Stolar Av Massivt Trä (40 Bilder): Vit Träprodukter Och Modeller Av Tall Och Björk, Bok Och Hevea Från Malaysia Och Andra Tillverkare

Innehållsförteckning:

Video: Stolar Av Massivt Trä (40 Bilder): Vit Träprodukter Och Modeller Av Tall Och Björk, Bok Och Hevea Från Malaysia Och Andra Tillverkare

Video: Stolar Av Massivt Trä (40 Bilder): Vit Träprodukter Och Modeller Av Tall Och Björk, Bok Och Hevea Från Malaysia Och Andra Tillverkare
Video: ✅Best Dining Chairs | Solid Wood Dining Chair | Plastic Chairs with Cushion for Cafeteria Seating 2024, April
Stolar Av Massivt Trä (40 Bilder): Vit Träprodukter Och Modeller Av Tall Och Björk, Bok Och Hevea Från Malaysia Och Andra Tillverkare
Stolar Av Massivt Trä (40 Bilder): Vit Träprodukter Och Modeller Av Tall Och Björk, Bok Och Hevea Från Malaysia Och Andra Tillverkare
Anonim

Trämöbler är stolta över moderna interiörer. Detta gäller särskilt stolar, de fyller rummet med en ovanlig färg, förvandlar rummets övergripande utseende, gör det mer raffinerat och bekvämt. Massiva trästolar står i fokus för inredning. Denna typ av möbler är lämplig för lägenheter, privata hus, trästolar anses vara en original dekoration av vardagsrummet, arbetsrummet, köket.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Trästolar passar harmoniskt in i vilken design som helst och anses vara en bra lösning för att dekorera ett rum, kombinera funktionalitet och en trevlig estetisk uppfattning. De är relevanta i stil med Provence, country, vintage och andra områden av inredning. Lyxiga ramar av massivt trä på ett speciellt sätt betonar den klassiska interiören och gör ett vanligt hus till en elit och respektabel byggnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trästolar har varit mycket populära i flera århundraden och det är inte förgäves: de har många positiva egenskaper.

Mode- och designmetoden förändras, men efterfrågan på möbler gjorda av naturmaterial går inte igenom.

Idag presenteras ett brett utbud av sådana produkter.

De skiljer sig åt i pris, designfunktioner, men de delar alla följande egenskaper:

  • Miljövänlighet . Detta är mycket viktigt och relevant för det moderna livet.
  • Styrka och hållbarhet . Trä är ett av byggmaterial av högsta kvalitet, som praktiskt taget inte slits ut under drift.
  • Bekvämlighet . Naturliga stolar är bekväma att sitta på, de avger positiv energi, vilket är bra för hälsan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Stort urval former, nyanser och mönster. För tillverkning av sådana produkter används tall, björk, bok och hevea, varför stolarnas nyanser tenderar att vara naturliga. Ekramen på möblerna förtjänar särskild uppmärksamhet: den ser elit ut.
  • Enkel vård … För att ta bort damm från sådana möbler är det tillräckligt att torka av det med en mjuk torr trasa eller täcka det med ett speciellt lack för polering.

Minus

Trästolar är opretentiösa i drift, men de är rädda för fukt. Installera dem inte bredvid fuktiga och kalla väggar, värmekällor: utseendet på produkterna kommer att förlora sitt attraktiva utseende. Torr och varm luft kan orsaka delaminering och deformation av trä.

Under användning av stolar är det lämpligt att regelbundet kontrollera sina metallelement och fästelement.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material

Moderna stolmodeller är gjorda av olika trädslag. Varje grupp har sin egen struktur och färgschema. Beroende på önskad struktur och mönster väljs därför materialet i ett visst träd. Sorter av trä bidrar till att ge möblerna en viss status och antyder den känsliga smaken hos husets ägare. Sådana möbler sätter ofta själva designidén.

Nyligen kan du ofta hitta stolar till salu från hevea … De kännetecknas av hög hållfasthet, skadedjursbeständighet och ruttnar inte.

Denna råvara är inte rädd för fukt, absorberar inte lukt, tolererar temperaturförändringar väl och anses vara universell.

På grund av deras praktiska egenskaper kan sådana produkter användas i stadslägenheter och sommarstugor.

Bild
Bild

Färgen på hevea varierar från rot till topp och kan ha flera nyanser. Denna egenskap gör det möjligt för möbeltillverkare att göra snygga produkter, som kombinerar olika toner i detaljer. Vanligtvis dominerar rosa och ljusbruna toner i detta trä, därför är dessa möbler en av de mest efterfrågade. Trädets hemland är Malaysia, huvudutbudet av modeller utvecklas inhemskt.

Populära stolar bok … Det är det vanligaste materialet i snickerier, dess utbredda användning beror på den ökade densiteten hos brädorna, som böjer perfekt. Bokens yta kännetecknas av vita toner, ibland finns gula och röda toner. Det är resistent mot fukt och utmärkta poleringsegenskaper.

Idag anses bok vara det vackraste och hållbaraste materialet för möbelproduktion. Den enda nackdelen med råvaror är det faktum att trädet i det fria snabbt tappar sitt attraktiva utseende och inte håller länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stolar från björkämnen förvåna med originaliteten i inredningen och det överkomliga priset. Till skillnad från andra träslag är björk ett lätt material i sin struktur, som gör det möjligt för tillverkare att producera lätta och hållbara stolmodeller. Materialet är motståndskraftigt mot viktbelastningar och mekaniska skador. Tack vare moderna ytor kan björk imitera dyra träslag. Sådana stolar är som regel placerade på platser där noggrann drift inte förutses. Den enda nackdelen med trädet är känsligheten för förekomst av svamp. Denna typ av möbler är inte lämplig för utomhusinredning och rum med hög luftfuktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ekprodukter är de dyraste och mest sofistikerade.

På egen hand ekträ tungt och hårt. Stolar från den är massiva, stabila. Ekstrukturer med armstöd, dekorerade i antik stil, ser spektakulära ut: snidade detaljer i dekorationen fyller rummet med anteckningar från aristokratin.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En vanlig typ av råvara är Tall Är ett prisvärt material som är perfekt för att göra stolar. Externt liknar träet en cederträ eller gran. Dess struktur är stark och mjuk, men inte resistent mot sönderfallsprocesser. Den största nackdelen med tall är dess harts, därför måste alla ämnen bearbetas noggrant före tillverkning av möbler. Träets struktur präglas av en randig relief.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Trästolar anses med rätta vara en oumbärlig egenskap hos inredningen. Denna möbel har använts i hundratals år. Under sin existens lyckades den förvandlas, förvärvade moderna former och unik inredning. Designens komplexitet beror på den utformade designidén. Stolen kan vara lakonisk, blygsam eller fantasifull, vilket visar träets högsta kvalitet. Oavsett hur attraktiv designen är, är dess främsta syften bekvämlighet och komfort.

Trästolar skiljer sig åt i syfte. Beroende på de råvaror som används i produktionen skiljer sig följande typer av stolar:

  • naturligt - från olika träslag;
  • plywood - spånskiva finns i detaljerna i möblerna;
  • kombinerat - kan kombinera naturmaterial och deras kvalitetsersättningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Processen att göra stolar består av flera steg, vars huvudsakliga är efterbehandling. Beroende på bearbetningstekniken är trästolar:

  • böjd;
  • korg;
  • snickeri.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De kommer i ett stycke och kan fällas ihop. Tack vare denna design har möblerna transformationsfunktioner. I hemdesign, modeller utan rygg är oftare rådande, de kallas pallar. Det finns mönster med armstöd. Denna möbel tål olika funktionsbelastningar, därför finns det vuxna, barn och ungdomsstolar. Varianter för vuxna har ofta inte justering, produkter för barn kan ha två olika höjdlägen (växande modeller), som liknar en trästege. Men inte alla barn tål grovt sittande, så inte alla barnmodeller tilltalar små användare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare försöker locka köparnas uppmärksamhet genom att erbjuda dem alternativ med ryggstöd och en bekväm sittform. Nyligen har modeller med mjuk klädsel varit särskilt populära: komforten hos sådana stolar är mycket större. För att diversifiera sortimentet producerar företagen produkter med färgade klädsel med ädla nyanser av färgpaletten. Inom exploateringsområdet gör de hem- (hushålls-) och offentliga (kontors-) modeller. De förra kännetecknas av en mer intressant design, de senare är inställda på funktionalitet, så deras form är ofta strikt (utan krusiduller). Produkterna skiljer sig åt i höjden på ryggen, dess storlek, komplexiteten hos de dekorativa elementen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Innan du väljer rätt typ av stol är det nödvändigt att ta hänsyn till många funktioner (produktens form, dess design och konstruktion). När du går till butiken bör du studera recensionerna av den tidigare omhändertagna modellen, var uppmärksam på följande nyanser:

  • Stolen måste vara tillverkad av naturmaterial. Detta kommer att säkerställa en lång livslängd och hållbarhet.
  • Produktens ram måste kontrolleras med avseende på stabilitet och tillförlitlighet. Det är inte säkert att modeller med tunna delar är säkra att använda. Det är viktigt att förtydliga sättet att fästa: om det här är bultar är det bättre att vägra sådana stolar (de kommer snabbt att gå sönder).
  • Alla möbelelement måste behandlas med färg och lack.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • I konstruktioner med beklädnad kontrolleras fyllmedlets kvalitet. Periotec, spunbond och filt anses vara de föredragna alternativen. Skumgummi, aselex, syntetisk vinterisator är värda uppmärksamhet.
  • Materialet i klädseln är viktigt. Designers använder ofta tätt tyg, naturläder eller dess substitut för klädsel av stolar. Det är viktigt att tänka på det enkla underhållet.
  • Det viktiga är produktens "montering". Detta gör att du kan förstå graden av bekvämlighet och lämpligheten av köpet (ibland ser kreativa modeller vackra ut, medan det är ganska obekvämt att sitta på dem).
  • Möbler måste väljas i enlighet med rummets stil. Trä anses vara ett klassiskt inredningsalternativ, det kan kombineras med modern design, dessutom få en unik finish eller ovanliga detaljer.

Rekommenderad: