Säng I Stil Med "Provence" (47 Bilder): Karakteristiska Drag Och Idéer I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Säng I Stil Med "Provence" (47 Bilder): Karakteristiska Drag Och Idéer I Interiören

Video: Säng I Stil Med
Video: This Villa combines the best of Hamptons and French Provence | Top Billing 2024, Maj
Säng I Stil Med "Provence" (47 Bilder): Karakteristiska Drag Och Idéer I Interiören
Säng I Stil Med "Provence" (47 Bilder): Karakteristiska Drag Och Idéer I Interiören
Anonim

Provence är en extremt lätt och sofistikerad fransk interiörstil, som kännetecknas av en viss speciell känsla av viktlöshet och användningen av en mängd olika blommotiv. Om du väljer att välja en säng i fransk stil för ditt hem kan du vara säker på att den passar perfekt in i sovrummet för en romantisk person, nygifta, en tonåring som gillar att fantisera eller ett vänligt par.

Bild
Bild

Karaktärsdrag

Denna stil är lätt att skilja från andra genom följande kriterier:

  1. Originalfärg . De viktigaste nyanserna som designers använder för att dekorera sängar i denna stil är först och främst vita och grädde, mjölkiga och beige, sand och dämpade pastellfärger som turkos, blått och grönt. Oftast, förresten, kan du se Provence snövit sängar i möbelaffärer.
  2. Sovrumsinredning i Provence -stil tenderar att använda naturmaterial , det största värdet representeras av massiva träprodukter av de mest komplexa formerna och samtidigt dekorerade med iögonfallande beslag. Sängen kan förresten vara av metall, men känslig, lätt, lite sofistikerad. En säng i fransk stil ser kanske inte för pretentiös eller pompös ut, men i sitt utseende bör formens sköra nåd vara särskilt märkbar.
  3. En harmonisk kombination av välkänd fransk lyx och rustik enkelhet , luftighet och förfinad nåd.
  4. Förekomsten av gamla möbler . Något sliten runt sängkanterna, som påminner om de robusta typerna av antika möbler som ofta ärvs, gör att du kan njuta av lugnet och komforten i ditt eget sovrum när som helst på dygnet.
  5. Tydliga linjer de mest korrekta formerna, en slags behaglig volym av sängen, eftersom det är hon som kan bli huvudhöjdpunkten i din nyskapade franska interiör.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Tänk på de viktigaste typerna av sängar i denna stil:

För en snygg och vacker säng i Provence -stil med en stor sänggavel behöver du det största möjliga sovrummet . Om du är ägare till ett litet sovrum eller en lägenhet med ett rum, kan du alltid köpa en original soffa i Provence-stil, som vid behov förvandlas och snabbt utvecklas till en mjuk och vacker säng. Samtidigt, glöm inte - en bäddsoffa i Provence -stil i dess färgschema och utseende bör klara de grundläggande reglerna för denna designriktning. Den ska ha extremt mjuka former, klädsel i lugnande färger och en fängslande blommig prydnad.

Bild
Bild

Babysäng i Provence -stil i själva verket, förutom i storlek, skiljer det sig inte från en vuxen säng. En barnsäng i denna riktning är vanligtvis inte särskilt bred eller lång. En sådan sovplats har snidade ben, målade i en känslig färg. Han har också en hög sänggavel, ofta dekorerad med en ljus baldakin. I det här fallet bör takets tyg vara lätt och luftigt; det kan användas för att dekorera ett barns sovrum och genomskinlig tyll.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Våningssäng i Provence det är nästan omöjligt att hitta i moderna möbelbutiker - en sådan design är ovanlig för denna designriktning. Våningssängen kan dock skräddarsys. I en enkel trästruktur kan du lägga till igenkännbara funktioner i Provence -stilen, samt dekorera sängen på ett traditionellt sätt. En våningssäng i Provence -stil är perfekt för ett barnrum - det låter dig spara utrymme, lämna mer utrymme för spel och aktiva aktiviteter, vilket är särskilt viktigt för barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att dekorera interiören i sovrum i denna franska stil kan du också använda sängalternativ i smidesjärn . Dessa kan vara invecklade mönster där ett stort antal prydnader, mönster, olika vridna och växtmotiv finns. Dessa sängar ser luftiga ut, trots sin imponerande vikt och nästan obegränsade livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Det mest populära materialet som sängar i Provence-stil är gjorda av är trä. En säng av trä ska se massiv och sund ut, så den är avsiktligt åldrad för att lägga vikt på sovplatsen.

Nyligen har smidda modeller av sängar i Provence-stil blivit mycket populära . De är oftast gjorda av järn, mässing eller brons, medan de ser väldigt eleganta ut och inte överbelastar bilden av sovområdet. Luftiga och viktlösa lockar som sängdekoration hjälper till att återskapa atmosfären i livet på landet på den franska landsbygden. Dessa produkter är mycket starkare än träbäddar. Förresten, en säng i smidesjärn i Provence-stil kan inte bara ha den vanliga formen i form av en rektangel, utan också rund eller oval. I det här fallet kan du bli ägare till en verkligt unik produkt.

Många köpare väljer också blandade sängalternativ i den här stilen, till exempel träbäddar med sänggavel i smidesjärn eller med mjuka eller träelement.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sänggavel alternativ

En vanlig säng i fransk stil kan ta mycket plats, och i ett litet sovrum har den definitivt ingenstans att installera den. Det främsta igenkännbara inslaget i sängen i Provence -stil är dess majestätiska sänggavel av metallram eller ram av massivt trä.

Sänggaveln, som reser sig rejält över sängen, är ett måste för ett sovrum i Provence -stil. Oftast görs det mjukt genom att täcka med dyrt tyg eller läder. Eftersom Provence-stilen också innebär öppet-blommiga element mot en bakgrund av pastellfärger, kan du lägga små men ljusa kuddar med volanger och blommor vid sängens huvud.

Ett utmärkt tillskott till en sådan lyxig sänggavel kommer att vara en baldakin placerad ovanför sängen. Tillverkad i bomull, linne eller organza, ger den en fräsch, romantisk touch till hela sovrummet.

Många designers dekorerar sänggaveln i Provence -sängen med decoupage -teknik, målar eller bearbetar den med en speciell craquelure -lack.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att välja sängkläder

Väggarna i sovrummet i Provence -stil är vanligtvis inte särskilt ljusa. I det här fallet, mot denna blekta bakgrund, kan du alltid fokusera på överkastet, sängkläder eller kuddar. I det här fallet måste valet stoppas på de mest färgstarka och saftiga färgerna. Textilmönstret på dem kan vara diskreta blommor, en remsa eller inte alls.

En fransk landsbäddssäng kommer aldrig att kunna replikera den romaninspirerade bilden av en avlägsen fransk provins utan rätt sängkläder. Örngott, lyxiga lakan, känsliga överkast måste skapas endast av naturmaterial av högsta kvalitet - bomull, linne, satin.

Det är bäst att omedelbart välja underkläder i känsliga pastellfärger: rosa, grädde, beige, mjölkfärg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För en romantisk stil som Provence, karaktäristiska luftiga volanger, enorma volanger, genombrutna spetsar, vackert inramande av överkastens kanter , vilket gör rummet mer bekvämt. Helst ska gardiner eller överkast i ett sovrum vara av samma material och i samma färgschema. Om du köpte en bäddsoffa kan klädseln på en sådan sängmodell också vara gjord av tyg, till exempel jacquard, bomull. Klädsel i denna stil kräver blommotiv, och silhuetter av hästar eller hundar kan också användas.

Tryckt linne för Provence -stil är inte lämpligt, eftersom det slits ut snabbt . Ett linne överkast och linne kommer att vara mer relevant om de är gjorda i färger som uppfyller egenskaperna hos den franska rustika stilen. En produkt av känsligt siden kommer onekligen att bli elegant, om än ett dyrt smycke, som kommer att betona din sängs elegans, dess kungligheter. Det är viktigt i det här fallet att ge störst preferens till tydligt "blekta" färger, för att inte förstöra harmonin i sovutrymmet. Överkast i velour används också ofta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra interiörer

För inredning av sovrummet i fransk stil, erfaren designers rekommenderar att du använder mestadels lugna, ljusa färger som fyller rummet med starkt ljus … Det är därför du bör välja tapeter eller gips för ett sådant sovrum så lätt som möjligt. Överflödet av blommotiv som är karakteristiska för denna stil kan förekomma i dekoration av väggar, sängkläder, möbler och andra inredningsartiklar - på en snidad byrå eller nattduksbord och inte ens på golvet när du använder en originalmatta. Ofta i sovrummen i Provence kan du hitta blygsamma lån från den klassiska stilen i form av snygga stuckaturprodukter i färgen på basbäddsfärgen.

Du kommer att älska sängens ovanliga design med hjälp av en av de mest favoritfärgerna hos franska designers i rustik Provence -stil - olivton. Närvaron av broderi och till och med färska blommor i sängkammarens inredning kombineras perfekt med det. Ett märkbart inslag i denna design är rutiga motiv, som kan fungera som en slags förbindelse mellan olika element i sovrumsinteriören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Sängkläder med ljusa vallmor kommer bara att motsvara den franska Medelhavets lantliga anda, så sådana ursprungliga sängkläder passar perfekt in i ditt sovrum om du vill ge det en diskret touch av rustik enkelhet och inte avsiktlig fransk lyx. Taket och väggarna i sovrummet, snyggt trimmade med specialbehandlade brädor, betonar perfekt begreppet rustik stil, och de graciösa möblerna på utsmyckade ben mot bakgrunden av en slarvigt färdig träyta ser väldigt uttrycksfulla ut.

Om du vill att ditt sovrum ska se ut som en fransk borgerlig sängkammare, bör du överväga att installera ett högt vitt tak med synliga träbjälkar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningen i sovrummet i rustik fransk stil bör skapa den mest fria tillgången till solen i rummet. Det är därför, med ett högkvalitativt arrangemang av en herrgård eller en stuga, för att uppnå den mest spektakulära uppvisningen, kan du installera franska fönster i dem från golvkanten till själva taket med höga öppningar i form av bågar. En träbädd med öppet snidade sänggavlar kan också bli en klar favorit i en interiör i Provence -stil. Omgiven av speglade ytor kommer en sådan säng att ge ägarna speciell charm med sitt graciösa utseende. Belysningsarmaturer i en sådan interiör kan stiliseras i en antik stil, helst som kandelabrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

10 bilder

Rekommenderad: