Smidesjärnbord (38 Bilder): Små Bord Med Glas, En Bordsskiva I Trä Och Stolar Eller En Bänk, Under Bordsmodeller

Innehållsförteckning:

Video: Smidesjärnbord (38 Bilder): Små Bord Med Glas, En Bordsskiva I Trä Och Stolar Eller En Bänk, Under Bordsmodeller

Video: Smidesjärnbord (38 Bilder): Små Bord Med Glas, En Bordsskiva I Trä Och Stolar Eller En Bänk, Under Bordsmodeller
Video: Bordsskiva i ek med svängda fogar. 2024, April
Smidesjärnbord (38 Bilder): Små Bord Med Glas, En Bordsskiva I Trä Och Stolar Eller En Bänk, Under Bordsmodeller
Smidesjärnbord (38 Bilder): Små Bord Med Glas, En Bordsskiva I Trä Och Stolar Eller En Bänk, Under Bordsmodeller
Anonim

Lyxiga smidesjärnmöbler i husets inre har alltid ansetts vara ett privilegium och attribut för rika och inflytelserika medborgare. Och detta är inte utan anledning, eftersom smidda produkter kännetecknas av särskild styrka och hållbarhet, i kombination med elegans och presentabilitet. Idag förlorar inte denna möbel sin popularitet, och designers runt om i världen använder den alltmer för att ge inredningen en speciell chic och sofistikering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och mönster

Smidda bord är kanske de vanligaste möblerna som tillverkats med konstsmide -tekniken. De kan antingen vara en oberoende detalj i interiören eller utgöra en ensemble med andra möbler. Oftast är sådana möbler gjorda på beställning, alla element och varje detalj är noga genomtänkta i den enligt stilen på interiören där den ska placeras.

Trots att köp av ett smidesbord kommer att kräva betydande ekonomiska kostnader av dig, finns det många argument för ett sådant val:

  • Praktisk och hållbarhet. Med rätt vård kommer möbler att se ut som nya under många års användning;
  • Möjligheten att använda smidda möbler både inomhus och utomhus;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Särskild hållbarhet för produkter. Under långsiktig drift lossnar de inte eller går sönder;
  • Produkterna har ett mycket elegant och respektabelt utseende;
  • De flesta av produkterna med inslag av konstnärligt smide tillverkas på beställning, vilket gör dem unika och oändliga;
  • Smidda möbler passar organiskt in i nästan vilken modern inredning som helst.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på alla egenskaper hos metallprodukter erbjuder moderna tillverkare konsumenterna en mängd olika former och modifieringar av tabeller gjorda med konstsmide -tekniken.

Bland dem kan du hitta modeller med en träskiva eller inlagt med flerfärgat glas, ett transparent glasbord med graciösa smidda ben med en bekväm bas, bord på hjul med en rektangulär eller rund bas, samt med en presentabel sten eller marmor topp. Med ett så varierat val kommer alla köpare att kunna hitta något som passar honom själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Precis som alla andra möbler har smidda metallbord sina fördelar och nackdelar, och för att förstå alla invecklingar i driften av dessa produkter måste du noga överväga dem grundläggande kvalitetsegenskaper :

  • Metallbord har en mycket lång livslängd, med ökad hållfasthet under hela användningsperioden. Återställande av sådana produkter kan vara extremt sällsynt.
  • För tung vikt på möblerna gör den så stabil som möjligt. I regel lutar eller faller sådana bord inte;
  • Metallstrukturen tål en betydande belastning, den kommer inte att böja sig ens med ökade belastningar på basen;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Möjligheten att använda smidda möbler både inomhus och utomhus, det är inte rädd för ogynnsamma väderförhållanden och deformeras inte beroende på atmosfäriska förhållanden;
  • Smidesjärnbord med metallskivor är lätta att rengöra och kräver ingen särskild omsorg, till skillnad från bord med trä-, glas- och marmorskivor;
  • Med ett utmärkt utseende passar smidda modeller harmoniskt in i nästan alla interiörer och ger en atmosfär av lyx och sofistik.
Bild
Bild
Bild
Bild

De största nackdelarna med bord med konstnärligt smide inkluderar:

  • Mycket högt pris på produkterna . Även om denna nackdel mer än kompenseras av dess långa livslängd, kan sådana möbler överföras från generation till generation och förbli vackra även efter många års tjänst;
  • Tung vikt av produkter . Det måste beaktas, eftersom det kan förstöra golvbeläggningen genom att trycka eller repa det. Därför, när du väljer ett sådant bord, bör en lämplig särskilt hållbar beläggning läggas i rummet, vilket inte är särskilt känsligt för mekanisk skada. Om du bestämmer dig för att köpa ett så tungt föremål i inredningen är det osannolikt att du kommer att flytta det under rengöringen, så den här frågan måste också tänkas ut i förväg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

Smidda möbler är mycket enkla att underhålla. Under tillverkningsprocessen behandlas bordens metalldelar med en speciell korrosionsskyddande förening, varefter alla metalldelar försiktigt poleras med vanlig krita mjukad i ammoniak. Detta görs för att fixera färgen på metallen.

Efter sådan behandling korroderar smidda möbler praktiskt taget inte. För att hålla dina möbler rena och städade under drift behöver du bara torka alla metallelement regelbundet från damm och smuts med en fuktig trasa.

Bild
Bild

Om du behöver ge en metallyta en speciell glans, kan du polera den med speciella pastor. Ett brett utbud av dem finns i många hushålls stormarknader.

Men även om du behandlar metalldelarna på bordet med vanligt vax kan du uppnå en bra blank glans. Dessutom kommer en sådan enkel teknik dessutom att skydda produkten från aggressiva yttre förhållanden, särskilt om den används utomhus.

Genom att följa dessa enkla regler kommer du att öka livslängden på dina möbler och de kommer att tjäna dig troget i många år och förbli i sitt ursprungliga skick.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så, de grundläggande reglerna för vård:

  • Rengör smidesjärnmöbler från damm och smuts efter behov;
  • När du använder möbler utomhus, tvätta smutsen med varmt vatten och en mild tvålösning;
  • Det är bättre att förbehandla produkter som kommer att användas utomhus med korrosionsskyddande medel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av smidda möbler i inredningen bestäms främst av rummet där det ska installeras i huset eller lägenheten, oavsett om det kommer att vara ett kök, sovrum eller hall. Kom ihåg att varje modell har sin egen specifika funktionalitet, till exempel är en liten bänk eller mjuka bänkar på graciösa smidda ben perfekta i korridoren. På sådana möbler kommer hushållen bekvämt att byta till hemskor när de kommer hem från jobbet eller från en promenad.

Passar perfekt in i sovrummet väggkonsolbord på öppet ben med en blank eller spegelvänd yta. Tillverkare av metallbord med konstnärliga smideelement erbjuder modeller i olika former och storlekar med bordsskivor av olika material:

Bild
Bild
Bild
Bild

Litet soffbord . Som regel är det här modeller med genomskinligt glas eller akryl bordsskivor, genom vilka du kan beundra de utsmyckade elementen i det smidda stödet. De kan ha de mest varierade formerna - runda, rektangulära och ovala. De kan användas för att lagra korrespondens, packa varor, arbeta vid en bärbar dator, samt för att dricka te;

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stort runt smidd bord med en glas- eller metallyta - den perfekta lösningen som matbord i ett rymligt kök eller matsal. Denna modell är perfekt för en stor och vänlig familj, och att ta hand om ett sådant bord kommer att minimeras. Det viktigaste är att välja lämpliga smidda stolar för det, då kommer matsalen att se elegant och harmonisk ut;

Bild
Bild

För familjer där barn redan har vuxit upp kan du köpa en matsal bord med skiva i natursten … Dessa moderna modeller är alltmer efterfrågade bland rika köpare, eftersom de ger interiören en speciell status och betonar interiörens adel;

Bild
Bild
  • Fyrkantig eller rektangulär ett smidesjärnbord med en bordsskiva i trä kan placeras i vardagsrummet genom att installera en stor TV eller hemmabio på den;
  • För lusthus och terrasser skulle det bästa alternativet vara en uppsättning bord och stolar gjorda från bara en metall … Sådana möbler kommer inte att deformeras eller försämras av fukt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller i interiören

Smidda bord ser bra ut inte bara i antika interiörer. De passar perfekt in i nästan vilken modern stil som helst, vare sig det är land, modernt, högteknologiskt eller gamla gamla klassiker. I något av dessa områden kommer graciösa smidda bord att ge speciell lyx, återskapa en atmosfär av lätthet, friskhet och romantik.

Smidda möbler ser perfekt ut i ljusa och rymliga rum med panoramaglas med stora speglar i ramar med konstnärligt smide och öppet bokhyllor och hyllor för böcker. En spiraltrappa med räcke i smidesjärn och en öppen spis i sten med klinkerplattor kommer också att kombineras perfekt med sådana möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mjuka graciösa linjerna på det vita smidesbordet passar perfekt till matplatsen i vardagsrummet eller i köket.

Allt du behöver göra är att välja lika känsliga stolar med dekorativa ryggar för det, och du är garanterad ett bra humör under en fest med din familj. Ett massivt smidesbord med en träskiva kommer att skapa en atmosfär av svårighetsgrad och ordning i studien och kommer att lägga vikt och betydelse för husets ägare.

Bild
Bild

En mosaikplatta på låga smidesjärnben kan vara höjdpunkten i ett vardagsrum i orientalisk eller gotisk stil. För ett sovrum kommer miniatyrbord av smidesjärn med bänkskivor i naturligt trä eller bambu att vara en utmärkt lösning. Dessa modeller är ofta utrustade med korgar för förvaring av små föremål och kan användas istället för sängbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se kan ett smidesjärnbord bli huvud accent i alla interiörer och i alla rum i ditt hus eller lägenhet, det viktigaste är att skapa en lämplig miljö för det.

Rekommenderad: