Loftsäng För Vuxna (51 Bilder): Dubbelsäng Med Arbetsyta, Våningssängmodeller

Innehållsförteckning:

Video: Loftsäng För Vuxna (51 Bilder): Dubbelsäng Med Arbetsyta, Våningssängmodeller

Video: Loftsäng För Vuxna (51 Bilder): Dubbelsäng Med Arbetsyta, Våningssängmodeller
Video: HOW TO MAKE A LOFT BED BUNKBED LARGE DIY LOFTBED CONSTRUCTION WALL TO WALL £100 2024, Maj
Loftsäng För Vuxna (51 Bilder): Dubbelsäng Med Arbetsyta, Våningssängmodeller
Loftsäng För Vuxna (51 Bilder): Dubbelsäng Med Arbetsyta, Våningssängmodeller
Anonim

För en liten lägenhet är det mycket viktigt att rymma flera funktionella områden utan att offra komfort. Om det är nödvändigt att placera antingen en sovplats eller ett arbetsrum på 6 kvadratmeter är det inte alls nödvändigt att välja en sak. Du kan rationellt förfoga över rutorna och placera båda zonerna - bara på olika nivåer. Loftsängen för vuxna kombinerar kompakta och funktionella möbler och utnyttjar varje meter i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

De främsta fördelarna med en ovanlig säng inkluderar:

  • spara området i rummet med 2 gånger;
  • möjligheten att kombinera flera funktionella områden: sovrum, vardagsrum, omklädningsrum eller arbetsrum;
  • tillförlitlighet och säkerhet som en vanlig säng;
  • ovanlig och modern design;
  • lång livslängd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En vindsäng är ett bra sätt att kombinera flera zoner i ett litet rum och njuta av ett fullt sovrum.

Den största skillnaden mellan en barns våningssäng och en vuxen är dess storlek. Annars förblir designfunktionerna desamma. Sovplatsen ligger på den övre nivån och kan nås med trappor. Hur man utrustar det lediga utrymmet nedan, bestämmer var och en själv. De mest populära alternativen:

  • arbetsområde med en dator;
  • litet omklädningsrum eller förvaringssystem;
  • sittgrupp med soffa, fåtölj eller puff.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En vuxen våningssäng måste ha en robust struktur som kan bära en vikt på cirka 200 kg . Därför ges företräde åt naturligt trä av hög kvalitet. Denna design kommer att hålla i flera decennier - även när den utsätts för yttre faktorer.

Ek, tall och bok är särskilt hållbara. Men samtidigt har fästelementen inte ökad styrka, så risken för skador utesluts inte. Det är också värt att notera att sådana strukturer gjorda av naturligt trä har ett högre pris. Spånskivor sängar är mer prisvärda, men mindre pålitliga. Modeller tillverkas också av kombinerade material - till exempel från trä och fiberboard eller av laminerad spånskiva och MDF.

Metallramsängar finns också på marknaden. Det är nästan omöjligt att göra dem själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Elementen kan anslutas genom svetsning, vilket gör strukturen mer tillförlitlig - och samtidigt lätt. Men den lika tillförlitliga designen har en huvudnackdel: metallens kyla orsakar viss obehag under vilan. Kostnaden kommer dock att vara betydligt lägre än priserna på trämotstycken. Kombinerade konstruktioner av metall och naturligt trä presenteras också.

Storlekarna väljs utifrån takhöjden i rummet. Mönster kan vara individuella och bero på kundens önskemål.

Standardramhöjden är indelad i 2 typer:

  • från 130 till 160 cm - låga sängar;
  • från 160 till 180 cm - höga sängar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Avståndet från madrassen till taket bör vara minst 70 cm. Höga sängar möjliggör maximal användning av utrymmet nedan. Vissa modeller är upp till tre meter höga. Låga sängar är lämpliga för rum med 2, 7 m tak.

Trappans utformning är en viktig faktor vid valet av säng . Enkla vertikala staplar är inte lika enkla att använda och tar lite tid att vänja sig vid. Men det här alternativet sparar utrymmet i rummet. Stegen kan tas bort och stuvas undan när man tar emot gäster eller fixas på väggen nära sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan sak är rymliga stallboxar i form av steg. En sådan trappa är bekväm, mycket funktionell och praktisk, och detta är ett stort plus för en liten lägenhet, även om den upptar flera värdefulla kvadratmeter.

För dem som är rädda för höjder är det värt att överväga modellerna med låga sängar, som du måste klättra efter att bara ha övervunnit tre steg. Samtidigt kommer det att finnas tillräckligt med utrymme i botten för att rymma ett datorbord med rymliga lådor.

Bild
Bild
Bild
Bild

För invånarnas säkerhet måste du omedelbart ta hand om sidorna och räcken nära sovplatsen. Madrassens höjd får inte sticka ut över avgränsningsbrädorna.

Infästning av strukturer är indelad i tre typer:

  • säng på fyra stöd;
  • på två stöd och fixerade på väggen;
  • spektakulär "flytande" säng med infästning i taket.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativet att fästa sängen i taket med ankarbultar ser väldigt ovanligt ut. Men för en sådan struktur bör takhöjden vara 3-3,5 m, och det är nödvändigt att se till i förväg om takplattornas styrka.

För större tillförlitlighet bör strukturen för ett par inte bara hålla på fyra baser utan också fixeras på väggen.

Den nya fästmetoden innebär att höja sovområdet under dagen nästan till takets nivå och möjligheten att sänka det lägre på natten. För detta installeras guider på väggen. Nackdelen med denna metod är att det lediga utrymmet längst ner i sängen alltid ska vara fritt.

Bild
Bild

Olika sorter

Antag inte att en loftsäng bara är lämplig för en person. Den robusta dubbelmodellen är också lämplig för ett gift par. Ett stort sovrum för två på andra våningen väljs med strikt överensstämmelse med partnerns parametrar. Det är nödvändigt att inte bara ta hänsyn till partnerns vikt och höjd, utan också vikten på den stora madrassen och alla element i sängen.

Vanliga modeller av vindsängar:

  • med en soffa eller fåtölj;
  • med ett arbetsbord;
  • med inbyggd garderob eller separata hyllor och lådor;
  • med en säng till.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En dubbelsäng med soffa är ett utmärkt sätt att kombinera vardagsrum och sovrum. Detta eliminerar behovet av att köpa ytterligare möbler.

Bild
Bild

Sådana modeller av en enda design presenteras i butiker. En utfällbar soffa kan spela rollen som en extrasäng. Men även ett överkomligt pris för sådana modeller kommer inte att kunna jämna ut det faktum att det är osannolikt att det går att välja en soffa eller ändra den i framtiden efter din smak.

Version av en dubbelsäng med en fri nedre yta är den bästa och mer klassiska . Besluta vad du ska placera nedan (ett skrivbord eller en soffa), byta möbler eller ordna om - allt detta kommer inte att vara svårt.

Bild
Bild
Bild
Bild

En säng med arbetsområde är den optimala lösningen för personer med mycket arbete och frilansare. Ett arkivskåp och en fåtölj med ett bord kommer att passa kompakt under. En säng med en arbetsplats kommer att vara utföringsformen av funktionalitet. Det kommer att vara bekvämt att lösa olika problem här, och datorutrustning med papper kommer att finnas på plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

För kreativa människor kan du välja en stor bordsskiva i ett stycke med den nödvändiga uppsättningen hyllor och lådor. Sovplatsen på övervåningen gör att du snabbt kan byta från arbetsproblem.

Bild
Bild

För låga sängar är det möjligt att lokalisera det L-formade arbetsområdet nära kajen. För att skapa ett skåp kan du använda utdragbara moduler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetsområdet har inte alltid båtplatsens längd. Du kan dela upp utrymmet nedan i flera delar - till exempel ett bord och en garderob eller en soffa och en hylla. Utformningen av det L-formade vindkomplexet tar bordsskivan ur kajplatsen och utökar utrymmet.

Fördelar med att placera en dubbelsäng med ett bord:

  • genomtänkt organisation av rymden;
  • alla dokument och utrustning finns på ett ställe;
  • rengöringsprocessen förenklas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat bra alternativ för ett litet rum är att kombinera en sovplats och en garderob.

Bild
Bild

Hyllor, byråer och sidobord eller inbyggt stängt förråd hjälper till att hålla ditt rum städat. Den inbyggda garderoben kommer att fungera som ytterligare stöd för sovrummet. För lagring av prylar, böcker och saker som ofta behövs, är stängda moduler med lådor lämpliga.

För en familj med ett barn är en våningsmodell med en stor säng i botten för föräldrarna och en överst för barnet lämplig. Ett sådant kompakt sovrum kan äga rum inte bara i en lägenhet, utan också, till exempel, i ett hus på landet.

Bild
Bild

Vilken variant av möbelkomplexet att välja - alla bestämmer själv, baserat på sina önskningar och rummets egenskaper. I alla fall låter loftsängen lossa utrymmet och komplettera interiören med en ovanlig och funktionell produkt.

Boende alternativ i interiören

Fram till nyligen producerades loftsängar främst för barn och ungdomar. Idag har önskan att ha ett fullt sovrum för ägare till små lägenheter blivit mer regel än undantag.

Sovrummet (inklusive ytterligare ett område) ligger precis vid en vägg. Varje sovplats måste kompletteras med individuell mjuk belysning. Hörnmodellen kan fylla en plats i ett visst område av rummet och lämna resten av utrymmet ledigt.

Inbyggda modeller med individuell design kan göras på beställning - med hänsyn till alla önskemål och behov.

Bild
Bild

Om det fria utrymmet överst tillåter en person att inte bara ligga, utan också att sitta på sängen, kan du placera hyllor för tidskrifter, böcker eller för en kopp kaffe.

Recensioner

Recensioner är olika. Vissa kommentatorer är rädda för ömtåliga strukturer och traumatiska trappor, så de vägrar att köpa en vindsäng. Det bör dock noteras att utformningen av en hög säng inte utgör en större risk än en konventionell.

Bild
Bild

En annan nackdel (även om det är mer till naturliga egenskaper), köparna tillskriver den höga kostnaden för strukturer. Men priset på hela uppsättningen är lika med den totala kostnaden för varje möbel separat.

Studenter och aktiv ungdom uppskattar all charm i loftsängen. För en hyrd studiolägenhet valde tre unga människor loftsängar i metall med skrivbord nedanför för att spara plats och dela utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många noterar en positiv egenskap hos sådana möbler - möjligheten att gömma allt onödigt under sängen, eller snarare, i den inbyggda rymliga garderoben.

På plussidan inkluderar köpare också möjligheten att lämna en skrynklig filt och en skrynklig kudde på sängen, som ingen kommer att se. Mindre damm lägger sig på sängens övre nivå. Under den kalla årstiden är det mycket varmare på övervåningen för att sova, men på sommaren är det inte tillräckligt med luft.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ramen av träbäddar med fyra baser är ganska mångsidig. Om en design på två nivåer inte längre behövs kan du minska benhöjden så att du får en säng av standardstorlekar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För standardtak 2, 7 m passar loftsängen med en stretch. Du måste välja mellan att vara trångt på övervåningen (mindre än 70 cm ledigt utrymme mellan madrassen och taket) och ett litet utrymme nedanför.

Här är vad du ska leta efter när du väljer en vindsäng:

  • närvaron av speciella sidor med en höjd av 30-40 cm är en förutsättning inte bara för barnsängar utan också för vuxna;
  • sängkonstruktionens stabilitet;
  • avståndet från madrassen till taket måste vara minst 70 cm;
  • stegen måste vara stabil;
  • strukturen måste vara gjord av miljövänliga material.
Bild
Bild

Loftsängen är mer lämplig för icke-standardrum med stora tak och extra nischer. Måtten på hela uppsättningen är ganska imponerande. För en fullvärdig säng för ett par bör bredden vara minst 1,4 m och längden - 2 m.

Att bädda en säng med lämpliga egenskaper kommer inte att vara svårt för en erfaren hantverkare. När allt kommer omkring är standardmodellen kanske inte alltid lämplig för en specifik lösning. För att göra detta måste du tänka på strukturen, köpa brädor med lämplig tjocklek och styrka, montera strukturen i de nödvändiga dimensionerna.

Beräkna hur mycket ledigt utrymme som finns kvar i rummet, om det kommer att vara bekvämt att bo i en sådan miljö.

Det kan finnas många alternativ för att använda utrymmet under sängen, men det är viktigt att inte glömma säkerhet och komfort. Att sova på andra våningen, i ett stängt mysigt hörn, ska vara barnsligt magiskt och säkert.

Rekommenderad: