Lusthus I Stil Med "chalet" (45 Bilder): Antik Design Och I Stil Med "high-tech", Kinesiska Och "loft", "Provence" Och "minimalism"

Innehållsförteckning:

Video: Lusthus I Stil Med "chalet" (45 Bilder): Antik Design Och I Stil Med "high-tech", Kinesiska Och "loft", "Provence" Och "minimalism&quot

Video: Lusthus I Stil Med
Video: Millionaire's Family Mansion in Belgium Left Abandoned - FOUND VALUABLES! 2024, April
Lusthus I Stil Med "chalet" (45 Bilder): Antik Design Och I Stil Med "high-tech", Kinesiska Och "loft", "Provence" Och "minimalism"
Lusthus I Stil Med "chalet" (45 Bilder): Antik Design Och I Stil Med "high-tech", Kinesiska Och "loft", "Provence" Och "minimalism"
Anonim

På sommaren, på lanthuset eller i trädgården på en lantgård vill du så gärna spendera så mycket tid som möjligt i frisk luft. Detta underlättas av det förädlade territoriet och organiserade rekreationsområden.

Det bästa alternativet för friluftsliv är ett bekvämt, vackert lusthus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Den arkitektoniska strukturen "lusthus" har två funktioner - utilitaristisk och dekorativ. Utilitaristiska egenskaper inkluderar först och främst skydd mot regn och stekande sol.

Men lusthuset är också en plats där alla hushåll och gäster samlas för att äta en utsökt grill, och bara sitta, koppla av, beundra landskapsdesignen, ta en tupplur eller läsa en bok.

Bild
Bild
Bild
Bild

För dekorativa ändamål utförs lusthuset i olika stilar, dekorerade med dekorativa element (ristningar eller gardiner), trimmade med sten och vissa material väljs ut som är i harmoni med varandra.

För att välja rätt design är det bättre att lita på utformningen av befintliga byggnader och landskap … Således kommer lusthusstornet att se konstigt ut bredvid ett bostadshus i tysk "korsvirkes" stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en plats för ett lusthus bör du försöka gör det så att det från insidan har god utsikt över bakgården … Om platsen bara är i början av transformationsvägen, bör du rita upp ett diagram över hela platsen och visa rabatter, klippträdgårdar, en konstgjord damm, en fontän eller annat landskapsobjekt bredvid det framtida lusthuset på den.

Det är nödvändigt att ge en väg till objektet med en vacker trädgårdsstig. För det första, tack vare detta, kommer landskapet att ha ett färdigt utseende, och för det andra, under regnet, kommer det att vara möjligt att undvika smuts inne i byggnaden. Golvet i lusthuset kan vara en fortsättning på denna väg, eller det kan vara tillverkat av annat material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns olika typer av lusthus som kombineras till ett objekt med andra arkitektoniska former:

Lusthus-kök … Det är mycket bekvämt att ha ett litet kök ute under en baldakin. Den kan utrustas med en liten skärbräda, handfat, minikylskåp och till och med en elektrisk spis. Utomhusfrukost, lunch och middag är nu möjliga! Och det finns ingen anledning att stå vid spisen i ett täppt hus.

Bild
Bild

BBQ med markis … Allt oftare i förortsområden kan du hitta en utomhus spis där grill eller pilaf tillagas, kött och fisk röks. Genom att kombinera ett lusthus och en sådan härd kan du äta färdigmat "i värmen" i sällskap med vänner och släktingar. Du kan elda bara för att värma upp en sval kväll, titta på lågorna och ta en paus från en hård dag.

Bild
Bild

Lusthus … Ett sådant arkitektoniskt föremål kan göras oberoende, eller så kan du slå terrassen nära huset och dekorera det med ett relax- och rekreationsområde. Det är viktigt att det inre av byggnaden är avkopplande - mjuka soffor, fåtöljer, halvskuggaeffekt och en lätt bris. Transparenta vita gardiner, en bärbar utomhus spis, krukväxter, dämpad belysning i mörkret är lämpliga som inredning.

Bild
Bild

Ljus baldakin … Tack vare den här lösningen verkar webbplatsen inte rörig, särskilt om du väljer material från samma grupp som dekoration av andra byggnader och staketet. Under markisen kan du duka och ta en tupplur i hängmattan.

Bild
Bild

Vinter lusthus … Ett lusthus för den kalla årstiden, liksom sommarbyggnader, bör ha bra utsikt. Detta uppnås med stora panoramafönster. En utomhus spis kan användas för uppvärmning. Lusthus i form av en cirkel blir populära, i mitten av vilket det finns en grillplats, och längs omkretsen finns det bänkar för gäster och värdar. På sommaren kan du öppna fönstren och njuta av frisk luft.

Bild
Bild

Stilar och egenskaper

Mångfalden av stilar gör innergården och trädgården unik, intressant och harmonisk. Tack vare uppfödare kan till och med södra växter släppas in på ett landsbygds territorium, så byggnader som är karakteristiska för heta länder kommer att få en anständig bakgrund i mittfältet.

Det bästa är att hitta den rätta kombinationen av klimat, lättnad, flora och arkitektur och förverkliga utsidan av dina drömmar. En sommarstuga kan göras i ett antal stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Chalet

Sådana lusthus är vanligtvis byggda med träramteknik. Det är viktigt att takramen inte sys med efterbehandlingsmaterial. Stöd och balkar är målade i en rik brun färg, vilket gör dem till den största fördelen och särdragen hos sådana byggnader.

Naturlig grov sten välkomnas i dekorationen … De kan lägga ut vertikala stöd, en eller flera lusthusets väggar, en öppen spis. Trä är också en integrerad del av stilen .… Interiören är fylld med massiva möbler: ett stort bord med en tung skiva, grova fåtöljer och stolar. Färgerna är pastellfärgade, naturliga - inget prickigt och ljust.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Östlig stil

Kulturen och livet i öst för en europé är alltid lite fantastiskt, oroligt, obegripligt, varför det är så attraktivt. Att inreda en europeisk trädgård i kinesisk eller japansk stil är inte längre en sådan ovanlighet.

Byggnader i stil med Mellanriket utmärker sig genom linjer och former, liksom närvaron av traditionella träsniderier, men huvudfunktionen är ett fyrkantigt eller pyramidalt tak med upphöjda hörn som en pagod. Denna typ av konstruktion kräver skicklighet.

Det färdiga alternativet är inte billigt, så för att behålla stilen på webbplatsen kan du snabbt och billigt bygga en pergola i kinesisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan utföringsform av öst på platsen kan vara lusthus av typen asiatiskt tält. Dekorera detta objektet följer många textilier: gardiner, kuddar, mattor … I ett sådant utrymme antyder närvaron av en vattenpipa, turkiskt kaffe och te.

För att skapa ett riktigt sultigt landskap kan du ta inspiration från ännu mer sydliga motiv. Ekvatorial stilen dikterar sina egna regler för val av material: det måste vara bambu … Det finns ingen anledning att oroa sig för hållbarheten hos en sådan struktur. Bambustammar är mycket hållbara, de är inte rädda för överdriven fukt och extrema temperaturer. Taket är traditionellt konstruerat av ett palmblad, men i vårt klimat kan du ersätta det med vanligt hö.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk

Moderna högteknologiska och minimalistiska stilar dikterar sina egna regler för arkitektur, dekoration och landskapsdesign. Huvuddragen är strikta geometriska former. Taket är mestadels plant, rakt eller lutande, men det finns projekt av ovanliga former - en boll, en oval, en polygon. Futuristiska lusthus kommer naturligtvis att överraska gästerna, bli ägarnas stolthet, men det är inte lätt att väcka en sådan idé till liv.

Dekorationen använder material av stål, kalla färger, en stor mängd metall och glas används. Även träkonstruktioner verkar vara konstgjorda. Minsta mängd textilier är en viktig skillnad i högteknologisk stil. Bärbara utomhus eldstäder kan användas för att skapa komfort. De är vedeldade, koleldade, elektriska.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern

Objekt med ett stort antal böjda linjer, konvexa och konkava former, som påminner om växtstammar, motsvarar stilen. Pastellfärger och naturmaterial i designen betonar sambandet mellan modernitet och natur. Stilen är komplex i utförandet och ganska massiv, trots linjernas smidighet, därför har den inte stor popularitet inom modern arkitektur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loft

Denna stil kännetecknas av stora utrymmen. Lusthuset ska vara högt och rymligt. Stela metallkonstruktioner, betonggolv, korrugerat tak, inredning full av ståltillbehör - detta är hela loftet.

Loftstilen föddes när övergivna industribyggnader började bosättas av människor. Omedelbar byggandet av lusthus i denna stil har ännu inte vunnit stor popularitet , men om du sätter upp ett mål kan du bygga ett intressant objekt som möter alla trender.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Land

Autentisk countrymusik betonar den traditionella arkitekturen i ett visst land och område. Man tror allmänt att detta är en rustik stil, men lantstilen innehåller klassiska engelska hus, alpina stugor, tyska korsvirkeshus och så vidare.

Vårt ryska land är en bystuga med igenkännbara träsniderier, så lusthuset är antingen ett torn eller en grovhackad byggnad. Ett sådant föremål kan kompletteras perfekt med en stor utomhus tegelugn eller putsad och vitkalkad, antik gjord . Bordet och stolarna är också av trä , kan dekoreras med sniderier. Inredningen består huvudsakligen av bondehushållsartiklar. Du kan ta ut en stor samovar till festen och njuta av en drink i frisk luft.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinaviska

Ett lusthus i denna stil är en sofistikerad byggnad utan onödig inredning. Allt är mycket enkelt och koncist. Tack vare de naturliga tonerna som används i designen verkar lusthuset lösa sig upp i det naturliga landskapet. Mycket ofta är det denna stil som råder för design av vinteralternativ.

Bild
Bild

Pergola

Det uppfanns i södra Frankrike för att skapa passager i trädgårdar i skuggan av vinstockar. Därför kan denna typ av lusthus hänföras till Provence -stilen. Andra klätterväxter - rosor, murgröna, vilda druvor och andra - kan också linda runt en sådan struktur.

Bild
Bild

Rustik rustik stil

Detta är förkroppsligandet av landsbygdens enkelhet i det inre och yttre i gods. Material för att skapa ett rustikt lusthus bör bara vara naturligt, medvetet grovt och obearbetat. Natursten och trä är huvudfinisherna. Byggnadens form bör också vara enkel, till och med elementär. Byggnadens insida kan utrustas med en stenlagd öppen spis - eld kommer att lägga komfort till dekorationen.

Bild
Bild

Vackra exempel

  • Ovanliga lösningar för form och dekoration av lusthus kan tas från alla livsområden. Extravaganta alternativ kan göras i form av en tekanna, fartyg, vagn och så vidare.
  • Solariummarkiser kan tack vare sin lätthet i konstruktionen ta olika linjer och konturer. Å ena sidan är utseendet på ett sådant lusthus lämpligt för att dekorera nästan vilken plats som helst, å andra sidan ser det ovanligt och imponerande ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om det finns ett stort område, särskilt om det kan skryta med olika relief eller havslandskap, är det lämpligt att bygga ett lusthus - ett observationsdäck. Att samla gäster för en picknick och njuta av en exceptionell utsikt - vad kan vara bättre? Du kan välja vilken stilistisk lösning som helst.
  • Ibland behöver du inte komma på en ovanlig design eller följa en viss stil för att bygga ett verkligt originellt lusthus. Det räcker med att skapa förutsättningar för klätterväxter så att de kan ta på sig allt krångel med inredning. Blommande sorter fyller hörnet med en atmosfär av romantik och en obeskrivlig doft, lövträd ger maximalt skydd mot sol och regn.

Rekommenderad: