Säng I "loft" -stil (53 Bilder): Funktioner I Stil Och Möbeldesign, Idéer I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Säng I "loft" -stil (53 Bilder): Funktioner I Stil Och Möbeldesign, Idéer I Interiören

Video: Säng I
Video: Part 1:LOFT BED DESIGN IDEAS | Its All Aboutsss 2024, April
Säng I "loft" -stil (53 Bilder): Funktioner I Stil Och Möbeldesign, Idéer I Interiören
Säng I "loft" -stil (53 Bilder): Funktioner I Stil Och Möbeldesign, Idéer I Interiören
Anonim

Vad hör du när du säger ordet "loft"? Brevity, en viss arrogans och enkelhet på samma gång. Och efter att ha lärt oss att detta ord är översatt som "vind", föreställer vi oss ett försummat tomt utrymme, färdigt med obehandlat tegel, med trä- eller metalltak och stöd, som påminner om det industriella förflutna.

Denna stil uppträdde faktiskt för 80 år sedan i USA, då fabriksägare och tillverkare stängde sina fabriker på grund av finanskrisen. De lediga fabriksloften började snart ockuperas av en kreativ intelligentsia med stor fantasi och en tom plånbok.

Idag kan denna stil hittas allt oftare i interiören i lägenheter och privata hus. Hur kan man dekorera moderna möbler i denna stil, i synnerhet en säng?

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

  • Det första inslaget i loftstilen var endast naturmaterial - massivt trä, metall, tegel, glas, sten i utformningen av rummet som helhet och sängen, inklusive.
  • Det andra är minsta partitioner … Sängen och badrummet kan vara inom gångavstånd från varandra. Men samtidigt älskar "loftet" placering på flera nivåer. En trappa leder ofta till sovplatsen.
  • Tredje - enkelhet , minimalt med saker, brist på pretentiös dekoration. Madrassen kan ligga på pallar, som också kommer att fungera som lådor för skor eller kläder. En viss slarv i designen kommer att göra den massiva tallbädden till en accent som lockar uppmärksamhet.
  • Fjärde - bekvämlighet och komfort … Denna stil kommer att tillåta alla inställningar av sängen: på en massiv träbotten, på en metallram, på en hängande vagga, är det viktigaste att madrassen är bekväm, ljuset belyser det nödvändiga utrymmet och det finns en mjuk matta av sängen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Femte - när man dekorerar sängen och rummet som helhet används de naturliga färger : tegel, nyanser av gult, grönt, mörkblått, grått, svart och vitt.
  • Sjätte - försök inte gömma rör, stöd, tak … Detta är den speciella chicen i denna stil. Metallelementen kommer att vara grunden för din säng i metall.
  • Sjunde - i rummet av en brutal ungkarl eller människor som älskar frihet, tillåt dig själv att bete dig illa : lägg till ett objekt som inte matchar den genererade bilden. Lägg en orange hjärtformad leksak på sängen täckt med en svart skotsk matta. Detta enda element får dina gäster att se på dig på ett nytt sätt. Men bara ett element och bara matchande färger.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Beroende på dess storlek kan sängen vara enkel eller dubbel.

  • 80-100 cm är storleken på en enda madrass. Men olika tillverkare tillverkar produkter i sin egen skala.
  • Madrasser med en bredd på 140-160 cm anses vara dubbla madrasser. Modellerna skiljer sig i längd enligt följande: en längd på 160 cm är lämplig för förskolebarn, 190 cm för ungdomar och över 190 cm för vuxna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Platser

Enligt plats kan en sovplats i ett loftrum vara:

  • på pallen , som är gjord av metallkonstruktioner, massivt trä eller pallar (pallar);
  • i en nisch - sängen kan helt eller delvis döljas av en skärm eller falska paneler, eller helt enkelt stå i väggens urtag;
  • på vinden - för att spara utrymme i ett litet rum eller originaldesign, kan sängen placeras i den andra nivån, som kan klättras med trappor;
  • i mitten vara huvudelementet i inredningen;
  • under taket på hissen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ramkonstruktioner

Enligt loftramens design kan sängen vara:

  • på benen , medan träbaser ser ut som ett hemtrevligt, varmt alternativ, och metallben tenderar att vara minimala;
  • våningssäng (vind) - används oftast i barnrum; som den första nivån kan både en säng och ett skrivbord, en garderob eller en lekplats (en säng med ett hus) fungera;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • soffa - lämplig för små utrymmen eller när du kombinerar kök och sovrum;
  • plattform - det är en metall- eller träram som kan vara öppen eller draperad med läder, päls, tyg;
  • mobil - en sådan modell kan tillverkas oberoende av pallar och möbelhjul, den rör sig lätt i rummet om det behövs (till exempel under rengöring);
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • flytande - sängen är fäst i taket med fyra rep och skapar en fullständig nedsänkning i havets atmosfär, ljusa pallar kommer perfekt att klara ramens funktion;
  • garderob - sängen är högre än den vanliga, eftersom det finns lådor för saker under den;
  • pallar staplade ovanpå varandra , låter dig placera en madrass ovanpå, och från sidorna kommer det att vara praktiska hyllor för saker, skor eller böcker;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • stigande - det här är en extraordinär lösning som kommer att göra din vind mysig och mystisk: installera ett eller flera ben i mitten under plattformen så att de inte kan ses från sidorna, installera dekorativ belysning underifrån och njut av den producerade effekten;
  • infällbar - sängen är installerad på hjul och ligger under huvudbädden med medelhöjd, den används som en extra säng;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • under taket - ett tekniskt svårare alternativ, eftersom det under sömnen sänks till golvet med hjälp av mekaniska eller elektriska apparater, vid andra tillfällen stiger det till taket;
  • podium - det här är till exempel kraftfulla träbjälkar, fästa i en enda monolit, som kan vara mycket större än en madrass och placera nattlampor, böcker, glasögon på sig själva, det vill säga spela ett sängbord.
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudgavel typer

Sänggaveln kan vara i en klassisk version eller ett oväntat designfynd.

Du har ett podium - ta sedan en bit av en krökt bräda med en bredd på en piedestal och en höjd på 50-100 cm. Om du ska täcka den med lack eller lämna den i sin naturliga färg beror på omgivningen. Spik fast den på väggen och din sänggavel är klar. Om ramen är täckt med läder eller tyg, gör samma sänggavel.

Vertikala lameller av olika eller samma höjd, olika eller samma trädslag, slagna i en enda duk eller med luckor - det här är bara din individuella dekoration av sovplatsen. Fotoramar kan tillverkas av samma lameller eller en massiv träbit. Ofta hänger svartvita foton över en sådan säng, men det är inte nödvändigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

En naturlig sänggavel kan vara en obehandlad tegelvägg eller grovt avslutad med sten. En sådan vägg räcker för en antydan till stil.

Om sängen är gjord av en metallram, skulle en metallgavel vara en motiverad lösning: rör med de enklaste böjarna, ett rektangulärt ark med imitation av nitar eller fläckar.

Liksom hela strukturen kan sänggaveln åldras artificiellt, repas och skalas av färgen. Detta är helt i linje med vår stil. För att ge antikens atmosfär kan ritningar, inskriptioner, symboler, som symboliserar 40 -talet av 1900 -talet, appliceras på sänggaveln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Ett annat element i sängen i loftstil är taket. Eftersom användning av gardiner inte praktiserades i vindsvåningen, försökte den kreativa bohemien, som ledde en nattlig livsstil, att gömma sig från den tidiga morgonsolen bakom en baldakin. Beroende på sängens placering kan denna baldakin vara gjord av tätt grovt tyg eller lätta textilier. Loftsängen kan vara helt gardinerad med en minigardin för att skapa ett privat utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är vanligt att täcka sängen själv med ett enfärgat metalliskt tyg, om sådant finns i dekorationen eller möblerna. En tartanpläd eller mjuk solbränd djurhud kommer att pryda sängen i trä.

Sängkläder och ett överkast i ett stort ljust blommigt tryck kan se ovanligt, men intressant ut. Detta är den enda accenten som denna stil har råd med. Lägg flera kuddar i kontrastfärg och textur på bäddsoffan.

Glöm inte sängbordsmattan. Det kan vara en diskret produkt med en kort tupplur. Eller stickade färgade mattor i hela rummet som i ett lanthus, imitation eller naturligt djurhud.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Om hela följe förutsätter en viss oförskämdhet och opretentiöshet av material och ytbehandlingar, varför inte försöka göra din egen säng i loftstil själv.

Det enklaste alternativet skulle vara en pallram, som vi redan har nämnt flera gånger idag . Deras fördel ligger i enkel transport till hemmet, ett minimum av byggmaterial och enkel montering.

För tillverkning behöver vi separata trälister av en viss längd eller färdiga pallar (pallar) från byggmarknaden, en hammare, spik, sandpapper för bearbetning av de främre lamellerna, lack eller färg och en pensel. Normalt tillvägagångssätt:

  1. Slipa lamellerna, täck med linolja (primer), måla med lack eller färg.
  2. Sätt ihop pallarna (deras antal beror på sängens storlek).
  3. Dekorera sänggaveln enligt något av alternativen som beskrivs ovan.
  4. Ta på dig madrassen och sängkläderna.
  5. Använd pallens sidoöppningar som lådor.
  6. Gör sängbord av lameller eller hela pallar.
  7. Glöm inte lampor: vägg eller golv.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett mer fysiskt utmanande alternativ är en säng gjord av träbjälkar . Allt som behövs är att lyfta några stockar till vinden. Strålen har en fyrkantig form, så den måste placeras ordentligt på platsen för den avsedda sängen och fästas med en trälist eller metallklammer. Den enklaste metallramen kräver svetsning eller bulthål. Du kan göra det, men det är bättre utanför hemmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ja, denna relativt unga stil ger oss så många bra idéer. Han får oss att skapa, drömma och vara fria i våra tankar.

Det verkar som om en säng är gjord av stockar, men idag är det elitmöbler. Somnar du på en sådan säng kommer du att känna dig som en vinnare. När du klättrar upp på den flytande sängen kommer du att känna dig som en trollkarl. Klättra trappor eller konstgjord sten till loftsängen, du kommer att vara en bergsklättrare.

Och allt detta tack vare en så oförutsägbar och varierad loftstil.

Rekommenderad: