Loftsäng Med Arbetsområde För En Tonåring (44 Bilder): En Metallkonstruktion Med Ett Skrivbord För Skolbarn, Flickor Och Pojkar

Innehållsförteckning:

Video: Loftsäng Med Arbetsområde För En Tonåring (44 Bilder): En Metallkonstruktion Med Ett Skrivbord För Skolbarn, Flickor Och Pojkar

Video: Loftsäng Med Arbetsområde För En Tonåring (44 Bilder): En Metallkonstruktion Med Ett Skrivbord För Skolbarn, Flickor Och Pojkar
Video: Assembling IKEA SMÅSTAD Loft Bed || Bunk Bed with Built in Desk 2024, April
Loftsäng Med Arbetsområde För En Tonåring (44 Bilder): En Metallkonstruktion Med Ett Skrivbord För Skolbarn, Flickor Och Pojkar
Loftsäng Med Arbetsområde För En Tonåring (44 Bilder): En Metallkonstruktion Med Ett Skrivbord För Skolbarn, Flickor Och Pojkar
Anonim

Hittills har många möbeldesignlösningar utvecklats för inredningen i lägenheten. Varje produkt innehåller kvaliteter som mångsidighet och minimala fotavtryck. Färglösningar är varierade, alla kan välja de nödvändiga nyanserna för sitt hem. Men när det gäller barninredning bör du vara mer försiktig, utifrån valet av färger och sluta med strukturens styrka.

Bild
Bild

Enhet

En loftsäng med ett arbetsområde för en tonåring är den perfekta lösningen. Det kommer att betona interiörens stil och avsevärt spara det ockuperade utrymmet. Barnet kommer bara att ha ett hotellstycke från sin egen värld till sitt förfogande, där han kan arbeta. Den ökade aktiviteten hos en tonåring kommer att göra det möjligt för honom att övervinna trappans uppstigning och nedstigning utan mycket ansträngning, samtidigt som han tvingar honom att anstränga kroppens muskler och träna lite.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna variant av möbellösningen kombinerar skickligt barnets arbetsområde och hans sovplats

  • Första våningen är reserverad för utomhusaktiviteter. Det kan finnas ett datorbord, en garderob, flera lådor på en utdragbar bas, hyllor för böcker eller skivor. Det vill säga på första våningen i loftsängen finns allt du behöver för aktivitet.
  • Det finns en säng på andra våningen. En stege är fäst på den, som kan monteras eller enkelt fästas, beroende på designutvecklingen. Loftsängen passar perfekt in i ett rum med högt i tak så att det finns tillräckligt med plats för en tonåring att sova.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är liten skillnad mellan tillverkarnas alternativ för loftsängar för tonåringar . I det första fallet ligger datorbordet direkt under själva sängen, i den andra versionen antas att datorn är placerad på samma nivå som sovplatsen. Designers är redo att erbjuda olika mönster för alla smaker och färger, med hänsyn till utformningen av tonårslägenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Att köpa en loftsäng för en tonåring i lägenheter och hus med ett stort torg kan vara en utslag. I större utsträckning är detta möbelalternativ avsett för lokaler med ett litet område och för studiolägenheter, där fördelarna med köpet blir omedelbart synliga.

  • Sparar utrymme. Alla nödvändiga hyllor, skrivbord, garderober, hyllor och sängar finns i ett begränsat utrymme, som tar cirka 3 kvadratmeter. Och om trappan är inbyggd blir byggnadsområdet mycket mindre.
  • På bottenvåningen är det möjligt att fördela utrymmet ordentligt. Ordna ett omklädningsrum, avsätt en liten plats för datorunderhållning och utrusta resten som ett arbetsområde.
  • Det finns begränsningar på sängkanterna i form av höga sidor, på grund av vilket sovplatsen kommer att få viss intimitet. Det är här som en tonåring kommer att kunna gömma sig för andra och förbli ensam med sig själv, koppla av eller bara drömma.
  • Tonåringen får möjlighet att visa självständighet. Han sätter själv sina saker i den ordning som är nödvändig för honom, och efter att ha använt dem sätter han dem på plats.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • De många hyllorna gör att du kan ordna många viktiga saker, och även trappan till vissa loftsängdesigner kan vara en slags garderob.
  • Loftsängens mångsidighet väcker känslan av massiva dimensioner, men i själva verket är det en mycket kompakt möbel som inte stökar in interiören.
  • Tack vare trappan knådar tonåringen varje dag kroppens muskler. På grund av upp- och nedstigningar får han tillräcklig fysisk aktivitet.
  • När du väljer möbler måste du alltid välja och kombinera varje element, men när det gäller en vindsäng kan du glömma den här nyansen. Alla delar av barnrummet har redan designats i samma stil, det viktigaste är att denna stil är jämförbar med husets inre.
  • Det är värt att notera att denna design idag anses vara en populär möbel och ger icke-standardiserade lösningar till hemmets inre.
  • En viktig fördel med att köpa en loftsäng är prispolicyn. En färdig tonårszon är mycket billigare än att köpa varje möbel separat.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom fördelarna med denna möbel finns det ett antal nackdelar som bör övervägas noggrant.

  • Trots styrkan i stege strukturen kan en tonåring skadas i det mest oväntade ögonblicket. Till exempel, under aktiva spel, snubblar han när han går upp eller ner, eller på natten i ett sömnigt tillstånd kommer han inte att kunna motstå.
  • Den maximala vikten som andra våningen kan bära är 80 kg. Försök därför inte att ligga bredvid barnet.
  • Det är ganska obekvämt att byta sängkläder. För en tonåring eller skolpojke är detta en ointressant uppgift, och föräldrarna måste gå upp på en stol.
  • Om barnet är sjukt måste konstant övervakning av det utföras i stående position och på en trappstege.
  • Loftets andra våning blockerar ljuset på den första, men det är för första våningen som belysning är ett viktigt element.
  • Vissa ungdomar kan ha rädsla för höjder från tidig ålder, vilket visar sig i det mest oväntade ögonblicket.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Idag finns det många modifieringar av loftsängar, mellan vilka det finns skillnader, men mycket obetydliga. De allmänna egenskaperna representerar en design som innehåller multifunktionella element.

Skillnader i mönster kan innefatta följande punkter

  • På en sovplats . Dess sidor kan vara gjorda av spånskiva eller MDF.
  • I skrivbordet . Den kan tillverkas i form av en vanlig bordsskiva som går att fälla och demontera. Eller så är det ett fullbordat bord med skåp för viktiga föremål.
  • I garderoben . Dörrarna kan ha en fackmekanism eller en standardöppning. Inuti garderoben kan det finnas hyllor för kläder och en liten bar för galgar. Interna element kan placeras i olika varianter.
  • I hängande hyllor , som finns i designen under kajen.
  • I hyllor med öppna hyllor vars dimensioner kan variera beroende på design.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom skillnader i själva designen är loftsängar indelade i ålderskategorier. Det finns modeller för skolbarn, vars design bör vara med ett skrivbord. Modeller för små barn är små i storlek, men de har en obligatorisk roll. Standardmodellerna för ungdomsloftsängar är av anständig vikt och storlek. Denna funktion är viktig när du installerar möbler på väggen. Om modellen verkar instabil kan du titta på alternativet baserat på ett metallställ.

Bild
Bild

Den högsta säkerhetsnivån kännetecknas av en gjutjärnstege, inbyggd struktur eller en träfäst på sängen. För sportens sortiment av våningssängar används massivt trä, vilket är hållbart och motståndskraftigt mot vikt. Med skåpet och dess interna komponenter måste du göra ett val eller leta efter alternativ med möjlighet till din egen design.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper en loftsäng för en pojke eller flicka måste du vara uppmärksam på flera komponenter i rätt val. Det är nödvändigt att känna till de exakta måtten på rummet och att i förväg välja ungefärlig plats för sängen. Med denna data kan du välja alternativ som passar bäst i rummets torg och samtidigt inte tar mycket plats.

Bild
Bild

Det är viktigt att inspektera sovområdet med avseende på styrkan i skiljeväggarna och trapporna för att undvika oväntade skador. Det är nödvändigt att bestämma den önskade höjden på loftsängen i förväg. Det är mycket viktigt att produktens design inte hindrar penetration av solljus.

En tonårs arbetsplats ska vara multifunktionell och rymlig. Detta kräver ytterligare tillbehör i form av hyllor och skåp. Själva bordet bör vara utrustat med nödvändiga skär för att bibehålla barnets bekvämlighet och komfort under användning.

Bild
Bild

När du väljer valet av en loftsäng klokt kan du skapa en separat plats för en tonåring så bekvämt som möjligt, vilket ger honom inte bara en plats att studera, utan också ett stort omklädningsrum. Denna faktor kommer att tilltala varje tjej, särskilt om du inkluderar en stor spegel i designen. Dessutom kan du i garderobsdelen göra ett litet toalettbord, där kosmetiska uppsättningar och hygienprodukter kommer att stå.

Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Varje förälder är mycket intresserad av att designa en inredning för sitt barn.

Den behöriga organisationen av tonårshörnet kommer att ge barnet en känsla av komfort, och färgschemat för möbelfinish kommer att avslöja kreativitet

Detta alternativ motsvarar funktionerna i minimalism. Möblernas ljusa nyans minskar visuellt storleken på sängen, och de varma färgerna i interiören betonar denna viktiga egenskap. Modellens design är utrustad med metallstöd med böjda linjer. Denna mjukhet är inneboende i sidostödet i sängen och trappan. Ergonomiska lådor låter dig förvara en mängd viktiga föremål. Avståndet mellan den övre delen och arbetsområdet kan kompletteras med alla tillbehör, till exempel extra hyllor i romantisk stil

Bild
Bild

Konstruktivismens stil, som fastställts i utvecklingen av designen av denna modell, uppfyller fullt ut internationella standarder. Färgschemat för mörka toner får strukturen att sticka ut med sina massiva dimensioner, även om denna loftsäng faktiskt är mycket kompakt. Första våningen är utformad med beaktande av kraven på en fullvärdig arbetsplats. Hyllorna är öppna och har fri tillgång. Denna modell kommer att vara den perfekta lösningen för ett ljust rum

Bild
Bild

En loftsäng i klassisk stil är en bra idé för alla interiörer. Färgschemat kräver placering i ljusa rum. I allmänhet kommer harmonin i möbler av ljus bok att vara varma toner. Med denna modell kan du kombinera arbetsområdet med en garderob. Trappan till andra våningen förutsätter täckta hyllor med stor kapacitet. Sängens höga sida, som liknar havets vågor, ger maximal säkerhet. Förresten, om så önskas kan ljusa områden kompletteras med tillbehör, till exempel göra en ficka för böcker på sängkanten

Bild
Bild

Art deco -stilen, i vilken designen av denna modell är gjord, utmärks av sin ergonomi och strukturella styrka. Vid visuell inspektion accentuerar böjda linjer buktens och måtten på loftsängen. Arbetsområdet är utformat enligt minimalismens princip. Trappan är utrustad med dolda lådor. Sängens vita färg med närvaron av ett litet stänk av grönaktig nyans kombineras med den varma designen i jugendstilen

Rekommenderad: