Provence -stil I Interiören (112 Bilder): Vad är Det? Renovering Av Sovrum Och Design Av Andra Rum, Fönster I Stil Med Fransk Provence Och Provensalska Färger

Innehållsförteckning:

Video: Provence -stil I Interiören (112 Bilder): Vad är Det? Renovering Av Sovrum Och Design Av Andra Rum, Fönster I Stil Med Fransk Provence Och Provensalska Färger

Video: Provence -stil I Interiören (112 Bilder): Vad är Det? Renovering Av Sovrum Och Design Av Andra Rum, Fönster I Stil Med Fransk Provence Och Provensalska Färger
Video: Прованс - Юг Франции | Жизнь других |ENG| Provence - France |The Life of Others | 20.09.2020 2024, April
Provence -stil I Interiören (112 Bilder): Vad är Det? Renovering Av Sovrum Och Design Av Andra Rum, Fönster I Stil Med Fransk Provence Och Provensalska Färger
Provence -stil I Interiören (112 Bilder): Vad är Det? Renovering Av Sovrum Och Design Av Andra Rum, Fönster I Stil Med Fransk Provence Och Provensalska Färger
Anonim

Varje ägare till ett privat hus eller stadslägenhet behöver veta allt om Provence -stilen i interiören, vad det är. Förnuftig renovering av sovrum och design av andra rum, bildandet av fönster i stil med franska Provence och användning av provensalska färger är mycket lovande. Det finns en hel del efterbehandlingsalternativ, det finns krav på belysning, textilier och dekorativa material och utformningen av olika rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Ta reda på vad Provence -stilen är, vad detta ord betyder, du kan omedelbart snubbla över informationen att detta är en gren av fransk design. Många designexperter anser att detta är en del av den lantliga stilen . När det skapades sammanflätades de hundraåriga traditionerna i den gamla landsbygden och livets särdrag i södra Frankrike. Därför måste man ta hänsyn till den rustika charmen och visa maximal nåd när man utvecklar en lämplig interiör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Historien om den provensalska stilen började på 1600 -talet . Vid den tiden rådde motiven för strikt klassicism i stadslägenheter eller hus i Frankrike. Men på landsbygden dök helt andra tendenser upp: ett närmande till naturen, maximal betoning på naturlighet och komfort. Slutligen bildades funktionerna i Provence-stilen på 1700-talet, när det fanns en efterfrågan på arrangemang av bekväma bostäder, där du kan känna charmen med uppmätta dagar.

Redan vid den tiden uppträdde en sådan karakteristisk egenskap som övervägande ljusa färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I beskrivningen av Provence -stilen är det särskilt anmärkningsvärt att detta är ett enkelt interiöralternativ. Dess andra nyckelfunktioner är:

  • övervägande av blommotiv;
  • användning av naturliga färger;
  • använda möbler av åldrat (helst om det verkligen är gammalt) trä;
  • inkluderingen i vissa fall av smidda delar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande principer

När du skapar en provensalsk interiör är alla referenser till gamla gods och eleganta slott oacceptabla. Det kommer att vara lyxigt, men det är inte en aristokratisk lyx. Det är inte svårt att implementera detta tillvägagångssätt i ett rymligt rum, men problem är oundvikliga i ett begränsat område . En oumbärlig egenskap hos den provensalska designen är "luftmättnad", som är en fullvärdig komponent i kompositionen. Professionella designers försöker oftast skapa provensalska interiörer baserade på träelement. Konstgjorda material bör undvikas till varje pris.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra viktiga funktioner är:

  • aktiv användning av inomhusväxter;
  • introduktion till interiören i målningar och figurer;
  • maximal naturlig belysning;
  • användningen av naturlig inredning;
  • dekoration av rum med porslin, keramik, spetsar;
  • avslag på dystra mörka nyanser;
  • maximal ljushet i möbler och andra komponenter i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för efterbehandling

När du inreder ett privat hus i Provence -andan, bör du inte glömma lämpliga interiörpartitioner. De utförs vanligtvis i ett glidmönster. Sådana element används i:

  • stora vardagsrum;
  • sovrum;
  • badrum.
Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt kan den stilistiska uppgiften vara väldigt annorlunda . Så i vardagsrummet separerar en skiljevägg matsalen eller skapar en utgång till terrassen. I sovrummet behöver du det för att skapa ett omklädningsrum eller dela rum. När det gäller ett badrum framhävs miljöns elegans och ordning. Vissa dukar är gjorda i form av ett galler, medan andra är utformade som transparenta inlägg med ett utsökt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sten

Valet av det provensalska alternativet vid renovering av ett modernt lanthus innebär en visuell åldrande av kompositionen. Dekorativt gips appliceras ofta på väggarna. Det formas vanligtvis ovanpå ett lager av konventionell typ av gips. I vissa fall utövas konstnärligt måleri, men det är viktigt att se till att allt inte ser för pretentiöst och pretentiöst ut.

Därför bör du undvika mycket ljusa färger och ett överflöd av mättade prydnader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det inte finns tillräckligt med pengar alls kan du tillgripa banal kalkning eller måla i ljusa färger . Sådana lösningar kommer att visa sig vara det idealiska valet för alla provencalska hem. Ett bra alternativ är väggbeklädnad med vit träpanel. Kakel kan också användas, men de är främst lämpliga för kök och badrum. Om en komposition skapas i modern Provences anda är det också tillåtet att använda tapeter: både monokromatiska och dekorerade med blommor eller ränder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa fall är provensalska väggar till och med dekorerade med plåt . Med rätt val av textur uppfattas det perfekt och ger den nödvändiga ljudisoleringen. Bearbetning och installation av träpaneler är inte svårt. På grundval av detta skapas en mängd interiörkompositioner. Oftast är ytan målad med akrylfärger av en mild ton, inklusive ljusa tegel nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När vi återvänder till dekorativt gips är det värt att notera sådana objektiva fördelar som:

  • behöver inte noggrant jämna ut ytan;
  • skapande av en tekniskt och estetiskt färdig beläggning;
  • materialets styrka och hållbarhet;
  • enkel färgbyte;
  • stabilitet med temperaturfluktuationer och mekanisk belastning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Paul

Från ett laminat, till och med oklanderligt imitera en träig yta, i ett provensalskt hus måste överges. På grund av den stilistiska avvikelsen bör du också glömma bort parkett, linoleum och eventuella mattor . Det betyder inte att det inte finns något val. I de flesta fall används en enkel träskiva och kakel, plattan har oftast avfasade hörn. När du efterliknar landsbygden i Provence kan du överväga olika idéer för målade eller obehandlade plankgolv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

När du dekorerar den provensalska toppen är trä att föredra. Rekommendation: för att underlätta och minska arbetskostnaderna rekommenderas att använda en polyuretanimitation av naturliga strålar . Ett annat enkelt och billigt alternativ är att applicera färg. Men mycket här beror på inveckligheterna i valet av färgkompositionen.

Även måleri är möjligt, men det kan inte göras utan hjälp av professionella dekoratörer, vilket ökar kostnaden för arbetet kraftigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa provensalska hus använder också:

  • matt sträcktak med ett enkelt utseende;
  • mantel med skiva och hängande balkar;
  • täckning med gipsskivor;
  • en kombination av balkar och tapeter;
  • en kombination av gips och gips dekorativa element.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av möbler

Alla möbelprodukter för den provensalska interiören ska vara visuellt harmoniska och lakoniska. Praktik är alltid en obligatorisk egenskap hos dem. Ett absolut krav är bara naturmaterial . Spånskivor, plast och andra syntetiska lösningar ska kasseras omedelbart. Det är också värt att notera att provensalska möbler bör ha en touch av lätt vårdslöshet, en subtil notering av lättsinnighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots att den provensalska stilen föredrar trä, är inte alla arter av den lämpliga här. Lätta raser, till exempel:

  • aska;
  • ek;
  • Tall;
  • Björkträd;
  • bok.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är dock inte mindre viktigt vad som är tillverkat av dessa material. I den franska inredningen måste det finnas små garderober, skåp och skänk . Användning av höga lockiga ben uppmuntras. Varje artikel ska se ut som om den har använts i minst 50 år. Även om det inte finns någon sliten färg, små chips, sprucken emalj på skåpmöblerna, bör en viss "antikvitetskänsla" fortfarande spåras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgpalett

Svaret på frågan om blommorna i Provence är inte så lätt som det verkar. Det finns många alternativ att välja mellan, här beror det specifika beslutet på personliga preferenser och associationer. En helt klassisk lösning är en vit ton, som kan finnas i möbler, på olika ytor och i inredning . Många människor kommer att glädjas åt tanken på lavendelfält som sträcker sig över horisonten. De passar in i ett liknande koncept och en hänvisning till tät skog (fält) grönska och havets blåa yta (du kan till och med variera dess nyanser, anpassa sig till situationen och dina avsikter).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanserna i ett visst utrymme beaktas också.

Om rummet vetter mot söder måste det visuellt "kylas", och om fönstren vetter mot norr behövs en varmare färg. I alla fall innehåller paletten bara mjuka, diskreta färger. Det är nödvändigt att avgöra om det kommer att uttrycka konstruktörernas allmänna konservativa stämning, eller experiment är möjliga här. Om det är mycket svårt att räkna ut det, bör du fokusera på ett urval av de fem mest karakteristiska tonerna:

  • gråblå;
  • oliv;
  • lavendel (ibland blandad med rosa);
  • vit (eller grädde);
  • rika terrakottafärger, gula eller persikafärger.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor och textilier

En mycket viktig punkt är designelementen i provencalska fönster. Långa vita gardiner är en riktig klassiker i detta fall . För att bli av med den typiska tristessen måste du använda kompositioner med dekorativa element, först och främst volanger och spetsinlägg. Det du definitivt bör undvika är tunga tunga gardiner. Men tyll (särskilt organza) passar nästan perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men du kan också använda klassiska romerska persienner. För att inte drabbas av lyftanordningens montering i interiören är det nödvändigt att välja alternativ med manuell manipulation med band. Duken kan vara tillverkad av både ren bomull och blandade tyger. Fortfarande värt att överväga:

  • tartanbur;
  • vichy;
  • gardiner i "café" -format;
  • linne gardiner;
  • mjuka lambrequins.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Interiörartiklar i provensalsk miljö är inte bara gardiner och fotoramar . Det måste finnas prydnadsföremål: porslinsfigurer och trälådor. I många hem ser små vaser och dekorativa ljusstakar bra ut. Observera: interiören i Provences anda kombineras organiskt med öppna hyllor och samma hyllor. Det är mycket bra om mjuka spetsservetter läggs på hyllan, och inredningen har redan lagts på dem. Äkta provensalsk porslin ser alltid enkelt och diskret ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning

Det är en mycket bra idé att använda snygga, luftiga armaturer. De är vanligtvis dekorerade med genomarbetade smidesjärnelement som återger utseendet av murgröna eller vinrankor. Plafonds kan vara gjorda av tyg eller glas, men i båda fallen är det önskvärt att måla dem med blommönster . För dekoration av belysningsarmaturer rekommenderas att använda porslin och trädelar som liknar blommor eller ljusstakar. Rummets huvudsakliga mittzon belyses av strålarna från en stor takkrona, som innehåller flera lampor.

Den kompletteras positivt med lågeffektsarmaturer som avger mjukt diffust ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana belysningsanordningar är installerade:

  • på sängborden;
  • på stationära datorer;
  • nära fåtöljer, bord, soffor;
  • på väggarna vid ingången till huset.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorering av olika rum

Låt oss nu se hur du kan dekorera lokalerna i ett hus eller en lägenhet i den beskrivna stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum

När du inreder inte bara sovrum, utan rum för flickor och kvinnor, uppmuntras aktiv användning av vitt. Den nödvändiga atmosfären skapas både av blommor och burar med eller utan fåglar . En liten spegel är också ett obligatoriskt inslag i rummet. En liten säng i ett sådant rum är olämpligt. Men närvaron av en baldakin är en ganska attraktiv idé.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett monokromt designprojekt för ett sovrum används ofta beige toner . Du kan också använda en hasselnöt, pulverformig eller ljusbrun färg. När man bildar en mer maskulin inredning används ett blått färgschema. Den kan användas tillsammans med vit färg. Det är också värt att titta på lösningar baserade på ljusgröna toner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kök

Det är också användbart att veta hur man dekorerar ett litet kök i Provence -stil. Där kan du aktivt använda en mängd olika färger, men under förutsättning att de kombineras bra med varandra och inte ser alltför ljusa ut . Principen är enkel: de tar en ren mättad färg och "täpper till" den med vita, grå eller blå toner. Det är oerhört viktigt: färgaccenter kan inte användas, eftersom de omedelbart kommer att bryta harmonin och i grunden motsäger det allmänna konceptet. Möbelfasader kan vara gjorda av fräst MDF eller genomskinliga skärmar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrum

Det är mycket viktigt att ordna detta rum korrekt, även i en stor stuga. I detta fall är mjuk vit färg eller en kombination av kaffe med mjölk välkommen. Lätta väggar med grov gipsfyllning och blommotiv används ofta. Möblerna kan vara av vaxat trä och böjda ben är ett måste. Från tyger rekommenderas att ta enkla bomullstyg med blommönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Badrum och toalett

Utformningen av badrum och toalettområden i provensalsk anda har sina egna egenskaper. Som i andra rum uppmuntras användning av ljusa möbler med lockiga ben . Uppmärksamhet bör ägnas åt utförandet av speglar, möbelhandtag, handdukshållare och andra liknande saker. Kranar ska vara stora och försedda med en krökt pip.

Handfat (tvättställ) har rundade hörn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hall

I detta rum är möbler mest lämpliga, motsvarande stilen i moderna klassiker. Det är bäst att inte experimentera, utan att ta färdiga uppsättningar. Hela interiören är skapad i högst tre nyanser. För att skilja sig från andra rum i studior används rack och bardiskar. Gjutlister och konstnärligt smide kommer att skapa det nödvändiga följe.

Bild
Bild
Bild
Bild

Persika- och mynttoner används aktivt i korridorerna . Färger är vanligtvis tydligt avgränsade; det rekommenderas inte att bilda övergångar. Golvplattornas yta kommer att åldras. En byrå är placerad i mitten av rummet. På en av väggarna är en hylla placerad för små föremål (nycklar, vantar, halsdukar, mössor, telefoner och så vidare).

Bild
Bild
Bild
Bild

Barns

Färgerna i detta rum är desamma som i andra delar av huset. Förutom blommotryck och andra växtutskrifter kan du också använda rutor och prickar. Både vanliga och tryckta tapeter används. Det är trevligt och bekvämt att belysa barnkammaren med hjälp av en ljuskrona utrustad med en metallkedja. Barnrummet är ett undantag från den allmänna ordningen - det är det enda rummet i Provences anda där mattor är lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Balkong

På den provensalska balkongen kan du sätta olika broderade dekorationer. En av väggarna är ibland dekorerad med brädor. Att måla dem vita eller lämna dem i sin naturliga form är upp till ägarna själva . Tapeter med en eller flera färger skapar önskad stämning. Ljusbrädor och stenplattor placeras på golvet. Taket är täckt med naturligt trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På en provensalsk vind kan du använda träbjälkar av en relativt rik färg . Om en säng placeras där, är den vanligtvis dekorerad med sniderier. Användningen av ett stort antal familjefoton hjälper till att lägga till mys. Ett separat ämne är utformningen av en veranda eller terrass i anda av provensalsk stil. Sådana rum är vanligtvis putsade under tegelstenar utan att plana ut ytorna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Terrakottakakel placeras på golvet, sömmarna mellan dem måste torkas bort . Taket kommer att dekoreras med keramiska plattor, tegel eller natursten. Det är logiskt att sätta smidesjärnssoffor och tebord. Skåpen är målade med snygga gröna eller blå prydnader.

Det är tillåtet att använda möbler i rotting.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trappor i den provensalska interiören är naturligtvis strikt av trä . Dess konsistens kan vara något slarvig, men denna oaktsamhet måste vara noga genomtänkt. Mörkgröna och bruna färger föredras. Den specifika färgen väljs med hänsyn till hur den kommer att se ut i naturligt och elektriskt ljus. Utan problem kan du inte bara sätta en rak, utan också en böjd trappa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snygga exempel i interiören

Ett bra exempel på vackra interiörer i Provence -stil är detta exempel. Lockiga stolar med nätryggar uppställda runt ett mörkt träbord ser väldigt attraktiva ut . Rummet används skickligt med blommig inredning. En ovanlig takkrona gör rummet original. Takbjälkar och ljusa väggar tas väl emot.

Bild
Bild

En alternativ lösning innebär design av ett mycket ljust rum med ljusa dekorativa föremål . En textilridå, samlad i veck och delvis som omger den ovala spegeln, hjälper till att göra interiören trevligare. Det finns blommor på ett lågt bord med lockiga ben, och under det är ett bröst. Denna kombination uppfattas positivt. Provensalsk färg tillhandahålls också av tematiska små målningar på väggarna. Vita glasdörrar kompletterar kompositionen.

Rekommenderad: