Barns Loftsäng Med Arbetsyta (64 Bilder): Våningssängmodeller Med Utdragbart Skrivbord För Barn

Innehållsförteckning:

Barns Loftsäng Med Arbetsyta (64 Bilder): Våningssängmodeller Med Utdragbart Skrivbord För Barn
Barns Loftsäng Med Arbetsyta (64 Bilder): Våningssängmodeller Med Utdragbart Skrivbord För Barn
Anonim

Den moderna designen av rummen ger en vacker inredning av lokalerna med hjälp av snygga och multifunktionella möbler, och barnrum är inget undantag. För deras arrangemang väljs ofta en loftsäng för barn med ett arbetsområde.

Detta komplex är idealiskt för ett-rum och små lägenheter, eftersom det sparar utrymme och är utrustat med alla nödvändiga möbler som ger barnet en bekväm sömn och en bekväm plats för lektioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Loftsängen är en mångsidig design i två nivåer med ett skrivbord som samtidigt kombinerar ett arbets-, lek- och sovutrymme. I den nedre delen finns ett bord och en vägg, bestående av en byrå, hyllor och en garderob, och i den övre delen finns en säng. Sådana möbler är funktionella, kompakta, ergonomiska och väl lämpade för både tjejer och pojkar. Sådana modeller är tillgängliga för barn i olika åldrar, så de kan väljas för barn från 3 till 5 år, såväl som för ungdomar. Finns i kit med enkelsäng och dubbelsäng.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För förskolebarn köper de som regel produkter där kajhöjden inte överstiger 1 m . En lekplats är placerad längst ner och en plats för kreativitet med ett utdragbart bord och byrå är utrustat, och en säng är monterad på toppen. För medelålders kan du köpa moduler där sängen ligger på 120-150 cm. Förutom utrymme för kreativitet och lek har de ytterligare skåp och hyllor. När det gäller ungdomar är strukturer med en höjd av 180 cm lämpliga för dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loftelementets huvudelement är hörntrappan, den placeras vertikalt till höger eller vänster om sängänden. Dessutom är produkten utrustad med lådor, genom vilka barnet enkelt kan klättra upp. Denna typ av möbler presenteras ofta med en original design; en tvåvåningsstruktur med en arbetsplats, utformad i form av ett hus eller ett slott, är mycket populär.

För tonåringar anses en modul med ett datorbord nedan vara ett bra alternativ; den är installerad på en speciell podium, kompletterad med en liten soffa och hyllor med böcker. Du kan köpa liknande modeller, till exempel i "Stolplit".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Ett rum för barn över 3 år bör spela rollen som inte bara ett sovrum, utan också ett bekvämt område där barnet kan spela sport och kreativitet, leka och koppla av. För att kombinera ett bord, en soffa och en garderob i en version väljer många föräldrar en loftsäng, som kännetecknas av följande fördelar.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Mångsidighet och platsbesparing . Denna modell är en enda uppsättning som inte kräver ytterligare möbler. Med bekväma skåp och lådor kan du förvara leksaker och skolmaterial, och på den andra nivån, som är utformad för att sova, kan barnet njuta av en skön sömn. Samtidigt finns det typer av strukturer med ett skötbord, de är oumbärliga när du behöver utrusta ett rum för 2 barn i olika åldrar.
  • Möjlighet att byta moduler . När barnet växer kan möblernas beståndsdelar ändras till andra. Till exempel, för skolelever att utrusta arbetsplatsen med ett stort skrivbord, för ungdomar, tvärtom är ett vikningsalternativ lämpligt. En bärbar dator passar bekvämt på ett sådant bord, och efter lektionerna monteras den snabbt och förvandlas till ett vackert inredningselement. Dessutom kan lekplatsen i detta fall ersättas med ett rekreationsområde genom att installera en kompakt Alice-soffa med utrullningsmekanism.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller nackdelarna med en loftsäng, inkluderar de följande faktorer

  • Hög risk för skador. Sådana moduler rekommenderas inte för små barn, eftersom de är för rörliga i sömnen och kan falla från det övre planet. Det är bäst att köpa sådana möbler för barn över 5 år.
  • Om barnet är van vid att somna bredvid sina föräldrar, då blir det problematiskt att få honom att sova på en höjd.
  • Jämfört med traditionella spjälsängar är våningssängar täppta.

Trots ovanstående nackdelar anses en loftsäng fortfarande vara det mest optimala möbelalternativet för små rum. För att ge ditt barn ytterligare säkerhet, rekommenderas att du väljer produkter utrustade med sidostöd. Dessutom kan modulens höjd justeras efter barnens ålder eller göra en skräddarsydd struktur, vilket indikerar individuella önskemål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Idag presenteras en loftsäng med en arbetsyta i ett stort sortiment, modellerna skiljer sig från varandra inte bara i extern design, designfunktioner utan också i utrustning.

Beroende på möbleringarna är sängarna av följande typer

  • Med soffa . Den ligger i den nedre delen, är utrustad med fällmekanismer och fungerar ofta som en plats att sova. Denna typ av headset är särskilt lämplig för familjer med tonåringar eller 2 barn. Dessutom fungerar soffan som en bekväm plats för sammankomster med vänner, den enda nackdelen med designen är att den tar upp ett stort område. Bredvid den mjuka modulen är huvudelementet placerat - ett skrivbord, det kan antingen vara stationärt eller vikbart. Ett intressant alternativ är ett bord som glider ut på sidan av sängen, det tar inte mycket plats och fungerar som ett perfekt tillskott till studieområdet.
  • Med en lekplats . Förutom bordet installeras olika hyllor under sängen. Dessa modeller köps oftast för förskolebarn. Många leksaker kan förvaras i denna design. För flickor finns sängar med en ovanlig rutschbana i form av ett dockhus, och för pojkar - i form av tält.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Med förvaringsutrymme . Detta är den vanligaste typen av loftsängar. Designen för barn under 5 år ger närvaro av lådor, skåp och ett miniatyrbord, för skolbarn kompletteras uppsättningen med fullvärdiga system för förvaring av saker och kläder. Tack vare möblernas mångsidighet sparas utrymme och det finns inget behov av ytterligare placering av byråer eller garderober.
  • Med ett sportkomplex . Längst ner på rutschbanan finns inte bara ett arbetsområde i form av ett transformerande bord, utan också en lekplats för sport. Det kan vara väggstänger, nät, tvärstänger, rep och ringar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter överenskommelse är barns loftsängar indelade i följande typer

  • För spädbarn . Sådana komplex är lämpliga för barn från 3 till 7 år. De upptar en liten yta på upp till 2 m2 och representerar en minislide, som är utrustad med en koja med skyddssidor på högst 1 m. I botten av sängen, skåp för kläder och leksaker är inbyggda. Ett arbetsområde ligger på sidan, dekorerat med ett bord, där barnet kan leka och rita. För de små finns modeller i originaldesignen med bilden av deras favorit sagokaraktärer.
  • För skolbarn och ungdomar . Till skillnad från det första alternativet kännetecknas sådana konstruktioner av en mer avancerad design och större dimensioner. Höjden på headsetet i detta fall är från 1,5 till 1,8 m. En uppsättning möbler består inte bara av en säng utan också av alla nödvändiga föremål för underhållning och studier. Dessa loftsängar innehåller nödvändigtvis ett stort skrivbord, och deras design är gjord i återhållsamma färger, där naturlig konsistens råder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan loftsängen göras till pojkar och flickor. Barnens design, designad för unga damer, skiljer sig åt i stil och färg. Oftast väljer de för små tjejer produkter tillverkade i form av sagoslott, och för pojkar passar ett headset utrustat med en lekruta, där han kan känna sig som en riktig hjälte i en saga eller en pirat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också typer av möbler för två barn, deras sovplatser kan ordnas både i nivåer och i vinkel mot varandra. I botten av strukturen installeras ett område för lagring av saker, sport och studier. I det här fallet kan den andra kajen vara i form av en hopfällbar soffa, den placeras bredvid skrivbordet.

Modeller där sängen kan dras ut är också intressanta. Således kan du skapa ett sovrum och ett litet vardagsrum samtidigt från ett barnrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material

En enorm roll i valet av en loftsäng spelas av materialet från vilket den är gjord. Idag tillverkar tillverkare möbler av olika råvaror, varav det bästa är trä. Det är lätt, miljövänligt och ger det inre av rummet ett vackert utseende, fyller utrymmet med en behaglig lukt och en atmosfär av komfort. Trä är dyrt, men du kan hitta modeller till ett överkomligt pris, till exempel furumoduler. Objektglas av bok och ek anses vara hållbara och hållbara.

Ibland är skrivbord och sängramar gjorda av naturligt massivt trä .och kompletterande föremål (sidor, hyllor, skåp) från MDF, fiberboard, spånskiva eller OSB. Sådana produkter är inte på något sätt sämre i kvalitet och är det idealiska valet för att dekorera ett rum i ett budgetalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller metallen är den mycket tyngre än massivet, men har ökad styrka. Därför rekommenderas att köpa metallkonstruktioner om loftsängen är avsedd för två barn.

Den enda nackdelen med sådana produkter är att de är mer traumatiska än trä. För att skydda barnet är det bäst att ge företräde åt headset där strukturen kombineras, det vill säga ramen är av metall och golven är gjorda av plywood eller trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Nyligen vid tillverkning av möbler har olika mönster använts, särskilt för barnmodeller, de utmärks av ett ovanligt utseende och ljusa färger. Om barnkammaren är inredd i klassisk stil, är en vindsäng med ett arbetsområde, som inkluderar ett skrivbord, en sovplats, en stege och ytterligare föremål som sängbord och rymliga skåp, lämplig för det. Detta är det enklaste headsetalternativet. Du kan välja färgschema efter eget gottfinnande; moduler av rosa, gula, blå och orange nyanser kommer att se vackra ut. För att barnhörnan ska få ett originellt utseende rekommenderas det att dekorera det med färgglada leksaker och hänga hyllor för läroböcker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om stilen i rummet ska vara ljus kan föräldrar köpa mer intressanta möbelmodeller baserade på sagor och tecknade serier. I en så ovanlig säng kommer barnet att njuta av en sund och sund sömn, och teckningarna av karaktärerna kommer att ge honom ett gott humör medan han spelar. För pojkar är konstruktioner i form av bilar från tecknade "Bilar" eller däck av fartyg och stugor av rånare lämpliga. Tjejer kommer att älska vackra hus, slott och vagnar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom lekplatsen, utrustad med en svensk vägg, tält och en marionetteater, behöver du oroa dig för en arbetsplats där barnet kommer att trivas med att utföra uppgifter och ägna sig åt kreativitet.

För att göra detta är det lämpligt att välja transformerande bord, de blir snabbt till en bekväm plats för klasser, och när de är vikta kommer de att ha formen av en vacker panel som harmoniskt passar in i interiörets övergripande stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Innan du väljer en eller annan modell av en loftsäng med ett arbetsområde är det viktigt att ta hänsyn till många nyanser. Den ska vara multifunktionell, hållbar, miljövänlig och säker.

Därför rekommenderar experter vid köp att uppmärksamma punkterna som beskrivs nedan

  • För barn är det lämpligt att köpa diabilder med en trappa, vars steg är gjorda av spånskiva eller naturligt massivt trä. Deras bredd bör motsvara storleken på barnets fot. Runda metallsteg kommer att vara instabila, hala och kan orsaka skador. För tillförlitlighet är det dessutom bättre att välja en trappa med en räcke.
  • En loftsäng bör inte installeras för barn under 3 år. Om valet trots allt föll på en bra modell, bör dess höjd inte vara mer än 70 cm. Båten i detta fall är utrustad med skyddande stötfångare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När du installerar möbler är det viktigt att fixa alla fästelement och staplar bra, det är mest pålitligt att fixera strukturen på väggen.
  • Om familjens budget inte tillåter att köpa dyra trämöbler, bör du vara uppmärksam på att deras klass inte är lägre än E1 när du väljer produkter från spånskiva.
  • Du kan inte köpa moduler med skarpa utskott och hörn.
  • Avståndet mellan tak och konstruktionsdelar bör ha en liten marginal och ge normal åtkomst till skrivbelysningen.

Rekommenderad: