Skrivbord För En Student (76 Bilder): Barns Arbetsbord För Hemmet Med En Hylla, Storlekar På Transformatorer För Ett Barn, En Växande Möbel Med Ett Ställ

Innehållsförteckning:

Video: Skrivbord För En Student (76 Bilder): Barns Arbetsbord För Hemmet Med En Hylla, Storlekar På Transformatorer För Ett Barn, En Växande Möbel Med Ett Ställ

Video: Skrivbord För En Student (76 Bilder): Barns Arbetsbord För Hemmet Med En Hylla, Storlekar På Transformatorer För Ett Barn, En Växande Möbel Med Ett Ställ
Video: KÖPT HUS MITT I SKOGEN 2024, April
Skrivbord För En Student (76 Bilder): Barns Arbetsbord För Hemmet Med En Hylla, Storlekar På Transformatorer För Ett Barn, En Växande Möbel Med Ett Ställ
Skrivbord För En Student (76 Bilder): Barns Arbetsbord För Hemmet Med En Hylla, Storlekar På Transformatorer För Ett Barn, En Växande Möbel Med Ett Ställ
Anonim

Ett skrivbord är ett obligatoriskt attribut för alla moderna förskolor, för idag finns det inget sådant barn som inte går i skolan och inte undervisar. Följaktligen måste barnet spendera flera timmar varje dag vid ett sådant bord, eftersom sådana möbler kommer att påverka hans hälsa kraftigt. Det är därför föräldrar försöker välja ett bord som till en relativt låg kostnad skulle vara så praktiskt som möjligt, och viktigast av allt, det skulle inte skada samma hållning. Inte alla vet vilka kriterier ett sådant tillbehör bör uppfylla, så låt oss försöka avslöja detta ämne mer i detalj.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Skrivbordet för studenten, liksom många andra moderna typer av produkter, är till stor del inriktat på maximal expansion av sina egna funktioner. Av denna anledning, samtidigt som det behåller sitt ursprungliga namn, är det inte alltid ett skolbord i klassisk mening, efter att ha utökats med olika tillägg. Om skrivbordet är en extremt enkel bordsskiva monterad på ben, som vi inte kommer att överväga separat, bör andra typer av modeller studeras mer noggrant.

Barnens studiebord föreslår att det borde finnas ett betydande antal läroböcker och träningsböcker någonstans i närheten . Alla dessa skolmaterial måste förvaras någonstans, helst just där, till hands, så de allra flesta moderna hemmodeller är utrustade med minst en hylla eller lådor, och i det mest primitiva fodralet, åtminstone ett pennfodral. Detta gör att du kan sitta still, famla i ett dussin böcker och abstrakt och inte överväldiga dig själv med papper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En separat typ av möbler som beskrivs ovan är ett datorbord. Den är också utrustad med många lådor och hyllor, men här kretsar hela strukturen kring en plats som är speciellt tilldelad systemenhet, bildskärm och tangentbord - för den senare finns det till och med ett infällbart stativ. I motsats till den kritiska åsikt som var utbredd om datorer för några decennier sedan, används de idag mycket aktivt, inklusive för studier, så du kan inte klara dig utan det - förutom att en mer blygsam bärbar dator eller surfplatta är tillräckligt för utbildningsprocessen.

Naturligtvis, för all sin praktiska, bör ett skrivbord också vara användbart för hållning . Därför har tillverkarna kommit med ortopediska kit för bord och stolar som är designade av specialister för att upprätthålla en konsekvent korrekt sittställning. Oftast "växer" ett sådant bord - det är utrustat med en justerbar bordsskiva, som på begäran av ägarna kan ändra inte bara höjden utan också lutningen, vilket gör det bekvämt att skriva och läsa bakom en sådan möbel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I strävan efter interiörens enhetlighet tenderar konsumenten att köpa sådana tillbehör som kommer att kombineras väl med varandra, och modulära möbler, som också kan innehålla ett skrivbord, kommer att vara till nytta här. Poängen är att en sådan möbel är gjord i ett enda färgschema med ett skåp eller ett ställ, även om komponenterna inte har en gemensam kropp. "Tricket" med en sådan lösning är att modulerna kan monteras i valfri ordning, och på grund av den allmänna designstilen ger de en viss integritet till interiören.

Om det helt enkelt inte finns tillräckligt med utrymme i rummet, strävar föräldrar efter att hitta det mest kompakta bordet som inte skulle störa normalt arbete på det, men samtidigt använda det lediga utrymmet mest effektivt. Du kan uppnå önskad effekt på olika sätt, och det enklaste sättet är naturligtvis att köpa hörnversionen - det är osannolikt att något annat passar in i ett trångt hörn, så att området inte blir ledigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns två barn i en familj på en gång är det logiskt att köpa ett bord för båda - som praktiken visar kommer en sådan lösning att ta mindre plats än två separata bord. Ibland kan du också hitta ett hopfällbart bord som, som onödigt, enkelt och snabbt kan fällas ihop, tack vare vilket det praktiskt taget slutar ta upp plats.

Separat i denna rad finns det tabeller-"transformatorer "vars huvudsak är att de på begäran av ägaren kan förvandlas till något helt annat. I barnrum är en sådan lösning fortfarande ganska sällsynt - tillverkare arbetar nu mer med köksversioner av sådana möbler, men i allmänhet kan det visa sig mycket lovande för ett skolbarns sovrum att göra ett bord till någon annan möbel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

När man bestämmer sig för storleken uppmärksammar föräldrarna oftast skrivbordets höjd. Det är faktiskt denna parameter som är mycket viktig för att förebygga posturala störningar, och staten har till och med utvecklat GOST, enligt vilken det finns fem typer av skrivbord beroende på barnets höjd - minsta indikator är 52 cm från golvet till bordet topp, och max är 76 cm.

Det är dock lämpligt att köpa standardbord endast för skolklasser ., för där byter eleverna flera gånger dagligen, men för hemmabruk måste du köpa ett bord med optimal höjd, eftersom barnet, även om det växer snabbt, alltid är detsamma. Det finns ingen specifik standard här, men det finns en regel: barnets fötter ska röra golvet med sina fulla fötter, medan de är böjda i knäna i en rätt vinkel, och armarna, böjda vid armbågarna, ska ligga fritt på bordsskiva, böjd i samma rätta vinkel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta föräldrar följer inte alltför strikt sådana regler, men förgäves, eftersom även två eller tre centimeter avvikelse från det optimala värdet kan leda till dålig hållning och ytterligare deformation av inre organ. Det är därför samvetsgranna konsumenter alltmer vänder sin uppmärksamhet till bord med justerbara bordsskivor.

Efter att ha köpt sådana möbler en gång kan du använda dem i nästan hela skolcykeln med korrekt höjdjustering i rätt tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett bord efter bänkskivans storlek bör du inte bara fokusera på mängden ledigt utrymme i rummet, utan också på elementär praktisk, eftersom det är klart att ett för litet och trångt bord kommer att vara obekvämt för barnet och kommer inte att ge honom glädje. Å andra sidan är ett för stort tillbehör inte mycket meningsfullt - allt ska finnas till hands på bordet, och om barnet inte når det är det redan ett minus för produkten. Det är allmänt accepterat att bordsskivans minsta bredd ska vara 50 cm (60 cm för gymnasieelever) och längden vara 100 cm (120 cm för tonåringar), eftersom det är på ett sådant område som ingenting hindrar dig från utöka allt du behöver. Naturligtvis ökar bordsskivans yta avsevärt om en dator också finns här - till exempel är det inte alltid bekvämt att placera samma lärobok ovanpå tangentbordet, om det också behövs internetåtkomst parallellt för att förbereda sig för lektionen.

Att bestämma ytan på ett hörnbord är lite mer komplicerat . - Det anses att dess "vingar" kommer att användas för olika ändamål: en av dem kommer att uppta en fungerande dator och den andra kommer att bli till ett skrivbord.

I detta fall är en liten minskning av ytan på bordsskivan som används som skrivbord tillåten, men i allmänhet är måtten som anges ovan bättre för att denna del av bordsskivan ska bevaras.

Bild
Bild

Material (redigera)

En viktig punkt i valet av ett skrivbord för ett barn är rätt val av material som möblerna är gjorda av. Låt oss kort överväga alla huvudmaterial som används idag för att göra sådana produkter.

Traditionellt är det mest rimliga beslutet att välja till massiva trämöbler . Först och främst är detta material av högsta styrka, och sannolikheten för att detta bord kommer att användas inte bara av dina barn, utan också av dina barnbarn är mycket verklig. Dessutom är naturligt trä en 100% naturlig produkt, och om bordsskivan inte är täckt med skadlig färg eller lack, är ett sådant bord helt säkert för ett barn. Som regel ser naturliga trämöbler också väldigt presentabla och mysiga ut, vilket förbättrar rummets utseende. Den enda allvarliga nackdelen bör betraktas som priset - i detta avseende är det få konkurrenter som kan konkurrera med matrisen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bordet kan dock vara av trä utan att ens vara av massivt trä. Idag är material tillverkade av träbearbetningsavfall mycket populära - det här är först och främst MDF och fiberboard. Sådana brädor är tillverkade av träflis, som limmas ihop under högt tryck, och eftersom flisen i sig betraktas som avfall är den resulterande skivan mycket billigare. Ett utåt färdigt bord av MDF eller fiberboard kan se ut ungefär som en liknande modell från en array, därför förlorar konsumenten ingenting i attraktivitet.

När det gäller styrka och hållbarhet är en sådan lösning naturligtvis något sämre än riktigt massivt trä, men idag är många MDF -tillverkare redo att ge en garanti på det sättet i tio år, vilket räcker för att en elev ska slutföra skolan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte förvånande att denna typ av möbler kanske är den mest populära idag, men det finns en fallgrop här som bör beaktas. Vi pratar om limet som används för att fästa flisen - faktum är att i billiga brädor (särskilt för fiberplattor) används ofta skadliga lim som kan släppa ut giftiga ångor i atmosfären, vilket naturligtvis är extremt oönskat.

Plastbord är relativt sällsynta och när det gäller deras egenskaper liknar de de som beskrivs ovan från träbaserade material . Med anständig kvalitet visar sig en sådan möbel vara både säker och hållbar nog, men för att kunna välja den måste du kunna skilja plasttyperna för ögat, eftersom billigare och lägre kvalitetsvarianter är både giftiga och ganska skör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas är inte huvudmaterialet i någon skrivbordsmodell, men en bordsskiva kan göras av den. Detta material är bra eftersom det verkligen inte avger några toxiner i luften, och till och med ser väldigt snygg ut, eftersom det gör att du kan se genom bänkskivan. Många föräldrar är rädda för att köpa sådana möbler på grund av att ett ogiltigt barn lätt kan krossa glas och göra köpet oanvändbart och till och med bli skadad. Här finns naturligtvis en viss gradering - billiga bord är verkligen ganska sköra och kräver noggrann behandling, men riktigt hållbara modeller som tål ett barn av genomsnittlig lekfullhet kan kosta en ganska slant.

Metall, liksom glas, är inte huvudmaterialet på de flesta bord, men det kan användas för att göra ben eller en ram . Dess fördelar är ungefär desamma som för massivt trä - det är mycket starkt och hållbart och är också en relativt naturlig produkt - det avger åtminstone inga toxiner. Den väsentliga skillnaden ligger i det faktum att trä lagrar värme, medan metall tvärtom oftare är kallt, vilket är trevligt bara i sommarvärmen. Å andra sidan är metallprodukter vanligtvis något billigare än de som är gjorda av naturligt trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Designen på skrivbordet verkar för de flesta föräldrar bestämda i förväg - bordsskivan ska vara vit, om den är målad eller i en av tränyanserna, om den är gjord av trä. I själva verket är en sådan svårighetsgrad av design på många sätt en lämning från det förflutna, och naturligtvis kan några andra färger erbjudas barnet. Dessutom är det ibland inte bara möjligt, utan till och med nödvändigt.

De traditionella strikta färgerna på skrivbordet beror på att barn förmodligen distraheras av en ljus bordsskiva istället för att studera. Psykologer har bevisat att detta är sant, men de säger ingenting om att det bara finns två färger - vitt och brunt.

Det innebär bara att det är oönskat att välja ljusa nyanser som kan fånga all barns uppmärksamhet, men relativt tråkiga och diskreta är tillåtna över hela intervallet - från gult till grönt till lila.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika färger används aktivt för att något korrigera barnets karaktär . Till exempel är många barn alltför aktiva för att sitta stilla, och ljusa färger, enligt psykologer, provocerar dem bara. Om ditt barn är precis så är det möjligt att han verkligen måste ställas vid ett väldigt tråkigt bord, för varje ljuspunkt i livet är en anledning till en semester. Det finns dock också barn som är för tysta som inte visar stort intresse för omvärlden och därför inte lyckas med sina studier. Sådana tvärtom måste skakas lite, och här kommer lite ljusare toner till nytta, vilket kommer att framkalla ytterligare aktivitet hos barnet.

Dessutom är ljusstyrkan och attraktiviteten hos bordsskivan i vissa fall till och med ett plus för ett sådant barn som älskar bordet för dessa kvaliteter - om han gillar att sitta här, kommer han förr eller senare att ta lektionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man rätt alternativ?

När man väljer ett skrivbord för ett barns rum bör man utgå från mycket specifika kriterier för att ett sådant köp är lämpligt. Man bör komma ihåg att hur mycket sådana möbler kostar utvärderas sist och inte bör påverka valet för mycket, eftersom föräldrarnas uppgift inte är att spara pengar, utan att köpa ett riktigt bra bord till barnet. I allmänhet har de flesta parametrar som ska bedömas redan beaktats ovan - det återstår bara att ordna dem i rätt sekvens och förklara hur valet görs.

Det är värt att börja med måtten . Studiebordet ska vara bekvämt både när det gäller sittplatser och när det gäller att placera allt du behöver på bordsskivan. Föräldrar vill nog att deras barn ska studera flitigt, men de själva skulle knappast sitta i flera timmar i en obekväm position, så att du kan förstå barn i den meningen. Inget överkomligt pris eller visuell överklagande bör fungera som ett argument för att välja en modell som inte matchar i längd och bredd, och särskilt i höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det andra kriteriet är naturligtvis materialets tillförlitlighet och hållbarhet. När man köper ett skrivbord för en student hoppas alla familjer att denna möbel kommer att hålla sig tills examen, eftersom ett sådant köp, även om det inte är extremt dyrt, fortfarande träffar familjens budget. Här måste du förstå att under normala driftförhållanden kommer ett bord förmodligen att hålla i tio år, men barn är benägna att överge sig själva och kan långt ifrån alltid uppskatta föräldrarnas pengar, så det är bättre att välja ett bord med en reserv av styrka - detta uttalande är särskilt sant om det väljs för pojke. Var inte rädd för att betala för mycket - en sådan produkt i ett välbevarat skick kan alltid säljas vidare.

När du väljer ett skrivbord av slitstarka material, glöm inte att en sådan design alltid är prefabricerad , och därför måste fästelementen för tillförlitlighet motsvara ramen och bordsskivan. Att montera nya fästelement verkar inte som en svår uppgift, men ett barn som bestämmer sig för att testa ett opålitligt bord för styrka löper risk för skada, vilket osannolikt kommer att glädja föräldrarna.

Bland annat får fästmaterialen inte heller ha vassa kanter eller utgöra någon annan fara under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Först efter allt ovanstående, från alla återstående lämpliga bord, bör du välja det som passar barnrummet i din lägenhet i storlek och form. Det bör förstås att ett sådant tillbehör nödvändigtvis måste uppfylla ovanstående krav, som är ganska många och i grunden viktiga, därför passar ett lämpligt tillbehör inte till rummet - tvärtom anpassar det sig till det. Om det finns möjlighet att flytta andra möbler för ett bra skrivbord, så är det precis vad du ska göra, och alla dessa platsbesparande bordsmodeller bör väljas endast om rummet verkligen är trångt och det absolut inte finns något överflödigt där.

Endast i sista hand bör konsumenten uppmärksamma bordets estetiska tilltalande . och dess förmåga att smälta in i det inre av rummet. Kanske bör denna punkt inte helt försummas, men det bör också komma ihåg att bordet fortfarande inte är köpt för att dekorera rummet - det har specifika praktiska uppgifter som måste lösas framgångsrikt. Om den modell du gillar inte ger rätt bekvämlighet och komfort eller väcker tvivel om dess styrka och hållbarhet, bör du förmodligen inte köpa den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Placering och organisation av arbetsytan

Valet av ett skrivbord är oskiljaktigt från den korrekta organisationen av arbetsplatsen, eftersom fel placering av delar kan förneka alla fördelar med att välja rätt möbel. Först och främst måste du förstå att bordet är en oskiljbar uppsättning med stolar, eftersom de bara tillsammans ger eleven rätt sittställning, som redan nämnts ovan. Helst bör stolen också vara justerbar, men om inte, bör du använda speciella dynor och fotstöd för att hjälpa dig att sitta ordentligt tills barnet växer upp.

Arbetsområdet är mycket bättre organiserat av fönstret . - experter säger att naturligt ljus är mycket mer användbart för syn än artificiellt ljus. Det finns till och med ett uttalande enligt vilket det är önskvärt att ljuset faller från vänster sida. Sådana teorier bestrids dock av många, och logiken här är ungefär densamma som när det gäller valet av bänkskivans nyans. Vissa psykologer tror att möjligheten att titta ut genom fönstret är ett utmärkt alternativ för en liten paus, vilket helt enkelt är nödvändigt under timmar av läxförberedelser, medan andra betonar att ett ostyrigt barn kommer att vara mycket mer intresserad av vad som händer på gatan än på lektioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetsområdet antar ett överflöd av olika tillbehör som hjälper till med inlärning, men experter säger att det är viktigt att inte överbelasta bänkskivan - bara det som behövs bokstavligen varje dag ska placeras direkt på ytan, resten av platsen, även om till hands, ligger något åt sidan - någonstans på en hylla eller i en låda. Från det som alltid borde finnas på bordet - bara en bordslampa och ett stativ för brevpapper, samt en dator, om det inte finns någon separat plats för en.

Många föräldrar föredrar att köpa ett bord med ett stort antal nattduksbord och lådor ., även om det utlovar viss överbetalning, är ett sådant beslut dock inte alltid motiverat. Det är lämpligt att ha en tydlig uppfattning om vad och var barnet ska förvara, och om det fortfarande inte finns tillräckligt med utrymme för tillbehör kan du alltid separat köpa ett litet sängbord, varav vissa även passar under bordet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förresten är det bättre att välja ett sådant extra tillbehör på hjul - då kan det enkelt flyttas runt i rummet så att det är till hands vid behov och inte stör när det inte behövs.

Förutom antalet lådor och hyllor bör du också vara uppmärksam på deras konfiguration och tillgänglighet. Lösningen anses vara helt idealisk när barnet kan nå allt det behöver utan att ens resa sig från sitt säte. Ett alternativ anses acceptabelt när du behöver stå upp för detta, men om du måste resa dig och skjuta bort stolen, anses sådana hyllor inte längre vara bekväma. Sådana avbrott i arbetet bidrar till en förlust av koncentration, och i en brådska kan till och med orsaka irritation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slutligen bör det komma ihåg att samma lådor ska öppnas enkelt och smidigt. Det är bäst att kontrollera detta ögonblick i butiken, komma dit med barnet och bjuda in honom att testa det framtida köpet själv. Det är helt uppenbart att en första klass har mycket mindre styrka än en vuxen, och om barnet har problem med att öppna lådan kan han helt enkelt sluta använda den, och då kommer han antingen att vara obekväm och pengarna betalas förgäves, eller barnet och till och med bli mer kritisk till behovet av att dra lärdomarna. Ännu värre är situationen där lådorna inte öppnas smidigt, men i ryck - barnet, efter att ha försökt öppna lådan, kan allvarligt skada sig själv, därför utesluter vi omedelbart sådana bordsmodeller från antalet övervägda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samtida exempel i inredningen

Abstrakt resonemang kommer inte att ge en klar uppfattning om objektet utan att vara illustrerad. Tänk därför på några exempel på fotot. I den första illustrationen ser vi ett exempel på hur en rymlig bordsskiva låter datorn inte ta upp det utrymme som är så nödvändigt för att läsa läroböcker och skriva anteckningar. Hyllorna här ligger ganska långt från den sittande personen, men detta beror enbart på bordsskivans dimensioner. Denna modell, förresten, kan också fungera som en fullfjädrad bokhylla i kombination, därför sparar det utrymme.

Det andra fotot visar hur designers försökte uppnå samma mål på ett fundamentalt annorlunda sätt. Det finns ännu fler hyllor här, de representerar till och med ett helt ställ, som dras ut åt sidan så att du inte behöver nå det genom bänkskivan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt kan de mest nödvändiga sakerna hållas till hands - för detta har två ben på bordsskivan också förvandlats till hyllor, sammankopplade med horisontella tvärstänger till vänster om arbetsplatsen.

Hörnbordet passar i trånga rum där ett litet barn som älskar aktiva spel bor. Här ser det ut som ett ganska smalt rack längs väggen, vilket inte begränsar fria centrum för mycket, men på grund av dess längd gör det möjligt att placera både en dator och läroböcker och anteckningsböcker på ytan. En del av utrymmet under bordet är upptaget av sängbord för förvaring av tillbehör, och även om du måste vända bakom dem, om du har en snurrstol, kommer detta fortfarande att hindra dig från att gå upp.

Slutligen kommer vi att visa ett exempel på hur det inte ska vara. Moderna föräldrar tror ofta att alla datorer är samma som ett skrivbord, men i verkligheten är det inte det. Här ser vi ett överflöd av funktionella hyllor och lådor med ett relativt litet fotavtryck, men bordsytan är för liten - tangentbordet och musen upptar det nästan helt. Därför kan du skriva här, om du inte tar bort tangentbordet, och även då kommer inte så mycket utrymme att frigöras.

Rekommenderad: