Partitionsgarderob (44 Foton): Dubbelsidiga Modeller För Att Dela Upp Ett Rum I Två Delar, Dubbelsidiga Alternativ I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Partitionsgarderob (44 Foton): Dubbelsidiga Modeller För Att Dela Upp Ett Rum I Två Delar, Dubbelsidiga Alternativ I Interiören

Video: Partitionsgarderob (44 Foton): Dubbelsidiga Modeller För Att Dela Upp Ett Rum I Två Delar, Dubbelsidiga Alternativ I Interiören
Video: Nice Service skapar ett ytterligare rum 2024, Maj
Partitionsgarderob (44 Foton): Dubbelsidiga Modeller För Att Dela Upp Ett Rum I Två Delar, Dubbelsidiga Alternativ I Interiören
Partitionsgarderob (44 Foton): Dubbelsidiga Modeller För Att Dela Upp Ett Rum I Två Delar, Dubbelsidiga Alternativ I Interiören
Anonim

Partitionskåpet kan användas inte bara för att zonindela ett rum och dela det i flera funktionella områden, utan också som ett dekorativt tillägg. Allt som rör denna möbel kommer att diskuteras i vår artikel.

Vad det är?

För att ändra det omgivande rummet kan du använda alla möjliga alternativ för innerväggar, skärmar och andra konstruktions- och möbelföremål.

Invändiga barriärer måste uppfylla följande krav:

  • snygg design;
  • olika designalternativ;
  • strukturens hållfasthet och styrka;
  • bra ljudisolering;
  • lönsamhet.
Bild
Bild

Men om du behöver en plats för ett stort antal saker finns det en önskan att diversifiera interiören med en intressant designlösning eller till och med tilldela ett separat rum i rummet - en speciell typ av möbler behövs, som består av sektioner för olika ändamål (för utrustning, kläder, inredningsartiklar).

I det här fallet skulle den rimligaste lösningen vara att istället för en skiljevägg använda ett skåp som utför de funktioner du behöver, inklusive inte bara förvaring, utan också möjligheten att bygga in hushållsapparater, ett bord och dörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Låt oss utse följande huvudsakliga:

  • Kuggstång -ett inre objekt bestående av hyllor och vertikala väggar kan vara ensidigt (åtkomst till lagrade föremål tillhandahålls från ena sidan) eller dubbelsidig (lagrade föremål kan placeras och tas bort från båda sidor). Fördelen med stället är användarvänligheten i innehållet. Dessutom ger hyllan, öppen på båda sidor, lätt åtkomst till den del som ska stängas av.
  • Normal, med gångjärnsdörrar . Det bör komma ihåg att sådana möbler tar mycket plats och när du designar måste du planera i vilken riktning dörrarna öppnas och ta hänsyn till deras bredd. Sådana möbler är mindre bekväma, men som regel mer prisvärda när det gäller kostnad.
  • Kupé . En utmärkande egenskap är skjutdörrarna, som avsevärt kan spara bostadsyta. Moderna förvaringssystem av detta slag är inte bara praktiska och har ett stort antal variationer i hur de kommer att användas inuti, utan blir också en intressant designlösning på grund av överflödet av efterbehandlingsmaterial, speglar eller unikt fotoutskrift.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Garderoben kan vara dubbel, kombinera hyllnischer, dörrar på gångjärn, rullar, monorails, utdragbara element.

Vändbara modeller i vilken design som helst kommer att vara mer praktiska än mer konventionella modeller med åtkomst från ena sidan.

Beroende på om skåpen är associerade med de arkitektoniska elementen i rummet kan de delas in i:

  • inbyggd (golv, tak, väggar fungerar som sidoväggar);
  • delvis inbyggd (när elementen i rummet ersätter en eller två delar);
  • stillastående (fristående, med oberoende lock, botten, dörrar, bakvägg).

Formen på garderob-partitionen kan vara:

  • enkel;
  • vinkel;
  • trapetsformad;
  • med rundade ändar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Formen beror direkt på rummets egenskaper och önskemål om de funktioner som den ska utföra. Så hörn och trapetsformade är de mest rymliga, men tar upp mer plats. Samtidigt har ett trapetsskåp med en rundad ände en mer strömlinjeformad form och ger bekvämare åtkomst till en annan del av rummet.

Dess interna innehåll beror direkt på den externa bilden. Till exempel har raka och hörnmodeller fler alternativ för utdragbara system, vilket kommer att utnyttja deras rymlighet bättre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom funktionellt tillbehör utmärks skåp:

  • Garderober (används för kläder) - vanligtvis utrustad med en sänkt eller stationär stång för galgar, krokar för kläder som inte skrynklas; lådor, hyllor för linne, slipshållare, utdragbara multifunktionella korgar med hel eller delvis förlängning, speglar för reflektion till midjan eller full längd, rymliga nischer för skor.
  • Linne (för förvaring av linne) - Paketet innehåller hyllor, nischer, lådor och behållare.
  • Böcker - oftast består de av hyllor med tvärställ, med eller utan dörrar. Dörrar, beroende på stil, kan vara glas, med glasmålningar, tonade.
  • Kök (för hushålls- och köksartiklar) . Deras utrustning kan omfatta både stängda och öppna hyllor, helt eller delvis infällbara system och lådor, flaskhållare, hållare för handdukar och servetter och strykbrädor, bord, bardiskar, arbetsytor för matlagning, ett fönster för servering av mat, inbyggt apparater (tillåtna i termer av tekniska parametrar)
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Porslin (glashyllor och dörrar används vanligtvis).
  • Vitrinskåp - för visning av varor eller utställningar.
  • För toalettartiklar - bekväm i badrum och toaletter. Här bör särskild uppmärksamhet ägnas åt material som är resistenta mot hög luftfuktighet.
  • För barnrum . När du väljer är det nödvändigt att fastställa överensstämmelse med internationella standarder för användning i direktkontakt med barn.
  • Med en dörr när den är fäst vid strukturens yttervägg.
  • Speciell anledning (instrument, laboratorium, vapen, för overaller eller specialutrustning).
  • Kombinerad . Förmodligen den mest utbredda, eftersom detta eller det där skåpet är extremt sällsynt i "ren" form. På kundens begäran kan hans individuella projekt fyllas med en mängd olika komponentalternativ.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudmaterialen från vilka sektionerna är gjorda kan vara trä, spånskiva, MDF, plywood, metall, plast, glas … När du väljer ett material är det nödvändigt att inte bara ta hänsyn till hur det ser ut, utan också efterlevnaden av internationella certifikat, hur detta material är lämpligt för ett visst rum, säkerhet, hållbarhet.

Till exempel är en monorail -mekanism för skjutdörrar mer pålitlig än en rullmekanism. Metallrullar håller längre än liknande av plast. Bland glidsystemets profiler bör stål föredras. Eftersom det kännetecknas av hög hållfasthet, slitstyrka, hållbarhet. Aluminium är därför mindre pålitligt, men trevligare.

Var uppmärksam på spånskivor tillverkade enligt europeiska standarder - de innehåller mindre formaldehyd. Moderna fasader är dekorerade med olika typer av glas, läder, akryl, etc.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av pålitliga kanter, fram- och innerklädsel, samt högkvalitativa beslag kommer att hålla ett trevligt intryck av de köpta möblerna i många år.

Vad behövs det för?

Den faktiska utformningen av lägenheterna är inte utformad för lokalerna som helhet, utan för dess delar, som är fritt belägna i ett specifikt bostadsområde. Resultatet är ett enormt territorium som utför en mängd olika funktioner - rekreation, bostäder, ekonomi.

En gratis layout används oftast vid byggandet av lägenheter av en demokratisk typ, dess innebörd är i det oberoende skapandet av bekvämligheter för en person och för en grupp personer eller en familj och i dess förändring över tiden. Till exempel om antalet arbetare i organisationen har förändrats eller barn har dykt upp i familjen. Det finns ingen anledning att göra ändringar som kräver tid och pengar, förstöra vad som stör - du behöver bara skapa ett territorium där det kommer att vara bekvämt att bo eller arbeta.

Bild
Bild
Bild
Bild

När frågan om zonering uppstår, till exempel för att tilldela en plantskola eller ett kontor, för att separera ett rekreationsområde för anställda på ett kontor eller för att öka området i ett omklädningsrum för arbetare, kommer inre väggar till undsättning. De kan vara gjorda av olika material, vilka naturligtvis inte saknar fördelar, men nästan alla saknar rörlighet (det är omöjligt att flytta väggen om så önskas) och att använda en vägg av gipsskivor eller tegel är bara möjligt i på ett eller annat sätt. Medan gränser som skapats med möbler förändrar deras plats lättare och bär många ytterligare praktiska och estetiska funktioner.

Zoning är ett tydligt urval av zoner i ett rum som har homogena funktioner.

De grundläggande principerna för zonindelning är:

  • Bildande av interna korta anslutningar.
  • Isolering av de fungerande zonerna.
  • Beroende på social, ålder och andra egenskaper hos människor som regelbundet besöker strukturen och deras livsstil.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett av alternativen för zonindelning av en bostad kan vara en avdelare som en garderob.

Att fungera som en partition blir delningsfunktionen, som gränsar till följande funktioner, en prioritet:

  • förvaring av saker;
  • spara bilder i rummet;
  • tillägg till den allmänna stilen;
  • dekorera.

Denna artikel låter dig klara dig utan konstruktion, installation av oestetiska staket av textilier och andra enheter. Det finns mer lagringsutrymme. Eftersom en sådan garderob kan göras i olika stilar finns det utrymme för fantasi. Det finns ingen anledning att bryta någonting, det finns lätta strukturer som gör att du kan utföra jobbet med minst intrång i miljön och utan höga kostnader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för rymddelning

Detta är en av de viktigaste komponenterna i alla designprojekt. Det är det som skapar en unik, bekväm inredning, funktionellt eller visuellt som delar in sig i zoner och placerar accenter.

De viktigaste teknikerna som används här:

  • Med färg accenter (naturligtvis pratar vi om färger som kombineras med varandra, men ger viss autonomi åt delar av rummet). Visuellt fungerar det. Men en betydande nackdel är bristen på bekvämlighet och funktionalitet.
  • Metod för dekorativa konstruktioner . Detta inkluderar skapandet av barriärer med nischer, hyllor, eldstäder, inbyggda akvarier, valv. En sådan lösning belastar inte den allmänna uppfattningen med onödiga konstruktioner, stöder det allmänna begreppet enhet, men gränsens visuella effekt är närvarande. Och i jämförelse med döva mönster ser denna metod mer elegant och diskret ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Podiumkonstruktion . Kan vara ett bra alternativ för rum med högt i tak, och förvaringsfack inbyggda i podiet är en extra fördel.
  • Receptionens zonindelning genom att använda olika golvmaterial eller färger … Ett ganska ekonomiskt alternativ och lätt att implementera.
  • Tak och belysning sjunker låter dig skapa fantastiska bilder.
  • Det mest populära tricket är möblering … Det är inte bara vackert, utan också ergonomiskt och funktionellt, utan användning av ytterligare strukturer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det kommer att vara mest effektivt att kombinera flera av de tekniker som anges ovan, detta hjälper till att göra ditt rum unikt.

När det gäller bostadslägenheter, tillsammans med ovanstående, används det också:

  • Dag- och nattzon eller, om det gäller familjen, de allmänna och enskilda delarna. Om vi tar delningen av ett rum i en studio, en enrumslägenhet eller en lägenhet med ett stort vardagsrum, får vi i slutändan två delar - dag eller gemensam, som används av alla familjemedlemmar och gäster och natt eller individ, där hela familjen eller en del av den går i pension för natten och där de inte har tillgång till främlingar.
  • Differentiering genom allmänhet i vanliga hushållsprocesser . Som ett resultat får vi ett rum, till exempel uppdelat i ett kök, en matsal och ett rekreationsområde.

Installation av ett partitionskåp i rum för olika ändamål har olika funktioner. På kontoret kommer ett sådant skåp att utformas för lagring av dokument, i butiken - för lagring och visning av produkter, i produktionsrummet - för förvaring av overaller eller verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

I ett bostadsområde kommer syftet med skiljeväggen att bero på i vilken zon det är installerat. När du skiljer barnkammaren kommer det att vara användbart att tillhandahålla ett utdragbart bord. Samtidigt behöver vi fack för kläder, skor, leksaker, sportutrustning.

Vid separering av kontoret är det nödvändigt att tillhandahålla hyllor för böcker och dokument.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi med hjälp av ett smalt skåp, där hushållsartiklar ska förvaras, delar upp det kombinerade badrummet, får vi en original ersättning för väggskåp och ett mer bekvämt nöje.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du delar köket och matsalen eller tilldelar utrymme för bearbetning, förberedelse och lagring av mat i ett stort rum, måste du ge utrymme för hushållsapparater. Det är bättre om det är inbyggda apparater, som, om de installeras och används på rätt sätt, inte kommer att skada möblerna och kommer att se organiska ut i alla miljöer.

Förutom de alternativ som föreslås ovan kan en garderob som skiljevägg separera sovrum, korridorer, omklädningsrum, förråd och olika tvättstugor. Så vi kan säga att garderob-partitionen, på grund av olika typer och material, är ett unikt objekt som enkelt avgränsar alla rum och passar in i vilken stilistisk design som helst.

För information om hur man bygger en rack-partition med egna händer, se den här videon.

Rekommenderad: