Halv-dubbelsäng (92 Bilder): Storlekar, "lastbil" Med Lådor För Linne Och En Ortopedisk Madrass På Benen, För Tjejer

Innehållsförteckning:

Video: Halv-dubbelsäng (92 Bilder): Storlekar, "lastbil" Med Lådor För Linne Och En Ortopedisk Madrass På Benen, För Tjejer

Video: Halv-dubbelsäng (92 Bilder): Storlekar,
Video: The Steve Sommers Overnight Drive: September 29, 2021 2024, April
Halv-dubbelsäng (92 Bilder): Storlekar, "lastbil" Med Lådor För Linne Och En Ortopedisk Madrass På Benen, För Tjejer
Halv-dubbelsäng (92 Bilder): Storlekar, "lastbil" Med Lådor För Linne Och En Ortopedisk Madrass På Benen, För Tjejer
Anonim

När du väljer en inställning för ett sovrum måste du först och främst tänka på huvudmöblerna, som kommer att vara den dominerande funktionen i det inre av rummet - sängen. En av de vanligaste modellerna av denna typ av möbler är en och en halv säng, som kommer att vara en bekväm säng för att sova inte bara för en person, om så önskas kan den rymma två personer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensionerna på "en och en halv" kommer att göra vila lugn och sova friskt.

Fördelar och nackdelar

När du väljer en och en halv säng bör du studera priser, tillverkare och märken av sängar, samt uppmärksamma alla nackdelar och fördelar med denna möbel. På marknaden är "lastbilar" de mest sålda och efterfrågade sängmodellerna, de passar perfekt in i interiören i nästan vilken stil som helst: från högteknologi till Provence.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av sin storlek kan de dessutom passa in i ett rum utan att ta mycket plats. Som regel väljs en och en halv säng av dem som gillar att sitta bekvämt och sprida sina armar i en dröm - sådana positioner är ganska acceptabla på grund av produktens bredd. Om det skulle vara två personer på sängen, men samtidigt i rummet i rummet inte tillåter att köpa en dubbelsäng, kommer "lastbilen" vara en underbar väg ut ur situationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

De främsta fördelarna när du väljer en och en halv säng är:

  • förmågan att ta olika bekväma sovpositioner, storleken bidrar till detta; det ger den lugna och djupa sömnen som varje person behöver;
  • om du behöver vila på dagtid, eller om du bara vill läsa en bok eller en tidning, kommer "lastbilen" att göra ett utmärkt jobb med det;
  • som tidigare nämnts, på grund av dess dimensioner, kommer sängen perfekt att passa in i alla rum, lämplig för ett ungt gift par och kommer att dekorera alla interiörer;
  • det finns ett stort antal modeller och märken av en och en halv säng på marknaden, de kan tillfredsställa den mest krävande köparen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Designers kan erbjuda en mängd olika alternativ i sängens design och anpassa den till rummets stil. Om minimalismen föredras kommer en och en halv säng av metall att se bra ut, när du väljer en interiör i barockstil - en "lastbil" av massivt trä kommer att dekorera rummet perfekt, vilket ger sofistikering till designen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En och en halv säng kan vara ett vinnande alternativ för att inreda ett rum för ett tonårigt barn . Kompakt och snygg, den kan kompletteras med lådor för förvaring av linne och andra saker, vilket avsevärt hjälper till att spara utrymme i rummet. Det är ingen hemlighet för någon att det är i denna ålder under sömnen som den korrekta positionen av ryggraden bildas, och just den här sängmodellen med en korrekt vald madrass hjälper till att uppnå rätt hållning. Mycket ofta kan denna typ av säng hittas på vandrarhem och vandrarhem; de väljs på grund av sitt rimliga pris och praktiska parametrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sängar har dock också sina nackdelar, när du köper en "lastbil" med lyftmekanism (inbyggda skåp för förvaring av saker och linne) måste du vara beredd på att mekanismen kan misslyckas över tid vid intensiv användning. Detta problem kan lösas genom att byta ut den skadade delen. När du köper en smidd en och en halv säng bör du vara beredd på att sängen kan böjas efter en viss tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av "lastbil"

Det finns olika typer och modeller av en och en halv säng till salu: för varje färg, smak och plånbok. Dessa kan vara produkter med en lyftmekanism eller med lådor för förvaring av linne, du kan överväga några alternativ mer detaljerat. Populära nu är "lastbilar" med lyft- eller vikmekanism. De sparar utrymme i rummet och lägger till extra lagringsutrymme. Det köps ofta komplett med en ortopedisk madrass, vilket hjälper till att bilda ett hälsosamt muskuloskeletalt system. Denna modell är vanligtvis vald för ungdomar från 12 till 16 år, eftersom ryggen inte faller ner under sömnen, men är i rätt rak hållning, vilket tillåter madrassens fasthet . En mycket viktig punkt när du väljer en säng med en lyftmekanism är typen av denna mekanism.

Bild
Bild
Bild
Bild

I allmänhet kan tre typer av enheter särskiljas:

  1. Sängen kommer att vända på gångjärn med hjälp av endast en persons fysiska styrka finns det ingen separat enhet som sådan.
  2. Fjädermekanism , som gör det möjligt att lyfta och fälla sängen med hjälp av en speciell enhet, här måste du anstränga dig lite mer än med sängen från alternativ ett, men bara i början.
  3. Mekanism med gasdämpare . Det kommer att tilltala de flesta, eftersom det praktiskt taget inte kräver stora belastningar, men det kostar också respektive dyrare än alla andra typer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver passa in en och en halv säng i ett rum med små dimensioner, skulle en säng med lådor vara ett bra alternativ. Utformningen av en sådan säng ger två möjliga alternativ - en ram med nischer fixerade inuti med styrningar längs vilka lådor glider, vilket gör att de kan öppnas på båda sidor av sängen, samt en säng med nischer för linne.

När du väljer det andra alternativet måste du förstå att för att komma åt saker är det nödvändigt att fälla sängen själv, för vilken en lyftmekanism finns.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på typerna av en och en halv säng ytterligare bör man lita på sängens struktur: dess ram är placerad på benen, ramen och sängens huvud är fästa vid den, anslutna till varandra med sidoskivor eller andra fästelement. I sin tur är sänggavlarna också av olika slag, bland vilka det finns tre huvudsakliga:

  • Fäst sänggavel - är en oberoende del av sängen, så om du tar bort den kan du fortsätta använda "lastbilen", dess egenskaper försämras inte av detta.
  • Stationärt sänggavel - en del av strukturen som fungerar som ett stöd för sängramen.
  • Hängande sänggavel - snarare är det ett dekorativt element. Den kan vara gjord av olika material, inklusive textilier, en mjuk sänggavel kommer att vara en gåva för ett tonåringsbarns sovrum.
Bild
Bild
Bild
Bild

En av de mest populära typerna av sänggavlar kan kallas både upphängda och stationära, eftersom de utgör en enda bit och passar perfekt in i rummet. De kan enkelt passa även i mitten av rummet, eftersom alla delar är anslutna till varandra. Men med modellen "lastbil" med en bifogad sänggavel presenteras inte längre en sådan valfrihet, de fästs direkt på väggen och är vanligtvis dekorerade med textilklädsel med dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett sådant ryggstöd passar perfekt in i interiören i en plantskola för flickor eller pojkar, med rätt val av textilier och färger. Ett intressant fynd kommer också att vara en och en halv säng med en baksida, vilket kommer att ge lite modern stil till rymdens design. Du kan komplettera en och en halv säng med nattduksbord av hotelltyp på sidorna, eller så kan du till och med utesluta ryggstödet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Först och främst, när du väljer en en och en halv säng, bör du vara uppmärksam på tillverkaren av denna möbel. Nu finns det många internationella märken, till exempel ett av de mest kända märkena - Ikea . Företagen tillverkar sängar enligt sin egen standard. De kan skilja sig från tillverkare till tillverkare. Allt beror på systemet för beräkningsåtgärder som antagits i landet - metriska (centimeter och meter som vi förstår) eller engelska (i pund och tum).

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns vanliga sängdimensioner som du bör vara uppmärksam på innan du köper. Förutom bredden och längden inkluderar den också ramens höjd, såväl som de främre och bakre panelerna, men de senare är inte alltid föreskrivna av sängens design. För europeiska tillverkare övervägs standardstorlekar: bredd från 140 till 160 cm, längd 200-210 cm och höjd - cirka 50 cm, med hänsyn till madrassen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi talar om mått på en och en halv säng i fot och tum, kommer standarderna därför att vara annorlunda. I Storbritannien och USA har de till och med egna namn för varje typ av en och en halv säng. Den lilla dubbelsängen blir 190 cm lång och 122 cm bred. Dubbeln kommer dock att ha samma längd, redan i bredd - 137,2 cm. Kungen och en halv säng kommer att leva upp till sitt namn: den är 150 cm bred och cirka 200 cm lång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om sängens höjd finns det ingen strikt reglering i detta avseende .… Som regel är det direkt relaterat till den valda modellen. Ett intressant faktum är att urvalet efter höjd av modeller i tillverkarkatalogerna presenteras som för hotellrum. Det finns också fotografier av olika modeller. Inhemska tillverkare är också engagerade i tillverkning av en och en halv säng, de är vanligtvis cirka 200 cm långa och kan vara 140 cm breda. Det är möjligt att beställa en säng efter individuell design: sängens sänggavel kan vara antingen hög eller låg, bredd och längd varierar också beroende på beräkningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

En av de viktigaste faktorerna som påverkar valet av en och en halv säng är materialet från vilket den är gjord. Utseendet på en möbel är inte lika viktigt som elementen från vilka den gjordes. Det finns olika typer av material som lämpar sig för att bädda sängar: de kan vara av trä, järn, gjord av spånskiva eller MDF, med olika skär i form av glas eller plast.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om valet har lagt sig på en järnsäng, bör du se till att det är täckt med korrosionsskyddande lack eller färg. Fördelarna med möbler tillverkade av detta material är att de är mycket enkla att rengöra, det vill säga att de kan tvättas ganska enkelt. De mest pålitliga och stabila sängarna kommer att vara gjorda av massivt trä. De vanligaste sorterna som används för tillverkning är ek, björk eller ask. När du väljer en säng av trä bör du komma ihåg att många tillverkare utför en ortopedisk bas, till vilken det är ganska lätt att välja en ortopedisk madrass.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du väljer en säng gjord av billigare material finns det risk för att snubbla på produkter av ganska låg kvalitet, dessutom hälsofarliga.

Sängar gjorda av Spånskiva eller MDF , kan avge formaldehyd som används under tillverkningen, vilket kan påverka bärarens hälsa negativt. Naturligtvis är det inte värt att helt utesluta denna typ av material, det finns också modeller som är tillverkade av tillräcklig kvalitet, men detta måste stödjas av ett certifikat som är direkt tillgängligt från säljaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett hur bra materialet skulle vara, är det mycket viktigt att säkerställa kvaliteten på montering av en och en halv säng. Det ska inte vingla; ramen ska skruvas fast på resten av delarna. Limdroppar eller dåligt skruvade skruvar och muttrar är inte tillåtna. Allt detta kan leda till ömtåliga möbler och slöseri med pengar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färg och inredning

För närvarande på marknaden finns det många variationer på temat en och en halv säng, lämplig för nästan vilken stil och inredning som helst. Sängar kan presenteras enligt designlösningar i högteknologisk stil, minimalism, provence, modern eller klassisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om högteknologisk eller minimalistisk stil, kommer en och en halv sängar som är lämpliga för dessa interiörer att vara gjorda av järn eller, mindre ofta, trä varvat med glas, läder eller plast. Sådana sängar är som regel gjorda utan att hänga sänggavlar. En sådan interiör kännetecknas också av "en och en halv lastbil" med en hängande mekanism, de kommer att spara utrymme och perfekt gömma saker och linne.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sängens form påverkar också rummets utformning, ofta, utöver den vanliga rektangulära, väljs en fyrkantig eller rund säng, i sin tur ställer de in stilen i rummet. Nyligen har sängar med monogram eller dekorerade med en baldakin börjat vinna popularitet igen. Kanske är en himmelssäng inte det mest praktiska alternativet, men denna inre lösning har sina fördelar. Om en förskola förbereds för tjejer, hjälper baldakinen till att skapa en illusion av integritet eller ge rummet utseendet på ett prinsess sovrum i ett slott. Men ofta orsakar ett sådant beslut i rymdens utformning snarare problem - taket är en källa till dammansamling.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om materialet från vilket baldakinen är tillverkat inte är tätt, kan cirkulationsprocessen och luftpassagen störas. En sådan utveckling av händelser kan leda till dålig tillgång på syre till personen som sover under taket, dessutom kommer luften att bli mättad med damm.

När du väljer en Provence -stil eller variationer på ett klassiskt tema, är sängen ofta dekorerad med olika textila detaljer: en mjuk rygg, en volang eller volang överkast, liksom olika mönster appliceras direkt på sängens sidopaneler. Normalt kännetecknas dessa stilar av pastellfärger, ljus färg och klädsel som främjar avslappning och vilsam sömn. Barockstilen, som kan kallas ett slags klassisk utlöpare, kännetecknas av en och en halv säng i trä med en förgylld sänggavel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken madrass är rätt för dig?

I allmänhet kan sängen kallas ett slags stomme för en madrass, de ska helst matcha varandra om deras framtida ägare vill få tillräckligt med sömn och vila gott. Eftersom de europeiska och amerikansk-engelska modellerna inte matchar i storlek, bör du välja en madrass och en "lastbil" samtidigt. Att välja en bra madrass är ofta inte svårt; du måste mäta bredden och längden på sängramen. Som regel anges all nödvändig information redan av tillverkaren på certifikat eller produktinstruktioner. På så sätt kan du med en blick se vilka madrasser som är perfekta för din valda säng.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av de viktigaste dimensionerna för en madrass är dess höjd, när du väljer rätt produkt, kom ihåg att den ska vara cirka 15-20 cm högre än sängens sidopaneler. För närvarande finns en mängd olika madrasser med olika parametrar tillgängliga på på marknaden finns det dock standardstorlekar: 140 x 190 eller 160 x 200 cm. Efter att alla nödvändiga mätningar har gjorts kan du börja välja tillverkare och den specifika modellen på madrassen.

Bild
Bild
Bild
Bild

I allmänhet finns det en uppdelning av madrasser i två typer: fjäder och fjäderlösa . Den första typen är i sin tur indelad i ytterligare kategorier: "bonnel" och "Pocket Spring". Genom att välja det första fjäderblocket kan du omedelbart fokusera på ett relativt lågt pris, dessutom kan designen fördela kroppsvikten jämnt över hela ytan. Men samtidigt finns det bara en effekt på fjädrarna som är i direkt kontakt med den sovande personen. Det andra alternativet är lämpligt för dem som bryr sig om madrassens ortopediska egenskaper. Det kommer också att fördela vikten över hela ytan, men varje fjäder i detta block kommer att vara oberoende, packad separat. Ett särdrag kan kallas det faktum att en sådan madrass kommer att vara hållbar och hållbar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om valet av den framtida ägaren föll på madrasser utan fjädrar, bör du tänka på alternativen för att fylla dem:

  • Linné - det vanligaste naturliga fyllmedlet, hjälper till att skydda mot dammkvalster och har utmärkt värmeledningsförmåga.
  • Latex - ett material som är ett modifierat gummi, allergivänligt material, det har en porös struktur.
  • Skumgummi - ett syntetiskt material, men samtidigt har det också allergivänliga egenskaper, håller perfekt sin form och förblir elastisk under lång tid.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns andra typer av fyllmedel - kokos, bambu eller palmfiber, alger, syntetisk vinterisator och många andra material. Var och en av dem har sina egna specialfastigheter och kan vara lämpliga för den kräsne köparen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att välja tillbehör

När du väljer tillbehör till sovrummet bör du tänka på rummets allmänna utseende, hur de kommer att passa in i en enda rymddesignstil. Därför, när du väljer ett överkast eller filt, bör det förstås att sängen kommer att spela rollen som en dominerande i rummet, så det är värt att närma sig denna fråga mycket noggrant. Du kan ta rummets färgschema som en vägledning och bygga vidare på det, göra allt likadant eller välja någon färg som accent.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I utformningen av sovrummet är harmoni viktigt, så tillbehör ska inte slås ut. Om rummet är inrett i rustik stil eller i Provence -stil måste en filt med kuddar väljas från lämpligt material. Produkter av konstgjord eller naturlig päls, en självstickad filt eller lapptäcke, ibland en volangfilt, är lämpliga. Om rummet är inrett i klassisk stil kan satin eller satin bli ett utmärkt material för överkast, de kan vara monokromatiska eller med diskreta mönster. När du väljer en etnisk eller orientalisk stil kan du dekorera en och en halv säng med en filt med temamönster, rika blå färger kommer att göra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett överkast finns det några grundläggande punkter att tänka på. oavsett den valda stilen:

  • Överkastet ska vara tillräckligt stort för att helt täcka sängkläderna och sängramen.
  • Färgerna och textilierna på filtar eller överkast ska matcha andra tygelement i rummet, till exempel gardiner. Ofta beställs de specifikt samma för att inte kränka harmonin i rummets stil.
  • Det är mycket viktigt att ha en återhållsam inställning till mönster och tryck i inredningen av ett rum, de ska inte finnas på alla textiltillbehör, du kan inte överdriva det med detta inredningselement.
  • Det är viktigt att överväga kvaliteten på överkastet eller filten; de måste vara allergivänliga och tillverkade av naturmaterial.
Bild
Bild

Tillverkare

De mest efterfrågade företagen är:

  • Den obestridda ledaren inom produktionen av en och en halv säng från utländska företag är den svenska tillverkaren Ikea . De fyller nästan hela marknadssegmentet på grund av att de har ett stort antal butiker i många länder i världen. Det är också viktigt att notera att de producerar en och en halv säng av en ganska hög kvalitet, medan priset kan variera, vilket gör att framtida ägare kan välja den säng som passar dem.
  • Du kan uppmärksamma andra leverantörer-tillverkare av en och en halv säng: Danona - leverantörer från Italien eller Isku Är ett finskt möbelföretag. På hemmamarknaden representeras dessa företag av officiella distributörer, beroende på kostnaden för sina produkter är de i mellansegmentet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ryska tillverkare, mot bakgrund av utländska, förlorar i antal. Som regel representeras de av små workshops. Produktionen av en och en halv säng utförs av VEF, Alliance 21st Century, Ascona och Fedor Fokins sängar . VEF -företaget tillverkar huvudsakligen sängar endast av trä och deras pris är motsvarande högre än för andra presenterade leverantörer.
  • Fedor Fokins sängar kommer också att ha ett högre pris än liknande modeller från Ikea, vilket beror på ganska liten produktion, till skillnad från den svenska jätten. Många av de inhemska tillverkarna erbjuder också att köpa en madrass komplett med en säng.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra interiörer

När du skapar en sovrumsdesign är det nödvändigt att ta hänsyn till att sängen kommer att spela en stor roll i den. När du väljer stilar bör du komma ihåg att det finns flera grundläggande stilar som hjälper dig att avgöra utformningen av rummet. Vackra interiörlösningar kan presenteras varvat med ljusa färg accenter, med ett totalt lugnt intervall. Ett överkast eller intressanta mönster på kuddar kan spela en sådan roll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också hålla fast vid ett enda koncept när du väljer en inredning för tonåringar, vare sig det är en sjörötske eller en prinsesslott. Vid sådana ögonblick är det viktigaste att inte lägga till en enorm mängd detaljer, då kommer hela rummet att se harmoniskt och bekvämt ut.

Rekommenderad: