Våningssäng Med Arbetsyta: Modell I Två Våningar Med Ett Skrivbord Under - Med En Arbetsyta, Modeller För Tonåringar

Innehållsförteckning:

Video: Våningssäng Med Arbetsyta: Modell I Två Våningar Med Ett Skrivbord Under - Med En Arbetsyta, Modeller För Tonåringar

Video: Våningssäng Med Arbetsyta: Modell I Två Våningar Med Ett Skrivbord Under - Med En Arbetsyta, Modeller För Tonåringar
Video: $200 Study and Sleep Loft DIY 2024, April
Våningssäng Med Arbetsyta: Modell I Två Våningar Med Ett Skrivbord Under - Med En Arbetsyta, Modeller För Tonåringar
Våningssäng Med Arbetsyta: Modell I Två Våningar Med Ett Skrivbord Under - Med En Arbetsyta, Modeller För Tonåringar
Anonim

En våningssäng med ett funktionellt tillägg i form av ett arbetsutrymme kommer säkert att förvandla alla rum och fylla det med anteckningar av stil och modernitet. Dess främsta fördel är dess rymlighet och komfort. Innan du skyndar dig att köpa en sådan säng måste du dock noggrant studera dess egenskaper, liksom fördelarna och nackdelarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är en arbetssäng

Denna design är ett funktionellt och rymligt område som kommer att fungera som en utmärkt ersättning för föråldrade mezzaniner och sängbord och därmed öka utrymmet i rummet. Detta är en vanlig sovplats, kombinerad med andra typer av möbler: soffor, bord, lekplatser. Genom att köpa en sådan design kan du för alltid glömma besvären.

Sängen som ligger på "andra" våningen sparar betydligt utrymme, så att du kan göra många olika saker, oavsett om du arbetar vid datorn eller tränar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Idag erbjuder den moderna marknaden de mest otroliga, olika färger och former, sängar med en arbetsplats. Bland ett sådant överflöd kan alla hitta vad de gillar, och viktigast av allt, göra levnadsförhållandena bekvämare och säkrare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalistisk säng

Detta är en klassisk version, som består av en sovplats placerad överst och en bordsskiva i arbetsområdet. Ibland är strukturen utrustad med hyllor eller hyllor. Trots all sin enkelhet ser modellen väldigt estetiskt tilltalande och modern ut. Det huvudsakliga materialet från vilket det är tillverkat är metall. Det är han som låter solens strålar tränga in i rummet och därigenom skapa en genomskinlig struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dubbelsäng

En sådan möbel är idealisk för ett gift par eller en familj med två barn. Tack vare den rymliga sovdelen är arbetsytan mycket stor. Du kan enkelt placera ett datorbord, sängbord, hyllor och andra nödvändiga element i det.

Du bör dock vara uppmärksam på att dessa möbler endast är lämpliga för ganska rymliga lägenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

System med inbyggda garderober

Detta är en kombination av en koja, ett fullt bord och en hörngarderob som också kan fungera som ett nattduksbord. Denna design har en stor kapacitet på grund av dess infällbara steg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller med inbyggda byråer

Lämplig för människor som behöver ha med sig små saker, oavsett om de är viktiga dokument eller böcker som är så trevliga att läsa innan de går och lägger sig. Denna typ är utrustad med många rymliga lådor, tack vare vilka du kan glömma de röriga skrymmande hyllorna för alltid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna modell är helt tillverkad av trä och är utrustad med många fack och lådor . Dess främre del är upptagen av en bekväm infällbar bordsskiva, vilket inte kommer att orsaka några besvär bakom den.

En stor fördel med denna design är också en utdragbar säng underifrån, på vilken gäster kan placeras bekvämt.

Bild
Bild

Med ett slutet arbetsområde

Om arbetsprocessen kräver tystnad och ensamhet, och allt runtomkring är förvirrande, är en säng med en stängningszon det bästa valet för lossning från miljön. Denna modell är gjord av en genomskinlig struktur och polykarbonat, vilket gör att du kan utrusta ett litet men väldigt mysigt kontor. Perfekt för skolbarn, studenter och människor som arbetar hemifrån.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stationär design

Ofta byggs det under renoveringsprocessen, varför det kan ha absolut vilken storlek som helst. En sådan modell har dock en betydande nackdel: om det är nödvändigt att ändra sängens läge måste den demonteras och byggas om helt, vilket kommer att ta mycket tid och ansträngning.

Det rekommenderas att du tänker igenom allt i förväg till minsta detalj för att undvika problem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loft våningssäng med sittgrupp

Denna sort, även om den inte fungerar, förtjänar dock också vederbörlig uppmärksamhet. Dess skillnad från andra modeller är att du kan placera en mjuk soffa eller till och med ett tält nedanför för en bekväm vila. Lämplig för barn att leka eller för mysig filmvisning på kvällarna med hela familjen.

Detta element i inredningen kan också delas in i ytterligare tre typer . Nedan följer en detaljerad beskrivning av arbetsbäddens egenskaper, perfekt anpassad till behoven hos en viss ålderskategori.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barn

För att utrusta ett barnrum kommer en sådan bekväm och bekväm möbel att vara mycket användbar. Tack vare honom kommer en betydande del av rummet att frigöras, vilket gör att barnet kan känna sig mer bekvämt och djärvt spela olika spel som kräver fysisk aktivitet.

Valet av möbler bör hanteras mycket noggrant

Först och främst bör du fokusera på barnets personliga preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns två barn i familjen, bör en struktur med en extrasäng installeras, och om det finns tre, finns det inget bättre alternativ för en vindsäng. Den är utrustad med två sovplatser upptill och en utdragbar längst ner.

Genom att föredra en säng med flera funktionella områden behöver du inte längre oroa dig för var du ska placera dina leksaker. Det kommer att finnas tillräckligt med lagringsutrymme.

Nyligen har en modell med avtagbara element tagit fart . Det kan enkelt byggas om under en viss period av barns uppväxt. Till exempel kan båtplatsen göras högre och vissa individuella detaljer kan ändras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För tonåringar

Vid tonåren är ensamheten det viktigaste för en tonåring. Komfortzonen som ges till honom kommer att skapa en lugn miljö som gör att han lugnt kan gå sin affär. Det bästa alternativet för detta skulle vara en loftsäng, utrustad med många praktiska hyllor och lådor för att organisera personliga affärer och utrymme.

En tonåring med alla hobbyer passar bäst för en rymlig modell med en omfattande arbetsplats som enkelt kan användas med en dator, utrustning för kreativitet och andra nödvändiga saker.

Eftersom det nedre området får en liten mängd naturligt ljus är det värt att ta hand om tillräckligt starkt konstgjort ljus.

Du kan också installera en lampa eller nattlampa nära sängen för bekväm läsning innan du går och lägger dig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas för pojken att utrusta sin egen sporthörna i funktionsområdet, och flickan kommer att bli glad över de vackra skåpen, som kommer att fungera som en utmärkt förvaring för kläder, kosmetika, smycken och andra viktiga saker för henne.

Tonåringen bör själv närma sig valet av färg och arbetsdesign för zonen . Ingen förbjuder att ge råd, men de bör vara taktfulla, eftersom barnet redan i tonåren börjar tänka förnuftigt och bilda sina egna preferenser och preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

För vuxna

I dessa strukturer är allt beläget, som i resten. Modeller för vuxna skiljer sig bara i stora dimensioner och en stark ram.

Sovplatser kan vara antingen enkla eller dubbla

Mycket populära mönster med en mjuk, bekväm soffa nedanför, där du kan titta på en film tillsammans eller bara koppla av efter en tröttsam dag. Du kan också flytta ett bokbord till soffan, vilket gör det möjligt att ordna en romantisk kväll med vin och ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att välja modeller med en infällbar bordsskiva och ett skrivbord kan du få en bekväm och mysig arbetsplats. Den moderna marknaden erbjuder också en säng med en särskilt avsedd plats för barnet under vaggan, vilket är mycket bekvämt för unga föräldrar.

Denna del av interiören ser bäst ut i studiolägenheter

Han betonar all modernitet och unikhet i miljön, utan att därigenom skära ner på utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Detta element i interiören är populärt på grund av sådana kvaliteter som:

  • betydande platsbesparingar i små utrymmen;
  • perfekt ersätter skrymmande skåp, skåp, hyllor, etc.;
  • säker sovplats, inhägnad med en skyddande sida, utesluter fallet;
  • främjar psykologisk avslappning, skapar ett avskilt skydd mot miljön;
  • ger barnet möjlighet att lugnt engagera sig i lektioner, personliga hobbyer och andra frågor;
  • många utdragbara hyllor låter dig förvara allt på sin plats, utan att skapa en röra;
  • passar perfekt in i alla interiörer utan att överbelasta den med massivitet;
  • regelbunden stigning och nedför trappor ger god fysisk aktivitet;
  • frigör sig från det långa urvalet av möbler för inredningen, så allt är redan närvarande, inrett i ett enda färgschema och stil;
  • gör interiören mer original och snygg;
  • köp av en våningssäng med ett funktionellt område sparar avsevärt budgeten vid efterföljande köp av bord, garderober, skåp etc.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men det finns också nackdelar:

  • misslyckad stigning eller nedför trappor (särskilt i sömnigt tillstånd) kan resultera i skada och skada;
  • om strukturen är av dålig kvalitet finns det risk för att falla i en dröm från andra nivå;
  • den maximala viktbelastningen för en enkelsäng för vuxna är 85 kilo;
  • när du byter sängkläder måste du använda en stol, vilket kan orsaka besvär.
  • möjligheten att utveckla psykiska besvär av rädsla för höjder;
  • en sådan säng kommer bara att se bra ut i lägenheter med högt i tak;
  • på grund av den skyddande sidan som den andra nivån är utrustad med kan den vara mycket täppt i sovområdet;
  • den andra nivån förhindrar att solljus tränger in i rummet, varför det behövs ytterligare belysning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Du bör definitivt uppmärksamma de funktionella funktionerna i designen. Sovrummet ska vara bekvämt, bordsskivan är av standardhöjd, det finns tillräckligt med skåp och hyllor. Utseendet på en sådan säng bör helt motsvara den inre delen av rummet.

Modellen måste uppfylla alla säkerhetskrav som tilldelats den: att vara stabil och stark för att lugnt stödja kroppens vikt, ha en obligatorisk säkerhetsbräda, vara utrustad med en bekväm stege. Utrymmet mellan nivåerna bör inte vara från ände till ände, för att inte hindra rörelse och tillåta fri rörlighet.

Rekommenderad: