Stolsängar Med Ortopedisk Madrass För Daglig Användning: Med Dragspelmekanism, Med Låda För Linne Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Stolsängar Med Ortopedisk Madrass För Daglig Användning: Med Dragspelmekanism, Med Låda För Linne Och Andra Modeller

Video: Stolsängar Med Ortopedisk Madrass För Daglig Användning: Med Dragspelmekanism, Med Låda För Linne Och Andra Modeller
Video: Podium Adjustable Bed Review 2024, Maj
Stolsängar Med Ortopedisk Madrass För Daglig Användning: Med Dragspelmekanism, Med Låda För Linne Och Andra Modeller
Stolsängar Med Ortopedisk Madrass För Daglig Användning: Med Dragspelmekanism, Med Låda För Linne Och Andra Modeller
Anonim

Multifunktionella och bekväma saker som inte tar extra plats blir mer och mer efterfrågade. På många sätt gäller detta möbler som en person behöver för ett bekvämt liv och bibehåller sin kropps hälsa. Stolsängar med ortopediska madrasser är lämpliga för de flesta i alla avseenden och visar en kompromiss mellan bekvämlighet och storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

En hopfällbar stol-säng med en ortopedisk madrass har länge etablerat sig bland konsumenterna. Sådana möbler har sin popularitet tack vare ett antal betydande fördelar.

  • Bekväm i placering och transport . En hopfällbar stol-säng med en ortopedisk madrass tar mycket mindre plats än konventionella skrymmande möbler och är mycket lättare att transportera. Tack vare vikmekanismen kan den enkelt minskas i storlek.
  • Multifunktionalitet . Stolsängar kan enkelt omvandlas till en sittplats eller en liggplats, beroende på ägarens behov.
  • Bekvämlighet och fördelar . Denna möbel är inte sämre än vanliga sängar i komfort, och den ortopediska madrassen och lamellbasen säkerställer att ryggraden sitter rätt under sömnen.
  • Optimal för alla åldrar . Stolsängar passar både barn och vuxna och äldre.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utöver proffsen har stolar flera nackdelar som du definitivt bör ta hänsyn till innan du köper

  • Pris . Priserna för sådana möbler är ganska höga, vilket beror på tillverkarens kostnader för högkvalitativa råvaror för omvandlingsmekanismen, och själva ortopediska madrassen är inte så billig.
  • Smal säng . Standardbredden är bara 60 cm, vilket kanske inte passar alla användare.
  • Besvär med att ändra position under sömnen . Vissa modeller har armstöd som inte kan flyttas. De kan orsaka obehag under vilan, vilket kan påverka sömnkvaliteten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Stolsängens huvuddrag är möjligheten att snabbt förvandlas från stol till säng och vice versa. Stolpositionen är lämplig för daglig användning när du behöver en bekväm sittplats i rummet. Om den här stolens säng också fungerar som huvudplatsen för att sova, läggs den ut.

Ibland används sådana möbler som en extrasäng vid ankomsten av gäster som behöver övernatta någonstans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Klädsel

Det första människor uppmärksammar när de ser stoppade möbler, inklusive en fåtölj-säng, är klädseln. Den kan tillverkas av olika material, som alla har sina egna egenskaper.

Läder - snyggt material med bra hållbarhet. Lätt att rengöra, hållbar, behaglig vid beröring och ackumulerar inte damm. Det är dock ganska dyrt och känsligt för extrema ljus och temperaturer.

Bild
Bild

Eco läder - en konstgjord analog av naturläder, som är billigare och nästan identisk i de flesta parametrar. Det är också trevligt att känna känslor, inte så nyfiken på ljus och fukt. Har ingen specifik lukt av naturläder.

Bild
Bild

Velours - ett spektakulärt material med god styrka och elasticitet. Det är opretentiöst i underhåll och behåller sina egenskaper länge.

Bild
Bild

Flock - mycket lätt att rengöra samtidigt som färgmättnaden bibehålls. Praktiskt för stora familjer. Har eldfasta egenskaper.

Bild
Bild

Jacquard - hållbart tyg, motståndskraftigt mot solljus, vilket är oumbärligt för vissa regioner.

Bild
Bild

Mikrofiber - snyggt material som är lätt luftgenomsläppligt och har hög hållfasthet.

Bild
Bild

Matta - hållbart och tåligt tyg. Den håller formen bra även efter flera års aktiv användning.

Bild
Bild

Boucle - ett billigt och dekorativt alternativ med en tät struktur.

Bild
Bild

Fyllmedel

Ortopediska madrasser behöver en lämplig fyllning, för att ge användaren maximal komfort och vilokvalitet.

Polyuretanskum är ett elastiskt och hållbart allergivänligt material som utgör grunden för de flesta madrasser. God luftgenomsläpplighet och återgår snabbt till sin ursprungliga form. Tål dåligt sol exponering och är sårbar för eld, vilket frigör farliga toxiner

På grund av dess mjukhet kan det orsaka ryggradsproblem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Latex - mjukt, elastiskt och smidigt material. På grund av dess egenskaper tar den snabbt kroppens form. Det andas och är giftfritt. Den behåller sin form mycket länge och fördelar lasten jämnt. Kan försämras från exponering för fett eller UV -strålar. På grund av produktens särdrag är det ganska dyrt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kokos - tufft naturmaterial. Den har utmärkta ortopediska egenskaper samt god elasticitet och deformationsbeständighet. God luftgenomsläpplighet, inte utsatt för sönderfall och utveckling av mikroorganismer. På grund av den kostsamma produktionsprocessen har kokosfibrer ett ganska högt pris jämfört med andra fyllmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna alternativ ger ryggraden fullt stöd. När du sover på sådana madrasser slappnar musklerna snabbt av, vilket gör att en person snabbt kan somna. Och vid uppvaknandet känner användaren sig helt utvilad och påfylld.

Bild
Bild

Madrasser har olika design, men de tillhör alla en av två typer av arrangemang av fjäderblock: oberoende och beroende. I nya modeller finns madrasser av den första typen oftast . Sådana produkter spänns inte längre, eftersom varje fjäder är separerad från de andra, vilket gör att du kan behålla elasticiteten i många år framöver. Beroende fjäderblock är mer sannolikt att ses i äldre versioner där ramen är en enda enhet.

Det är klart att vid de första neddragningarna måste sådana madrasser bytas.

Bild
Bild

Ram

Ramen utför funktionen att stödja hela strukturen. Produktens stabilitet, dess livslängd och komfort är beroende av den. Ramens kvalitet beror på tillverkningstekniken och läsförmågan i dess utförande, samt materialet från vilka produkterna tillverkades.

Trä . Träfoten är konstruerad av lameller upp till 5 cm tjocka. Sådana strukturer är hållbara och lätta att transportera, men ganska obekväma att reparera.

Bild
Bild

Metall . Strukturen hos metallrör är mycket starkare än trä. Det speciella pulvret som används för att täcka metallramen garanterar en lång livslängd för produkten och dess hållbarhet.

Bild
Bild

Kombinerat alternativ . Gyllene medelvägen. Trästänger på en metallram är en kompromiss mellan tillförlitlighet och enkel rörelse.

Bild
Bild

Mekanismer

Typen av mekanism beror på: utseende, utfällningsmetod, om det kommer att finnas möbler med låda för linne, om det finns ytterligare sektioner där.

" Dragspel " - sätet rör sig framåt och byter position med ryggen. En bekväm liggplats utan luckor bildas.

Bild
Bild

" Delfin " - mekanism med en extra sektion. Sätet dras tillbaka, varifrån en del till rullas ut. När det är i nivå med sätet är platsen att sova redo.

Bild
Bild

Utdragningsmekanism - bottenelementet dras ut. Sittelementet dras på den resulterande fällbara basen. Som ett resultat bildas en säng. Det är ganska lågt, så det kanske inte är lämpligt för långa människor eller äldre.

Bild
Bild

" Spjälsäng " - produktens lamellram öppnas när ryggen och sätet fälls. Inuti finns en sektion som utgör den saknade delen av liggdelen.

Bild
Bild

" Eurobook " - sätet reser sig och sträcker sig mot användaren. Sedan kommer en extra sektion ut, som kommer att bli centrum för sovplatsen.

Bild
Bild

" Klick-klack " - består av 4 element: säte, ryggstöd och två armstöd. Den senare går ner, ryggen också - som ett resultat får du en plats att sova.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av en stolsäng beror inte bara på kvaliteten och egenskaperna hos varje enskild produkt, utan också på köparens individuella behov.

Först och främst är det nödvändigt att ta hänsyn till hälsofaktorn . Innan du köper är det lämpligt att genomgå en ryggradsundersökning och ta reda på från läkaren vilken säng som är lämplig för ryggstöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att förstå längden och bredden på madrassen så att den exakt matchar personens parametrar. Materialen måste vara lämpliga för både familjemedlemmar (för att undvika allergiska reaktioner) och för platsen i rummet (i skuggan eller solljus).

Bild
Bild
Bild
Bild

Om en sovplats väljs för ett barn måste du definitivt välja rätt ortopedisk madrass , vilket inte tillåter deformation av barnets ryggrad. Det är lämpligt att spjälsängen har armstöd som förhindrar att barnet faller ner medan det sover.

Rekommenderad: