Plastbord (39 Bilder): Egenskaper Och Egenskaper Hos Plastbeläggningen, Fyrkantiga Och Rektangulära Bordsmodeller Med överlägg På Bordsskivan Med Stolar

Innehållsförteckning:

Video: Plastbord (39 Bilder): Egenskaper Och Egenskaper Hos Plastbeläggningen, Fyrkantiga Och Rektangulära Bordsmodeller Med överlägg På Bordsskivan Med Stolar

Video: Plastbord (39 Bilder): Egenskaper Och Egenskaper Hos Plastbeläggningen, Fyrkantiga Och Rektangulära Bordsmodeller Med överlägg På Bordsskivan Med Stolar
Video: Innovative Foldable Wooden Table Chair 2024, April
Plastbord (39 Bilder): Egenskaper Och Egenskaper Hos Plastbeläggningen, Fyrkantiga Och Rektangulära Bordsmodeller Med överlägg På Bordsskivan Med Stolar
Plastbord (39 Bilder): Egenskaper Och Egenskaper Hos Plastbeläggningen, Fyrkantiga Och Rektangulära Bordsmodeller Med överlägg På Bordsskivan Med Stolar
Anonim

Med teknikens utveckling och den kemiska industrin har plast blivit fast etablerat i hushålls- och industriell användning i mitten av 1900 -talet. Plast med olika sammansättning och egenskaper har blivit allmänt använd vid tillverkning av möbler. Fram till den tiden var möbler gjorda av ganska dyra material, vars huvudsakliga under många århundraden var trä. Idag är plastbord och stolar, liksom alla typer av fästelement, beslag, beläggningar, kant och beklädnader gjorda av höghållfast plast.

Fördelar och nackdelar med materialet

Produktens kvalitet beror direkt på strukturen och sammansättningen av ämnet som används för att bilda plastsubstansen. Bland den stora variationen av material i denna kategori kan två huvudsakliga urskiljas, som används vid tillverkning av möbler, särskilt bord och stolar.

Den mest prisvärda plasten - polyvinylklorid (PVC) och polypropen … Det används vid tillverkning av möbler för sommarstugor och sommarkaféer. PVC -produkter är inte hållbara, utsätts för deformation, kan spricka när de tappas, instabila till låga temperaturer. Materialet har vunnit popularitet på grund av sitt låga pris, det används främst som avfallsråvara, vilket inte är synd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Starkare och tätare - polymetylmetakrylat (PMMA, akryl) , som används för att skapa snygga kvalitetsmöbler. Den kombineras perfekt med andra material, fäster bra och snabbt, har ökad styrka och hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bordets utseende, dess praktiska och enkla underhåll är viktiga egenskaper vid valet av denna möbel. När allt kommer omkring bör platsen för att äta och förbereda mat inte bara vara bekväm och estetisk, utan också uppfylla kraven på miljövänlighet och också vara så enkel som möjligt att underhålla.

Bild
Bild

Alla dessa kriterier uppfylls av plastbord av både PVC och akryl:

  • lätt material, ett bord av plast är lätt att ordna om från plats till plats, ta ut i trädgården eller på verandan;
  • Vatten- och smutsavvisande beläggning gör det enkelt att ta bort matföroreningar. Våt rengöring med hushållsrengöringsprodukter är tillräckligt;
  • motståndskraft mot höga temperaturer. Du behöver inte oroa dig för heta koppmärken på bänkskivan, som är fallet med många andra material;
  • olika färger och alternativ. Möjligheten att välja ett unikt alternativ i enlighet med interiörens stil;
  • ekonomiska besparingar. Plastbord är mycket billigare än deras trä- och metallmotsatser. Genomskinlig plast kan framgångsrikt imitera glas, medan kostnaden blir flera gånger billigare.
Bild
Bild

Nackdelarna med denna produkt inkluderar egenskaperna hos vissa plaster, såsom toxicitet och bräcklighet. Modern tillverkningsteknik gör det dock möjligt att minimera dessa oönskade faktorer. För att klargöra produkternas kvalitet är det lämpligt att be säljaren om ett intyg om överensstämmelse med konsumentstandarder.

Former och mönster

När du börjar välja en modell av ett plastbord, bör du i början bestämma storleken. Parametrarna beror på det avsedda placeringsområdet, antalet sittplatser samt lokalens allmänna utformning.

Formen på plastbord kan vara väldigt olika: rund, fyrkantig, oval eller rektangulär.

  • Runda och ovala bord ser bra ut i rymliga rum och utomhus.
  • Rektangulärt är klassiker och passar alla inredningar.
  • Ett fyrkantigt plastbord kan bekvämt placeras i ett litet kök.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom plast är ett ganska formbart material och kan ta vilken form som helst under tillverkningen, kan bord av detta material också ha icke-standardkonfigurationer: trianglar, polyeder, trapezoider.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta kombineras plastprodukter med andra material. Bordsskivan av plast kan vara på en hopfällbar metallram - transformerande bord är praktiska att bära och förvara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Runda och fyrkantiga bord kan utrustas med mekanismer och ytterligare delar, när det fälls ut blir bordet till ett större ovalt respektive rektangulärt bord.

Ett hopfällbart plastbord är som regel uppdelat i en avtagbar bordsskiva och vikbara ben. En sådan struktur är lätt att fälla, bära och ta bort om den endast tjänar för att ta emot gäster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bordsskivor

Köks- och matbordens arbetsyta måste kombinera goda prestandaegenskaper: absorbera inte ämnen och lukt, vara lätt att rengöra från matföroreningar, interagera stadigt med heta föremål.

För beklädnad av bänkskivor används ofta efterformning - ett sätt att bearbeta ett plan med papperslaminerad plast. Efterbehandlingsmaterialet täcker hela ytan genom varm applicering och passerar smidigt till bänkskivans ändar. Det senare gör att du kan göra bordets kanter rundade, släta utan att behöva kanta. Bordsskivan erhålls helt "packad" i plast med en sömlös metod.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bordsskivor efter form finns både färdiga och specialtillverkade. Förutom sina funktionella egenskaper fungerar sådana överlägg med motstående plast också som en dekorativ prydnad. De kan imitera trä, sten och andra material. Den används oftast på ytor av laminerad spånskiva och MDF.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Plast är ett lätt och billigt material med ett stort utbud av former och färger, så att välja ett bord som passar din inredning är inte svårt. När du väljer bör du ta hänsyn till modellens prestandaegenskaper, storlek och syfte.

För ett vardagsmatbord är en fyrkantig version lämplig, med möjlighet till förvandling vid ankomsten av gäster.

För ett mycket litet kök är det bästa alternativet som sparar värdefulla mätare en bänkskiva monterad på fönsterbrädan. Det är bekvämt att vika den upprätt och frigöra utrymme. Vikbara kompakta pallar kan köpas med den.

För trädgårdstomter, picknickar på landet och sommarverandaer är ett plastbord det bästa alternativet, inte rädd för stekande sol och plötsligt regn. Förvandlingsbordet kan enkelt fällas ihop, och plaststolar för det har som regel en form som är bekväm att stapla. Dessa kit är lätta att montera och förvara i tvättstugan. Stationära plastbord med ett omfattande paraply som skyddar mot sol och regn är också lämpliga för öppna ytor. Paraplyet fästs på en stång installerad i ett hål i mitten av bordet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För vardagsrum och sovrum är modeller av plast och metall på hjul lämpliga. Det är bekvämt att lägga en teservis, frukt och godis på dem. Ett bord på hjul kan ersätta en vanlig bricka: du behöver inte gå till köket flera gånger för att beställa och diska.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett plastbord bör du vara uppmärksam på följande nyanser:

  • Kvaliteten på plasten. Hållbarhet och giftfrihet är grundläggande krav. Var uppmärksam på lukten av produkten. Livsmedelsplast ska vara fri från främmande lukt och skadliga färgämnen.
  • När du väljer en produkt, ge företräde åt inhemska tillverkare, de är mer pålitliga än kinesiska motsvarigheter.
  • Innan du köper, kontrollera tillgängligheten av komponenter, beslag, samt möblernas allmänna utseende. Produkten måste vara stabil och fri från defekter. Transformatormodeller bör demonteras och sättas ihop igen för att säkerställa att de överensstämmer med instruktionerna.

Interiör alternativ

Plastmöbler passar perfekt in i moderna interiörer i stil med minimalism och högteknologi. I kombination med metall, glas och trä kan plast dekorera interiören och göra den så praktisk som möjligt.

När det gäller färg behöver matbordet eller köksbordet inte vara samma färg som köksuppsättningen. Inom de tillåtna gränserna kan den stå i kontrast med huvudmöblernas färg, men samtidigt bära sin egen individualitet och komplettera inredningen.

Bild
Bild

Ett runt vitt bord på ett lockigt kolumnben är perfekt för de ljusa saftiga färgerna på möbeluppsättningen. Det kommer att uppdatera interiören, visuellt öka utrymmet. Bordsskivan och stolarna i transparent plast ger lätthet och luftighet till interiören. Speciellt om det inre av rummet är fullt med mörka djupa toner.

De rika färgerna på plastmöbler kommer att bli den främsta accenten i köket av neutrala nyanser. Till exempel kan ljusgröna möbler framgångsrikt accentueras av smaragdgröna bordsskivor och stolar. Det beige headsetet kommer att matchas med choklad eller nötfärgad plast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fotoutskrift används ofta för att dekorera bänkskivor täckta med plast. Detta inredningselement är populärt och kan antingen vara integrerade konstpaneler eller en separat prydnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barns plastbord för mat och spel är som regel gjorda av de mest giftfria föreningarna. De måste ha alla vassa kanter rundade. Ofta används barnbord för att rita, så de är utrustade med alla typer av lådor och pennfodral.

Rekommenderad: