Högteknologiska Bord (47 Foton): Mat- Och Soffbord, Runda Och Transformatorer För Kök, Arbets- Och Glasbord

Innehållsförteckning:

Video: Högteknologiska Bord (47 Foton): Mat- Och Soffbord, Runda Och Transformatorer För Kök, Arbets- Och Glasbord

Video: Högteknologiska Bord (47 Foton): Mat- Och Soffbord, Runda Och Transformatorer För Kök, Arbets- Och Glasbord
Video: HOW TO | Round Coffee Table 2024, Maj
Högteknologiska Bord (47 Foton): Mat- Och Soffbord, Runda Och Transformatorer För Kök, Arbets- Och Glasbord
Högteknologiska Bord (47 Foton): Mat- Och Soffbord, Runda Och Transformatorer För Kök, Arbets- Och Glasbord
Anonim

Den populära högteknologiska trenden kännetecknas av försiktighet, funktionalitet och komfort. Det är en modern, prestigefylld interiör, komplicerad av högteknologi. Ett vanligt träbord med fyra ben kan inte ses i utformningen av denna stil. Oftast är bänkskivan gjord av glas eller hållbar plast och vilar på en lakonisk och samtidigt invecklad bas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Stilen dök upp på 70 -talet av förra seklet . I motsats till klassikerna, som drivs av de bästa manifestationerna från det förflutna, är högteknologi förknippad med framtiden, det är tekniskt, pragmatiskt, föredrar lakoniska former, strikt geometri i dekoration och möbler.

Inuti används faktiskt inte inredning, så möblerna ska inte bara vara funktionella utan också innehålla inredningselement . Ofta används en ädel svart färg, glas och blank metall för att skapa en matgrupp.

Möblernas form kan inte kallas traditionell - den möter djärva designfantasier. Stolar kan böja sig i en våg, och bordets ben slår med en ovanlig struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utmärkande drag för stilen:

  • streckade linjer och grafiska former;
  • avslag på inredning;
  • ett överflöd av hushållsapparater;
  • användningen av psykologiskt signifikanta färger - rött, vitt, svart, silver;
  • möbelmaterial - glas, metall, plast, medan trä används minimalt;
  • kromrör och konstruktionskonstruktioner är inte dolda, utan spelade in i interiören;
  • stor vikt läggs vid det praktiska i miljön, varje objekt bör uppfylla sina funktioner maximalt, om det är ett bord, sedan en transformator, glidande eller vikande.

Hi-tech passar bra med andra moderna stilar. Mest av allt är loft och minimalism nära det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Tabeller har olika syften - matsal, kök, kaffe, skrivande, dator, tidning, de är lätta att skilja genom sitt utseende.

Men om det här är högteknologiska bord förenas de med utsökt enkelhet, noggrannhet i designlösningar, multifunktionalitet och bekvämlighet.

Äta middag

Ett bord för köket eller matsalen är ansvarigt för hemmakomfort och gästfrihet. I högteknologisk stil ska det vara ovanligt, snyggt, bekvämt och praktiskt. Rektangulära eller ovala bordsskivor läggs ut med betydande expansion, mekanismerna fungerar tydligt och harmoniskt. Det tar några sekunder att konvertera bordet från litet till stort. Ta en titt på exemplen på expertdesignade matgrupper.

Den fantastiska kombinationen av förkromad metall med svart glas skapar ett intryck av högtidlig noggrannhet. Även de frackliknande stolarna ger storslagenhet till inställningen

Bild
Bild

Bordet på ett ovanligt ben är omgivet av icke-standardiserade vågiga stolar. De verkar följa med en bild med ett rasande hav, beläget på en havsgrön vägg

Bild
Bild

Dator

Högteknologiska datorbord är praktiska, vackra, bekväma och ovanliga. Ofta är de utrustade med en rymlig bänkskiva, eller har ett stort antal förvaringsplatser dolda för nyfikna ögon bakom diskreta fasader. Ta en titt på dessa ursprungliga former:

hörnet högteknologiskt datorbord med bra funktionalitet

Bild
Bild

en tvåsitsig modell av ovanlig form, som påminner lite om en flygel

Bild
Bild

lakonisk design med en stor bordsskiva innehåller smidigt flytande linjer

Bild
Bild

Skrivning

Skrivbord kännetecknas av närvaron av en eller två piedestaler, men när det gäller högteknologisk stil är deras utseende långt ifrån den traditionella designen vi är vana vid

Den vita bordsskivan flyter i luften med en stödpunkt endast på ena sidan. Den dekorativa konturlinjen, som imiterar trä, har en invecklad geometrisk form. Stolens utseende matchar bordet

Bild
Bild

Ett vackert respektabelt bord med stor potential för förvaring av utrustning, dokument, skrivredskap. Modellen är utrustad med en fantastisk finish som imiterar dyra sorter av tropiskt trä, inklusive element av metall och modern hållbar plast

Bild
Bild

Den ovanliga formen på strukturen liknar ett rymdskepp från science fiction -filmer

Bild
Bild

Tidskrift

Låga, extravaganta mönster är gjorda av glas, metall och plast - allt i den högteknologiska traditionen. De kännetecknas av extraordinära former och fantastisk geometri av raka, trasiga, släta linjer:

praktisk tvåskiktsmodell med rundade hörn av vit plast med svarta glaselement

Bild
Bild

funktionell design med tre roterande bordsskivor

Bild
Bild

en ovanlig form av ett bord av vitt glas och förkromad metall

Bild
Bild

Servering

Högteknologiska bord för serveringsrätter är lika funktionella, transparenta och moderna som alla andra typer av denna trend. Varje modell kan ha två eller tre bordsskivor med de mest ovanliga formerna.

Bord på en vit eller svart metallram med utdragbara hyllor i glas

Bild
Bild

Miniatyrprodukter tar inte mycket plats i rummet. De kan ha en triangulär, oval eller rund bordsskiva

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det kompakta men funktionella bordet innehåller tre ytor

Bild
Bild

Toalett

Det är vanligt att se toalettbord i stil med majestätisk klassicism, pompös barock eller mysig Provence. Men, det visar sig att lakonisk kall skönhet och praktisk kan hålla sällskap med moderna målmedvetna damer:

ett bekvämt set i elfenbensfärg med en puff, en kantsten och en sluttande bordsskiva

Bild
Bild

rymligt toalettbord med reflekterande svarta ytor

Bild
Bild

Material och färger

Den högteknologiska interiören är gjord i svartvita färger, men accentfläckar är inte uteslutna, vars roll ofta ges till bordet. Till exempel, omgiven av många nyanser av grått, skarlaken bänkskivan och abstraktion på väggen blossar upp.

I andra fall har borden en fastspänd palett, liksom hela interiören, där det finns alla nyanser av vitt, svart, grått, brunt eller rött med föroreningar av krommetall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller materialet är möblerna gjorda med ett minimalt tillägg av trä. Valet av stil leder bort från naturliga naturliga färger till förmån för en syntetisk monokromatisk palett av plast, kalla nyanser av glas och en metallisk glans i interiörelement.

Style uppskattar reflekterande glasytor . Förutom transparens och glans används matta och färgade material. Bänkskivor med en sådan beläggning ser diskret och elegant ut, men de kräver lite underhåll, eftersom även vattenfläckar finns kvar på dem.

Glas på skrivbord och datorbord tillåter inte arbete bakom dem under lång tid - långvarig kontakt med kallt material kan utveckla inflammatoriska processer i armbågslederna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Den moderna stadsstilen, inriktad på framtidens interiörer, representeras av en ovanlig design av bord med fantastiska geometriska proportioner. Du kan uppskatta deras skönhet genom att titta på exempel på författarverk:

ett biljardbord

Bild
Bild

flytande ytor

Bild
Bild

Skrivbord

Bild
Bild
Bild
Bild

bakgrundsbelyst modell

Bild
Bild

kaffe bord

Bild
Bild

Inte alla gillar en teknisk inredning med kall glans . Progressiva, energiska och självsäkra människor kan verkligen uppskatta dess komfort, ergonomi, funktionalitet och lakoniska former.

Rekommenderad: