Köks Rak Soffa För Ett Litet Kök: Funktioner I Hörnmodeller. Hur Väljer Jag En Soffa För Ett Litet Kök?

Innehållsförteckning:

Video: Köks Rak Soffa För Ett Litet Kök: Funktioner I Hörnmodeller. Hur Väljer Jag En Soffa För Ett Litet Kök?

Video: Köks Rak Soffa För Ett Litet Kök: Funktioner I Hörnmodeller. Hur Väljer Jag En Soffa För Ett Litet Kök?
Video: Snickaren tipsar | Planera köket efter dina behov 2024, April
Köks Rak Soffa För Ett Litet Kök: Funktioner I Hörnmodeller. Hur Väljer Jag En Soffa För Ett Litet Kök?
Köks Rak Soffa För Ett Litet Kök: Funktioner I Hörnmodeller. Hur Väljer Jag En Soffa För Ett Litet Kök?
Anonim

Många tänker på hur man ska inreda ett litet kök på rätt sätt. Det är nödvändigt att skapa bekväma matlagningsförhållanden och kombinera dem med familjens komfort i matsalen. Du kan skapa en speciell atmosfär av värme med en soffa istället för de vanliga stolarna och pallarna. Korrekt utvalda stoppade möbler kommer att förvandla utrymmet och ge mer glädje av att vara i köket.

Bild
Bild

Fördelar med en soffa i köket

I ett litet rum är det extremt svårt att ordna matsalen ordentligt. Varje värdinna kan placera en hörnsoffa mittemot köksenheten och ordna en mysig plats där. Om du inte lagar mycket så ska du göra annat. Bättre att flytta spisen och arbetsytan till ett hörn och ta upp det stora rummet med en soffa. Välj en rak modell, det blir en bra huvud- eller extrasäng.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om rummets mått inte är standard, beställ sedan möblerna individuellt . De flesta tillverkare hjälper dig att göra en snygg och mysig soffa för ett litet kök. Du kan använda icke-standardiserade ramar för att ta mer ledigt utrymme och använda det med fördel. I ett litet kök är det viktigt att organisera ytterligare förvaringsutrymme för köksredskap. Soffan kommer också att göra ett utmärkt jobb med denna uppgift. De flesta modellerna har ganska rymliga nischer och lådor. De kan användas för att lagra redskap som du inte använder ofta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan använda soffor med utdragbara system . Det är bekvämt att förvara även servis i lådorna. Om du väljer en modell utan nischer, använd sedan utrymmet under soffan. Du kan lägga obefordrade saker i lådor och gömma dig för nyfikna ögon. Modulära soffor hjälper dig att organisera ditt utrymme varje dag på ett nytt sätt efter eget gottfinnande. Dessa modeller har rörliga delar. Du kan ansluta eller koppla bort dem efter behov. Om gäster kommer kan du lägga till sittplatser, och medan du lagar mat kan du bara lämna huvuddelen så att tilläggen inte stör att flytta runt i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Soffan hjälper till att göra det inre i köket mer attraktivt. Klädseln och ramen kan göras i både klassiska och moderna stilar. Själva materialet kan också väljas efter eget gottfinnande . Mjukt velour eller glänsande läder - allt beror på dina preferenser. Kökssoffan kommer inte att orsaka onödiga problem, det är lätt att ta hand om den. Det räcker med att torka bort alla fläckar så snart de dyker upp och ibland för att utföra våt- eller kemtvätt (beroende på materialets känslighet). Soffan låter dig koppla av medan du lagar mat, mellan processerna. Hushållen kan sitta med dig och inte störa, eftersom platsen på bordets sida kommer att vara ledig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val av funktioner

Det är viktigt att köpa kompakta och funktionella stoppade möbler för ett litet kök. När du väljer en soffa bör du definitivt definiera dina behov. Huvudfunktionerna är följande.

  • Sittplats för 1-3 personer. Medan du avslutar matlagningen kommer din familj att kunna samlas runt bordet.
  • En plats att förvara kryddor, rätter eller spannmål. Inbyggda lådor och nischer kommer att vara ett alternativ till skrymmande gångjärnshyllor som visuellt minskar köksutrymmet.
  • Möjlig omvandling till en sovplats. Vissa soffor kan byggas ut. Du kan använda möblerna som sovplats för sena gäster eller släktingar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffan ska tillfredsställa och förenkla livet. Enkla regler hjälper dig att välja möbler och inte bli besviken om ett par månader.

  • Kontrollera ramens tillförlitlighet.
  • Se till att möblerna passar bra på avsedd plats i förväg. Om soffan förvandlas, se till att den passar i det valda området när den fälls ut.
  • Se till att storleken på nischer och lådor är rätt för dig.
  • Välj klädsel som är lättare att rengöra.
  • Välj design av stoppade möbler för inredningen i köket.
Bild
Bild

Vyer

En liten soffa är den bästa lösningen för ett litet kök. Multifunktionella strukturer gör rummet inte bara mysigt, utan också mer bekvämt. Soffor finns i många olika typer.

Bild
Bild

Hörn

Denna design är den mest populära bland köpare. Soffan är placerad i ett fritt hörn. Den största fördelen är det stora antalet rymliga förvaringsnischer. Många moderna modeller har en fällningsmekanism. Du kan förvandla ett vackert hörn till en bekväm sovplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Direkt

Denna modell är väl lämpad för trånga utrymmen. Vissa modeller fälls ut och ger en extrasäng. För frekvent användning, välj en eurobok, den fälls bekvämt ut och har rymliga nischer för linne.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rund, halvcirkelformad

En utmärkt lösning för ett fyrkantigt kök. Det finns en rymlig nisch under sätet, men dessa modeller är inte utrustade med en fällningsmekanism. Oftast är dessa soffor klädda med chenille eller ekoläder. Materialet är lätt att rengöra och absorberar inte lukt. Halvcirkelformade modeller är mer långsträckta och tar visuellt mer plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modul

Sådana modeller kan ha ytterligare överbyggnader i form av hyllor för förvaring av fat eller utdragbara mini-barer. Modulerna kan installeras nära varandra eller distribueras runt köket efter behov. Det är värt att ägna särskild uppmärksamhet åt ramens tillförlitlighet. Material av dålig kvalitet kommer snabbt att misslyckas med frekventa transformationer.

Bild
Bild

Soffor

Denna modell har en koja som kan användas som den huvudsakliga i närvaro av en ortopedisk madrass. Fällmekanismen fungerar som en vanlig hopfällbar säng, så soffan tar mycket plats. När den är hopfälld ser modellen ganska kompakt och snygg ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bänkar

En liten och smal soffa kommer inte att lösa problemet med en sovplats, men det kommer att dekorera ett litet kök. Modellen ser lakonisk ut och består av armstöd, säten och ryggstöd. Det finns förvaringslådor och nischer. Modellen ser lakonisk ut och har en överkomlig kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klädsel och fyllmedel

Köksmöbler bör inte vara ett krångel. Det är materialen som gör soffan pålitlig och bekväm under rengöring. Det exakta valet beror på ventilationens kvalitet och hur mycket du lagar mat. Om du spenderar mycket tid vid spisen bör du välja läder eller ekoläder . Dessa material är lätta att tvätta och rengöra. De absorberar inte lukt, samlar inte upp damm och fett. Konstgjord och naturlig läder är inte rädd för mekaniska och termiska effekter, slitstark och fuktbeständig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett billigare alternativ skulle vara arpatek (en blandning av polyuretan, viskos och bomull). Materialet ser ut som läder. Det blir lätt att tvätta en sådan soffa. En stor fördel är att materialet inte är rädd för direkt solljus, färgen bleknar inte. Välj mer känsliga material om du inte lagar mycket. Det blir svårt att ta bort fettfläckar från velour eller bomull. Sådana material gillar inte fukt och absorberar lukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer fyllmedel bör du vara särskilt uppmärksam på polyuretanskum. Materialet är perfekt för fuktiga miljöer. Fyllmedlet anpassar sig snabbt och tål tung belastning. Polyuretanskum är lätt och hållbart, lång livslängd.

Skumgummi har liknande egenskaper, men bara om det är av hög kvalitet. Om du befinner dig på en dålig produkt, måste du snart byta fyllmedel och klädsel. För att kontrollera kvaliteten är det tillräckligt att sitta i soffan och stå upp plötsligt. Skumgummit ska omedelbart återgå till sitt ursprungliga läge, jämna ut. Soffan kan fungera som en plats att sova. Om du ska använda den här funktionen ofta, välj sedan möbler med en ortopedisk madrass. Om bara sällsynta sena gäster kommer att sova, kan du ta vilket bekvämt fyllmedel som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Boende regler

En soffa i ett litet kök ser lämpligt ut och dekorerar vardagen bara om du placerar den korrekt. Först bör du mäta rummet och göra en ritning för tydlighetens skull. När du installerar är det värt att överväga design- och modifieringsfunktionerna. De grundläggande reglerna är följande.

  • Rak eller modulär sovhytt kan placeras mot en fri vägg. Detta arrangemang ger maximal tillgång till soffan och nischer.
  • En soffbänk eller ottoman ser bra ut nära fönstret. När du installerar, se till att solens strålar inte lyser direkt i ögonen medan du äter.
  • Ett mjukt hörn skapar ett mysigt område i ett kök av alla storlekar. Placera soffan i ett fritt hörn. Vid planering är det bättre att ockupera det område som syns från korridoren.
  • Fönster och runda soffor ser bra ut under fönstret. Sådana möbler skapar en speciell romantisk atmosfär. En utmärkt lösning för en ung familj.
  • Ägare av studiolägenheter kan använda soffor för zonindelning. Modulära, vinklade och raka vikningsdesigner är lämpliga. En sådan soffa kommer att bli både huvud accent i lägenheten och huvudsovplatsen.
Bild
Bild

Det är viktigt att placera stoppade möbler bort från köksenheten. Stänk av vatten och fett ökar rengöringsprestandan. Vissa klädsel och fyllningar kan försämras av dessa påverkan. Det är inte värt att placera soffan nära hällen, det kan leda till brand.

Rekommenderad: