Matbord Av Massivt Trä (57 Bilder): Köksskjutbord, Oval, Rund Och Fyrkantig, Rysk Och Utländsk Produktion, Gjord Av Tall, Hevea, Ek Och Andra Material

Innehållsförteckning:

Video: Matbord Av Massivt Trä (57 Bilder): Köksskjutbord, Oval, Rund Och Fyrkantig, Rysk Och Utländsk Produktion, Gjord Av Tall, Hevea, Ek Och Andra Material

Video: Matbord Av Massivt Trä (57 Bilder): Köksskjutbord, Oval, Rund Och Fyrkantig, Rysk Och Utländsk Produktion, Gjord Av Tall, Hevea, Ek Och Andra Material
Video: Blue Is the Warmest Colour 2013 2024, April
Matbord Av Massivt Trä (57 Bilder): Köksskjutbord, Oval, Rund Och Fyrkantig, Rysk Och Utländsk Produktion, Gjord Av Tall, Hevea, Ek Och Andra Material
Matbord Av Massivt Trä (57 Bilder): Köksskjutbord, Oval, Rund Och Fyrkantig, Rysk Och Utländsk Produktion, Gjord Av Tall, Hevea, Ek Och Andra Material
Anonim

Bordet är en viktig möbel. Som material för tillverkning av ett matbord kan plast, glas, metall, samt spånskiva eller MDF användas. Även om de billigare alternativen ser ganska snygga och snygga ut, kan de inte matcha tillförlitligheten hos massiva träprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Matbordet i massivt trä är en viktig del av alla interiörer. De viktigaste egenskaperna hos sådana möbler är miljövänlighet, hög kvalitet och estetiskt utseende.

Naturliga träprodukter har många värdefulla egenskaper

  • Modeller i massivt trä är extremt robusta och hållbara . Sådana bord kommer att hålla mycket längre än produkter gjorda av andra, mindre hållbara och högkvalitativa material. Med god bearbetning kan sådana produkter tjäna i 50 år eller mer. Deras restaurering utförs snabbt och utan krångel.
  • Trämöbler är enkla att använda . Närvaron av en behaglig och varm beröringsyta gör att du kan njuta av att använda sådana produkter.
  • Massiva träbord har ett lyxigt utseende . Inlägg, snidning, applikation används som ytterligare dekorativa element för sådana möbler.
  • På grund av dess utseende och egenskaper hos trä produkter tillverkade av detta material passar perfekt in i alla interiörer och betonar dess unika karaktär.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelen med sådana möbler är att det är osannolikt att det passar människor som väljer ljusa och icke-standardiserade produkter . I detta fall bör de vara uppmärksamma på bord av plast eller glas, och inte på produkter av naturmaterial med en naturlig färg och konsistens.

Det är värt att notera att priset på sådana produkter vanligtvis är ganska högt, särskilt jämfört med bord av plast eller spånskiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material som används

I modern möbelproduktion används trä med olika hårdhet. Bord för köket kan tillverkas av olika arter, men som för bänkskivan väljs de hårdaste sorterna för det. Sådana material kan ha liknande egenskaper, men skiljer sig åt i mönster och nyanser av trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ek tillhör kategorin lövträ. Ek tillverkar hållbara produkter som är resistenta mot förfall . Ofta är ekmöbler färgade. Resultatet är ett färdigt köksset med en originalfärg som kan sträcka sig från grönbrun till svart. Med hänsyn till porositeten hos detta naturmaterial rekommenderas att täcka ytan på produkterna med en färglös lack. Detta kommer att förhindra att möblerna blir smutsiga och kommer också att understryka trädets unika struktur, mönstret.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alm det anses också vara den mest lämpliga rasen för att skapa möbler med en vacker, uttalad fläckig trästruktur.

Och även massiv valnöt, ask, lärk kan vara bra alternativ för att göra matbord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett av de mest framgångsrika alternativen för tillverkning av sådana möbler är Tall … Trädet i sig anses vara en utmärkt healer. Inandning av talldoft hjälper till att öka immuniteten och bli av med förkylningar.

  • Tallprodukter kan placeras i rum med hög luftfuktighet, inklusive köket. Rötning och mögel kommer aldrig att dyka upp på ytan.
  • Materialet är lämpligt även för allergiker.
  • Produkter tillverkade av tall kan hålla länge utan att förlora sina kvaliteter och ursprungliga utseende. Genom att välja ett tallbord kan du använda det i mer än ett dussin år.

Detta alternativ föredras alltmer av många köpare, med tanke på kostnaden för furumöbler, vilket är en storleksordning lägre än priset på massiv ekprodukter,

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen har möbler från malaysisk ek eller hevea blivit utbredd . På grund av dess många fördelar har detta material blivit populärt inte bara i hemlandet Malaysia, utan också i många länder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaperna hos detta material är dess miljövänlighet och höga hållfasthet, det är inte för ingenting som det kallas malaysisk ek . Med tanke på att hemlandet Hevea är ett land med hög luftfuktighet, är det lämpligt att använda trä för rum där det kan finnas temperaturfall och förändringar i luftfuktighet. Det är därför en uppsättning hevea är lämpliga för en köksuppsättning.

Fördelen med detta material är dess lägre kostnad jämfört med alternativen ovan på grund av tillgången på trä och hastigheten att få sådana råvaror.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Form, mått och design

Ett köksbord i massivt trä kan ha olika former, olika storlekar och olika design. När det gäller form kan sådana produkter delas in i flera alternativ.

  • Produkt i form av en rektangel . Denna modell är lämplig för alla lokaler. Sådana produkter kan placeras i mitten av vardagsrummet eller något annat rum, liksom i hörnet av rummet.
  • Modeller i form av en oval eller cirkel . Ett runt eller ovalt bord är mer lämpligt för placering i stora rum. Sådana möbler, installerade i mitten av rummet, kan bli huvudelementet i interiören.
  • Tabellen är i form av en kvadrat . Fyrkantiga modeller är mer lämpliga för en familj på 4. I det här fallet bör du inte välja ett stort bord, annars blir det obekvämt för ägarna att nå rätterna i centrum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det brukar vara vanligt att placera bord utan hörn i mitten av ett rymligt kök eller vardagsrum. För ett litet rum är ett bord i form av en kvadrat eller rektangel mer lämpligt. För mycket små kök är ett bord i form av en halvcirkel eller en triangel lämpligt.

Valet av köksmöbler bör bero på parametrarna i själva rummet. För ett kök som har en rektangulär form är samma rektangulära bord mer lämpliga. För ett rymligt kök i ett privat hus är ett headset med ett skrivbord i mitten av rummet mer lämpligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig faktor är möbelns storlek. Det är allmänt accepterat att minst 60 cm längd bör tilldelas för en person som sitter vid bordet.

Närvaron av ett stort runt matbord kommer att komplettera interiören i ett rymligt rum . Detta gör att alla familjemedlemmar och deras gäster kan sitta bekvämt bakom det. Frånvaron av hörn i sådana alternativ kommer att garantera säkerheten för spädbarn.

Bordets design kan vara glidande, vikande eller med en lyftmekanism . Det finns många modeller med ytterligare funktioner. De kan byta ut garderoben och vid behov fälla ut och vika. En transformatormodell är perfekt för ett litet pentry - detta kommer att spara utrymme och vid behov flytta isär möblerna för ankomsten av ett stort antal gäster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möblernas färg spelar också en stor roll . Nyligen har det blivit moderiktigt att inreda rum i vitt. Detsamma gäller design av kök. Till exempel kan du välja vitt för bänkskivan, medan mörkare nyanser för benen och kanterna. Detta alternativ är mer lämpligt för minimalistiska kök.

Provence -stilen är mer lämplig för ett bord utan krusiduller och dekorationer . Sådana grova möbler passar perfekt in i den rustika stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men möbler med en obehandlad träbänk är mer lämpliga för loftstil . Metallben på bordet hjälper till att förbättra den valda stilen, för att med fördel slå den valda designen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära tillverkare

Många företag bedriver tillverkning av bord av massivt trä. Ryska möbler är mycket populära.

  • Bagsan företag från Ulyanovsk sedan 1998 har tillverkat matbord av massivt trä. Särskilda egenskaper hos produkterna från företaget "Bagsan" är användningen av uteslutande naturligt trä med en oklanderlig kvalitet på beläggningen, liksom den höga hållbarheten hos färdiga produkter, kombinerat med en unik design.
  • Möbelfabrik från Murom "Caprice " går tillbaka till 2001. Vid tillverkning av möbler används endast naturliga och miljövänliga material i form av tall, bok, ek och björk. Bordens yta är belagd med en trekomponentslack tillverkad i Italien och emaljer från Milesi, som har utmärkt slitstyrka och gör att produkterna kan behålla sitt ursprungliga utseende under lång tid.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stor efterfrågan på liknande produkter från utländska tillverkare. De som letar efter ett högkvalitativt och pålitligt köksbord bör vara uppmärksamma på möbler av massivt tropiskt Hevea-trä (Malaysia) . Hevea -produkter kännetecknas av ökad styrka, liksom en svag känslighet för fukt, med tanke på klimatet där trädet växer. Bland möblerna tillverkade i Malaysia kan du hitta både klassiska rektangulära modeller och produkter av en oval eller rund form, som om så önskas kan vikas och flyttas till väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland tillverkarna från Malaysia är det värt att notera Thatcher -företaget ., som bedriver produktion av runda, ovala och utdragbara mat- och köksbord. Tillverkare använder en mängd hevea som ram för bord.

Klassiska modeller med en monolitisk bordsskiva kommer att tjäna troget till husets ägare och till och med ärvas. Ultramoderna glidmodeller gör att du snabbt kan ta isär bordet och ställa det när ett stort antal gäster oväntat anländer.

Bild
Bild

Vårdregler

Trots vissa svårigheter att använda massiva träbord föredrar många att köpa just sådana alternativ. Alla möbler tillverkade av naturmaterial kommer att reagera på vissa faktorer.

För att förlänga livslängden för massivt träbord bör vissa rekommendationer följas:

  • det är lämpligt att placera sådana möbler bort från solens strålar;
  • ställ inte bordet bredvid värmeenheter, spis, batteri;
  • det är nödvändigt att i rummet behålla de tillåtna parametrarna för lufttemperatur (18-25 grader) och luftfuktighet (45-60%);
  • det bör komma ihåg att möblerna måste vara stabila på en plan yta;
  • det är oönskat att utsätta produkten för onödig stress.
Bild
Bild

För att förhindra att massiva trämöbler torkar ut över tid, rekommenderas att lägga en extra fuktkälla i rummet, till exempel ett akvarium eller inomhusblommor.

Grundregeln för att ta hand om sådana möbler är att regelbundet damma av dammet med mjuka tyger som är speciellt utformade för detta ändamål. Delvis torkning med fuktiga trasor fuktade med tvålvatten är tillåtet. Ytan ska skyddas från kontakt med lösningsmedel, aceton, aggressiva rengöringsmedel.

Bild
Bild

För polering av träytor är det bäst att använda hårt carnaubavax. Applicera den med en luddfri trasa och polera sedan. Om fläckar från våta rätter dyker upp på bordet måste du applicera ättika på tyget, blanda det med olivolja och torka av ytan.

Rekommenderad: