Puff Med Vagnskopplare (48 Bilder): Välj En Rund Och Fyrkantig Ottoman I Korridoren Och Vardagsrummet, Mjuk Och Med En Låda, Material Och Färger

Innehållsförteckning:

Video: Puff Med Vagnskopplare (48 Bilder): Välj En Rund Och Fyrkantig Ottoman I Korridoren Och Vardagsrummet, Mjuk Och Med En Låda, Material Och Färger

Video: Puff Med Vagnskopplare (48 Bilder): Välj En Rund Och Fyrkantig Ottoman I Korridoren Och Vardagsrummet, Mjuk Och Med En Låda, Material Och Färger
Video: BF1 - THE JANISSARIES OF OTTOMAN EMPIRE EVERYTÜRKBORNSOLDIER! 2024, Maj
Puff Med Vagnskopplare (48 Bilder): Välj En Rund Och Fyrkantig Ottoman I Korridoren Och Vardagsrummet, Mjuk Och Med En Låda, Material Och Färger
Puff Med Vagnskopplare (48 Bilder): Välj En Rund Och Fyrkantig Ottoman I Korridoren Och Vardagsrummet, Mjuk Och Med En Låda, Material Och Färger
Anonim

En puff är ett bekvämt och funktionellt element i inredningen. En av de mest effektiva efterbehandlingsmetoderna är vagnskopplingen. Du kan dekorera vilken del av huset som helst med sådana möbler, du behöver bara välja rätt modell. Artikeln kommer att berätta om funktioner och sorter av sådana produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper, fördelar och nackdelar

I mitten av 1800 -talet uppfanns en intressant klädselsteknik - capitonné. I början användes den för att dekorera vagnstolar. Därför dök det andra namnet på metoden "vagnskopplare" upp . Inredningens skönhet uppskattades snabbt av de rika, som började använda denna klädmetod för att dekorera sina lägenheter.

Lyxiga fåtöljer och soffor var slående i sin prakt. År har gått. Capitonné -mode började återvända. Idag ser sådana produkter fortfarande dyra och solida ut . Puffar med en vagnskopplare kan ses i lägenheter, hus på landet, modebutiker.

Bild
Bild
Bild
Bild

En mängd olika former, färger och material gör att du kan välja ett alternativ som passar perfekt in i ett romantiskt sovrum för kvinnor och ett strikt vardagsrum. En egenskap hos efterbehandlingsmetoden är knapparna som fixerar materialet på ramen. Knapparna är ordnade i en viss ordning, vilket gör att du kan få en volymetrisk struktur med vackra veck. Det finns 2 varianter av "mönstret" - romber och rutor.

Stödet kan placeras över hela produkten, bara på ovansidan eller på sidorna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med en sådan puff är uppenbara

  • Praktiskhet . Produkten kan användas som ett nattduksbord, ytterligare sittplatser i ett rum och till och med som ett kaffe- eller soffbord. Du kan lägga tidskrifter, böcker eller kläder på den, lägga en bricka med te, och i korridoren är ett sådant föremål helt enkelt oersättligt. Du kan bekvämt ta på dig och ta av dig skorna, sitta på en puff, sätta en påse på den, återvända från affären etc. Om du placerar produkten bredvid soffan kommer den att fungera som ett bekvämt fotstöd. Och om du köper ett tillval med lock kan du göra en minibar eller en plats för att lagra små saker av det.
  • Mångsidighet . Eftersom objektet är lätt och litet kan det enkelt flyttas runt i huset. Som ett resultat kan en puff utföra flera olika funktioner.
  • Skönheten . Om du väljer ett alternativ som matchar rummets stil och färg, kommer produkten att bli en utsökt touch av interiören.

Det finns inga nackdelar med sådana produkter. Trots det solida utseendet, bland sortimentet av puffar med en vagnskopplare, kan du hitta modeller till ett mycket överkomligt pris. Och om du vill och några färdigheter kan du till och med göra en liknande artikel själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Till salu hittar du puffar av olika mönster. Det finns tre huvudformer av produkter.

Runda . Varianter av denna typ ser väldigt elegant ut. Den strömlinjeformade formen och bristen på hörn gör att du kan placera ett sådant objekt även i ett litet utrymme. Oftast köps sådana puffar för sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fyrkant . Sådana produkter ser strängare ut. De passar perfekt in i en affärsmiljö, lämplig för diskreta klassiska och moderna minimalistiska interiörer. Men om du väljer en mild klädsel, passar ett liknande föremål mycket harmoniskt in i sovrummet. Den fyrkantiga formen är mer praktisk.

Det är dessa puffar som är mest lämpliga att använda som sängbord och bord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rektangulär . Sådana produkter gör att två personer kan sitta samtidigt. De gör det också möjligt att placera fler saker på ytan eller inuti produkten (om den är ihålig).

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland görs föremål i form av hjärtan, polygoner och andra former på beställning. Förutom den allmänna formen skiljer sig puffar också i andra nyanser. Det finns modeller med små och höga ben, liksom på en solid bas.

Bild
Bild

I detta fall kan benen vara raka eller lockiga . Produkter där endast sätet är dekorerat med en vagnskopplare, och resten består av 4 höga ben, kan ha ett stativ i den nedre delen. Sådana produkter kallas banketter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller som är tomma inuti har ett lock . Det finns även puff-transformatorer till salu. Sådana produkter kan läggas ut och förvandlas till en sovplats (madrass). Ett sådant beslut kan hjälpa till vid en plötslig ankomst av gäster från en annan stad eller i en annan liknande situation.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Puffben (om sådana finns) kan vara gjorda av plast eller trä. Produktens ram är tillverkad av trä, spånskiva, MDF. För mjukt foder används vanligtvis skum eller polyuretanskum. När det gäller klädseln är materialvalet mycket bredare.

Läder . Detta är det dyraste materialet. Det kännetecknas av hög hållfasthet och hållbarhet. Läderprodukter är inte rädda för mindre smuts - de kan enkelt tas bort med en fuktig trasa. De ser väldigt ädla ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konstläder (ekoläder) - en billigare analog. Det är också motståndskraftigt mot fukt och slitage och håller formen väl. Vissa varianter av ekoläder är visuellt svåra att skilja från originalet. Skillnaden är tydlig bara vid beröring - det konstgjorda materialet är hårdare.

Bild
Bild

Velours . Det är ett lyxigt sammetslen tyg. Tack vare dess konsistens är produkterna vackra och behagliga vid beröring. Bland nackdelarna kan noteras instabilitet mot fukt och en tendens till gradvis nötning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Flock . Detta är ett tyg som har flera sorter, som skiljer sig åt i struktur och färg. Det kan vara mjukt och hårt, enhetligt och med ett tredimensionellt mönster. Fördelarna med tyget inkluderar styrka, luftgenomsläpplighet, slitstyrka. Duken torkar inte bort, deformeras inte och stöter också bort vatten.

Den enda nackdelen är elektrifiering. Sådana föremål lockar till sig damm och skräp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Chenille . Det är ett hållbart, tätt material. Konstgjorda sorter av chenille används vanligtvis för möbelklädsel, eftersom de är mer hållbara. Tyget bleknar inte, bleknar eller gnuggar bort. Den kan dock deformeras på grund av höga temperaturer (därför bör du inte lägga puffen bredvid batteriet) och, vid förorening, kräver särskild kemtvätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jacquard . Vackert tyg med präglade mönster. Hon torkar inte av sig, bleknar inte, är opretentiös i vården. Materialets slitstyrka är också som bäst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Puffarnas färger är varierande. Vita, svarta, gråa, bruna produkter är perfekta för strikta interiörer. Älskare av rika färger kan köpa rött, orange, gult, turkost eller andra ljusa alternativ . Modeller av pastellfärger (ljusrosa, beige, ljusblå, etc.) ser mjuka ut. Produkter som är färdiga med glänsande material ser original ut. Silver- och guldinteriör väcker omedelbart uppmärksamhet.

Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer puffens design och storlek är det värt att bestämma var den ska stå och hur den ska användas. Till exempel, det är bättre att sätta en produkt gjord av naturligt eller konstläder med en mörk färg i korridoren . Eftersom detta är ett område där kontaminering är oundviklig, är en vara tillverkad av icke-märkta material det bästa valet.

Du kan sätta en tygmodell i rummet . Ljusa lugnande nyanser är lämpliga för sovrummet, och vardagsrummet kan dekoreras med en ljus produkt. Det är också värt att överväga interiörens stil. En puff på en solid bas kommer att passa bättre i en modern miljö. Vintage klassiker kan effektivt framhävas av en puff-bänk på graciösa träben.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer färg på knapparna, tänk på att produkter med glittrande glasstenar kan se lite provocerande ut. En sådan artikel skulle vara lämplig i en dams sovrum, men inte i ett strikt inrett vardagsrum. Kontrasterande metallknappar är ett mer blygsamt val, även om sådana föremål också är slående . Ett win-win-alternativ är beslag som matchar klädselns färg. Sådana modeller ser inte mindre vackra ut.

Objektets funktionalitet är värt att överväga i förväg. Om du inte har tillräckligt med lagringsutrymme är köp av en puff ett utmärkt tillfälle att lösa detta problem.

Köp en modell med lock så kan du lagra hushållsartiklar, leksaker och andra föremål i den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på användning i interiören

Den svarta rektangulära puffen med slips ser blygsam men elegant ut

Bild
Bild

Den runda modellen med lockiga ben, dekorerade med metallbeslag, sticker effektivt ut mot en ljus bakgrund

Bild
Bild

Kombinationen av sand och vita färger bildar en elegant och original produkt

Bild
Bild

En turkos puff blir en ljus accent i ett diskret inrett rum

Rekommenderad: