Hur Man Gör En Loftsäng Med Egna Händer (42 Bilder)? Hur Man Gör En Träsäng Med Ett Arbetsområde För Vuxna

Innehållsförteckning:

Video: Hur Man Gör En Loftsäng Med Egna Händer (42 Bilder)? Hur Man Gör En Träsäng Med Ett Arbetsområde För Vuxna

Video: Hur Man Gör En Loftsäng Med Egna Händer (42 Bilder)? Hur Man Gör En Träsäng Med Ett Arbetsområde För Vuxna
Video: HOW TO MAKE A LOFT BED BUNKBED LARGE DIY LOFTBED CONSTRUCTION WALL TO WALL £100 2024, April
Hur Man Gör En Loftsäng Med Egna Händer (42 Bilder)? Hur Man Gör En Träsäng Med Ett Arbetsområde För Vuxna
Hur Man Gör En Loftsäng Med Egna Händer (42 Bilder)? Hur Man Gör En Träsäng Med Ett Arbetsområde För Vuxna
Anonim

Ägare av små lägenheter kommer att uppskatta loftsängen. Hur kan du göra det själv? Hur organiserar jag ett arbetsområde för vuxna med denna träsäng? Läs vidare för mer information.

Varför är sådana modeller attraktiva?

Idag är användningen av en loftsäng mer relevant än någonsin. Först och främst kommer behovet av att spara bostadsyta, särskilt när du behöver organisera ett arbets- eller lekområde, men det finns inga lediga torg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis har olika transformerande möbler redan uppfunnits. Naturligtvis kan det inte lösa huvudproblemen, men det hjälper fortfarande på något sätt. Men att göra det med egna händer är väldigt svårt.

Loftsängen är till stor hjälp för att organisera en ekonomisk sov- och arbetsplats.

Bild
Bild

Det är enkelt i sin design och kan organiskt passa in i olika typer av interiörer. Som ett resultat har både vuxna och barn möjlighet att hitta personligt utrymme för sig själva, även i lägenheter som är små i boytan.

Design egenskaper

Loftsängens utformning är inte särskilt komplicerad, men samtidigt ger det mycket utrymme för fantasi.

Först och främst är det en solsäng, som är fixerad på en höjd av 120 till 180 cm, beroende på takhöjden och ägarens önskemål. Eftersom sådana strukturer har klarat tidstestet, efter att ha följt vissa regler, kommer det att vara möjligt att säga att de är ganska stabila och hållbara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängens organisation är sådan att sovplatsen ligger på den övre nivån, medan ett arbets- eller lekområde kan organiseras under den.

Passar perfekt här:

  • dator skrivbord och stol;
  • ett skrivbord där det är bekvämt att göra läxor;
  • ett rack eller hyllor med böcker;
  • byrå eller lådor för förvaring av saker och leksaker.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om barnet fortfarande är litet kan du under sängen bygga ett litet hus med en plats att leka på. Detta kan bli hans personliga territorium. Naturligtvis måste du ta hänsyn till ålder och intressen för den person som kommer att äga en sådan säng.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material och verktyg för tillverkning

Naturligtvis, när det finns en önskan och ledig tid, och du också vill spara lite, kan du montera loftsängen själv. Vad kräver det? Först och främst kvalitetsmaterial. Det första steget är att bestämma om sängen ska vara gjord av trä eller metall.

Trä, till materialpris och tillverkningsmetod, blir mycket billigare. Dessutom beror detta på hur lätt träet bearbetas. Det är mycket lättare att köpa och förbereda det.

Bild
Bild

Dessutom är träprodukter lättare och kräver praktiskt taget ingen ytterligare bearbetning. Även om en ram av metall inte bara kräver erfarenhet av svetsaren och själva apparaten, utan också förbehandling och förberedelse av det använda materialet.

När du väljer en träbäddsstruktur måste du veta att detta kräver speciellt bearbetade balkar och brädor av massivt trä. Du kan använda MDF, fiberboard, spånskiva eller spånskiva.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Så dessa material kan användas för att organisera hemmagjorda byråer och hyllor, ett skriv- eller datorbord på första nivån. På den andra kan du använda materialet som en dekorativ väggdekoration eller organisering av ytterligare hyllor.

Om du väljer träämnen bör du vara uppmärksam på sådana träslag som tall, medan det ska vara av 1 klass. Bok eller ek är dyrare, men mer hållbart.

Bild
Bild

När du väljer en bar måste du vara uppmärksam på dess sektion. För att en säng ska vara pålitlig måste den vara 100x100 mm. Fler lameller kommer att behövas. Med deras hjälp kommer trappräcken att trimmas. Den önskade tjockleken ska vara mellan 20-30 mm.

När du köper brädor, var uppmärksam på om de är böjda, impregnerade eller inte . I vissa fall kan du ge dimensioner, vilket gör att du kan få dem i en helt färdig form.

Du kan använda en tjock plywoodskiva för att göra botten på sängstolen. Det är värt att säga att trots alla fördelar med plywood, rekommenderas det fortfarande att använda en botten av skenor som finns på speciella hållare. De är gjorda med lameller och brädor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom träämnen måste du ta hand om förvärv av material som strukturen kommer att fästas med.

Denna lista kommer att innehålla:

  • skruvar i olika längder. I det här fallet är det lämpligt att välja produkter utrustade med ett försänkt huvud;
  • naglar för dekoration;
  • snickerilim;
  • fläck, lack och färg. I vissa fall kan en självhäftande dekorativ film också fungera.
Bild
Bild
Bild
Bild

Av verktygen är det värt att ta hand om till exempel:

  • sticksåg eller cirkelsåg;
  • skruvmejsel;
  • borr med olika borrar och redskap;
  • allt för slipning, nämligen sandpapper med ett fint korn, en slipmaskin med tillbehör;
  • hammare, mejsel och klämma;
  • måttband, lång linjal;
  • nivån är stor och liten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om sådana verktyg inte finns till hands kan du hyra dem, låna dem av vänner eller försöka ersätta dem med en tillgänglig liknande.

I vissa fall, när du köper trä och brädor, plankor, kan du förhandla om deras preliminära behandling med träfläck. Om du inte tidigare har kommit överens är det enkelt att göra det själv. Fläck skyddar inte bara träet, utan ger det också en intressant nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av design

Designens uppenbara enkelhet innebär flera designalternativ. Först och främst bör du bestämma sängens storlek.

Till exempel, för barn under 5 år, rekommenderas att använda måtten 70x160 cm, i extrema fall upp till 120 cm. Elever och ungdomar kan bädda en säng med följande dimensioner: 90x200 cm eller 140x200 cm, med en höjd av upp till 180 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi bara överväger grundläggande modeller kan de delas in i tre konstruktioner.

Var och en av dem kommer att skilja sig i sättet att fästa:

  1. På fyra pelare … Dess bekvämlighet ligger i det faktum att den kan bäras efter behov. Samtidigt krävs det för tillverkning att beräkna sängens höjd relativt taket. Saken är att barnet ska sitta ganska fritt, utan risk att slå i taket. Därför bör du omedelbart göra allt med marginal, eftersom barn tenderar att växa.
  2. Har två stolpar och väggfäste … Skiljer sig i högre stabilitet och ekonomi vid montering, eftersom material sparas. Det bör förstås att flytta en sådan säng kommer att vara mycket svårt, om inte omöjligt. Det är av denna anledning som den maximala sänglängden och platsfunktionerna bör övervägas i förväg.
  3. Monteringen sker direkt i taket … Å ena sidan är detta det mest originella sättet att placera en loftsäng, men å andra sidan kommer det att kräva exakta beräkningar, inklusive med avseende på monteringsmetoder.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nu är det värt att titta närmare på utförningsmetoderna . Oftast väljs den första och andra designen. De är enklare och enklare att montera och använda. Dessa alternativ gör det möjligt att organisera ett utrymme med ett arbetsområde där, och inte bara för vuxna, utan också för barn och ungdomar.

Det tredje alternativet är mer komplicerat, och därför är det bättre att inte montera det själv, så att det senare inte skulle vara kränkande för tid och pengar.

Bland de viktigaste nyanserna i alla tre strukturerna är det värt att markera trappan. Och eftersom detta är en vind, vilket innebär att den ligger på ett avstånd från golvet, kan du inte klara dig utan den. Med tanke på hur du installerar en stege måste du förstå att flera alternativ är möjliga.

Bild
Bild

Först och främst - placering i en viss vinkel mot golvet. Det här alternativet är det säkraste, men det tar lite utrymme från rummet. Stegen kan vara vertikal, medan det är värt att förstå att det här alternativet helt enkelt inte är lämpligt för små barn.

Ett intressant, men mer komplicerat alternativ är att göra en trappa från flera fack med skåp som bildar steg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt placeringsmetoden kan trappan installeras direkt på fasaden, och det spelar ingen roll från vilken sida, bekvämligheten är viktig eller direkt i slutet. I detta fall bör du ta hand om sidan från fasadens sida.

Efter att den lämpligaste modellen har valts görs en ritning och beräkning av nödvändiga material. Och först efter det kan du kontakta bygg- och möbelbutiker för allt du behöver montera med egna händer.

hopsättning

Med en ritning i hand med alla dimensioner är det inte så svårt att bädda en säng, särskilt om de alla är korrekta och det inköpta materialet är av rätt kvalitet och väl förberett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är av denna anledning att när du väljer material måste du välja de brädor och stänger som har torkats och har en fuktnivå på 18%. Annars, inom en snar framtid, kommer trädet att börja torka ut, spricka och skeva.

Innan du börjar montera strukturen kommer det att vara nödvändigt att slipa alla element i den framtida sängen väl med sandpapper eller en slipmaskin. Detta tar bort alla befintliga vassa hörn och marker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Borra inte eller skär hål i förväg. Det är bäst att göra detta under monteringsprocessen, vilket minskar avfall och avvisar. Dessutom, innan du går med, rekommenderas det att belägga alla hål med speciellt lim.

Som stöd krävs att ett bearbetat virke finns tillgängligt med en sektion på 100x100 cm. Det går till stödpelarna och ramen. Själva ramen kommer att vara en stödstång med en yttre sidoplatta.

Bild
Bild
Bild
Bild

De är fästa på stolparna med en skruvanslutning. Du kan använda metallhörn för detta, särskilt för stödstänger. Och glöm inte att kontrollera vilken vertikal som ligger bredvid sängen. För detta används en kvadrat.

För att strukturen ska bli mer tillförlitlig bör alla stöd fixeras på en höjd av cirka 30-40 cm.

För detta används lameller som är fixerade i ändarna och på bakväggen. Glöm inte staketskenorna. De beror på barnets ålder. När allt kommer omkring ligger den flytande strukturen högt över golvet, och säkerheten kommer först här.

Rekommenderad: