Tonårssäng Med Lådor (46 Bilder): Modeller För Flickor Med Lådor För Förvaring, Barns Enkelsäng Och En Och En Halv Säng

Innehållsförteckning:

Video: Tonårssäng Med Lådor (46 Bilder): Modeller För Flickor Med Lådor För Förvaring, Barns Enkelsäng Och En Och En Halv Säng

Video: Tonårssäng Med Lådor (46 Bilder): Modeller För Flickor Med Lådor För Förvaring, Barns Enkelsäng Och En Och En Halv Säng
Video: 32 Bunk Bed Idea for Modern Kid's Bedroom- Plan n Design 2024, April
Tonårssäng Med Lådor (46 Bilder): Modeller För Flickor Med Lådor För Förvaring, Barns Enkelsäng Och En Och En Halv Säng
Tonårssäng Med Lådor (46 Bilder): Modeller För Flickor Med Lådor För Förvaring, Barns Enkelsäng Och En Och En Halv Säng
Anonim

En säng för en tonåring måste uppfylla ett antal krav. Moderna trender uppmärksammar det faktum att den, förutom att den är säker för hälsan hos en växande organism, måste vara funktionell. Vi kommer att överväga i detalj vad som är de moderna tillvägagångssätten för dess val, vilka funktioner är de bästa modellerna, med hjälp av exemplet på produkter med lådor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Tonårsbäddsmodeller skiljer sig från både vanliga barn- och vuxensorter. Detta återspeglas i funktionaliteten, liksom designen av själva produkterna. Till exempel, om modellerna för barn i den yngre åldersgruppen har lådor i den nedre delen, är produkterna för barn i tonårsgruppen mer varierande. Utåt kan de likna kompakta soffor, utrustade med praktiska lådor för förvaring av olika föremål inte bara i botten, utan också på sidorna.

Sådana produkter skiljer sig också från vanliga soffor för vuxna . Detta uttrycks inte bara i storlek, utan också i närvaro eller frånvaro av armstöd, liksom andra staket. De kan ha ryggstöd eller inte, interna förvaringsfack för sängkläder.

Det finns ofta trälister inuti. Paketet innehåller ytterligare lådor som liknar byråer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom de klassiska alternativen kan de göras som komponenter i ett barnhörna eller det så kallade skolbarnshörnan. Dessutom finns modeller med lådor och öppna hyllor ovanpå, som hyllor. Det finns många alternativ för sådana produkter idag. Detta låter dig välja en produkt för ett barn, med hänsyn inte bara till hans ålder, utan också maximal bekvämlighet.

Beroende på produkttyp kan den tillverkas av olika trädslag . Utbudet av alternativ är olika, så att föräldrar kan välja ett alternativ med hänsyn till det allmänna konceptet för barnrummets stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel är modeller med lådor ganska spektakulära och blir ljusa accenter i inredningen i ett tonåringsrum.

De är varierande i längd, bredd och kan ha både traditionella rektangulära och något asymmetriska former.

Blanda dock inte ihop tonårsängar med traditionella konvertibla soffor . Dessa produkter är olika. Sängar av tonårstyp, om de tillhandahåller förlängning av lådor, fälls de i de flesta fall själva inte ut. Det finns naturligtvis enskilda sorter som, när de omvandlas, kan bilda en extra säng. Enligt transformationsprincipen skiljer de sig dock också från de välkända modellerna av fällbara och svängbara soffor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionalitet

Moderna sängmodeller för tonåringar är arrangörer av olika slag. I de flesta fall kan du ta bort många saker i dem och därigenom befria barnkammaren från onödiga föremål som ofta rör upp i ett redan litet rum. I detta avseende är närvaron av bekväma och rymliga lådor ett oumbärligt verktyg för att ge rummet en tydlig organisation.

Lådorna rymmer sängkläder och kan användas för att ta bort föremål som din tonåring inte använder så ofta (till exempel skor eller anteckningsböcker). Barn lägger ofta leksaker och sportutrustning i sådana fack. Det är bekvämt för någon att lägga lådor med nödvändiga småsaker i lådor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland förvarar lådorna avtagbara sängarmstöd. På modellhyllorna kan barn lägga böcker att läsa, liksom sina favoritprylar.

Om sängmodellerna är utrustade med extra lådor kan du lägga in små föremål inuti . Så det visar sig att få mer luft in i interiören, på grund av vilket rummet visuellt blir rymligare. Dessutom verkar det renare, eftersom ju färre små saker som är i sikte, desto större blir effekten av den skapade ordningen.

Modeller med lådor för små rum är särskilt relevanta, där bokstavligen varje centimeter användbart område är viktigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Tonårssängmodeller är väldigt olika. De mest populära alternativen idag inkluderar klassiker, catwalksmodeller, våningstypsalternativ och produkter som ingår i barns hörn. Samtidigt förblir klassiska produkter de enklaste modellerna. De kan ha olika längder och bredd. Oftast ger de ett ryggstöd.

Utåt är det de som mer än andra typer liknar kompakta soffor med olika transformationsmekanismer . Som regel kan de ha från en till tre lådor. Dessutom kan själva lådorna skilja sig i djup, vara lika eller olika i volym.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Facken flyttas framåt eller i sidled, det beror på den specifikt utvecklade modellen. Det finns alternativ för en dold andra nivå inuti en endelad inre låda. Sådana modeller är bra när du besöker en familj med ett barn.

I detta fall kan en extra kaj användas för sitt avsedda ändamål . Bland huvudsortimentet finns modeller som består av två nivåer och som har ganska rymliga lådor under den nedre nivån. Uttagbara system är praktiska med en rullmekanism.

Som regel har produkter med lådor för barn bekväma handtag eller speciella rundade slitsar som gör det möjligt att öppna och stänga facken utan skada.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sängar, som är inslag i barnhörn, är särskilt varierande idag. De är vanligtvis placerade på toppen av den övergripande strukturen. Sådana produkter kan vara singel, det kan finnas två av dem (till exempel alternativ för ett tvåbäddsrum). Ofta har dessa modeller praktiska lyftstänger, säkerhetsstängsel och många lådor, som i sådana hörn kan placeras på olika sidor (inte bara i botten).

I vissa modeller med två sängar ligger en av dem längst ner och har invändiga lådor, medan den andra antingen inte har dem alls, eller så är de små och ser mer ut som ett sidostativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pallplatserna är anmärkningsvärda för själva tanken på sängens läge. De kan ha från ett till flera steg, om det behövs, förvandlas till en bekväm lekplats för barnet. Samtidigt ser sådana modeller imponerande ut, som i vuxnas rum.

Beroende på typ kan modellerna utrustas med tjocka och massiva madrasser . Ibland liknar alternativen modulsystem där sängen kan bestå av separata modulenheter.

Men i det här fallet bör man inte glömma belastningen på ryggraden, välja huvudsakligen madrasser i ett stycke och styva block för ytterligare vila. Detsamma gäller tillbehör för denna sängtyp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av val

Sortimentet av sängar för tonåringar är ganska omfattande. Men inte alla modeller som säljs är värda att köpa. Det är viktigt att föredra alternativ med tillförlitliga fästsystem. Det är nödvändigt att köpa produkter för vilka kvalitetsortopediska madrasser är lämpliga.

Med detta sagt är det värt att ta hänsyn till det faktum att våralternativ är oönskade för ungdomar . De lagrar statisk elektricitet och kan gå sönder med tiden. Den bästa sängen är den som är stabil, har pålitliga lameller, en madrass av naturlig eller syntetisk latex av minst medeltjocklek. Om du verkligen vill köpa en produkt med fjädrar, bör du ta den där det finns fler av dem. Du måste välja alternativet med dubbelpackade fjädrar (var och en i ett separat textilöverdrag).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ta aldrig sängen rygg mot rygg för en tonåring. Medan kroppen växer måste du ta produkten med en marginal. Detta gäller inte bara längden: mycket snabbt kommer en enkelsäng för barn, säg med måtten 90x200 cm, att verka trång, eftersom barn växer upp snabbt. Om möjligt är det bättre att omedelbart köpa en och en halv sovande produkt: dess drift kommer att vara längre. Längden kan väljas från 180 till 200 cm, tillräcklig bredd bör vara mer än 1 m så att barnet inte behöver krama vid varje varv.

När du väljer alternativ för barn av olika kön är det värt att överväga färgens inflytande.

En tonårsäng med lådor för en tjej kan dekoreras med en nyans av klädsel eller sängkläder och kuddar. Alla typer av fransade filtar och till och med pom-poms är lämpliga här.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pojkar tål inte flickaktiga färger: rosa, lila, lila skapar obehag på ett undermedvetet plan. De gillar inte heller överdriven dekoration av sina sängar. De optimala tonerna för dem är blå, ljusgrå, grön.

För att få en tonåring att känna sig trygg i sitt rum kommer det att vara användbart att ta hänsyn till hans åsikt, och inte bara i valet av färg . Sängens form, antalet lådor för förvaring, deras djup, handtagens form och till och med utrullningsslaget är viktiga. Det är nödvändigt att välja en produkt tillsammans med en tonåring, eftersom det borde vara bekvämt för honom att använda sängen. Samtidigt kommer han att avgöra vilken (enkel eller en och en halv sovande) modell med lådor som är bättre för honom.

Rekommenderad: