte och företagets varaktighet, samt läsa recensioner från andra köpare.

Krav

När du väljer barnmöbler måste du ta hänsyn till ett antal nyanser så att det inte finns några problem med garderoben.

  • Den måste vara stabil med en bred bas. Detta kommer att undvika oavsiktlig nedgång under barns lek;
  • Dörrarna ska vara lätta att öppna. Eftersom barnet kan krypa in i garderoben är det nödvändigt att det kan ta sig därifrån. Om föräldrar inte vill att barnet ska öppna lådor och dörrar kan speciella begränsningar användas.
Bild
Bild
  • Glas och speglar kan vara farliga om de råkar krossas av ett litet barn. Denna inredning kan endast användas i ett rum för äldre barn;
  • Garderoben ska vara rymlig så att det finns tillräckligt med plats för kläder och leksaker, liksom andra tillbehör;
  • Möbler ska matcha inredningen i rummet. Det är värt att följa en enda stil för att skapa en harmonisk atmosfär.

Huvudkraven för möbler för ett barn är funktionella och säkra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer är det värt att överväga inte bara parametrarna i rummet. Det är viktigt att komma ihåg att barn kan ha olika behov, beroende på ålder, kön och personlighetsdrag:

  • För spädbarn under 3 år väljer föräldrar möbler, barnet själv kan ännu inte uttrycka sina preferenser. Det är viktigt att skåpet är stabilt och hållbart, det är också bättre att hålla sig på ljusa och lugna färger;
  • Äldre barn kan få delta i processen att välja möbler, särskilt ungdomar som vill vara oberoende;
  • I ett sovrum för två barn, särskilt heterosexuella, måste du välja något neutralt så att ingen känner sig kränkt. Det är bra om barn kan komma till en kompromiss och välja en lösning som passar båda, och vuxna ska hjälpa dem med detta;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Flickors garderober är vanligtvis ljusare i färgen, men det är inte nödvändigt att välja de typiska rosa alternativen för prinsessan, dottern kan ha andra preferenser;
  • När du väljer en garderob för en pojke kan du också gå bort från de traditionella blå- och bilteckningarna genom att plocka upp originalmöbler. Till exempel ser gröna och bruna nyanser bra ut i en plantskola;
  • En garderob i ett litet sovrum ska vara kompakt. Det är värt att uppmärksamma hörnmodeller, skjutbara garderober eller konvertibla garderober, som är speciellt utformade för att spara utrymme.
Bild
Bild
Bild
Bild

Föräldrar bör försörja alla nyanser så att barnet trivs i barnkammaren och garderoben uppfyller barnets behov fullt ut.

Var ska man lägga den?

Funktionerna för placering beror på rummets layout, så det är värt att överväga rummets storlek så att alla möbler får plats där, och samtidigt verkar situationen inte som en hög med föremål. Skåpet kan placeras mot en vägg eller nära ett fönster, och flera moduler från satsen kan placeras runt dörren. Det finns hörnmodeller som gör att du kan få ut det mesta av det tillgängliga utrymmet. Om det finns en nisch i rummet kan en garderob byggas in i den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra idéer och intressanta alternativ i inredningen

En uppsättning med flera skåp i form av hus och torn är lämplig för en baby 3-5 år. Trots sitt anspråkslösa utseende ser möblerna original ut på grund av kombinationen av flerfärgade fasader och former på den övre delen. Färgerna är mjuka och lugna, de kommer inte att irritera barnet. Samtidigt har skåpen funktionellt sett alla nödvändiga avdelningar för saker och leksaker.

Bild
Bild

Den beige väggen är lämplig för ett äldre barn. En sådan uppsättning kan kombineras med en klassisk trend eller med en design i Provence -stil. Samtidigt beaktas allt i möbeluppsättningen - förutom garderoberna finns det också ett skrivbord där eleven kan göra sina läxor.

Bild
Bild

Hörnmodellen hjälper till att spara utrymme om plantskolan är liten. Den grönbruna färgen ser lugn ut och irriterar inte barnet. Denna serie är neutral, den är lämplig för flickor och pojkar. På grund av den återhållsamma inredningen behöver garderoben och andra möbler från den här uppsättningen inte ändras när barnet växer upp, och sagohjältarna i hans rum kommer inte längre att vara lämpliga.

Bild
Bild

En sådan vägg med öppna kuber-moduler ser väldigt ovanlig ut. De kan placeras i valfri ordning, vilket öppnar utrymme för fantasi, och själva designen är ganska mångsidig. Men inte alla saker kan lagras i sådana kuber, så du måste lägga en separat stängd garderob för kläder.

Bild
Bild

I ett flickrum är ett viktigt inslag en spegel - små modekvinnor imiterar ofta sina mödrar, försöker kläder och gör frisyrer. En modern garderob låter dig spara utrymme, medan en ganska enkel modell görs mer original med ritningar på fasaden. Det fasthållna lila-beige sortimentet ser ganska intressant ut, men distraherar inte uppmärksamheten och leder inte till frånvaro.

Bild
Bild

Denna barns garderob är inbyggd i väggen. Det här alternativet är ganska bekvämt, det ger mer ledigt utrymme, och allt som är överflödigt är dolt bakom dörrarna. Fasadens dekoration är enkel och återhållsam, men det är normalt för en barns pojke, dessutom fungerar andra föremål som accenter i rummet - olika sportattribut. Kombinationen av grönt och vinrött är en original lösning som gör att du kan gå bort från de traditionella blå nyanserna, som ofta väljs för pojkar.

Bild
Bild

Möbler kan vara ganska enkla, med ritningar på fasaderna som det främsta inredningselementet. Roliga nyckelpigor, tecknade i tecknad stil, passar bra till utformningen av en plantskola. Inredningen är monokromatisk, så rummet är inte överbelastat med inredning. Utformningen av själva satsen är också anmärkningsvärd - loftsängen sparar utrymme och ser ovanlig ut. I det här fallet är det viktigt att ha skyddssidor nära sängen och trappan så att barnet inte råkar falla av.

Rekommenderad: