Stilar Av Köksbord: Klassiska Alternativ, Bord På Loft Och Provence-stil, Högteknologiskt Och Modernt, I Skandinavisk Stil Och Annan Stil I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Stilar Av Köksbord: Klassiska Alternativ, Bord På Loft Och Provence-stil, Högteknologiskt Och Modernt, I Skandinavisk Stil Och Annan Stil I Interiören

Video: Stilar Av Köksbord: Klassiska Alternativ, Bord På Loft Och Provence-stil, Högteknologiskt Och Modernt, I Skandinavisk Stil Och Annan Stil I Interiören
Video: Industrial Interior Design [14 Ideas You Need To Know About in 2021] 2024, April
Stilar Av Köksbord: Klassiska Alternativ, Bord På Loft Och Provence-stil, Högteknologiskt Och Modernt, I Skandinavisk Stil Och Annan Stil I Interiören
Stilar Av Köksbord: Klassiska Alternativ, Bord På Loft Och Provence-stil, Högteknologiskt Och Modernt, I Skandinavisk Stil Och Annan Stil I Interiören
Anonim

I utformningen av lägenheten är det oerhört viktigt att bibehålla den allmänna stilen, eftersom varje detalj måste harmoniskt kombineras inte bara med möblerna utan också med inredningen i hela rummet. När du väljer en design i köket bör du vara särskilt uppmärksam på matbordet. Idag har ett köksbord i loftstil blivit en ny trend inom mode. Detta originalelement kan köpas i många möbelbutiker, eller så kan du skapa det själv, vilket visar extraordinär fyndighet vid restaurering av gamla saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val av funktioner

Matbordet är utan tvekan viktigt i köket, eftersom det används flera gånger om dagen för vanliga måltider, och det är också helt enkelt oersättligt för att ta emot gäster. Det finns många olika utföringsformer som sträcker sig från klassisk till modern design.

Naturligtvis väljer många fortfarande den klassiska versionen, som harmoniskt passar in i vilken inredning som helst. Sådana bord är gjorda av massivt trä, och toppen måste lackeras. Men vissa försöker sticka ut och välja mycket extraordinära och unika produkter med en antydan till antiken eller inredda i skandinavisk stil.

Det finns också ett stort urval av olika riktningar, till exempel högteknologi eller provence, och någon av dem kan passa dig. Men glöm inte det viktigaste: När du väljer ett köksbord, tänk på att det inte bara ska vara vackert, utan också funktionellt . Så när du köper, fokusera på produktens dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många kök är trånga i storlek, så du måste välja minimalism när du inreder, vilket ger upp lusten att köpa ett elegant matbord. Men tro inte att ett litet bord kommer att förstöra hela bilden, för det finns olika lösningar på detta problem . Med köks små dimensioner kan du till exempel köpa ett ovalt bord inrett i modern stil, eller så kan du lösa flera problem samtidigt genom att köpa en skjutversion.

För dem som har ett kök med tillräckliga dimensioner har användningen av en bar varit relevant i mer än ett år.

Denna lösning överraskar med sin unikhet och gör köket exklusivt. Så innan du köper bör du väga allt och komma till det mest optimala alternativet, vilket kommer att skapa mys och komfort i ditt hem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skillnad i stilar

Självklart är köket ett mycket populärt rum, så det tar mycket tid och ansträngning att planera det. I köket ska allt vara genomtänkt till minsta detalj, från köksuppsättningen till de nyskapade vitvarorna. Men glöm inte matbordet, för det är vid detta bord som du kommer att ta bort kvällarna med en kopp te . Som nämnts ovan finns det många olika köksborddesigner, men låt oss titta på funktionerna och skillnaderna i var och en av riktningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk version

När de pratar om klassiker menar de att produkten kommer att vara tillverkad av naturligt trä. Naturligtvis måste du betala ett betydande belopp för ett sådant bord, men det kommer att vara motiverat. Vilket träd att välja ett matbord från är helt upp till dig, trots allt har varje array sin egen speciella ton . Ofta är grunden för det framtida bordet bok, tall och ask, deras fördel är uppenbar: de är starkare och stabilare än andra. Dessutom är naturligt trä synligt för blotta ögat, vilket ger lyx till interiören.

Om det inte är möjligt att använda naturligt trä, kan du ersätta det med MDF eller spånskiva . Dessa motsvarigheter är mycket billigare, men deras utseende är också attraktivt och sticker ut med en mängd olika färger, vilket gör det möjligt att välja den mest lämpliga tonen för interiören. Om du vill ha ett bord med en originalform är den klassiska typen inte något för dig.

Klassikern är trots allt en medelstor rektangulär bordsskiva, bakom vilken alla gäster och familjemedlemmar bekvämt kan sitta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterfrågat loft

Loftstilen, som har sitt ursprung i Amerika, har blivit extremt populär i vår tid. Det speciella med denna genre är den unika kombinationen av flera riktningar samtidigt.

Loftets design kännetecknas av originalzon med möbler. Dessutom kombinerar den styrka och skönhet, uttryckt i en grov finish med närvaron av exponerade metallstrukturer. Men som i klassikerna finns det bekvämlighet och komfort, kompletterad med funktionalitet. Köksbordet, designat i loftstil, kännetecknas av minimalism och naturmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den kan utformas i olika riktningar

  • Teknisk riktning - en av de mest brutala, den känns igen på grund av dess opolerade yta och unika form. Denna typ utförs i neutrala toner, dämpade färger.
  • Bohemisk sort skiljer sig åt i originalitet, eftersom den innehåller delar av andra trender.
  • Glamour finns överallt, uttrycks det i rika färger och graciös form.

Tack vare de olika riktningarna kan köksbordet i loftstil ha vilken form och design som helst. Det finns inga hinder för denna riktning och alla standarder saknas. Här observeras bara en regel: att spara så mycket utrymme som möjligt utan att störa köket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Strikt hi-tech

Detta är en av de första typerna av design som helt avviker från klassikerna. Den högteknologiska stilen kännetecknas av lakoniska former och funktionalitet utan onödiga dekorer . Denna riktning kan passa in i vilken inredning som helst och omvandla den helt, men den används ofta specifikt för köket.

Köksbordet i denna riktning kännetecknas av en glasskiva i alla nyanser . För större uttrycksfullhet, i vissa fall, är bordsskivan inramad av metall, vilket skapar en ram. Var inte rädd för att ett sådant bord kommer att vara opålitligt, själva glaset tål tung belastning, inklusive temperaturfall. Glas är extremt praktiskt och miljövänligt. Men kom ihåg att ett sådant bord väger mycket och behöver ständig vård för ett mer estetiskt utseende.

När allt kommer omkring kommer en enkel beröring att lämna fula utskrifter och förvärra produktens utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fransk provence

Den mest bekväma och mjuka av alla stilar är Provence. Den har absorberat all naturens skönhet och färger, det finns solljus, ett hav av blommor och ett stilla hav . Provence kombinerar naturmaterial med känsligt utförande för att få de omgivande föremålen att se ut som sina egna. Ett matbord i Provence -stil kan vara ovanligt enkelt, utan onödiga pretentiösa element. Dessutom kan denna design ha en slöja från antiken, vilket resulterar i små sprickor och skav.

Ofta kännetecknas ett sådant bord av eleganta snidade ben och målningar på bordsskivan

Oftast är bordets form rund, eftersom denna lösning kännetecknas inte bara av dess rymlighet, utan också av sitt attraktiva utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Se designerns råd om hur du väljer rätt köksbord.

Rekommenderad: