Fyllning Av Garderoben (108 Bilder): Alternativ För Invändig Fyllning I Korridoren I En 3-metersmodell, Design Och Layout Av Det Inbyggda Facket

Innehållsförteckning:

Video: Fyllning Av Garderoben (108 Bilder): Alternativ För Invändig Fyllning I Korridoren I En 3-metersmodell, Design Och Layout Av Det Inbyggda Facket

Video: Fyllning Av Garderoben (108 Bilder): Alternativ För Invändig Fyllning I Korridoren I En 3-metersmodell, Design Och Layout Av Det Inbyggda Facket
Video: Nastya and ABC English alphabet for kids 2024, Maj
Fyllning Av Garderoben (108 Bilder): Alternativ För Invändig Fyllning I Korridoren I En 3-metersmodell, Design Och Layout Av Det Inbyggda Facket
Fyllning Av Garderoben (108 Bilder): Alternativ För Invändig Fyllning I Korridoren I En 3-metersmodell, Design Och Layout Av Det Inbyggda Facket
Anonim

Fyllningen av garderoben beror först och främst på dess storlek. Ibland kan även små modeller rymma ett stort paket. Men på grund av det stora antalet erbjudanden på marknaden är det mycket svårt att välja garderoben som passar just ditt rum eller din hall. Ibland en trivial fråga: "Vad och hur man placerar i garderoben?" - utvecklas till ett stort problem, som kräver mycket tid eller hjälp av proffs.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för inredning

Utbudet av kompletta uppsättningar för inredningen beror på var exakt du vill placera garderoben: i korridoren, sovrummet, barnrummet, vardagsrummet eller korridoren. När du väljer en plats för installation av en garderob är det nödvändigt att ta hänsyn till storlek och form.

Om garderoben kommer att ligga i korridoren eller korridoren, kom ihåg att den främst kommer att innehålla gatukläder, skor och tillbehör . För att göra detta är det bäst att installera en stång längs hela skåpet och göra hyllor eller lådor nedan. Stångens höjd för rockar, pälsrockar och andra streetwear är cirka 130 cm. För den nedre delen är aluminiumdelar gjorda i form av ett nät lämpliga. Sådana modeller av hyllor förhindrar att obehaglig lukt från skor stagnerar i garderoben. Steg 50 cm från skåpets botten och gör den första bottenhyllan för höga stövlar.

Man bör komma ihåg att om korridoren inte ger närvaro av ett ställ för små tillbehör, installera flera lådor i själva garderoben. Där kan du sätta på hattar, handskar, nycklar och små tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För ett sovrum eller barnkammare är modeller med förbättrad fyllning lämpliga, eftersom du i dessa rum, förutom kläder, också kommer att lagra sängkläder, handdukar och andra hushållsartiklar . Om lägenheten inte längre har skåp eller hyllor är det bättre att göra en struktur med maximal kapacitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I garderoben kan du också installera ett speciellt fack där hushållsartiklar kommer att finnas: ett strykjärn, en dammsugare etc . För dem säljs speciella tillbehör i butiker, när de installeras kommer du att spara mycket utrymme i garderoben.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är mycket viktigt att ha en garderob i barnrummet, så att barnet från början av livet har separata hyllor för saker som inte kommer i kontakt med vuxetillbehör . Till skillnad från garderober för vuxna är tre eller två fack bra i ett barnrum, varav ett kommer att behövas för sängkläder och leksaker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den skjutbara garderoben i vardagsrummet kan ha icke-standardiserade former och kombineras med ett toalettbord eller TV . I de flesta fall tas sängkläder, säsongskläder eller hushållsartiklar bort i sådana modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi tar hänsyn till storlek och form

Det finns otaliga former av skjutbara garderober: du kan välja rektangulära, hörn, radie garderober. Den senare kan användas som hela garderober och i små utrymmen.

De mest optimala är skåp med en längd på 2 och 3 meter . De passar både korridoren och sovrummet. Du kan dela dem i flera delar, som kommer att vara oberoende av varandra. Tack vare detta kan utomhus saker och sängkläder lagras i en garderob.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat vanligt skåp är 1800x2400x600 . När det gäller dess dimensioner kan den passa in i både barnkammaren och vardagsrummet. Dess innehåll kan också variera beroende på installationsplatsen. Det är lämpligt att dela garderoben för att få en separat plats för hyllor och lådor, samt ett separat fack för klänningar eller rockar.

Det bästa alternativet är att dela skåpet i två fack: ett 600 cm, det andra 1152 cm. I det större facket installerar du en stång och en hylla längst ner. I det mindre facket bör antingen hyllor eller lådor installeras i steg om 376 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skåpen skiljer sig också från djupet 40 cm, 60 cm och 500 mm . En garderob med ett djup av 40 cm används oftast i små korridorer och sovrum. Sådana modeller kan ha valfri längd, men på grund av det icke-standardiserade djupet, istället för den vanliga stången, installeras en infällbar stång som kan köpas i en specialaffär.

Skåp med ett djup på 50 cm är inte de mest populära . De skiljer sig också åt i icke-standardiserade djup och beslag installerade inuti, så att hitta rätt beslag för dem är ganska svårt eller kostsamt.

Det vanligaste är ett skåp med ett djup av 60 cm. För ett sådant djup kan du enkelt installera alla nödvändiga tillbehör: en full bar, nätlådor, hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllning med infällbara mekanismer

Interna beslag i den skjutbara garderoben kan vara budgetmässiga och även premium. Fyllningen av garderoben är från 10 till 60% av hela garderoben. För glidmekanismer är ett skåp med ett djup av 60 till 70 cm optimalt. Det är för sådana modeller som olika glidtillbehör tillverkas, men till ett djup av 40 cm kan du hitta alternativ för glidmekanismer, men i en begränsad sortiment.

Oftast när de väljer en galge försöker de installera minst två tillbehör: en för långa föremål (klänningar, rockar, etc.), den andra för korta (blusar, skjortor, etc.)

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mobila bommar, som vanligtvis installeras i smala skåp, är inte de billigaste . Om du har möjlighet att installera en fullvärdig skivstång är det bättre att använda det här alternativet. I den traditionella versionen kommer du att kunna hänga fler saker än en mobilstång. Dessutom kan du tänka på alla saker när du väljer, och inte ta av dem från galgen för att välja en eller annan klänning. Spiralhängaren kan även användas i hörnskåp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett av de dyraste systemen är lyftstången eller strömavtagaren . Denna modell har en lyftmekanism, vilket gör det ganska dyrt för ett typiskt budgetalternativ. Oftast är hisshängare placerade längst upp i skåpet. Med hjälp av mekanismen är tillgången till saker inte begränsad. Du behöver bara dra i handtaget så sänks mekanismen.

Budgetalternativet är en trappstege. För denna beslag kan du installera ett specialskåp med sidohål, eller du kan klara dig med standardalternativet. Den icke-standardiserade versionen innehåller också en böjd galge med krokar för kläder. Den kan installeras både i ett smalt skåp och i ett brett.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Korgar med honungskakaelement

Vid val av korgar eller honungskakaelement måste skåpets djup beaktas . Om du för ett djup på 40 cm enkelt kan hitta en galge för ett djup av 40 cm, så är allt mycket mer komplicerat med korgar. Det optimala möbeldjupet är 60 cm eller mer . Det är för sådana modeller som du kan hitta tillbehör på vanliga massmarknader utan att ta till stora finansiella kostnader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllor i mobilnät är gjorda av metallgaller. Oftast är de avtagbara beslag. Sådana hyllor och bikakselement är mycket praktiska för förvaring av skor. På grund av gitterets närvaro kommer skorna i garderoben att ständigt ventileras. Dessa modeller används också för förvaring av läderprodukter (väskor, bälten, handskar, etc.).

I botten av skåpet finns vanligtvis lådor, hyllor eller lådor som är utformade för skor. Som regel kan dessa vara utdragbara, stationära eller näthyllor. Dessutom kan du i butikerna också hitta skoställ eller, helt enkelt, toppboxar - speciella arrangörer för skor. Att installera dem gör det mycket lättare att rengöra dina skor.

Bild
Bild

För byxor och bälten

Hållare för byxor och bälten är också en oumbärlig del av en modern garderob. Det finns flera mekanismer, inklusive vridbara, fullt utdragbara, fullt utdragbara sidofästen och en hängare. Slipshållarna är formade som en liten stång med krokar eller öglor. Deras huvudsakliga skillnad från varandra är antalet krokar.

För byxor är beslagen inte nödvändiga, men de skiljer sig åt i form. Den är också gjord av en skivstång (den är något bredare och tjockare än slipshållaren), byxslingorna är längre och starkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lådor och lådor

De traditionella beslagen inkluderar också utdragbara sektioner, som inte bara kan tillverkas av metall utan även av trä, glas och plast. Dessa system är praktiska för att lagra allt från slipsar och fluga till sängkläder och filtar.

Som standard är lådor för skjutbara garderober gjorda av laminerad spånskiva. Botten kan vara gjord av plywood eller även laminerad spånskiva. En av de viktigaste detaljerna när du väljer lådor är valet av handtag.

Var uppmärksam på om de kommer att störa stängningen av skåpet. Observera att det finns speciella "dolda" handtag för garderoben.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom de vanliga beslagen kan du utrusta ditt skåp med speciella för hushållsbehov. Detta nummer inkluderar: en hållare för strykbräda, dammsugare, strykjärn, torktumlare. Alternativt kan du installera strykbrädan i garderoben. För att göra detta behöver du bara en speciell mekanism.

Genom att fylla din garderob med olika beslag gör du det så bekvämt som möjligt för daglig användning. Du använder också allt utrymme i garderoben. Detta är den största skillnaden mellan en konventionell garderob och en glidande garderob med skjutbara element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande konfigurationer: val av fyllmedel och tillbehör

Som vi sa tidigare finns det ett stort antal kompletta uppsättningar för skjutbara garderober, men om du bestämmer dig för att spara pengar och inte beställer fyllning av skåpet själv, föreslår vi att du använder vanliga kompletta uppsättningar som enkelt kan hittas i butiker. Den skjutbara garderoben är alltid uppdelad i tre delar: huvuddelen, mezzaninen och den nedre delen . I botten finns skor, kläder i huvuddelen, och på mezzaninen finns det oftast hattar och andra hattar.

Det bästa alternativet är att zonera skåpet i tre separata zoner:

  • vi lämnar en del helt under hyllorna eller lådorna;
  • den andra delas med en dubbel skivstång för korta saker;
  • den tredje är en stapel för långa föremål.

I det här fallet bör det finnas en hylla för skor längst ner, och på toppen lämnar vi en mezzanine.

Detta alternativ är idealiskt för ett sovrum eller barnkammare, men inte för en hall.

Bild
Bild

För en stor familj, ett bra alternativ för en stor garderob, där du tar bort inte bara kläder, utan också sängkläder . Om förvaringen i garderoben bara är avsedd för två personer, är det lämpligt att dela den i två lika delar.

Var och en av de resulterande delarna måste delas upp i ytterligare två lika delar. Gör den övre mezzaninen något större än resten av hyllorna. I en av delarna av basen avslutar du två eller tre hyllor och gör en plats för byxor längst ner - installera en speciell infällbar mekanism. I den andra delen av skåpet, installera en stång för vanliga saker och gör 3-4 lådor längst ner.

För korridoren är det bättre att dela garderoben i två zoner - lämna mezzaninen och den nedre hyllan för skor. Dela basen i två delar: i en, installera en bar för långa saker (pälsrockar, rockar, regnrockar, trenchcoats, etc.), i den andra delen, gör hyllor eller lådor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Icke-standardiserade lösningar

Icke-standardiserade alternativ inkluderar skjutbara garderober med TV, datorbord, byrå, arbetsplats, toalettbord . När du installerar en modell med en TV kan du använda två alternativ: för det första kan TV: n döljas i skåpet bakom skjutdörrar, och för det andra kan du installera TV: n genom att öppna en av skåpdelarna.

Modern teknik gör det möjligt att montera en TV på en av dörrarna. Men i detta fall kommer kostnaden för möbler att vara mycket högre. För barnrum är alternativet med anslutning av en arbetsplats mycket relevant.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur planerar jag placeringen av hyllorna?

En viktig fråga när du installerar en garderob är installationen av hyllor. Beroende på vilken modell du väljer kan du planera installationen av hyllorna.

I modeller för sovrum, barnkammare och vardagsrum bör stängda lådor för underkläder tillhandahållas . Sektionerna ska ha ett djup på 15 till 30 cm. Öppna hyllor är perfekta för att förvara saker som inte skrynklas (tröjor, jeans etc.) För korta föremål är det bäst att tillhandahålla två nivåer av stavar.

Små lådor med speciell fyllning kommer att lösa problemet med att lagra små tillbehör en gång för alla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lämpligt att tilldela en separat plats i garderoben för förvaring av resväskor . Det kan vara en entresol eller den nedre delen av möbler. Det enklaste alternativet i djupa och stora modeller. Hyllorna här finns i vanliga butiker.

Det är svårare att välja hyllor för smala modeller, men idag erbjuder möbeltillverkare ett stort utbud av hyllor för smala skåp.

Det svåraste är att hitta hyllor för radiemodeller . Om vi pratar om konkava modeller är det bättre att placera hyllorna på ena sidan, och på den andra, installera stången. Det är lättare med konvexa modeller. Här kan du installera hela hyllor på båda sidor.

För att dekorera hörnet används flera alternativ för att installera beslag. För det första kan två intilliggande hängare monteras i hörnet. I den här versionen är den nedre delen av hörnet ledig för resväskor eller lådor. För det andra, överlappa två lådor. Som ett resultat kommer du att kunna ta bort oönskade kläder i det bortre hörnet. Slutligen är det tredje alternativet att installera ett roterande ställ. Denna modell är inte lämplig för dem som räknar varje centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design exempel

Den klassiska designen av garderoben förutsätter en skjutgarderob med skjutdörrar och invändig fyllning. Modellen inbyggd i en nisch är idealisk för både stora rum och smala korridorer.

Tack vare nischen sparar du plats i hela lägenheten, medan själva möblerna inte kommer att förlora en centimeter. Dessutom, när du installerar en sådan modell, bryr du dig inte om frågan om att installera taket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En hörngarderob kan dölja ett helt omklädningsrum. Trots samma område som en konventionell rak modell är dess inre volym mycket större. Oftast är det i sådana modeller som beslag för hushållsbehov installeras - hållare för strykbrädor, dammsugare, strykjärn etc.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen blir radie -garderoben också populär. Dessa modeller är svårare att installera och montera, men de passar perfekt in i alla interiörer. När det gäller fyllningen, här är modellerna på många sätt sämre än hörnskåp. Radiala garderober installeras oftast i vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fasaden bestämmer utformningen av alla modeller. Den kan vara gjord av glans, matt material, trä, läder och tyg. Den vanligaste designen är trädörrar. Dessutom kan möbelns fasad utformas av: speglar, speglar med sandblästring, glasmålningar, fototryck, MDF -paneler. Designers kombinerar glasdörrar med mönster med sandblästring.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

När du väljer en garderob, var först och främst uppmärksam på materialet från vilket det är gjort. Tänk också på vilken typ av dörröppning - monorail eller roller . Den senare är mer lämplig för smala modeller, och monorail -systemet tål tung belastning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Titta på kvaliteten på de beslag du väljer . Om du vill ha en högkvalitativ modell väljer du utländska tillbehör. Glöm inte heller djupet i ditt skåp när du väljer. Till exempel, för modeller 40-50 cm, fungerar inte en vanlig stång, eftersom hängarna inte passar. Det är bättre att använda en utrullningsmekanism.

Tänk också på det specifika för ditt utrymme . Det är bäst när du kommer till affären att ha en plan över din lägenhet, som kommer att indikera alla utsprång, valv och andra tekniska punkter som kan spela en viktig roll vid inköp av möbler.

Bild
Bild

Använda en profil . Alla modeller använder antingen stål- eller aluminiumprofil. Det senare köps bäst om du har en liten garderob. Om modellerna är mer än två meter, köp en stålprofil, eftersom den tål tung belastning.

När du installerar en garderob, fråga i förväg om installation av tak . Om du ska använda sträcktak, be guiden att installera inteckningar för dem. När du installerar krökta möbler är det mest praktiska alternativet ett sträcktak eller vanligt kitt.

Det rekommenderas inte att göra ett sträcktak i dem när du installerar smala, djupa, stora modeller. I dessa modeller är det bäst att installera skåpen under huvudtaket, och dra inte stretchtyget i själva skåpet.

Rekommenderad: